Ja se nadam da je faza koja ce sto prije proci, jer je stvarno za poluditi. Prije nije bila ovakva, znali smo izaci, setati normalno, i tek nekad u povratku kad se umori, pa je nosim do kuce. Sad ne znam gdje bi s njom isla, u kolica cas hoce cas nece, do parka koji nam je bas blizu moram je nositi. A i taj park joj je poprilicno dosadio, pa nece vise ni tamo da se igra.JanuaryJones wrote:+1 (skoro 21 mjesec). Nosamo, šta ćemo.dama_u_crnom wrote:Drage mame, u zadnje vrijeme svaki izlazak sa mojom djevojcicom (2 godine) je postaon uzas. Naime, ima vec jedno mjesec dana kako konstantno hoce da se nosi. U kuci ne toliko, ali vani kad izadjemo, bukvalno cim sidjemo ispred zgrade pocinje : nosi, nosi i naravno ako je ne uzmem, vristi i histerise. Znam je pustiti i po 10 min da stoji i vristi, ali ne odustaje sve dok je ne ponesem. Ne znam sta da radim i sta je odjednom spopalo s tim nosanjem. Ali postaje nepodnosljivo. Je li se neko susretao s ovim??
Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
-
dama_u_crnom
#6676 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- JanuaryJones
#6677 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Isto, preslikano. I ja se nadam da je faza jer otpadoše nam ruke a još drugo nosim, pa eto veselo. Čitala sam da to ima veze sa regresijom oko 2. rodjendana i da je definitivno razvojna faza.dama_u_crnom wrote:Ja se nadam da je faza koja ce sto prije proci, jer je stvarno za poluditi. Prije nije bila ovakva, znali smo izaci, setati normalno, i tek nekad u povratku kad se umori, pa je nosim do kuce. Sad ne znam gdje bi s njom isla, u kolica cas hoce cas nece, do parka koji nam je bas blizu moram je nositi. A i taj park joj je poprilicno dosadio, pa nece vise ni tamo da se igra.JanuaryJones wrote:+1 (skoro 21 mjesec). Nosamo, šta ćemo.dama_u_crnom wrote:Drage mame, u zadnje vrijeme svaki izlazak sa mojom djevojcicom (2 godine) je postaon uzas. Naime, ima vec jedno mjesec dana kako konstantno hoce da se nosi. U kuci ne toliko, ali vani kad izadjemo, bukvalno cim sidjemo ispred zgrade pocinje : nosi, nosi i naravno ako je ne uzmem, vristi i histerise. Znam je pustiti i po 10 min da stoji i vristi, ali ne odustaje sve dok je ne ponesem. Ne znam sta da radim i sta je odjednom spopalo s tim nosanjem. Ali postaje nepodnosljivo. Je li se neko susretao s ovim??Ugl. svaki izlazak bude katastrofa.
http://www.babysleepsite.com/toddlers/5 ... ler-sleep/ (spavanje, strahovi, privrženost - nosanje, plačljivost -- sve je povezano)
- duh_sa_sjekirom
#6678 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Drage mame,
Možete li preporučiti neku prodavnicu odjeće i obuće za bebu (18 mj)? (ono, da je kvalitetno a jeftino
)
Hvala.
Možete li preporučiti neku prodavnicu odjeće i obuće za bebu (18 mj)? (ono, da je kvalitetno a jeftino
Hvala.
-
blondina
#6679 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Što se tiče obuće imaš u Deichmannu dosta izbora,cijene od 30-80 KM, a za odjeću imaš Azel.pozz.Ja baš neki dan svojoj curici u azelu kupila prelijepu jaknu za zimu 27 KM.A ista takva u Zari košta 50KM.duh_sa_sjekirom wrote:Drage mame,
Možete li preporučiti neku prodavnicu odjeće i obuće za bebu (18 mj)? (ono, da je kvalitetno a jeftino)
Hvala.
- duh_sa_sjekirom
#6680 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala.blondina wrote:Što se tiče obuće imaš u Deichmannu dosta izbora,cijene od 30-80 KM, a za odjeću imaš Azel.pozz.Ja baš neki dan svojoj curici u azelu kupila prelijepu jaknu za zimu 27 KM.A ista takva u Zari košta 50KM.duh_sa_sjekirom wrote:Drage mame,
Možete li preporučiti neku prodavnicu odjeće i obuće za bebu (18 mj)? (ono, da je kvalitetno a jeftino)
Hvala.
Ako ima još kakvih prijedloga, pišite...
-
dama_u_crnom
#6681 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Sto se obuce tice Deichmann, a odjecu najcesce kupujem u radnji Wenice. Vrlo kvalitetna, nije preskupa, a imaju predobrih stvari, posebno za djevojcice.duh_sa_sjekirom wrote:Hvala.blondina wrote:Što se tiče obuće imaš u Deichmannu dosta izbora,cijene od 30-80 KM, a za odjeću imaš Azel.pozz.Ja baš neki dan svojoj curici u azelu kupila prelijepu jaknu za zimu 27 KM.A ista takva u Zari košta 50KM.duh_sa_sjekirom wrote:Drage mame,
Hvala.
- Cholina_Lokica
#6682 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I fis ima jeftinu odjecu, mi bodice uzmimamo tamo. Gdje je taj wenice za curice? 
- CherryLips
#6683 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne kupujem u Wenicu al znam da imaju u Grand centru na Ilidži i jedna je u nizu radnji na potezu Pofalići-Socijalno
- JanuaryJones
#6684 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Meni je baby Azel u Hrasnom totalno OK za ovu malu raju, pogotovo kad nisu rasprodaje jer tad se ima šta i probrat. Nije skupo a kvalitetno. Na rasprodaji znam ubost robice za 2-3-4 KM ako dodjem kad iznesu novu robu. Jedina je mana što se za dječake puno brže prodaju i razgrabe stvari nego za djevojčice. Bude i papa, ogradica, vreća, čizmica, skafandera samo treba redovno pitat (ne tako ljubazne) prodavačiceduh_sa_sjekirom wrote:Hvala.blondina wrote:Što se tiče obuće imaš u Deichmannu dosta izbora,cijene od 30-80 KM, a za odjeću imaš Azel.pozz.Ja baš neki dan svojoj curici u azelu kupila prelijepu jaknu za zimu 27 KM.A ista takva u Zari košta 50KM.duh_sa_sjekirom wrote:Drage mame,
Hvala.
-
safran
#6685 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Eh, nas Azel oblači već 10 godina. Ima majica koje je nosio moj stariji sin, pa prijateljicin sin i sad ih nosi moj mlađi. Doduše, tu će im biti i kraj - ovaj sve dokusuri.
-
dama_u_crnom
#6686 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja licno kupujem u ovom na Pofalicima, dakle ima svega, od preslatke moderne odjece, trakica, snalica, nakita, torbica, kapica, sve bukvalno. Za curice meni najbolja radnja.Cholina_Lokica wrote:I fis ima jeftinu odjecu, mi bodice uzmimamo tamo. Gdje je taj wenice za curice?
-
funeral blues
#6687 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Smije li se dvogodišnje dijete voziti na prednjem sjedištu, vezano, u autosjedalici?
- JanuaryJones
#6688 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Na prednjem sjedalu samo bebe u jaje sjedalicama okrenuta suprotno smjeru vožnje i sa ugašenim airbagom. Znači do nekih max 12 mj.funeral blues wrote:Smije li se dvogodišnje dijete voziti na prednjem sjedištu, vezano, u autosjedalici?
- Cholina_Lokica
#6689 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Zasto stavljati dijete na najnesigurniju poziciju u autu?
-
Zoya
#6690 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne!funeral blues wrote:Smije li se dvogodišnje dijete voziti na prednjem sjedištu, vezano, u autosjedalici?
Samo pozadi okrenuto normalno.
-
sabanss
#6692 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Koja je najnesigurnija pozicija u autu?Cholina_Lokica wrote:Zasto stavljati dijete na najnesigurniju poziciju u autu?
Po meni najsigurnija je nazad u sredini. Ostale su mi podjednako nesigurne. Cak mi je kod hatchback auta suvozacevo mjesto bolja varijanta nego nazad bocno.
- Cholina_Lokica
#6693 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pa na svim testovima auta suvozacevo mjesto se pokazalo kao najnesigurnije. Na svakom autu sad ima i upozorenje da se auto sjedalice ne stavljaju naprijed...
- hadzinicasa
#6694 Re: Bebe - ALL ABOUT!
koliko se sjecam, prema testovima, najsigurnije mjesto je iza suvozaca.
- DiA 2005
#6695 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Znam da je bilo bezbroj pitanja o autosjedalici, ali ja bih sada voljela kratko i jasno: ima li neka autosjedalica da je bar priblizno dobra kao Cybex i kad mi nije rano kupiti ? Moj malac ce uskoro napuniti godinu dana, jos ne hoda samostalno, ali samo sto nije.
-
sabanss
#6696 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Evo citam par testova i upravo je kako sam pretpostavio: mjesto na sredini nazad je najsigurnije. Sto se ostalog tice, mozemo reci da je statisticki sigurno ali najgori udesi sa ljudskim zrtvama koje sam vidio bili su bocni udari ne frontalni kako testovi preferiraju.
Svako ima vlastita iskustva koja se ne moraju nuzno poklapati sa teorijom.
Svako ima vlastita iskustva koja se ne moraju nuzno poklapati sa teorijom.
- vazi
#6697 Re: Bebe - ALL ABOUT!
kako mislis rano? u cemu se do sada voza?DiA 2005 wrote:Znam da je bilo bezbroj pitanja o autosjedalici, ali ja bih sada voljela kratko i jasno: ima li neka autosjedalica da je bar priblizno dobra kao Cybex i kad mi nije rano kupiti ? Moj malac ce uskoro napuniti godinu dana, jos ne hoda samostalno, ali samo sto nije.
inace ja sam cula da je anjsigurnije mjesto iza vozaca ali sto neko rece i te se teorije stalno mijenjaju...
- insomnia78
#6698 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Najsigurnije je nazad u sredini, radi bocnih udara
Poslije toga iza vozaca jer prilikom nesrece vozac, cak i nesvjesno, stiti svoju stranu auta
A i racunaj na pravilo desne strane i oduzimanje prednosti
Izgleda da ce EU, il barem fr u sledecu godinu, dvije usvojiti zakon da djeca u auto sjedalici moraju biti okrenuta u kontra smjeru od smjera voznje, do druge godine zivota, bez obzira gdje se sjedalica nalazi
Poslije toga iza vozaca jer prilikom nesrece vozac, cak i nesvjesno, stiti svoju stranu auta
A i racunaj na pravilo desne strane i oduzimanje prednosti
Izgleda da ce EU, il barem fr u sledecu godinu, dvije usvojiti zakon da djeca u auto sjedalici moraju biti okrenuta u kontra smjeru od smjera voznje, do druge godine zivota, bez obzira gdje se sjedalica nalazi
- insomnia78
#6699 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nema hodanje veze sa tim nego kilaza
Mislim da je za cybex 1 minimum 9 kila
Mislim da je za cybex 1 minimum 9 kila
-
mali_balon
#6700 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nabavili je cim je prerasla ono jaje, nije imala ni godinu dana (tu je negdje).... platili je oko 500KM, tu nismo stedili jer je dobra sjedalica, a i necu je vise mjenjati drugom sjedalicom...
Prvo sam je stavio iza mene ali kasnije sam je morao prebaciti da sjedi iza suvozaca jer mi je bilo prakticnije zbog parkiranja da dijete ne "izbacujem" na cestu nego na trotoar kada je vadim iz auta...
Obratiti paznju na duzinu pojasa, udaljenost i poziciju kopce kod mene zdanji pojas, iza suvozaca, nije bio dovoljno dug pa sam mora praviti ekstenziju, dok je onaj iza vozaca bio knap duzine, sto i kako ne mogu se sjetiti vise, znam da je bio kratak

http://cybex-online.com/hr/carseats/pallas2fix.html
Prvo sam je stavio iza mene ali kasnije sam je morao prebaciti da sjedi iza suvozaca jer mi je bilo prakticnije zbog parkiranja da dijete ne "izbacujem" na cestu nego na trotoar kada je vadim iz auta...
Obratiti paznju na duzinu pojasa, udaljenost i poziciju kopce kod mene zdanji pojas, iza suvozaca, nije bio dovoljno dug pa sam mora praviti ekstenziju, dok je onaj iza vozaca bio knap duzine, sto i kako ne mogu se sjetiti vise, znam da je bio kratak

http://cybex-online.com/hr/carseats/pallas2fix.html