Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dr. Kuca

#6676 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Dr. Kuca »

Realovci su ubili svu ljepotu ovog derbija. Samo tuku i udaraju itd.
veljaca

#6677 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Jadan od losijih El Clasica ....
Tito je bio svjestan nedostatka igranja bez Piquea i Puyola i postavio suvise defanzivnu taktiku ....
Barcelona isla na bod i osvojila ga .... Real igrao da ne izgubi ( Murinjo :? ) i nije izgubio ...
Kod Barcelona su me potpuno razocarali: Alves i Iniesta ( sta je sa njim - Xavi puno stariji ali gine vise ).
Alba i Busqets - najbolji, a Messi se izvadio golovima ....
8 Bodova je velika zaliha ....
sumirprimus

#6678 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

fixer wrote:Sta je onom Casillasu vise? :?
BOJKOTUJE MORINJA :mrgreen:
ultima_palabra

#6679 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Dr. Kuca wrote:Realovci su ubili svu ljepotu ovog derbija. Samo tuku i udaraju itd.
Ti, onaj taksista i još par njih ne morate ni gledati Clasico... šta god da se desi, kod vas je uvijek isti komentar :mrgreen:
Better Man

#6680 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Better Man »

Real konačno došao u situaciju da više ne gubi od Barcelone. Mada šteta što nisu pobjedili večeras, a imali su priliku kod vodstva od 1:0 da riješe utakmicu i da mirno igraju do kraja.
xXBl0odXx

#6681 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by xXBl0odXx »

veljaca wrote:Jadan od losijih El Clasica ....
Tito je bio svjestan nedostatka igranja bez Piquea i Puyola i postavio suvise defanzivnu taktiku ....
Barcelona isla na bod i osvojila ga .... Real igrao da ne izgubi ( Murinjo :? ) i nije izgubio ...
Kod Barcelona su me potpuno razocarali: Alves i Iniesta ( sta je sa njim - Xavi puno stariji ali gine vise ).
Druze ne znam jel to tebe ili do mene :mrgreen: ali meni je Iniesta bio igrac koji je pored Lea pravio konstantnu razliku na terenu. Stvarno je po meni bio fantastican :D
fixer

#6682 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
Dr. Kuca wrote:Realovci su ubili svu ljepotu ovog derbija. Samo tuku i udaraju itd.
Ti, onaj taksista i još par njih ne morate ni gledati Clasico... šta god da se desi, kod vas je uvijek isti komentar :mrgreen:
Mislim da su, kad su fauli u pitanju, izjednaceni. Ima li neko statistiku?
veljaca

#6683 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

xXBl0odXx wrote:
Druze ne znam jel to tebe ili do mene :mrgreen: ali meni je Iniesta bio igrac koji je pored Lea pravio konstantnu razliku na terenu. Stvarno je po meni bio fantastican :D
Ama Iniesta nije odigrao ni 20% od svojih mogucnosti .... Alba me iznenadio pozitivno .... i Busqets ....
Zasto nije igrao Villa - da je on usao - nislim da bi dao bi gol .... On je prvi napadac Barcelone .... Nadam se da ce ga Tito vise koristiti u nastavku ....
Prvenstveno je ovdje bilo vazno ne izgubiti - nikome, i to se vidi po rezultatu .....
ultima_palabra

#6684 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:
Mislim da su, kad su fauli u pitanju, izjednaceni. Ima li neko statistiku?
Barcelona 19, Madrid 16.
xXBl0odXx

#6685 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by xXBl0odXx »

veljaca wrote:
xXBl0odXx wrote:
Ama Iniesta nije odigrao ni 20% od svojih mogucnosti .... Alba me iznenadio pozitivno .... i Busqets ....
Zasto nije igrao Villa - da je on usao - nislim da bi dao bi gol .... On je prvi napadac Barcelone .... Nadam se da ce ga Tito vise koristiti u nastavku ....
Prvenstveno je ovdje bilo vazno ne izgubiti - nikome, i to se vidi po rezultatu .....
Ne znam meni je bio odlican drugo poluvrijeme. Slazem se za Albu, bio je odlican. Buskets je imao podosta pogesnih pasova sto nisam navikao, ali sve u svemu kad se uzme u obzir da smo bez odbrane igrali ovo je bilo i vise nego dobro.
fixer

#6686 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
fixer wrote: Mislim da su, kad su fauli u pitanju, izjednaceni. Ima li neko statistiku?
Barcelona 19, Madrid 16.
Kojim ocima je onda ovaj lik gledao? :-)
Dr. Kuca

#6687 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Dr. Kuca »

ultima_palabra wrote:
Realno ocam. Prije je bilo zanimljivo :D sad je sve udari, padni osakati.
Kemal Malovčić

#6688 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Kemal Malovčić »

dva najbolja igrača ikad
Charuga
Globalni moderator

#6689 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Charuga »

"Trebalo bi biti zabranjeno reći ko je najbolji igrač svijeta. Obojica su s druge planete", istakao je Mourinho.

"Naravno da bi mi bilo draže da moj igrač dobije Zlatnu loptu budući da je u prošloj sezoni osvojio najjaču ligu svijeta, ali obojica su sjajna", dodao je portugalski stručnjak, a potom se osvrnuo na samu utakmicu.
ascari

#6690 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ascari »

I jedan vic za kraj:
Mourinho: "Real Madrid is a gentleman's club, so I can't cry about a non-given penalty."
Dr. Kuca

#6691 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Dr. Kuca »

Messi vs Ronaldo tonight: Goals 2-2, Total Shots 4-4, Successful Dribbles 4-0, Pass Accuracy 93%-68%, Touches 69-33, Ratings 8.8-8.5

Statistika je neumorljiva
fixer

#6692 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fixer »

Dr. Kuca wrote:Messi vs Ronaldo tonight: Goals 2-2, Total Shots 4-4, Successful Dribbles 4-0, Pass Accuracy 93%-68%, Touches 69-33, Ratings 8.8-8.5

Statistika je neumorljiva
Gdje su izgubljene lopte? Veceras je Messi bio indisponiran. Ta statistika i golovi nista ne govore o njegovoj igri.
jeza u ledja

#6693 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by jeza u ledja »

neumorljiva, jakako :oops: :D
Distortion

#6694 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Distortion »

Ovaj Murinjo je baš šega. Taj čovjek nikad nece biti zadovoljan sudjenjem i trebao bi ga savez napokon kaznit zbog konstantnog pljuvanja po sudijama. Veceras spominje penal? Koji penal, nad Ozilom? :lol:
Sudija ih je fino pripazio jer nije dao drugi žuti Alosnu koji je zaslužio da izleti prije 90 minuta. Svaki put napravi 4-5 zescih faulova i uvijek prodje samo s jednim kartonom...
skenderija04

#6695 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Ne znam, meni je ovo bio clasico kakav je uvijek bio-- ravnopravno, mogli su dobiti i jedni i drugi. Ponasanje korektno, sudija po meni ok. Zale se i jedni i drugi ali tip mi se ucinio posten. I na kraju vidi se da je ovo 12-ti mec u 18 mjeseci. Znaju se i jedni i drugi u dusu i utakmice se odlucuju u sitnim detaljima .
Logovan

#6696 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Logovan »

Sigurno jedan od najlošijih El classica u zadnjih nekoliko godina. Igra ni jedne a ni druge ekipe nije bila na nivou. I pored toga što je izostala lijepa igra, pala su 4 gola. :thumbup: Ronaldo i Messi će opet voditi mrtvu trku za najboljeg strijelca. Falcao će otpasti kad tad.
bachje

#6697 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by bachje »

jel bolje los el klasiko sa 4 gola ili prelijep el klasiko bez golova
Tomahawk11
Globalni moderator

#6698 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Eo gledam snimak :x
Znaci, nisam puno propustio (tjesim se :roll: )
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6699 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by bordo gandalf »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:
fixer wrote: Mislim da su, kad su fauli u pitanju, izjednaceni. Ima li neko statistiku?
Barcelona 19, Madrid 16.
Kojim ocima je onda ovaj lik gledao? :-)
Ma pustite taxistu takav je on :D
iceman2010

#6700 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by iceman2010 »

Distortion wrote:Ovaj Murinjo je baš šega. Taj čovjek nikad nece biti zadovoljan sudjenjem i trebao bi ga savez napokon kaznit zbog konstantnog pljuvanja po sudijama. Veceras spominje penal? Koji penal, nad Ozilom? :lol:
Sudija ih je fino pripazio jer nije dao drugi žuti Alosnu koji je zaslužio da izleti prije 90 minuta. Svaki put napravi 4-5 zescih faulova i uvijek prodje samo s jednim kartonom...
Sudjenje je bilo sasvim ok. Mogao je i Busquets izletiti prije vremena. Imao je zuti kada je oborio ozila na centru i prekinuo kontru reala. Sve u svemu cini mi se da je sudija imao ujednacen kriterij i da je dobro odsudio utakmicu.
Locked