Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6676 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Hvala svima na zanimljivim informacijama, danas sam slučajno čuo za ovu priču ali nisam baš najbolje detalje pohvatao pa reko da provjerim, znam da ovdje ima dosta starijih i upućenijih forumaša.

Elem sad kad ste to spomenuli, zna li neko koliko je naših policajaca u Zenici poginulo na dužnosti od završetka rata pa na ovamo, znam samo da je nedavno onaj mladi policajacAvdić poginuo kad ga je onaj idiot pokupio autom, a ovaj ovdje je drugi za kojeg čujem... tužno u pm, sve uzalud izgubljeni životi...
kakavdanakneiskustvu

#6677 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jimmy McNulty wrote:Hvala svima na zanimljivim informacijama, danas sam slučajno čuo za ovu priču ali nisam baš najbolje detalje pohvatao pa reko da provjerim, znam da ovdje ima dosta starijih i upućenijih forumaša.

Elem sad kad ste to spomenuli, zna li neko koliko je naših policajaca u Zenici poginulo na dužnosti od završetka rata pa na ovamo, znam samo da je nedavno onaj mladi policajacAvdić poginuo kad ga je onaj idiot pokupio autom, a ovaj ovdje je drugi za kojeg čujem... tužno u pm, sve uzalud izgubljeni životi...

pa nije avdic bas ni bio tako mlad,35 godina je imao,ja osim te dvojice se ne sjecam ni jednog drugog koji je poslije rata smrtno stradao na poslu
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6678 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

35 god je meni jarane mlado, to su haman pa i najljepše godine u životu, žalosno je da je prekinut jedan mladi život zbog pijanog idiota koji je osuđen na samo 10 godina ja mislim. :-)
Freamon Lester

#6679 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Oni su u taj stan dosli na nacin da ih je dovela osoba od njihovog povjerenja, a ujedno je bila u kontaktu sa policijom. Na taj nacin su drzani pod prismotrom par dana da bi se vidjelo eventualno ko sve komunicira i dolazi u dodir sa tom grupom. Nema govora da je neko od politicara ili Mehmedovic prikrivao njihovo bjekstvo i to su teske nebuloze (ma koliko mi doticni bio antipaticna licnost).

Noćni čuvar je ubijen u Autotechu koji je tad prodavao oruzije i racunarsku opremu, a prilikom pljacke benzinske pumpe u Raspotocju je ubijen policajac.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6680 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

@Freamon imaš li više podataka o samom činu hapšenja, čuo sam da se pravi mali rat vodio i da se dobro pucalo na Mokušnicama taj dan?
kakavdanakneiskustvu

#6681 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:35 god je meni jarane mlado, to su haman pa i najljepše godine u životu, žalosno je da je prekinut jedan mladi život zbog pijanog idiota koji je osuđen na samo 10 godina ja mislim. :-)

s obzirom da policajci sa 45 vec idu u penziju to za policajca i nije mlado,nismo se bas najbolje a,sve ok
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6682 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kakavdanakneiskustvu wrote: s obzirom da policajci sa 45 vec idu u penziju to za policajca i nije mlado,nismo se bas najbolje a,sve ok
Pa koliko to njima traje služba? :-) Trebalo bi 30 godina, ne može sa 45 u penziju osim ako nije sa 15 počeo raditi. :run:
Freamon Lester

#6683 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote:@Freamon imaš li više podataka o samom činu hapšenja, čuo sam da se pravi mali rat vodio i da se dobro pucalo na Mokušnicama taj dan?
Opet prema novinarskim pricama to je sve skupa bilo lose izrezirano. Policija je evakusiala komsije iz okolnih stanova(Soliter kod doma Armije, cak moguce postoje i snimci hapsenja na internetu) i nije ocekivala veci otpor jer su smatrali da nemaju oruzije i da ce ih uhvatiti na spavanju rano. Medjutim oni su pruzili zestok otpor. Jedan je ubijen, jedan ranjen i Dumont uhapsen, a dok je jedan policajac teze ranjen. Cak mislim da se nikad nije vratio u sluzbu nakon ranjavanja. Upravo je to ranjavanje bilo razlog da se ne prica o tome kako su drzani pod nadzorom jer bi se onda povela rasprava o ranjavanju policajca.
Freamon Lester

#6684 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Jimmy McNulty wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: s obzirom da policajci sa 45 vec idu u penziju to za policajca i nije mlado,nismo se bas najbolje a,sve ok
Pa koliko to njima traje služba? :-) Trebalo bi 30 godina, ne može sa 45 u penziju osim ako nije sa 15 počeo raditi. :run:
Beneficirani radni staz. Prije rata je bilo za jednu godinu rada u sluzbi dobija dvije godine uplacenog staza. Sad je manje ali ne znam tacno koliko.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6685 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Aha, hvala ti druže na svim informacijama. :thumbup: Uveliko si mi razjasnio neke nedoumice koje sam imao tj one rupe u priči koju sam ja čuo.
Freamon Lester wrote: Beneficirani radni staz. Prije rata je bilo za jednu godinu rada u sluzbi dobija dvije godine uplacenog staza. Sad je manje ali ne znam tacno koliko.
Sad na godinu dobiju 3 mjeseca ja mislim tako da bi ako je sve uredu služba trebalo da traje 30 godina. Opet, nisam siguran.
jubix

#6686 Re: Zeničani

Post by jubix »

Policijski službenici imaju pravo na beneficirani penzijski staž po kojem se svakih 12 mjeseci provedenih na dužnosti računa kao 16 mjeseci službe. (Iz Zakona o policijskim službenicima)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6687 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ipak 4 mjeseca, zajebah se ja. @jubix hvala na ispravci krivog navoda.
kakavdanakneiskustvu

#6688 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:

ima ih koji su od prije rata u policiji a tad je beneficirani staz bio pola godine za kalendarsku godinu
kakavdanakneiskustvu

#6689 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Aha, hvala ti druže na svim informacijama. :thumbup: Uveliko si mi razjasnio neke nedoumice koje sam imao tj one rupe u priči koju sam ja čuo.
Freamon Lester wrote: Beneficirani radni staz. Prije rata je bilo za jednu godinu rada u sluzbi dobija dvije godine uplacenog staza. Sad je manje ali ne znam tacno koliko.
Sad na godinu dobiju 3 mjeseca ja mislim tako da bi ako je sve uredu služba trebalo da traje 30 godina. Opet, nisam siguran.

4 mjeseca
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6690 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sad ispada de se, nako,kroz ogromnu magluštinu, ko malo sjecam tih potjernica i price oko tog frankofonog zlocinca :D
Eborg

#6691 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma bilo je to aktuelno svojevremeno, većina Zeničana se sjeća toga samo u kontekstu postratnih dešavanja, a prije današnje bradato-vehabijske histerije, vjerovatno nije ni posmatrala neke stvari tako ozbiljno.
Not My Idea

#6692 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

_BataZiv_0809 wrote:Sad ispada de se, nako,kroz ogromnu magluštinu, ko malo sjecam tih potjernica i price oko tog frankofonog zlocinca :D
i ja isto. negdje na kraj mozga ko imam djelice toga, al nista konkretno
dezurni_ucenik

#6693 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Ispade na kraju, da ste ovdje skoro svi puteri. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6694 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:Ispade na kraju, da ste ovdje skoro svi puteri. :-)
A Džimi Meknaluti, tj. onaj koji je postavio pitanje, je solidno mladji od mene :D
dezurni_ucenik

#6695 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
A Džimi Meknaluti, tj. onaj koji je postavio pitanje, je solidno mladji od mene :D
Pa ima li ovdje 30+ forumasa :-)
zedo_m

#6696 Re: Zeničani

Post by zedo_m »

Nadje nas se :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6697 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Zato i postavljam pitanja

Ko pita ne skita :P
kamen spoticanja

#6698 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

dezurni_ucenik wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Pa ima li ovdje 30+ forumasa :-)
Ima...nazalost :D
Fakat sve mlada buranija...ni kahvu nije u stanju organizovat...pih :zzzz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6699 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Ima...nazalost :D
Fakat sve mlada buranija...ni kahvu nije u stanju organizovat...pih :zzzz:
Đesi ti kamenčitju :evil:
kamen spoticanja