Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sizifinho

#6676 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ja se trudim
sto se mene tice serija i knjiga su dva razlicitia entiteta postala kada su se odstupanja pocela raditi.
Ni jedna sezona nije imala razlicitosti kao ova, zato wickerman hani malo :) nece biti ono sto ti mislis, garantujem ti
Juliuscezar

#6677 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Samo da ne ubiju Wun Wuna :D. Ne kontam koji je interes Martellovih u 7 kraljevstava, oni su svakako manje-vise nezavisni. Ne ticu ih se borbe za prijestolje.
Je li Stannis jos sta dogovorio sa Bravosom osim placenika. Sjecali se neko onog razgovora Jaime i Tyriona o rodjaku sto je lomio orahe mislim da nam je i dalje nepoznat smisao toga :D
sizifinho

#6678 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

:twisted:
bhnapoleon1 wrote:Samo da ne ubiju Wun Wuna :D. Ne kontam koji je interes Martellovih u 7 kraljevstava, oni su svakako manje-vise nezavisni. Ne ticu ih se borbe za prijestolje.
Je li Stannis jos sta dogovorio sa Bravosom osim placenika. Sjecali se neko onog razgovora Jaime i Tyriona o rodjaku sto je lomio orahe mislim da nam je i dalje nepoznat smisao toga :D
nisu orasi vec bube.
Smisao price je da pokaze koliku konekciju imaju njih dvojica, i kako u cavrljanju uzivaju.

Kako ih se ne ticu?
Oni su jedini dio carstva koji je nepokoren. Kroz brakove su vijekovima odrzavali mir iako su najzesci i najtemperamentniji narod.
I onda im ubiju clana porodice i njenog sina...nju siluju a djetetu glavu od zid razbiju. Osveta...
Tito_i_Partija

#6679 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ja mislim da je Elia imala dvoje djece (sina i kcerku), i da je oba Mountain ubio, a nju silov'o pa ubio. I nije bio sam pri tome, bio je jos neko ko mu je u tom pomog'o, ne mogu da se sjetim ko. Mozda onaj pedofil sto Arya hoce da ga ubije?

Nejse, iako vecina ovde navija za Starkove, meni licno je Martell najomiljenija kuca. Ne zna se jesu li bolji u borbi, vinu, ili kurvaluku, a i kopilad im imaju pravo nasljedstva, sto je u ostatku carstva nevidjeno. Imaju najpametnijeg lidera u carstvu, a vala nema kod njih ni ruznih zena, ni zime, nit' ce bit' Walkera. :wink:
wickerman

#6680 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

bhnapoleon1 wrote:Ako vam se raspravlja o knjigama imate temu, nas ostavite u blazenom neznanju :D.
Ne raspravlja se o knjigama nego o spoeilerima,a frajer vas spoila vec 10 epizoda. Sto se mene tice ja sam komentarisao prije sezone i vjerovatno poslije cu nesto napisati. U svakom slucaju necu se praviti francuska sobarica da nista ne znam, a sve znam.
sizifinho

#6681 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

wickerman wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ako vam se raspravlja o knjigama imate temu, nas ostavite u blazenom neznanju :D.
Ne raspravlja se o knjigama nego o spoeilerima,a frajer vas spoila vec 10 epizoda. Sto se mene tice ja sam komentarisao prije sezone i vjerovatno poslije cu nesto napisati. U svakom slucaju necu se praviti francuska sobarica da nista ne znam, a sve znam.
jesi ti dosadan, to je za nepovjerovat
Ja sam ovdje od druge sezone, tako da ako spojlam- kao što ti kažeš, spojlam 40 epizoda, ne 10.

Ništa ne znam, sve se promijenilo, Jorah dobio Grayscale, Sansa u Winterfellu, Doran bezidejan, šalje sina jedinca u Kings Landing, White Walkeri imaju svog kralja...
To što si ti vidovit, imaš skriptu duo fantastica, ili šta ja znam, to je druga stvar.
Najjači su mi ovi- sve znaju/ništa ne znaju.
wickerman

#6682 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

sizifinho wrote:
wickerman wrote:
bhnapoleon1 wrote: Najjači su mi ovi- sve znaju/ništa ne znaju.
Konacno si shvatio pa si se i nesvjesno opisao :lol: :lol:
Imam jedno pitanje, da li se sprema neko sranje sa Cersei sa obzirom da je sve drugacije jer je optuzila Lorasa, a Loras na Dragonstone-u? :D
omar little

#6683 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

zar se moze biti toliko dosadan i naporan s knjigama na temi koja o njima nije! jebote.
ciza_bliza

#6684 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

Tito_i_Partija wrote:Ja mislim da je Elia imala dvoje djece (sina i kcerku), i da je oba Mountain ubio, a nju silov'o pa ubio. I nije bio sam pri tome, bio je jos neko ko mu je u tom pomog'o, ne mogu da se sjetim ko. Mozda onaj pedofil sto Arya hoce da ga ubije?

Nejse, iako vecina ovde navija za Starkove, meni licno je Martell najomiljenija kuca. Ne zna se jesu li bolji u borbi, vinu, ili kurvaluku, a i kopilad im imaju pravo nasljedstva, sto je u ostatku carstva nevidjeno. Imaju najpametnijeg lidera u carstvu, a vala nema kod njih ni ruznih zena, ni zime, nit' ce bit' Walkera. :wink:
Mogu pješke?
Juliuscezar

#6685 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Neko jhe zajebo quotanje, pa je ispalo da sam ja napisao a nisam. Hele nejse :D. A Martellovi ako ce se svetiti svetit ce se Lannisterovima jer su najzasluzniji za sve, a ovaj po oovome sto vidimo hoce da napravi savez sa njima. E sad 99 % on planira nesto, ali ne znamo sta _ :D :D
AleksoMKD

#6686 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

bhnapoleon1 wrote:Neko jhe zajebo quotanje, pa je ispalo da sam ja napisao a nisam. Hele nejse :D. A Martellovi ako ce se svetiti svetit ce se Lannisterovima jer su najzasluzniji za sve, a ovaj po oovome sto vidimo hoce da napravi savez sa njima. E sad 99 % on planira nesto, ali ne znamo sta _ :D :D
Ja mislim (cista spekulacija sa moje strane) da on planira da Lanisterovima uzme Casterly Rock.

Tommen je kralj, Jejmi je u gardi te ne moze nasljediti, Tirion je osudzenik sto ostavlja Mircelu kao naslednicu Westerlandsa.
Kada se Tristan i Mircela uzmu Martelovi bi mogli dobiti Lanisterove zemlje a Tristan bi postao Warden of the west.

Kevanov sin Lancel je otiso u Isisovce a mladje sinove je ubio Karstark. Znaci kad odapne ser Kevan koji je star, ostaje samo Mircela da nasledi.

Time bi kontrolirali 2 kraljevstva i jos izbrisali Lanisterovo ime zauvek. Martel na celu Tywinovog kraljevstva, dobra osveta.
Juliuscezar

#6687 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

AleksoMKD wrote:
bhnapoleon1 wrote:Neko jhe zajebo quotanje, pa je ispalo da sam ja napisao a nisam. Hele nejse :D. A Martellovi ako ce se svetiti svetit ce se Lannisterovima jer su najzasluzniji za sve, a ovaj po oovome sto vidimo hoce da napravi savez sa njima. E sad 99 % on planira nesto, ali ne znamo sta _ :D :D
Ja mislim (cista spekulacija sa moje strane) da on planira da Lanisterovima uzme Casterly Rock.

Tommen je kralj, Jejmi je u gardi te ne moze nasljediti, Tirion je osudzenik sto ostavlja Mircelu kao naslednicu Westerlandsa.
Kada se Tristan i Mircela uzmu Martelovi bi mogli dobiti Lanisterove zemlje a Tristan bi postao Warden of the west.

Kevanov sin Lancel je otiso u Isisovce a mladje sinove je ubio Karstark. Znaci kad odapne ser Kevan koji je star, ostaje samo Mircela da nasledi.
Ne znam koliko se isplati osvajati westerland sa presusenim rudnicima (doduse on to ne zna). Ne znam koliko je upoznat sa ovom situacijom izmedju Lannistera i Tyrell, mozda ima na umu osvajanje Reacha koji je žitnica kraljevstva. Ako sam dobro upoznat Tyrell i Martell se ne podnose, a Tyrellovi imaju vazale (House of Florent, ako ne grijesim) koji misle da imaju veca prava da budu Wardeni Reacha. Vise mi smisla ima tvoja teorija, ali svakako nagadjamo :D.
AleksoMKD

#6688 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

bhnapoleon1 wrote: Ne znam koliko se isplati osvajati westerland sa presusenim rudnicima (doduse on to ne zna). Ne znam koliko je upoznat sa ovom situacijom izmedju Lannistera i Tyrell, mozda ima na umu osvajanje Reacha koji je žitnica kraljevstva. Ako sam dobro upoznat Tyrell i Martell se ne podnose, a Tyrellovi imaju vazale (House of Florent, ako ne grijesim) koji misle da imaju veca prava da budu Wardeni Reacha. Vise mi smisla ima tvoja teorija, ali svakako nagadjamo :D.
I da znaju da su rudnici zlata presusili opet je to celo jedno kraljevstvo. A presusili su direktni Lanisterovi rudnici, ima jos tamo rude, ne samo zlatne pod Lanisterovim vazalima, relativno je plodno podrucje, ako Tristan postane warden of the West svi ce oni njemu placati porez.
Gandalf

#6689 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

tema je dogurala do virtualne ekonomije izmaštanih kraljevina, nismo još utanačili PDV stopu, ali samo dok se prijedlog nacrta usvoji na malom vijeću :gunjastajl: :gunjastajl:
sizifinho

#6690 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:Ja mislim da je Elia imala dvoje djece (sina i kcerku), i da je oba Mountain ubio, a nju silov'o pa ubio. I nije bio sam pri tome, bio je jos neko ko mu je u tom pomog'o, ne mogu da se sjetim ko. Mozda onaj pedofil sto Arya hoce da ga ubije?

dobro, Doran jeste mudar, ali da je najpametniji lider... ne znamo to.
Da se ne lažemo, Baelish je najopasniji lik u cijeloj seriji. Sve vrijeme je u sjenama, niko nije svjestan njegovog postojanja. Dok se svako s svakim čamba, on koristi prilike. Samo pogledaj trajektoriju njegovog napretka.
Od nižerođene familije- vazala, preko štitonoše (jel bijaše ono štitonoša) Tullyijevima, pa do vlasnika kurvarnica... iz vlasnika kurvarnica u gospodara novčića Kraljevstva, odatle na Kraljevo savjetovalište.
Od jednog otočića (što je vlasništvo njegove porodice) sada trenutno posjeduje čitav Vale, i nepokorljivu tvrđavu.
Ako mu se karte otvore- imat će i Winterfell, i sjever.

Volio bih da eventualno dođe do igre prijestolja između Dorana i Petyra pa da vidimo ko bi koga nadmudrio.

Ja lično nemam porodicu za koju navijam, nit lika za kojeg navijam.. iskreno- smatram da će serija završiti najrealnije, a to je da neće biti pobjednika.
AleksoMKD

#6691 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

sizifinho wrote: Ja lično nemam porodicu za koju navijam, nit lika za kojeg navijam.. iskreno- smatram da će serija završiti najrealnije, a to je da neće biti pobjednika.
I ja tako mislim. Nekako ce se odbraniti od Walkera i spasiti svet ali ce izginuti vecina likova (ako ne i svi) i Westeros nece postojati kao ujedinjeno kraljevstvo niti ce biti zeljeznog trona.
Pryda

#6692 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

AleksoMKD wrote:
sizifinho wrote: Ja lično nemam porodicu za koju navijam, nit lika za kojeg navijam.. iskreno- smatram da će serija završiti najrealnije, a to je da neće biti pobjednika.
I ja tako mislim. Nekako ce se odbraniti od Walkera i spasiti svet ali ce izginuti vecina likova (ako ne i svi) i Westeros nece postojati kao ujedinjeno kraljevstvo niti ce biti zeljeznog trona.
A zamisli jedan malo nerealan scenario - Arya postane kraljica :D
AleksoMKD

#6693 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Pryda wrote:
AleksoMKD wrote:
Zasto nerealan?

Rokne momentalnu kraljicu (koja god da je) i uzme njen lik. Kad zavrsi sa treningom za faceless. :lol:
Pryda

#6694 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

AleksoMKD wrote:
Pryda wrote:
Zasto nerealan?

Rokne momentalnu kraljicu (koja god da je) i uzme njen lik. Kad zavrsi sa treningom za faceless. :lol:
Necemo tako.

PRAVDA ZA CERSEI LEGITIMNU KRALJICU
AleksoMKD

#6695 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Nece Cersei jos dugo.

Barem ne kao kraljica, mozda pozivi da pravi probleme ali mislim da su njeni dani na vlasti odbrojani.
Tito_i_Partija

#6696 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Nek' je vala roknu skroz. Jebla mater svaki put kad joj vidim onaj hinjski osmjeh, bacio bi stagod tesko u pravcu ekrana.
sizifinho

#6697 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

iz onog što sam vidio u ovih malo godina gledanja filmova i serija- dobre likove je lakše puno glumiti nego loše.
Kada neko odglumi lošeg lika, do te mjere da mrziš glumca- onda znaš da je dobar glumac.

Mali što je glumio Joffreya je imao fantastičnu glumu, ja sam tako nekad bio oduševljen njegovim nekim minimalističkim gestikulacijama koje su toliko doprinosile njegovom liku, a znam da to nije nešto što su mu rekli već što je on dodao.
Scena kad je Meryn Trant tukao Sansu, Joffreyov stav tijela i njegove osmijeh, pun zlobe, da ti se sledi krv u venama, a onda pogledaš snimanje epizode i vidiš kako se prebacuje iz Joffreya u svoju personu, koja je nasmijana i vesela...

Petyr Baelish vs Varys i govor o Haosu, pogledat na yt i vidjeti šta znači dobra gluma, i improvizacija.

I onda Cersei... pa nju bi čovjek zaklao, koliko ima biči izgrad lica i način govora i sve..
A onda pregledaš 300 xD dvije različite žene.
IcedMFEarth

#6698 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Chaoshhhh is a LEDDAAHH

Najdraža scena :D
sizifinho

#6699 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

IcedMFEarth wrote:Chaoshhhh is a LEDDAAHH

Najdraža scena :D
Image

Image
Rockefeller

#6700 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

8-)
Post Reply