BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Cossack

#66801 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

BH Telecom : Otvoren javni oglas/natječaj za dodjelu donacija u 2019. godini

Image

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M51280f70ea5.html
Heller

#66802 Re: BHTelecom All About

Post by Heller »

Cupko_ wrote:
REDDEVILS wrote:@Cupko
A koji je to glavni distributer za BiH trzise i uvoz Xiaomi - Mi uredjaja :)
Čini mi se da je MI-Adriatic generalni zastupnik a MESC je ovlašteni servisni partner.
Nisam sad 100% siguran, sutra ću provjeriti ali mislim da sam upravu.
Bijelić Co. iz Osijeka je ovlašten za Sloveniju, Austriju, Hrvatsku, Srbiju i CG. Ne znam zašto nas preskaču.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#66803 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Imamo mi IQ mobile, bigbuy.ba ha ja......
Ko da gledsm da su oni sa eronetom i mtelom u dealu... :mrgreen:
Dr Arsla

#66804 Re: BHTelecom All About

Post by Dr Arsla »

Ovaj cirkus sa uposlenicima ujljebima u bh telecomu stvarno više nema smisla :evil:
Supruga sa ultre prešla na pretplatu paket ekstra S. Automatski se ukinula 2 naj broja. Na stranici telekoma piše da u tom paketu imaju 2 naj broja. Nazovemo 1444 i teta nas otpili riječima da taj paket ne može imati naj brojeve. Tačno yebe lud zbunjenog.
isie

#66805 Re: BHTelecom All About

Post by isie »

Mozda ima negdje vec napisano , ali da ne trazim ako neko moze odgovoriti planiram prikljuciti moju tv , internet i tv a u kuci nemam telefonski prikljucak interesuje me hoce li moci bez toga . Hvala
Hyperthalamus

#66806 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Ako nemas nikako instalacije na lokaciji...morat ces prvo dovesti kablo do svoje lokacije, pa tek onda uvesti uslugu i platiti prikljucak.
Ja sam uvodio mojutv u stan koji je sagradjen 60-tih godina i u stanu uopste nije bilo uticnice za telefon. Prvo sam morao o svom trosku razvuci kablo od stana do telecomovig ormarica koji se nalazio u susjednom ulazu, pa ih onda zvati da to spoje i tek onda podnijeti zahtjev za mojutv.
Ako imas instalaciju u stanu...onda samo podneses zahtjev za mojutv...nema veze sto nemas nikakvog aktivnog prikljucka....bitno je da imas zice....sad ti je akcija mojatv prikljucak 1 KM.
konektovan

#66807 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Dr Arsla wrote:Ovaj cirkus sa uposlenicima ujljebima u bh telecomu stvarno više nema smisla :evil:
Supruga sa ultre prešla na pretplatu paket ekstra S. Automatski se ukinula 2 naj broja. Na stranici telekoma piše da u tom paketu imaju 2 naj broja. Nazovemo 1444 i teta nas otpili riječima da taj paket ne može imati naj brojeve. Tačno yebe lud zbunjenog.
Ima naj broj ali tek kad potrošiš sve minute, i onda ti se po posebnoj tarifi obracunava, ali nije dzaba.... :mrgreen:
fusion_ba

#66808 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Mogu li se bonus plus bodovi iskoristiti pozivom na 1444, da se ne mora ici u poslovnicu?
Del_Boy1

#66809 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

fusion_ba wrote:Mogu li se bonus plus bodovi iskoristiti pozivom na 1444, da se ne mora ici u poslovnicu?
Mogu, a za neke stvari i putem mobitela pomoću *110# koda.
Cupko_

#66810 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

konektovan wrote:Imamo mi IQ mobile, bigbuy.ba ha ja......
Da, svi se urotili protiv BH Telecoma :lol: :lol: :lol:
Kao što sam i rekao, ovlašteni uvoznik za BiH je MI-Adriatic iz Sarajeva.
Dr Arsla

#66811 Re: BHTelecom All About

Post by Dr Arsla »

konektovan wrote:
Dr Arsla wrote:Ovaj cirkus sa uposlenicima ujljebima u bh telecomu stvarno više nema smisla :evil:
Ima naj broj ali tek kad potrošiš sve minute, i onda ti se po posebnoj tarifi obracunava, ali nije dzaba.... :mrgreen:
Znam da nije dzaba, nije ti nigdje ni navedeno da mislim da je dzaba. Poenta je u tome da pretplatnici mogu aktivirati naj brojeve samo odlaskom u poslovnicu i pozivom na broj 1444. A tamo te uglavnom čekaju uhljebi tipa ove tete koja ti kaže da u tom paketu nemaš pravo na naj brojeve. A na njihovoj stranici lijepo piše da imaju. Kontaš :?:
diablobih

#66812 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Fakticki ti najbrojevi ne postoje. Tek kada potrosis minute onda ih imas, a tada vec nisu toliko ni bitni.
Dr Arsla

#66813 Re: BHTelecom All About

Post by Dr Arsla »

diablobih wrote:Fakticki ti najbrojevi ne postoje. Tek kada potrosis minute onda ih imas, a tada vec nisu toliko ni bitni.
U našem slučaju su itekako bitni. Jer kad supruga potroši te besplatne minute na računu bude preko 10 KM samo pozivi prema meni. Da ima naj broj to bi bilo možda deseti dio ili do jedne marke eventualno :izet:
Jbg 12 mjeseci po 10 KM nabere se 120 maraka samo zato što neko u bh telecomu ne zna raditi svoj posao
konektovan

#66814 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Cupko_ wrote:
A ko kaze da su se urotili??? Ja prvi put cujem za tu firmu, i ne bi me cudilo da je tek nedavno pocela sa radom. Ako je bht raspisao javni poziv u junu za uvoznika/distributera xiaomi uredjaja, ocigledno nije sve kako treba.
escobar__

#66815 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

konektovan wrote:
Cupko_ wrote:
A ko kaze da su se urotili??? Ja prvi put cujem za tu firmu, i ne bi me cudilo da je tek nedavno pocela sa radom. Ako je bht raspisao javni poziv u junu za uvoznika/distributera xiaomi uredjaja, ocigledno nije sve kako treba.
To je to, ako BH TElekom nije uspio obezbijedit uređaje korisnicima onda 100% da nešto ne štima. Samo Telekom posluje u zakonskim okvirima ove države, svi ostali su ilegalci. :roll:
konektovan

#66816 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

E hebiga, vama covjek mora sve crtati.....
escobar__

#66817 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ne treba ali mi onako komično kako svaki put kad konkurencija ima nešto što Telekom nema rade ilegalno - tako Telemach ilegalno širi mrežu, Eronet ilegalno nabavlja Xiaomi uređaje, m:tel ilegalno postavlja bazne stanice po Sarajevu...

Odvadite malo.
konektovan

#66818 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

escobar__ wrote:Ne treba ali mi onako komično kako svaki put kad konkurencija ima nešto što Telekom nema rade ilegalno - tako Telemach ilegalno širi mrežu, Eronet ilegalno nabavlja Xiaomi uređaje, m:tel ilegalno postavlja bazne stanice po Sarajevu...

Odvadite malo.
Nema konkurencija ništa sto nema i bht...je li tako?? Izuzev ovih xiaomi uredjaja... :mrgreen:
Mislim, volio bih da je i bht ubacio i ranije xiaomi, ali ne znam tacne razloge zbog cega je to tako,....volio bih kad bi neko ko je bolje upućen u ovu situaciju malo razjasnio neke stvari oko nabavke opreme..
Cossack

#66819 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Dr Arsla wrote:
diablobih wrote:Fakticki ti najbrojevi ne postoje. Tek kada potrosis minute onda ih imas, a tada vec nisu toliko ni bitni.
U našem slučaju su itekako bitni. Jer kad supruga potroši te besplatne minute na računu bude preko 10 KM samo pozivi prema meni. Da ima naj broj to bi bilo možda deseti dio ili do jedne marke eventualno :izet:
Jbg 12 mjeseci po 10 KM nabere se 120 maraka samo zato što neko u bh telecomu ne zna raditi svoj posao
Viber? WhatsUp? Njima slične aplikacije?
Cupko_

#66820 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

Kakve veze ima kad je firma počela s radom? Ako su ovlašteni uvoznik znači da imaju ugovor sa Xiaomi-jem i da su morali ispoštovati neke njihove uslove. Ne postaje svaka budala ovlašteni uvoznik i zastupnik nekog brand-a tek tako.

Ni dimotel nije neka poznata firma za koju svi znaju (garantujem da i sad 95% ljudi nije čulo za njih), a oni godinama ovlašteni uvoznik za Huawei, LG...
Dr Arsla

#66821 Re: BHTelecom All About

Post by Dr Arsla »

Cossack wrote:
Dr Arsla wrote:
Viber? WhatsUp? Njima slične aplikacije?
Koristi i to. Ali 500 mb je brzog neta onda ide spori i šteka odmah
Dzontra_Volta

#66822 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Dr Arsla wrote:
Kako do jedne marke?
Ako troši 10 KM na tebe sada, znači da će trošiti 5 KM kad joj budeš najbroj.
Nisu najbrojevi gratis, nego sa 50% popusta.
Cossack

#66823 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Dr Arsla wrote: Koristi i to. Ali 500 mb je brzog neta onda ide spori i šteka odmah
Pretpostavljam da je to ona stari m15 paket. Neka pređe na neki od novih paketa i imaće mnogo više interneta.

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582

Pogledajte kombinacije. Uz ugovor može imati ili više neta/minuta ili jeftiniju pretplatu.
konektovan

#66824 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Cupko_ wrote:Kakve veze ima kad je firma počela s radom? Ako su ovlašteni uvoznik znači da imaju ugovor sa Xiaomi-jem i da su morali ispoštovati neke njihove uslove. Ne postaje svaka budala ovlašteni uvoznik i zastupnik nekog brand-a tek tako.

Ni dimotel nije neka poznata firma za koju svi znaju (garantujem da i sad 95% ljudi nije čulo za njih), a oni godinama ovlašteni uvoznik za Huawei, LG...
Pa nema nikakvih informacija o toj firmi, nemaju ni web stranici,nikakvog ttaga da se bave necim....
Dimotel je poznato ime, to je firma cini mi se iz Hrvatske koja i ovdje ima predstavnistvo,...
allem_77

#66825 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Dr Arsla wrote: Koristi i to. Ali 500 mb je brzog neta onda ide spori i šteka odmah
Kako misliš 500 mb brzog neta, na paketu ekstra s :?:

Mislim da vam je najbolja opcija, http://www.mojatv.ba/moj-izbor.html 1000 minuta, plaća se samo uspostava poziva, 5 kf.

A moguće da ni tih 5 kf ne plaća?

**Fer osnova podrazumijeva 1.000 besplatnih minuta za razgovore unutar grupe, po svakom telefonskom priključku, uz naknadu za uspostavu poziva u iznosu od 0,05 KM/po pozivu sa uračunatim PDV-om koja se naplaćuje za sve priključke izuzev Extra paketa.
Locked