Objava rata..rekoh ja nije još no počelo..u narednim danima će se iskristalisati iračka pozicija..
IRAN
- avetinja
#66752 Re: IRAN
Jadni Simon iz Trenta kojeg su čifuti ubili za pashu 1475. godine. Inače, za purim se žrtvuje odrasla osoba, a za pashu dijete od 7 godina.
Također jedno od najznačajnijih čifutskih ritualnih ubistava je ubistvo oca Tomasa u Damasku 1840. godine, gdje je rabin priznao da mu je trebala krv za ceremonijalni purimski hljeb.
Last edited by avetinja on 25/03/2026 00:09, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#66753 Re: IRAN
Epsko kmečaje IDF.a, ali sam shvatio koncept i vizualnu namjeru posta da izazove neki oređen emotivni naboj kod ono malo papučara koji podržavaju nešto što na duže staze nije održivo.
-
talijan97
#66755 Re: IRAN
Kakvih kontakata?neon-x wrote: ↑25/03/2026 00:02Zena na poziv Melanije pomaze u ostvarivanju kontakata za BiH, a nasa SDA glasila postavljaju slike do koga je sjedila i sto joj nije pljunula u lice jer je to nas posao valjda, da odbranimo svijet od Izraela. Fakat sta ovaj nas narod sebi umislja.
Brate dragi, prijavite se u Hezbolah, bombu okacite za pojas i ko Bosko Buha juris na Izrael, a ostavite ovdje normalan svijet da razmislja prije svega o svojoj drzavi i bori se za nju.
-
QSuzi
#66756 Re: IRAN
idi ba u 199qrstzasumirprimus wrote: ↑24/03/2026 20:19 Digli su osim 82ge sve sof jedinice sto imaju i nema logike ako će samo ostrvo uzeti jer slijecu i u jordanske, izraelske avio baze..![]()
Sta mogu? Napasti raketograd? Otići po uranium? Po vodje? Zauzet dio obale? Delte, rendzeri, najtstokeri i silovi ne dolaze da drze liniju na ostrvu
Edit.spisak jedinicaIn mobilization:
-Army Ch-47 Helicopters
-160th SOAR MH-60 helicopters
Units:
Both 1st & 2nd Batt 75th Rangers
5th SF Group
US Army Delta Force
SEAL TEAM-6
Centcom task force
USAF 621st “Devil Raiders” contingency response tea
82nd Airborne
koji ti je bog
kako se tebe ovo dotiče fejk ateisto
da si ateist bilo bi ti ok da se svi poubijaju
ili bi ti bilo ok da svi prežive
ili bi ti bilo svejedno a nebu visio na temi
whoizju
Last edited by QSuzi on 25/03/2026 00:14, edited 1 time in total.
-
last mohicans
- Hajlac
#66761 Re: IRAN
Ovo je nazalost ocekivano u situaciji kad ti zemlju napadaju sa svih strana i bukvalno pokusavaju unistiti naciju uz masovne atentate na dojucerasnje vodje koji su bili umjereni, ali dugorocno ne valja ni za samo iransko drustvo jer bi ultra-desnicari mogli vratiti onu pocetnu diktaturu nakon Revolucije. Ali sta je tu je - to nije krivica Iranac nego sotonskih CIAonista i njihove agresije na Iran.
Last edited by Hajlac on 25/03/2026 00:27, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#66762 Re: IRAN
Šta mislite, je li ovo narandzin blef sa ovim kobajagi uslovima, da se skrene priča sa kopnenih snaga, a znamo šta mu gori, cionističke pizde plaču jer su rakete na izmaku. Ove klaster večeras su sve pogodile. Ne vjerujem da će Iran većinu ovih zahtjeva uzeti u obzir, pa dok se obnove zalihe, onda udri opet na jesen. Mislim da ih ovaj put neće tako lako nasukati. Cionistan će nastaviti tući. Ili, da ko biva prihvate radi javnosti i skidanja sankcija, a nastave po svome kao sto su i do sada. Najjači zahtjev da se ograniči raketni program
Jedino oruzje kojim mozes nanijeti štetu zlotvorima..
- Dozer
#66764 Re: IRAN
Znaci, ostvaruje mi se i prognoza o pjesadiji...
Ostaje da vidimo da li ce pjesadija i proci kako mislim dq hoce, a to je masakr.
Ostaje da vidimo da li ce pjesadija i proci kako mislim dq hoce, a to je masakr.
- Hajlac
#66765 Re: IRAN
Trenutne iranske vodje NIKAD nece pristati na tacke 6. i 12. iz objavljene "ponude" genocidasa prema Iranu.last mohicans wrote: ↑25/03/2026 00:26 Šta mislite, je li ovo narandzin blef sa ovim kobajagi uslovima, da se skrene priča sa kopnenih snaga, a znamo šta mu gori, cionističke pizde plaču jer su rakete na izmaku. Ove klaster večeras su sve pogodile. Ne vjerujem da će Iran većinu ovih zahtjeva uzeti u obzir, pa dok se obnove zalihe, onda udri opet na jesen. Mislim da ih ovaj put neće tako lako nasukati. Cionistan će nastaviti tući. Ili, da ko biva prihvate radi javnosti i skidanja sankcija, a nastave po svome kao sto su i do sada. Najjači zahtjev da se ograniči raketni programJedino oruzje kojim mozes nanijeti štetu zlotvorima..
- husein_kapetan
#66766 Re: IRAN
Pisao sam već o tome.. troše pare KOJE NEMAJU..sada valjda mjenice ispisuju..kao državne obaveznice uostalom..koje samo silom danas emitirati mogu..eh..DebelinJoe wrote: ↑24/03/2026 23:59husein_kapetan wrote: ↑24/03/2026 23:51Rizikuju kakogod stratosferno..moraju lokacije stacioniranja kriti ko' zmija noge..rizikuju nemalo da budu uništeni u bazama prije negoli budu Combat Ready..plavi_E wrote: ↑24/03/2026 20:47 Mislim da Tramp ne blefira u vezi pjesadijskog napada. On nema drugog izlaza nego ici korak dalje. I ako ga niko ne zaustavi doci ce se u situaciju da Arijevci nece imati struje a Semiti nece imati ni struje ni vode. Ali ce zato Hormuz biti otvoren samo sto nece imati sta da plovi po njemu,
Ko će to sve platiti i čime
https://fortune.com/2026/03/23/us-gover ... risis-fix/
The U.S. government is insolvent. That’s not hyperbole — it’s the conclusion drawn directly from the Treasury Department’s own consolidated financial statements for fiscal year 2025, released last week to near-total media silence. The numbers: $6.06 trillion in total assets against $47.78 trillion in total liabilities as of September 30, 2025.
- Hajlac
#66768 Re: IRAN
Placi Bezose, placipicko
-
last mohicans
#66769 Re: IRAN
Ova bježanija iz Iraka je takav poraz epsticionistočke ekipe, da se skroz malo o tome priča. Ne znam smije li iko upitati budalu na presu šta bi..Vidim naya objavljuje da se i večeras tuku slbe po hotelima u Erbilu, izgleda da nisu svi zbrisali. Koliko je uopće bilo američkih vojnika u Iraku?
- SmokingMan
#66770 Re: IRAN
Pa kaže.... Meni najzanimljiviji dio.Američka vlada pokriva posuđeni novac i financira proračunski deficit prvenstveno putem Ministarstva financija (U.S. Department of the Treasury), koje izdaje i prodaje državne vrijednosne papire investitorima.
Vrijednosni papiri se prodaju putem redovitih javnih aukcija koje provode Federalne rezerve (Fed) u ime Ministarstva financija. Investitori se takmiče nudeći kamatne stope koje su spremni prihvatiti.
Javni dug: Drže ga pojedinci, korporacije, mirovinski fondovi, državne i lokalne vlasti te strane vlade (poput Japana i Kine).
Unutardržavni dug: Novac koji vlada duguje samoj sebi, uglavnom kroz investicije viškova iz fondova poput Socijalnog osiguranja (Social Security) i Medicairea u državne obveznice.
Kako se dug vraća?
Vlada ne vraća cjelokupni dug odjednom, već upravlja njime na sljedeće načine:
Plaćanje kamata: Vlada redovito isplaćuje kamate investitorima iz tekućih poreznih prihoda ili novim zaduživanjem. Trošak servisiranja duga (kamata) u 2026. godini procjenjuje se na preko 1 triliJon dolara.
Refinanciranje (Rollover): Kada vrijednosni papir dospije (npr. nakon 10 godina), Ministarstvo financija često izdaje nove vrijednosne papire kako bi prikupilo novac za isplatu glavnice starog duga.
Ograničenje duga (Debt Ceiling): Kongres postavlja zakonsku granicu do koje se Ministarstvo financija može zadužiti. Ako se ta granica dosegne, Ministarstvo može koristiti "izvanredne mjere" (poput suspenzije ulaganja u mirovinske fondove državnih službenika) kako bi privremeno nastavilo plaćati obveze dok Kongres ne povisi granicu.
Zbog visokog duga i relativno visokih kamatnih stopa, troškovi servisiranja duga dosegnuli su historijske rekorde:
Rekordni izdaci: Procjenjuje se da će SAD u fiskalnoj 2026. godini potrošiti 1 triliJon dolara samo na isplatu kamata.
Usporedba s drugom potrošnjom: Trošak kamata u 2026. sada premašuje proračun za nacionalnu obranu (947 milijardi dolara) i programe poput Medicaida.
Udio u prihodima: Za svaki dolar koji vlada prikupi od poreza, otprilike 19 centi odlazi izravno na plaćanje kamata na dug.
Proračunski deficit: Kamate su trenutno najbrže rastuća stavka proračuna i glavni su pokretač rasta godišnjeg deficita, koji se u 2026. procjenjuje na 1,9 triliJona dolara.
- SmokingMan
#66771 Re: IRAN
Zamilsite kada se preostalih 81 cent raspodjeli na ostale državne programe, ne znam tačno ni koliko ih ima, ispada da otplata duga vaistinu proždire proračun za jednu fiskalnu godinu u USA.
- Hajlac
#66773 Re: IRAN
Jos jedna fotka
-
4L0n3
#66774 Re: IRAN
Suska se da ove americke cizme dolaze da pomognu vojni puc protiv baketa u iranu, navodno pregovaraju s nekim generalom iranske vojske. Vjerovatno suplja tj nadam se da je samo blef
- Toffee karamela
#66775 Re: IRAN
poslali mu Perzijanci eksplozivnu napravu u nekoj kutiji optočenoj draguljima znajući da će gladna naranča otvoriti pa puklo da puklo...ne bih se nimalo iznenadila
inače narančasti mongoloid je upravo objavio da je poslao Irancima nacrt ugovora s 12 tačaka koje moraju ispuniti misle li živjeti s njim u miru
ovdje se radi o neupitnom psihopatološkom lažovu i ne znam šta predsjednički doktori u Bijeloj kući rade i misle li išta poduzeti