BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#66751 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

:thumbup: :thumbup:
Ojjj sto me preduhitri :mrgreen:
Pa bolan Tesla, koristimo li isti language za korespodenciju, jel to konvencionalni jezik iki neki hibridd kako kome odgovara,....
Sta treba vise citati, mogu samo plakati :cry:
zateznistub

#66752 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

ing-ecc wrote::thumbup: :thumbup:
Ojjj sto me preduhitri :mrgreen:
Pa bolan Tesla, koristimo li isti language za korespodenciju, jel to konvencionalni jezik iki neki hibridd kako kome odgovara,....
Sta treba vise citati, mogu samo plakati :cry:
Jesi li procitao poređenje sa cesnom? E to je tek biser....
Tesla Edison

#66753 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Ma ja. Klasično vađenje iz konteksta. Samo vi nastavite po svome, ne smeta meni. Sve piše i može se pročitati i ko hoće shvatiće. A vi bujrum, nastavite dalje.
ing-ecc

#66754 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

TESLA_EDISON wrote:Ma ja. Klasično vađenje iz konteksta. Samo vi nastavite po svome, ne smeta meni. Sve piše i može se pročitati i ko hoće shvatiće. A vi bujrum, nastavite dalje.
A jel ima samonosive optike ili nema? :-D postoji li to uopste :-)
skafiskafsnjak

#66755 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Gledam ove pakete mojatv na stranici.
Da li su ove cijene uz potpis ugovora na 24mj ili bez?
bitangeIprinceze

#66756 Re: BHTelecom All About

Post by bitangeIprinceze »

skafiskafsnjak wrote:Gledam ove pakete mojatv na stranici.
Pa zar opet i ti? Hajde dobrodosao u club. 8)
skafiskafsnjak

#66757 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

bitangeIprinceze wrote:
skafiskafsnjak wrote:Gledam ove pakete mojatv na stranici.
Pa zar opet i ti? Hajde dobrodosao u club. 8)
Hehhehehe ma ja necu vise biti tu , ostavljam drugoj osobi . A ovi iz teljemaha serendaju nesto , zivce mi vade. Nece da moze.

Ne dobih odgovor...haha jesu cijene uz ugovor ili bez?
Del_Boy1

#66758 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Ista je cijena sa ili bez ugovora, jedino nekad imaju neke akcije pa bude neko vrijeme u pola cijene ili šta se već nudi u kojoj akciji, pa odabereš šta ti paše od ponuđenog.
channel10

#66759 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Novi resiveri sto se postavljaju ili trebaju postavljati u BHT, da li se postavljaju zbog optike ili je neki drugi razlog zamjene starih?
kakaljin

#66760 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

channel10 wrote:Novi resiveri sto se postavljaju ili trebaju postavljati u BHT, da li se postavljaju zbog optike ili je neki drugi razlog zamjene starih?
Nemaju resiveri veze sa optikum jer ih kacis na modem mreznim kablom, a vjerovatno se mjenjau jer ce vjerovatno neke nove usluge dolaziti pa su radi toga, a i bolji i brzi su od starih.
channel10

#66761 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

kakaljin wrote:
channel10 wrote:Novi resiveri sto se postavljaju ili trebaju postavljati u BHT, da li se postavljaju zbog optike ili je neki drugi razlog zamjene starih?
Nemaju resiveri veze sa optikum jer ih kacis na modem mreznim kablom, a vjerovatno se mjenjau jer ce vjerovatno neke nove usluge dolaziti pa su radi toga, a i bolji i brzi su od starih.
Danas sam bio u BHT i dobio nov resiver. Spojen i opet nema slike. Izbacuje error.

Pitam onog danas da da odmah taj novi, on se pravi blesav, ne zna da idu novi. Monter mi na tel rekao da ce oni ici tek kad bude "akcija" zamjene :zoka:

Ovaj u BHT spominje jednu novu zgradu koja se gradi u Ze gdje ide direkt optika i to je po njemu jedina zgrada koja ce to(optiku) imati... Uglavnom jebe lud zbunjenog...
jarobot

#66762 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

channel10 wrote:
Danas sam bio u BHT i dobio nov resiver. Spojen i opet nema slike. Izbacuje error.

Pitam onog danas da da odmah taj novi, on se pravi blesav, ne zna da idu novi. Monter mi na tel rekao da ce oni ici tek kad bude "akcija" zamjene :zoka:

Ovaj u BHT spominje jednu novu zgradu koja se gradi u Ze gdje ide direkt optika i to je po njemu jedina zgrada koja ce to(optiku) imati... Uglavnom jebe lud zbunjenog...[/quote]
Koji ti je hajvan dao novi reciver i rekao haj prikopčaj. Ne ide to tako sad. Meni kad je mijenjao prije mjesec dana prvo morao odjaviti stari reciver pa prijaviti novi da bi radio.
kakaljin

#66763 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

jarobot wrote:
channel10 wrote:

Ovaj u BHT spominje jednu novu zgradu koja se gradi u Ze gdje ide direkt optika i to je po njemu jedina zgrada koja ce to(optiku) imati... Uglavnom jebe lud zbunjenog...
Koji ti je hajvan dao novi reciver i rekao haj prikopčaj. Ne ide to tako sad. Meni kad je mijenjao prije mjesec dana prvo morao odjaviti stari reciver pa prijaviti novi da bi radio.[/quote]

Meni kada su dosli monteri da zamjene za ove nove, iskopcali stare i prokopcali nove i nazvali nekoga i diktirali mu neke brojeve vjerovatno mac adresu ili serijske brojeve, i nakon par minuta se pojavi slika, i tek onda su prekinuli razgovor.
Cossack

#66764 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Osjećaj se kao zvijezda u svom domu!

Image

https://bhtelecom.ba/vijest+M51a711e1028.html
channel10

#66765 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Dobijen je novi zte resiver, ali je covjek najvjerovatnije odjavio stari jer je radio koju minutu za racunarom i prijavio je.novi. Eh sad sto.nece, to.ne znam. Doci ce.danas ponovo monter i nadam se zavrsiti to.
duffy_duck

#66766 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

channel10 wrote:Dobijen je novi zte resiver, ali je covjek najvjerovatnije odjavio stari jer je radio koju minutu za racunarom i prijavio je.novi. Eh sad sto.nece, to.ne znam. Doci ce.danas ponovo monter i nadam se zavrsiti to.
Ima li na ovom Zte bar opcija Cast ? Ili youtube?
crnivrag

#66767 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Ima li na ovom Zte bar opcija Cast ? Ili youtube?
Nisu Android STB uređaji, pa samim tim nemaju nikakve Google servise i mogućnost instaliranja aplikacija, samo prenos IPTV kanala i korištenje videoteke i usluge vraćanja unazad.
escobar__

#66768 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Normalno da nisu Android kad je komplet oprema kineska. :D
REDDEVILS

#66769 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

escobar__ wrote:Normalno da nisu Android kad je komplet oprema kineska. :D
I eon box je kinez :mrgreen:
sencobih

#66770 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

REDDEVILS wrote:
escobar__ wrote:Normalno da nisu Android kad je komplet oprema kineska. :D
I eon box je kinez :mrgreen:
Sve je Kina jer da nema Kine mnoge stvari mi sa našim standardima ne bi ni vidjeli očima, a kamoli koristili
tandrli

#66771 Re: BHTelecom All About

Post by tandrli »

TESLA_EDISON wrote:.
Meni se sviđa prijeratno rješenje postavljanja telefonskih kablova bez bandera sa kuće na kuću. Sve fino zategnuto, nema hrpe žica na jednoj banderi i sl. Mogao je Telemach tako uraditi. Coax do krova kuće, ispod grede postaviti razdjelnik, jedan kraj kabla u kuću a drugi na drugu kuću i tako u cijelom naselju. Postaviti male tegove da to sve zategne i idemo dalje.

Opet kažem, BH Telecom ima svoje bandere, svoje kablove na banderama, riješio IP odnose za te bandere još krajem rata i opet kopa optiku, vadi nove dozvole za kopanje, plaća firmu da prokopa, firmu da postavi kablove i firmu da asfaltira i na kraju plaća tehnički prijem i upotrebnu dozvolu. Naravno plaća i sam kabal. Mogao je on to sve na bandere postaviti i ništa od ovoga ne bi platili ali to je kratkoročna ušteda. Ovako su sigurni da decenijama neće biti nikakvih problema.
kao neko ko radi sa coaxom to nepije vode.

Podjela signala sa "kuće na kuću" da li bilo kod koaxa a tek na optici dolazi do veliki problema.
Sa koaxom gubiš puno signala u seriju bi po najboljim slučajem mogo spojiti 4 kuće i kapak, dok trenutnim "drvo" topologijom mnooogoo više dobijaš. (pssst nemoj reći onom prvom da nemora plačati račun jer ako njega isključe isključiče sve u liniji)

Optika .. khm....
Evo u Tuzli dovuko je telekom optiku do svakog ulaza u zgradu, i šta ima od toga. Parice u zgradma od 80-tih nisu ni za šta.
Stranka ima INNbox ruter nemože da izvuče više od 10Mbit.

Kod optike podzemno nepije vode kao kod prijašnjih kablova. Ako neko zvekne u kabal prije uzmi komad bakra nabaci rahmana (raychem) i to je to. Kod optike moraš imati prohodne alkatene čitavom dužinom, kako od vezni šahtova tako i do krajnjeg korisnika, e onda pričamo o propisnim polaganjem cijevi za čija cijena se diže u vrtoglave sume.

evo preko wifija jutros, još jedan otišo sa moje TV, nije poenta da ja ovdje likujem, nego želim da se napokon trgnu i nešto urade po ovom pitanju, nemam ništa od SK i narednih 50 live kamera, želim brzinu ona koja me ugovorom sljeduje od 25Mbit.

Daboga došli pameti, bit će i nama ostalim mnogo bolje.

Image
skafiskafsnjak

#66772 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Kada sam prije ima MojaTv, imao sam problema puno. Slika ledila stalno. Zvao ih, nikad nisu rijesili .

Da li ima neka opcija, da probam uslugu jedan dan, da vidim da li stopa i dalje? Pa ako ne stopa, da ukljucim.
papebih

#66773 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

channel10 wrote:Dobijen je novi zte resiver, ali je covjek najvjerovatnije odjavio stari jer je radio koju minutu za racunarom i prijavio je.novi. Eh sad sto.nece, to.ne znam. Doci ce.danas ponovo monter i nadam se zavrsiti to.
Mozes li uslikat taj novi resiver i postaviti?
Cossack

#66774 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Hitovi jeseni - super mobiteli, uz još niže cijene, uz najbolje pakete!

Image

https://bhtelecom.ba/vijest+M52cb2d5cd70.html
channel10

#66775 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

papebih wrote:
Mozes li uslikat taj novi resiver i postaviti?
Resiver je samo nov i nista vise :)

Nije.novi koje postavaljaju ili ce.postavljati u Sarajevu, ali ako treba bice uslikan i.tek sutra.
Locked