BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
allem_77

#66826 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Dr Arsla wrote:Ovaj cirkus sa uposlenicima ujljebima u bh telecomu stvarno više nema smisla :evil:
Supruga sa ultre prešla na pretplatu paket ekstra S. Automatski se ukinula 2 naj broja. Na stranici telekoma piše da u tom paketu imaju 2 naj broja. Nazovemo 1444 i teta nas otpili riječima da taj paket ne može imati naj brojeve. Tačno yebe lud zbunjenog.
Možda si mislio na ekstra xs?
Dr Arsla

#66827 Re: BHTelecom All About

Post by Dr Arsla »

allem_77 wrote:
Dr Arsla wrote:Ovaj cirkus sa uposlenicima ujljebima u bh telecomu stvarno više nema smisla :evil:
Supruga sa ultre prešla na pretplatu paket ekstra S. Automatski se ukinula 2 naj broja. Na stranici telekoma piše da u tom paketu imaju 2 naj broja. Nazovemo 1444 i teta nas otpili riječima da taj paket ne može imati naj brojeve. Tačno yebe lud zbunjenog.
Jeste taj xs. Uzela je i mobitel na 24 mjeseca. Otplaćeno je nekih 17-18 rata. Moze li sada prijeći na skuplji s paket?
allem_77

#66828 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Dr Arsla wrote:
allem_77 wrote:
Jeste taj xs. Uzela je i mobitel na 24 mjeseca. Otplaćeno je nekih 17-18 rata. Moze li sada prijeći na skuplji s paket?
Nazovi 1444 i pitaj da li može preći na skuplji paket. Ali bih vam predložio da uvežete u moj izbor. Mislim da može i na ekstra xs.

A da li je kod tebe ultra?
Dr Arsla

#66829 Re: BHTelecom All About

Post by Dr Arsla »

Jest sada ultra, donedavno je bila pretplata. A nezove mi se 1444 jer garant mi kao i obično neće znati kazati ili će pogrešno mi reći. Dosta mi više peglanja s njima :mrgreen:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#66830 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

allem_77 wrote:
https://i.imgur.com/gtqP6VL.png

Imam extra s paket i imam opciju 2 najbroja s tim što su oni aktivni tek nakon što se potroše besplatne minute.
Dr Arsla

#66831 Re: BHTelecom All About

Post by Dr Arsla »

suad-sarajevo wrote:
allem_77 wrote:
https://i.imgur.com/gtqP6VL.png

Imam extra s paket i imam opciju 2 najbroja s tim što su oni aktivni tek nakon što se potroše besplatne minute.
Bravo. O tome i ja pišem. Samo što teta iz bh telecoma kad smo nazvali 1444 otpili nas riječima da na taj paket nema se pravo na naj brojeve. Sramota da zaposlenici ne znaju svoj posao i tako samo odbijaju klijente od sebe
PajaELdin

#66832 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Ljudi pozdrav znam da je van teme, al hocu da uzmem telefon samo sam u velikoj dilemi izmedju Huawei p30 lite, samsung a50, xiaomi ove mi serije, ili samsung a70??? Ima li mozda neka druga forum tema za ovo? Hvala! ☺️
zrakomlat

#66833 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

IamPajaELdin wrote:Ljudi pozdrav znam da je van teme, al hocu da uzmem telefon samo sam u velikoj dilemi izmedju Huawei p30 lite, samsung a50, xiaomi ove mi serije, ili samsung a70??? Ima li mozda neka druga forum tema za ovo? Hvala! ☺️
Možda najprikladnija tema.

https://forum.klix.ba/smartphone-diskusije-t99182.html
PajaELdin

#66834 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

zrakomlat wrote:
IamPajaELdin wrote:Ljudi pozdrav znam da je van teme, al hocu da uzmem telefon samo sam u velikoj dilemi izmedju Huawei p30 lite, samsung a50, xiaomi ove mi serije, ili samsung a70??? Ima li mozda neka druga forum tema za ovo? Hvala! ☺️
Možda najprikladnija tema.

https://forum.klix.ba/smartphone-diskusije-t99182.html
Hvala drug :thumbup:
sagosen

#66835 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

E kakva mi se situacija desila, ne mogu vjerovat hahah, dođem u poslovnicu BHT u Kraševu (Tešanj, Wisa centar) i rekoh teti na šalteru želio bih da se prebacim na BHTelecm sa haloo prepaid, i kaže ona meni potrebna je POTVRDA OD HALOO da se želiš prebaciti, ja rekoh kakva potvrda prebacivao sam već dva broja na vašu mrežu niko potvrde nikakve nije tražio jer broj nije vezan ugovornom obavezom, rekoh imam PUK od haloo, CIPS i ličnu kartu, al zavrla ona svoje, citiram joj sa sajta BHT:

"Za strana fizička lica, potrebni dokumenti za identifikaciju su: pasoš i prijava boravišta na adresi u Bosni i Hercegovini (ili lična karta stranca).

Prepaid korisnici mobilne mreže obavezni su priložiti SIM karticu i originalni dokument (certifikat) sa PUK kodom.

Zahtjev za prenos broja smatra se ujedno i zahtjevom za raskid pretplatničkog/korisničkog odnosa kod operatora čije usluge ste koristili."

Ali jok zavrla ona za neku potvrdu, zovem 1444 objašnjavam situaciju kaze zena ne treba nikakva potvrda jer je broj prepaid, odem to objasnim teti na šalteru pozove ona nekog svog kontrolora reko joj on treba potvrda hahahaha, pozovem opet 1444 da kazem da ova ne da da se prebacim hahah, javi se onda neka druga guska objasni mi ona kako treba potvrda, ja joj citiram sta pise na sajtu, ne jebe ona ni dva posto hahaha, kaze treba potvrda

E da mi je neko prico da ce mi se desit da se oću prebacit kod njega, a oni ne daju ne bi vjerovao :D
escobar__

#66836 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Tako je to kod njih, samo si trebao otić na drugo prodajno mjesto i ne pričat s tom guskom uopšte.
sagosen

#66837 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

escobar__ wrote:Tako je to kod njih, samo si trebao otić na drugo prodajno mjesto i ne pričat s tom guskom uopšte.
Pa eto pokusam u Banja Luci u petak, valjda su normalniji. Ali da samo vidis kako guska meni objašnjava fol pametna ona, odvažna, kaže "meni je moj sef ovako reko" ma mrs jebem i tebe i sefa jest me ispizdila
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#66838 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Image

Zamijenim neki dan sim karticu i ne mogu da vjerujem. Razlika, drastična. Lokacija Vrbanja most.
ElRe

#66839 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

IkaIJ wrote:E kakva mi se situacija desila, ne mogu vjerovat hahah, dođem u poslovnicu BHT u Kraševu (Tešanj, Wisa centar) i rekoh teti na šalteru želio bih da se prebacim na BHTelecm sa haloo prepaid, i kaže ona meni potrebna je POTVRDA OD HALOO da se želiš prebaciti, ja rekoh kakva potvrda prebacivao sam već dva broja na vašu mrežu niko potvrde nikakve nije tražio jer broj nije vezan ugovornom obavezom, rekoh imam PUK od haloo, CIPS i ličnu kartu, al zavrla ona svoje, citiram joj sa sajta BHT:
:D
Treba ti PUK i serijski broj Halo kartice ili slika Halo SIM kartice na kojoj se vide brojevi. Bez toga Halo nece pustiti prenos broja.
sagosen

#66840 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

ElRe wrote:
IkaIJ wrote:E kakva mi se situacija desila, ne mogu vjerovat hahah, dođem u poslovnicu BHT u Kraševu (Tešanj, Wisa centar) i rekoh teti na šalteru želio bih da se prebacim na BHTelecm sa haloo prepaid, i kaže ona meni potrebna je POTVRDA OD HALOO da se želiš prebaciti, ja rekoh kakva potvrda prebacivao sam već dva broja na vašu mrežu niko potvrde nikakve nije tražio jer broj nije vezan ugovornom obavezom, rekoh imam PUK od haloo, CIPS i ličnu kartu, al zavrla ona svoje, citiram joj sa sajta BHT:
:D
Treba ti PUK i serijski broj Halo kartice ili slika Halo SIM kartice na kojoj se vide brojevi. Bez toga Halo nece pustiti prenos broja.
Pa znam rođače, imam to, jel me to i ti zajebavaš
sarajevo-x.com

#66841 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo-x.com »

Kako mogu znati je li moja reklamacija prihvaćena na onom portalu ? Kada se ulogujem sa podacima, piše da je formirana odluka u odjelu status kako da znam koja je odluka donešena :mrgreen:
madridista15

#66842 Re: BHTelecom All About

Post by madridista15 »

Pozdrav raji s PDF-a

Moja TV mi neće da radi na novom televizoru (Smart TV, LG iz 2019. godine).

Na starom TV-u radilo normalno, sad ne bi proradilo neđa šanse. Dođe slika na sekund samo, pa je nestane minutu i sve tako ukrug.

Je li još kogod imao slučnih problema kad je mijenjao TV?
_Reds_

#66843 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

madridista15 wrote:Pozdrav raji s PDF-a

Na starom TV-u radilo normalno, sad ne bi proradilo neđa šanse. Dođe slika na sekund samo, pa je nestane minutu i sve tako ukrug.

Imas li kakv drugi HDMI kabal da pribas, da nije do njega ?
I je li ti stara TV bila preko HDMI-ija skopcana ?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#66844 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

sarajevo-x.com wrote:Kako mogu znati je li moja reklamacija prihvaćena na onom portalu ? Kada se ulogujem sa podacima, piše da je formirana odluka u odjelu status kako da znam koja je odluka donešena :mrgreen:
Odgovor na reklamacije ide poštom, koverta....
madridista15

#66845 Re: BHTelecom All About

Post by madridista15 »

_Reds_ wrote:
madridista15 wrote:Pozdrav raji s PDF-a

Imas li kakv drugi HDMI kabal da pribas, da nije do njega ?
I je li ti stara TV bila preko HDMI-ija skopcana ?
Na kraju sam našao šta je.

Zvuk iz HDMI je bio podešen na Bistream i zato je štekalo. Sad prebacio na PCM i proradilo je :mrgreen:

Za nauk i drugima, ako budete imali sličnih problema, očito je rješenje u podešavanjima za zvuk :)
jasko__

#66846 Re: BHTelecom All About

Post by jasko__ »

Koliko se ceka za isporuku uredjaja nakon kupovine??
Konkretno mislim na uredjaje koje isporucuju brzom postom putem komisione prodaje...tv npr ili play station???
Nuken

#66847 Re: BHTelecom All About

Post by Nuken »

Ima li neko insajdersku kada bi Xiaomi uređaji mogli u ponudu Telecoma? :D
Radar71

#66848 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Nuken wrote:Ima li neko insajdersku kada bi Xiaomi uređaji mogli u ponudu Telecoma? :D
neda eronet :lol:
diablobih

#66849 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

A i Mtel ima koliko sam vidio, samo BHTu vjecito neko ne da, pa kada poslije 5 godina uvedu nece o tome pricati :D
visocicaguy

#66850 Re: BHTelecom All About

Post by visocicaguy »

"Za strana fizička lica, potrebni dokumenti za identifikaciju su: pasoš i prijava boravišta na adresi u Bosni i Hercegovini (ili lična karta stranca).

Prepaid korisnici mobilne mreže obavezni su priložiti SIM karticu i originalni dokument (certifikat) sa PUK kodom.

Zahtjev za prenos broja smatra se ujedno i zahtjevom za raskid pretplatničkog/korisničkog odnosa kod operatora čije usluge ste koristili."

Ali jok zavrla ona za neku potvrdu, zovem 1444 objašnjavam situaciju kaze zena ne treba nikakva potvrda jer je broj prepaid, odem to objasnim teti na šalteru pozove ona nekog svog kontrolora reko joj on treba potvrda hahahaha, pozovem opet 1444 da kazem da ova ne da da se prebacim hahah, javi se onda neka druga guska objasni mi ona kako treba potvrda, ja joj citiram sta pise na sajtu, ne jebe ona ni dva posto hahaha, kaze treba potvrda

E da mi je neko prico da ce mi se desit da se oću prebacit kod njega, a oni ne daju ne bi vjerovao :D
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7307

Možda su ti ovo tražili. A ovo se traži zbog zaštite privatnosti, ima svakakvih ljudi. Recimo, muž uzme SIM od supruge, Telekom ne provjeri je li on vlasnik, prenese broj i onda on postaje vlasnik broja... i čeka hoće li nazvat' kakav zagondžija... i onda ona tuži Telecom i dobije ga na sudu... mislim... lupam, možda glup primjer, ali you get the point... :)
Locked