sto se mene tice serija i knjiga su dva razlicitia entiteta postala kada su se odstupanja pocela raditi.
Ni jedna sezona nije imala razlicitosti kao ova, zato wickerman hani malo
Moderator: _BataZiv_0809
nisu orasi vec bube.bhnapoleon1 wrote:Samo da ne ubiju Wun Wuna. Ne kontam koji je interes Martellovih u 7 kraljevstava, oni su svakako manje-vise nezavisni. Ne ticu ih se borbe za prijestolje.
Je li Stannis jos sta dogovorio sa Bravosom osim placenika. Sjecali se neko onog razgovora Jaime i Tyriona o rodjaku sto je lomio orahe mislim da nam je i dalje nepoznat smisao toga
Ne raspravlja se o knjigama nego o spoeilerima,a frajer vas spoila vec 10 epizoda. Sto se mene tice ja sam komentarisao prije sezone i vjerovatno poslije cu nesto napisati. U svakom slucaju necu se praviti francuska sobarica da nista ne znam, a sve znam.bhnapoleon1 wrote:Ako vam se raspravlja o knjigama imate temu, nas ostavite u blazenom neznanju.
jesi ti dosadan, to je za nepovjerovatwickerman wrote:Ne raspravlja se o knjigama nego o spoeilerima,a frajer vas spoila vec 10 epizoda. Sto se mene tice ja sam komentarisao prije sezone i vjerovatno poslije cu nesto napisati. U svakom slucaju necu se praviti francuska sobarica da nista ne znam, a sve znam.bhnapoleon1 wrote:Ako vam se raspravlja o knjigama imate temu, nas ostavite u blazenom neznanju.
Konacno si shvatio pa si se i nesvjesno opisaosizifinho wrote:wickerman wrote:bhnapoleon1 wrote: Najjači su mi ovi- sve znaju/ništa ne znaju.
Mogu pješke?Tito_i_Partija wrote:Ja mislim da je Elia imala dvoje djece (sina i kcerku), i da je oba Mountain ubio, a nju silov'o pa ubio. I nije bio sam pri tome, bio je jos neko ko mu je u tom pomog'o, ne mogu da se sjetim ko. Mozda onaj pedofil sto Arya hoce da ga ubije?
Nejse, iako vecina ovde navija za Starkove, meni licno je Martell najomiljenija kuca. Ne zna se jesu li bolji u borbi, vinu, ili kurvaluku, a i kopilad im imaju pravo nasljedstva, sto je u ostatku carstva nevidjeno. Imaju najpametnijeg lidera u carstvu, a vala nema kod njih ni ruznih zena, ni zime, nit' ce bit' Walkera.
Ja mislim (cista spekulacija sa moje strane) da on planira da Lanisterovima uzme Casterly Rock.bhnapoleon1 wrote:Neko jhe zajebo quotanje, pa je ispalo da sam ja napisao a nisam. Hele nejse. A Martellovi ako ce se svetiti svetit ce se Lannisterovima jer su najzasluzniji za sve, a ovaj po oovome sto vidimo hoce da napravi savez sa njima. E sad 99 % on planira nesto, ali ne znamo sta _
![]()
Ne znam koliko se isplati osvajati westerland sa presusenim rudnicima (doduse on to ne zna). Ne znam koliko je upoznat sa ovom situacijom izmedju Lannistera i Tyrell, mozda ima na umu osvajanje Reacha koji je žitnica kraljevstva. Ako sam dobro upoznat Tyrell i Martell se ne podnose, a Tyrellovi imaju vazale (House of Florent, ako ne grijesim) koji misle da imaju veca prava da budu Wardeni Reacha. Vise mi smisla ima tvoja teorija, ali svakako nagadjamoAleksoMKD wrote:Ja mislim (cista spekulacija sa moje strane) da on planira da Lanisterovima uzme Casterly Rock.bhnapoleon1 wrote:Neko jhe zajebo quotanje, pa je ispalo da sam ja napisao a nisam. Hele nejse. A Martellovi ako ce se svetiti svetit ce se Lannisterovima jer su najzasluzniji za sve, a ovaj po oovome sto vidimo hoce da napravi savez sa njima. E sad 99 % on planira nesto, ali ne znamo sta _
![]()
Tommen je kralj, Jejmi je u gardi te ne moze nasljediti, Tirion je osudzenik sto ostavlja Mircelu kao naslednicu Westerlandsa.
Kada se Tristan i Mircela uzmu Martelovi bi mogli dobiti Lanisterove zemlje a Tristan bi postao Warden of the west.
Kevanov sin Lancel je otiso u Isisovce a mladje sinove je ubio Karstark. Znaci kad odapne ser Kevan koji je star, ostaje samo Mircela da nasledi.
I da znaju da su rudnici zlata presusili opet je to celo jedno kraljevstvo. A presusili su direktni Lanisterovi rudnici, ima jos tamo rude, ne samo zlatne pod Lanisterovim vazalima, relativno je plodno podrucje, ako Tristan postane warden of the West svi ce oni njemu placati porez.bhnapoleon1 wrote: Ne znam koliko se isplati osvajati westerland sa presusenim rudnicima (doduse on to ne zna). Ne znam koliko je upoznat sa ovom situacijom izmedju Lannistera i Tyrell, mozda ima na umu osvajanje Reacha koji je žitnica kraljevstva. Ako sam dobro upoznat Tyrell i Martell se ne podnose, a Tyrellovi imaju vazale (House of Florent, ako ne grijesim) koji misle da imaju veca prava da budu Wardeni Reacha. Vise mi smisla ima tvoja teorija, ali svakako nagadjamo.
dobro, Doran jeste mudar, ali da je najpametniji lider... ne znamo to.Tito_i_Partija wrote:Ja mislim da je Elia imala dvoje djece (sina i kcerku), i da je oba Mountain ubio, a nju silov'o pa ubio. I nije bio sam pri tome, bio je jos neko ko mu je u tom pomog'o, ne mogu da se sjetim ko. Mozda onaj pedofil sto Arya hoce da ga ubije?
Nejse, iako vecina ovde navija za Starkove, meni licno je Martell najomiljenija kuca. Ne zna se jesu li bolji u borbi, vinu, ili kurvaluku, a i kopilad im imaju pravo nasljedstva, sto je u ostatku carstva nevidjeno. Imaju najpametnijeg lidera u carstvu, a vala nema kod njih ni ruznih zena, ni zime, nit' ce bit' Walkera.
I ja tako mislim. Nekako ce se odbraniti od Walkera i spasiti svet ali ce izginuti vecina likova (ako ne i svi) i Westeros nece postojati kao ujedinjeno kraljevstvo niti ce biti zeljeznog trona.sizifinho wrote: Ja lično nemam porodicu za koju navijam, nit lika za kojeg navijam.. iskreno- smatram da će serija završiti najrealnije, a to je da neće biti pobjednika.
A zamisli jedan malo nerealan scenario - Arya postane kraljicaAleksoMKD wrote:I ja tako mislim. Nekako ce se odbraniti od Walkera i spasiti svet ali ce izginuti vecina likova (ako ne i svi) i Westeros nece postojati kao ujedinjeno kraljevstvo niti ce biti zeljeznog trona.sizifinho wrote: Ja lično nemam porodicu za koju navijam, nit lika za kojeg navijam.. iskreno- smatram da će serija završiti najrealnije, a to je da neće biti pobjednika.
Zasto nerealan?Pryda wrote:A zamisli jedan malo nerealan scenario - Arya postane kraljicaAleksoMKD wrote:I ja tako mislim. Nekako ce se odbraniti od Walkera i spasiti svet ali ce izginuti vecina likova (ako ne i svi) i Westeros nece postojati kao ujedinjeno kraljevstvo niti ce biti zeljeznog trona.sizifinho wrote: Ja lično nemam porodicu za koju navijam, nit lika za kojeg navijam.. iskreno- smatram da će serija završiti najrealnije, a to je da neće biti pobjednika.
Necemo tako.AleksoMKD wrote:Zasto nerealan?Pryda wrote:
A zamisli jedan malo nerealan scenario - Arya postane kraljica
Rokne momentalnu kraljicu (koja god da je) i uzme njen lik. Kad zavrsi sa treningom za faceless.
IcedMFEarth wrote:Chaoshhhh is a LEDDAAHH
Najdraža scena