Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
photo&video
#66826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach zasto nam ne odgovorite zasto pravite razliku izmedju korisnika?
-
photo&video
#66827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kontaktirao sam RAK i agenciju za zastitu potrosaca. Jedan od nacina je taj da se posalje mail HRT-u konkretno u ovom slucaju i da se navede da Telemach ne postuje njihovu odluku. E sada posto je to vjerovatno odluka HRTa da se ne zatamnuje program u mjestima sa hrvatskom vecinom nego samo u mjestima sa muslimanskom i srpskom vecinom ostaje nam opcija kolektivne tuzbe protiv telemaha zbog diskriminacije. I iz RAKa i iz agencije za zastitu potrosaca su rekli da ce rado izaci u susret sa dokumentacijom u vezi ovih slucajeva diskriminacije.
Zaista je nebitna utakmice, bitan je princip i sto nas na svakom koraku samo handre u mozak, a mi svi sutimo.
Telemach zasto sutite i ne odgovarate na ova pitanja?
Zaista je nebitna utakmice, bitan je princip i sto nas na svakom koraku samo handre u mozak, a mi svi sutimo.
- zateznistub
#66828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako želiš odgovor na to pitanje, na pogrešnom si mjestu. I konstantno pitaš pogrešnu osobu.photo&video wrote:@telemach zasto nam ne odgovorite zasto pravite razliku izmedju korisnika?
Mail na nekog od direktora ili vlasnika i traži odgovor.
-
emric
#66829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemachu je jedino važna zarada, pa tako krši zakon da bi izbjegao da mu neki divljak, sklon nepoštivanju zakona, raskine ugovor. Neću ja da mi neko odjavi uslugu zato što mu oduzimam "pravo" na nelegalno korištenje dijela usluge. Sramotno, ali istinito. Sve to treba tužiti, prijavljivati i učiti da ne žive u pećinskom vremenu nego da postoje pravila kojih se svi pridržavaju, ili niko.photo&video wrote:Kontaktirao sam RAK i agenciju za zastitu potrosaca. Jedan od nacina je taj da se posalje mail HRT-u konkretno u ovom slucaju i da se navede da Telemach ne postuje njihovu odluku. E sada posto je to vjerovatno odluka HRTa da se ne zatamnuje program u mjestima sa hrvatskom vecinom nego samo u mjestima sa muslimanskom i srpskom vecinom ostaje nam opcija kolektivne tuzbe protiv telemaha zbog diskriminacije. I iz RAKa i iz agencije za zastitu potrosaca su rekli da ce rado izaci u susret sa dokumentacijom u vezi ovih slucajeva diskriminacije.
-
Ne Kockam
#66830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na temi total tv postavio sam na koji način telemah laže i vara korisnike nudeći dodatne usluge preko total tv koje nije moguće koristiti bez interneta a total ne nudi te usluge
-
kakavdanakneiskustvu
#66831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
photo&video wrote:Uz duzno postovanje zbog tog razmisljanja i jesmo postali ovce koje blejesemirsar wrote:nejma ovdeka konsenzusa ni o mnogo vaznijem i krupnijem problemima a kamoli o tomuphoto&video wrote:Ovo je cista diskrimacija nas korisnika. Zvao sam call centar 2 puta i ubjeduju me da je svima zatamnjeno sto nije tacno jer u svim mjestima sa hrvatskom vecinom hrt 2 nije bio zatamnjen. Ovdje je problem sto se niko ne buni pa mogu raditi sta hoce. Oko ovoga bi se trebala dici frka jer svi isto placamo, a nemamo istu mogucnost da gledamo.![]()
Ne se tijem zamarat, nije vazno, a ako ti i jes' najvaznije u zivotu mjenjaj tor
mislim da je @semir poodavno pisao ovo sto i ti oko tog selektivnog zatamnjivanja,i vidio da jednostavno ne vrijedi vise o tome
- Benq
#66832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da bi dokazao da neko laze i vara, moras priloziti i dokaze za to. Ono sto si ti pisao je cista kleveta, jer se korisnici Total-a normalno registruju na portal kao i korisnici Telemach-a, i iste te podatke koriste i za UniFi, EON..Ne Kockam wrote:Na temi total tv postavio sam na koji način telemah laže i vara korisnike nudeći dodatne usluge preko total tv koje nije moguće koristiti bez interneta a total ne nudi te usluge
-
kakavdanakneiskustvu
#66833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Davno smo nas nekoliko ovdeka serendali vikali pitali trazili i ... i nista pojli govno svi zagalamise na nas jeboto nije to bitno ispasmo kreteni sto se zamaramo glupostima e neka onda boli i mene qrac kad nejma kriticne mase kad je svima dobro dobro je i meni valasemirsar wrote:Uz duzno postovanje zbog tog razmisljanja i jesmo postali ovce koje blejephoto&video wrote:nejma ovdeka konsenzusa ni o mnogo vaznijem i krupnijem problemima a kamoli o tomusemirsar wrote:Ovo je cista diskrimacija nas korisnika. Zvao sam call centar 2 puta i ubjeduju me da je svima zatamnjeno sto nije tacno jer u svim mjestima sa hrvatskom vecinom hrt 2 nije bio zatamnjen. Ovdje je problem sto se niko ne buni pa mogu raditi sta hoce. Oko ovoga bi se trebala dici frka jer svi isto placamo, a nemamo istu mogucnost da gledamo.![]()
Ne se tijem zamarat, nije vazno, a ako ti i jes' najvaznije u zivotu mjenjaj tor
poyyy i tebi
NHF
da,otprilike tako
-
kakavdanakneiskustvu
#66834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote:ako opciju vrati unazad koristim samo na EON a ne na TV je li mi i tad se naplačuje dodatno 3 km?
Korištenje TV unazad se ne naplaćuje na EON aplikaciji.
hvala
-
kakavdanakneiskustvu
#66835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
un1ted wrote:Recimo mene ne pogadja problem, ne pratim HRT ali NE ZELIM DA ME IKO PRAVI OVCOM za moj NOVAC.
Ukoliko kanal u Sarajevu ili bilo kojoj pripizdini nije u istom rangu kao u drugoj pripizdini, ja ŽELIM da se taj kanal izbaci iz ponude, te da mi se pretplata umanji. Samo udarati po džepu, od internet provajdera, pa do bilo koje druge usluge. Jedino se na to osvrću.
BTW, zadovoljan sam telemachom, zadovoljan sam podrškom, ali nisam zadovoljan pravljenjem razlike. Apsolutno me ne interesuje politika.
Zbog toga, kao pretplatnik telemach usluga, ZAHTJEVAM ODGOVOR zašto je HRT zatamnjen u Sarajevu, a nije u Vitezu?
neces dobiti suvisao odgovor,,juce je nesto slicno pitao @photovideo cini mi se,ja rekoh da jedem laptop bude li suprotno,evo dobijes li ti suviso odgovor,ja doruckujem svoj mobitel,ne da ovde neces dobiti neki normalan odgovor,neces dobiti ni nazoves li ih,oides li im u prostorije,posaljes li im nekoliko mailova,jedniostavno neces
-
kakaljin
#66836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali na eonu ne mozes gledati sve kanale iz ponude i imas osakacenu ponudu jer total ne nudi svoj internet, a a ko vec imas mogucnost telemacha onda ti ne treba total TV.Benq wrote:Da bi dokazao da neko laze i vara, moras priloziti i dokaze za to. Ono sto si ti pisao je cista kleveta, jer se korisnici Total-a normalno registruju na portal kao i korisnici Telemach-a, i iste te podatke koriste i za UniFi, EON..Ne Kockam wrote:Na temi total tv postavio sam na koji način telemah laže i vara korisnike nudeći dodatne usluge preko total tv koje nije moguće koristiti bez interneta a total ne nudi te usluge
Zato vjerovatno pise da mozes sve koristiti preko totala sto nije istna.
-
photo&video
#66837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad neko kaze pogresnoj osobi postavljas pitanje (mislim na Telemach nick). Kome da postavim, na podrsci me ubjeduju da je svima zatamnjeno, a drug na video pozivu na skype prenosi live iz Viteza jucerasnje utakmice.
Nadam se da ce Telemach bar da se udostoji da bilo sta odgovori jer jako ste bahati postali. Isto ko Moja TV pa im se vide rezultati. Samo naprijed, ali ima nas kojima.nije problem dici tuzbu i u medije sve iznijeti. Niste toliko nedodirljivi koliko mislite.
Nadam se da ce Telemach bar da se udostoji da bilo sta odgovori jer jako ste bahati postali. Isto ko Moja TV pa im se vide rezultati. Samo naprijed, ali ima nas kojima.nije problem dici tuzbu i u medije sve iznijeti. Niste toliko nedodirljivi koliko mislite.
- Benq
#66838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja znam o cemu pisem, Total nema svoj internet i to je ok, ali imas mnogo unifi pristupnih tacaka gdje se mozes spojiti i koristiti EON. Tu su uslugu kao takvu i omogucili korisnicima koji imaju samo Total TV, da se mogu negdje spojiti na UniFi. Eh da su im dali samo EON, to bi vec bio problem jer bi morali da se "grebu" za unifi naloge.kakaljin wrote: Ali na eonu ne mozes gledati sve kanale iz ponude i imas osakacenu ponudu jer total ne nudi svoj internet, a a ko vec imas mogucnost telemacha onda ti ne treba total TV.
-
Ne Kockam
#66839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
normalno da nije istina ali ko će advokatima dokazat da nije takokakaljin wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#66840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
photo&video wrote:@telemach zasto nam ne odgovorite zasto pravite razliku izmedju korisnika?
rekoh li ja tebi da neces dobiti odgovor,nisi cak nikakav odgovor dobio,ne da su nesto reda radi napisali nego nista
- zateznistub
#66841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, pogrešnoj osobi postavljana pitanja koja se tiču poslovne politike kompanije. Ne odobravam ni ja, lično BiH izbacio sve kanale koji se makar na minutu zatamne.photo&video wrote:Kad neko kaze pogresnoj osobi postavljas pitanje (mislim na Telemach nick). Kome da postavim, na podrsci me ubjeduju da je svima zatamnjeno, a drug na video pozivu na skype prenosi live iz Viteza jucerasnje utakmice.
Osobe koje se javljaju pod nickom tm Su ovdje da pomognu sa noalnim stvarima tipa nema interneta, kanal kocka i sl. Za te stvari koje ti pitaš ti ne mogu dati suvulisli odgovor jer se pitaju isto koliko ti i ja.
-
Ne Kockam
#66842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zatamnjivanje kanala je politika i tu niko ne može ništa sem države koja neće da radi svoj posao, pičketine od političara gledaju samo ličnu korist a sve u državi propada
#pazietopretorijusa
#pazietopretorijusa
-
kakavdanakneiskustvu
#66843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
photo&video wrote:Kontaktirao sam RAK i agenciju za zastitu potrosaca. Jedan od nacina je taj da se posalje mail HRT-u konkretno u ovom slucaju i da se navede da Telemach ne postuje njihovu odluku. E sada posto je to vjerovatno odluka HRTa da se ne zatamnuje program u mjestima sa hrvatskom vecinom nego samo u mjestima sa muslimanskom i srpskom vecinom ostaje nam opcija kolektivne tuzbe protiv telemaha zbog diskriminacije. I iz RAKa i iz agencije za zastitu potrosaca su rekli da ce rado izaci u susret sa dokumentacijom u vezi ovih slucajeva diskriminacije.
nije do HRT-a,nego do banana drzave,meni su u Telemachu rekli da se program ne mora zatamniti ako se taj program moze u tom i tom gradu gledati zemaljkim signalom,u vitezu mogu gledati HRT uz pomoc obicne antene,kad sam pitao osobu koja je nadlezna za nesto oko toga u RAK-u rekla je da oni znaju da u tim gradovima moze se pratiti HRT zemaljskim putem,ali da eto ja nazovem neku njihovu sluzbu pa ih zamolim da odu na teren da to provjere,HALOOO,pa su jednom ovi iz Telemacha cak napisali da se primjera radi program HRT ne mora zatamniti zbog neke konvencije o pravima osoba da neometani gledaju programe tv stanica iz susjednih drzava zbog njihovih nekakvih prava,kao ako si hrvat imas pravo da neometano pratis HRT,a kad sam ih pitao sto onda zatamne hrt i u zenici u sarajevu jer i tamo ima hrvata,normalno nije bilo odgovora
ovo ti pišem da znas neke stvari,ako mislis nesto cackati dalje,da i tad mi rece zena iz RAK-a da su oni tad culi da su direktoru Telemacha dolazile prijetece poruke kao ako se HRT 2 zatamni u vrijeme nekog prvenstva,fudbalskog vjerovatno,iduci petak pocinje ovo prvenstvo u rusiji,opet ce sve biti po starom,u jednom gradu zatamnjeno,deset kilometara dalje nije zatamnjeno
-
kakaljin
#66844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je za tuzilastva i prjave policiji, a u ostalom na osnovu toga pusti svima i ako neko pita radi cega je pustio svima kaze da ima pretnje i da je pustio svima da svi korisnici imaju bez ikakvih podjela. Onda bi cak bio bolji i vise bi ga cijenili nego sto sada ovo radi. A u ostalom Hrvata ima na cijeloj teritoriji BiH tako da opet onda treba svma pustiti.kakavdanakneiskustvu wrote:photo&video wrote:Kontaktirao sam RAK i agenciju za zastitu potrosaca. Jedan od nacina je taj da se posalje mail HRT-u konkretno u ovom slucaju i da se navede da Telemach ne postuje njihovu odluku. E sada posto je to vjerovatno odluka HRTa da se ne zatamnuje program u mjestima sa hrvatskom vecinom nego samo u mjestima sa muslimanskom i srpskom vecinom ostaje nam opcija kolektivne tuzbe protiv telemaha zbog diskriminacije. I iz RAKa i iz agencije za zastitu potrosaca su rekli da ce rado izaci u susret sa dokumentacijom u vezi ovih slucajeva diskriminacije.
nije do HRT-a,nego do banana drzave,meni su u Telemachu rekli da se program ne mora zatamniti ako se taj program moze u tom i tom gradu gledati zemaljkim signalom,u vitezu mogu gledati HRT uz pomoc obicne antene,kad sam pitao osobu koja je nadlezna za nesto oko toga u RAK-u rekla je da oni znaju da u tim gradovima moze se pratiti HRT zemaljskim putem,ali da eto ja nazovem neku njihovu sluzbu pa ih zamolim da odu na teren da to provjere,HALOOO,pa su jednom ovi iz Telemacha cak napisali da se primjera radi program HRT ne mora zatamniti zbog neke konvencije o pravima osoba da neometani gledaju programe tv stanica iz susjednih drzava zbog njihovih nekakvih prava,kao ako si hrvat imas pravo da neometano pratis HRT,a kad sam ih pitao sto onda zatamne hrt i u zenici u sarajevu jer i tamo ima hrvata,normalno nije bilo odgovora
ovo ti pišem da znas neke stvari,ako mislis nesto cackati dalje,da i tad mi rece zena iz RAK-a da su oni tad culi da su direktoru Telemacha dolazile prijetece poruke kao ako se HRT 2 zatamni u vrijeme nekog prvenstva,fudbalskog vjerovatno,iduci petak pocinje ovo prvenstvo u rusiji,opet ce sve biti po starom,u jednom gradu zatamnjeno,deset kilometara dalje nije zatamnjeno
A sto se tice signala koji se preljeva, to nije problem vec problem kroz kablovski sistem sto se pusta.
- Telemach
#66845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Ne Kockam,Ne Kockam wrote:Na temi total tv postavio sam na koji način telemah laže i vara korisnike nudeći dodatne usluge preko total tv koje nije moguće koristiti bez interneta a total ne nudi te usluge
Korisnici Total TV koriste usluge portala Moj Telemach, Unifi i EON aplikaciju, neometano.
-
kakaljin
#66846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@Ne Kockam,Ne Kockam wrote:Na temi total tv postavio sam na koji način telemah laže i vara korisnike nudeći dodatne usluge preko total tv koje nije moguće koristiti bez interneta a total ne nudi te usluge
Korisnici Total TV koriste usluge portala Moj Telemach, Unifi i EON aplikaciju, neometano.
Postovani,
kako korisnici total TV mogu u punom kapacitetu koristiti eon aplikaciju kada total tv ne nudi internet, vec se mora koristiti internet drugog operatera gdje ste zabranili da se gledaju svi kanali iz ponude na eon aplikaciji.
-
kakavdanakneiskustvu
#66847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nije prelijevanje signala,kakvo prelijevanje,nisu ova mjesta uz granicu sa hrvatskom,nego repetitor,ili kako se vec to zove,na vlasicu valjda,s kojeg se vjerovatno nelegalno reemituje program HRT,RTL,NOVE TV,i zato ljudi u vitezu,busovaci,travniku,novom travniku,kiseljaku,kresevu,bar sam tako cuo od pojedinaca iz tih gradova,mogu bez kablovske tv gledati programe tv stanica iz susjedne drzave
- diablobih
#66848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako sto koriste Unifi.kakaljin wrote:
Postovani,
kako korisnici total TV mogu u punom kapacitetu koristiti eon aplikaciju kada total tv ne nudi internet, vec se mora koristiti internet drugog operatera gdje ste zabranili da se gledaju svi kanali iz ponude na eon aplikaciji.
- fusion_ba
#66849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje ćeš koristiti UniFi kad nije dostupan tamo gdje nema Telemach interneta?diablobih wrote:Tako sto koriste Unifi.kakaljin wrote:
Postovani,
btw ATV je sad u 16:9 formatu, treba ga prebaciti u taj format i dalje je signalizacija 4:3
- Radar71
#66850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nalog napravljen na totalu moze na svaki net