Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Obi Wan Bosnian

#6676 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

spreca wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Ama lik je vrhunska varalica i prevarant. Lažov svjetske klase. Ako postoji jedna pozitivna stvar u tome što je Bakir Izetbegović lider najjače stranke u Bošnjaka to je upravo to što takav nečastivi lik pregovara u ime Bošnjaka. Ne dao Bog da je na tom mjestu neki naivko i poštenjačina.
Ma jeste lazov ali ima puno stvari koje je napravio na stetu naroda od raspodjele fotelja do nekih stvari za koje mi neznamo a uveliko se primjenjuje
Ali je svjestan da ako ovdje popusti da je gotov i on i stranka. Pazi, nositelji europskih vrijednosti se uzdaju u moral i poštenje ovog probisvjeta:

Image

Pa čemu se nadaju pobogu? Ovaj lik jebe SVOJ narod godinama a da njih ne zajebe? Ko biva mora popustiti zbog izbora :lol: Pa boli ga obrezani za izbore. Svakako on i njegovi ostaju u tehničkom mandatu ako nema izbora. Pa onda kao radi ulaska u EU :lol: Pa ovaj mafijaš bi radije da nikada ne uđemo tamo. E svašta.

Obećao im je legitimne predstavnike ako odustanu od podjela. Dakle ništa od legitimnih :lol:
Hafis

#6677 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Pa dobro, ni ovdje to nije nitko baš prihvatio kao zdravo za gotovo.
U ovoj šahovskoj igri to je samo mali pomak naprijed, ili nazad, ovisno iz kojeg se kuta gleda.
Bakir mi stvarno nekako izgleda stješnjen. Sprijeda ima ovaj hrvatsko-srpski blok, a odzada mu dahće vječiti rival Radončić i one isfucane lopine, tzv. ''ljevičari'. A i u stranci lagano rasulo. Nije mu lako.
Streptokok

#6678 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

sherbett wrote:[

Hmmm... vjerovatno nesto vezano za sex.. :mrgreen:
Al posto ima djece na forumu necemo o tome :lol:

A i ja sam sklonija Jungu :mrgreen:
hafisaga je to davno apsolvirao sa sanskim kozama, tako da to nije problem.
Point.

#6679 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Streptokok wrote:

Hmmm... vjerovatno nesto vezano za sex.. :mrgreen:
Al posto ima djece na forumu necemo o tome :lol:

A i ja sam sklonija Jungu :mrgreen:
hafisaga je to davno apsolvirao sa sanskim kozama, tako da to nije problem.
Zelis da kazes da je Aviz ercegovacki takozvani kozojeb?
zenit dozic

#6680 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

Koji je ovo kurac, 3 put otvaram da vidim koja je tema :-)
megaman4

#6681 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Yug wrote:Pa kako ovog Plenkovica nije sramota,jel to ta Evropa :oops:

Image
Ova četvrta stolica za Keljmendija? :lol:
Nešto kontam...pogledaj tog ambijenta, stolice, stol, slika jeftini reprint iz Penny marketa, kao u lokalnoj mjesnoj zajednici...zar nije bilo ništa otmjenije u Mostaru? :roll:
Ove seoske varalice nisu Titu i Dzemi Bijedicu ni do peta. 1990-ih je umrla prava gospoda na ovim prostorima, sve nakon toga je bruka i sramota.
megaman4

#6682 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Alfons Kauders wrote:
Kolinda wrote:Reuf je barem mrvicu pri sebi ali Suljaga je prešao igricu :? :lol:
Rezultati politike Bakira Izetbegovića od njegovog izbora u Predsjedništvo BiH i mjesto predsjednika SDA mogu se sažeti na jednostavan način.
Milorad Dodik mu je pod nosom održao referendum i uspostavio presedan s čijim posljedicama ćemo tek da se suočimo, na lokalnim izborima izgubio je, prepustio Srebrenicu koaliciji lokalnih negatora genocida, počinio knjiški primjer veleizdaje u slučaju revizije presude Međunarodnog suda pravde i na kraju, uz večeru, obećao Draganu Čoviću i Andreju Plenkoviću treću izbornu jedinicu za HDZ.

Sve što je Izetbegović uradio od početka mandata temelji se na ideološkoj premisi koju je SDA pod rukovodstvom njegovog oca uspostavila 1990. godine nakon prvih višestranačkih izbora u BiH, da su prirodni saveznici srpski i hrvatski nacionalizam, a građanska ideologija, socijaldemokratija i ljevica generalno – neprijatelji. Odatle je proizašla prva kampanja SDA u kojoj su aktivisti od svojih birača tražili da glasaju sa potonje ratne zločince Biljanu Plavšić i Nikolu Koljevića i izdajnike poput Franje Borasa.

Odatle i vezivanje zastave sa HDZ-om i ustaškom emigracijom; relativizacija ustaštva i revizija Drugog svjetskog rata čija se nit proteže sve do danas kroz rehabilitaciju nacističkih kolaboracionita među muslimanima, poput Mustafe Busuladžića. Odatle na kraju i ta nepodnošljiva lakoća s kojom Izetbegović prihvata sve Čovićeve zahtjeve: kao što je napisao jedan Izetbegovićev megafon, pravi Hrvati su bili u HVO-u, dok su Hrvati u Armiji BiH bili – izrodi.

S druge strane, Dragan Čović, pred kojim je prije samo dvije i po godine Sarajevo šenilo, sretno zbog njegovog povratka u Predjedništvo BiH i u očekivanju „relaksacije odnosa među narodima“ se na kraju ispostavio onim što je nekolicina o njemu tvrdila sve vrijeme: politički monstrum čiji je primarni interes uspostava tiranije manjine i otvoreno podjarmljivanje muslimana na polovini teritorije BiH. Ni HDZ ni zvanični Zagreb – uz neskrivenu podršku Berlina – ne žele vidjeti treći, isključivo hrvatski entitet, na teritoriji BiH.

Pojas zemlje duž naše zapadne granice od Livna do Ljubuškog bi uvenuo za šest mjeseci, jer naprosto ne bi bio u stanju da isplati ni plate policiji, doktorima, učiteljima i nastavnicima. Njihov zajednički cilj je uspostava takvog izbornog i političkog sistema u kojem bi 118 hiljada birača HDZ-a – a to je najviše što je HDZ zajedno sa svojim satelitima iz tzv, HNS-a ikad dobio – zauvijek vrijedili kao milion nehrvatskih glasova u Federaciji BiH. Razlog: tu, nehrvatsku većinu, čine muslimani, a muslimani ne mogu biti građani, nego samo i isključivo muslimani.
Nota bene, zadnji put kada su Zagreb i Berlin odlučivali o zajedničkoj sudbini nas u Bosni i Hercegovini, Romi, Jevreji, Srbi i komunisti su završavali u koncentracionim logorima. Politika koju HDZ, dakle, zagovara je aparthejd: vladavina povlaštene manjine nad manje vrijednom, u ovom slučaju „balijskom“, većinom. I pritom to uz pomoć Vlade u Zagrebu pokušava predstaviti kao „europsku vrijednost“.

Ideološka platforma politike koju Zagreb vodi je otvorena revizija Drugog svjetskog rata, „mirenje ustaša i partizana“, negiranje genocida nad Srbima u NDH. Atomsferu kakva danas vlada u Hrvatskoj ne pamtimo ni na vrhuncu tuđmanizma: u trenutku kada je suočen sa mogućnošću da 50.000 hrvatskih građana ostane bez posla zbog propasti Agrokora, Andrej Plenković je u Mostaru, posvećen komadanju Bosne i Hercegovine.

Paradoks je da poslije posljednjih izbora u Srbiji, Bosna i Hercegovina ima sagovornika i u vlasti i u opoziciji. Aleksandar Vučić je uz sve njegove manjkavosti i manevrisanje posvećen očuvanju sadašnjeg stanja i mira, vjerovatno iz razumjevanja relativne snage Srbije. Njegov glavni protivkandidat na predsjedničkim izborima, Saša Janković je u kampanji izjavio da je u Srebrenici počinjen genocid u ime države Srbije – i dobio više od pola miliona glasova.

S druge strane, BiH nema sagovornika u Hrvatskoj ni u vlasti ni u opoziciji. Zvanični Zagreb kao svoj vanjskopolitički cilj otvoreno ističe promjenu dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvo nastojanje u tom smislu, u ovakvim međunarodnim okolnostima može dovesti samo do masovnog nasilja. I HDZ i SDP se takmiče za blizinu grobu Franje Tuđmana, kojeg je samo smrt spriječila od presude za zločine protiv čovječnosti u Bosni i Hercegovini: haški sud je naime tek zbog smrti obustavio istragu protiv njega.

Prošle sedmimce je u Sarajevu obilježena godišnjica posljednjeg velikog ustaškog zločina, vješanja 55 pripadnika antifašističkog, partizanskog pokreta otpora, ilegalaca, skojevaca. Svi su povješani po naređenju Vjekoslava Luburića Maksa, u posljednjim danima nacističke okupacije Sarajeva. Njegov pomoćnik bio je pukovnik ustaške vojnice Ivan Stier. On je djed današnjeg hrvatskog ministra vanjskih poslova. Davor Ivo Stier vrlo često, skoro kontinuirano i vrlo mnogo priča o Bosni i Hercegovini. Niti u jednoj izjavi se nije osvrnuo na tu činjenicu.

Vlada Republike Hrvatske ponaša se kao da je deveti april 1941. Na hrvatskom se to kaže deveti travnja.

U decembru prošle godina napisao sam da je Bosni i Hercegovini i Srbiji, prije svega, potreban intenzivan, transparentan i institucionalni dijalog jer smo mimo svoje volje skončali u svojevrsnom civilizacijskom karantinu, u predvorju EU. Predložio sam zaokret našim unutrašnjim, antifašističkim vrijednostima, o kojima nam niko ne može držati lekcije: dok je Evropa bila pod njemačkom čizmom, Charles De Gaul je bio gost engleske kraljice, a francuski pokret otpora snimao „Alo, Alo“, naša zemlja je bila sjedište najvećeg pokreta otpora u to vrijeme.

Hrvatski „komentarijat“ me jednodušno i jednoglasno zbog toga proglasio četnikom. Kao da sam pozvao na rat do istrebljenja, a ne na pomirenje. Razumio sam poslije toga da je na jednom nivou Hrvatska kao svoj nacionalni interes definisala međusobni i vječni sukob BiH i Srbije.

Raspad Jugoslavije je najveća geopolitička katastrofa naših života. To je bila jedina država u kojoj su živjeli svi Srbi i svi Bošnjaci. U zadnjih 25 godina Srbija i BiH su koracima od nekoliko vijekova krenuli nazad u prošlost. Valjda je danas svima jasno da ne možemo promijeniti ništa što se već desilo. I generacijama koje dolaze dugujemo trajni mir. Da nam djeca ne pjevaju da su „bolje prazne ulice Nju Džersija/nego puna kuća, prazna tepsija“.
Svaka mu zlatna. Poslusao je moj savjet.

SDA nikad ne napadati s lijeve pozicije, vec iskljucivo sa desne. Ostro i na prvu. HDZ BiH (ili Hrvati u BiH, kako god), ce uskoro shvatiti da ce im je najveci uspjeh u proteklih 12 godina sljedeci:

Mlitavu, gradjansku opozicije ce pretvoriti u rigidnu nacionalisticku desnicu spram koje ce SDA i SBB izgledati kao Zeleni. Hvala vam na tome. Mi vec 25 godina pokusavamo srusiti SDA i IZ BiH, a vi ste nam upravo otvorili put, valjda u nadi da cemo vas zaobici? E pa necemo, jer se dessert ostavlja za kraj. Nakon sto pojedemo SDA i njihove hodzice, vi ste sljedeci.

Svaki put kada se Covic pojavi u medijima, tipovi poput Reufa i Suljagica dobiju par glasova. Svaki put kad ti imenjakinja pomene Bosnu i kada joj Bakir ne odgovori, svaki put kada Ljubic opise opoziciju kao naciste, svaki put kada napravite neku pizdariju i demolirate neki spomenik - bosnjacka desnica dobije mrvicu podrske.

Stoga sretno i samo nastavite, i upamtite sta sam davno ovdje rekao - kome smeta Varta, ima da gleda grb Kotromanica.
Ljevica ce 2018 unistiti i Covica ali Ridjobradog. Reuf Bajrovic svakim danom sve vise jaca.
Kolinda

#6683 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Što se ovo nakupilo po temi da te Bog sačuva, nije ih izgleda pola ni njufer zijanilo a pričalo bi o sex-u.
A ovo što više nije nevino muka uhvatila što Bakir reče sinoć. Tako me pomogao Bog nije pojedincima laHko, u centrali kažu jedno a u javnosti se događa drugo.
Kolinda

#6684 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Smogovac nije izdržao ,stavio me na ignor a citira me. Bravo majstore dosljedan do kraja. Shvatam ja da je pamet na pladnju teško izbjeći što si svojim primjerom pokazao. Da se nebi lagali naravno da godi kad netko ne može odoliti da te čita a pred svima te stavio na ignor.
Klap,klap,klap :thumbup: :zzzz:
zenit dozic

#6685 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

sherbett wrote:
sherbett wrote:
zenit dozic wrote:Koji je ovo kurac, 3 put otvaram da vidim koja je tema :-)
A sto?
I sto psujes?
Draga serbo na osnovu vasih upisa. Sve kontam ljubav i keks.
Nema veze bolje i to nego citat ovog tranvestita kolinda i carapasa sa goranaca.
Izvinjavam se na vokabularu :-D

Edit. Sta ima novo u zagrebu osim ercegovaca :mrgreen:
Kolinda

#6686 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Zenit dozic poznati forumaš koji samo zna da ništa ne zna.
Streptokok

#6687 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Kolinda wrote:Što se ovo nakupilo po temi da te Bog sačuva, nije ih izgleda pola ni njufer zijanilo a pričalo bi o sex-u.
A ovo što više nije nevino muka uhvatila što Bakir reče sinoć. Tako me pomogao Bog nije pojedincima laHko, u centrali kažu jedno a u javnosti se događa drugo.
Đe si koko, sta mai? Jesu li danas roze gacice na red?
Lincoln-Burrows

#6688 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Kolinda wrote:Zenit dozic poznati forumaš koji samo zna da ništa ne zna.
On ti je Đozić samo nema kvačica jer tipka iz neke Švecke ili slično.
Kolinda

#6689 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

sherbett wrote:
zenit dozic wrote: Draga serbo na osnovu vasih upisa. Sve kontam ljubav i keks.
Nema veze bolje i to nego citat ovog tranvestita kolinda i carapasa sa goranaca.

Vise sM na rwligiji nego na ljubav i sex :lol:
Mojne tako o krshnoj momcini.. Kolinda, reci da si krshan :mrgreen:

Ma mane stani.. . Otoplilo.. grad pun.. a novo ima.. pa dobar ercegovac :mrgreen:
190 sad jeli to kršno ne znam kako to vi percipirati :D
Hafis

#6690 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

megaman4 wrote: Ljevica ce 2018 unistiti i Covica ali Ridjobradog. Reuf Bajrovic svakim danom sve vise jaca.
Koliko vidim svakim danom je samo ćelaviji i ćelaviji. I ako nema djece nek ih pod hitno pravi, da ga barem upamte s kosom.
A ako si mislio na političko jačanje, lajanjem se ne dobiva moć. Mislim, ''narodnjačke'' stranke su stvarno prepune opskurnih likova, ali brate i ''ljevica''. Refko, Emir, Nermin, Želja...pa za te likove ne bi ni rođena mater glasala :)
Hafis

#6691 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ova Šerbet nije ni do peta mojoj Sarafini :)
Kolinda

#6692 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Streptokok wrote:
Kolinda wrote:Što se ovo nakupilo po temi da te Bog sačuva, nije ih izgleda pola ni njufer zijanilo a pričalo bi o sex-u.
Đe si koko, sta mai? Jesu li danas roze gacice na red?
Ne znam što si danas uzeo iz ladice ali obzirom na tvoje sklonosti ne bih se čudio da si neku sa cvjetnim uzorkom odabrao...
Kolinda

#6693 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

sherbett wrote:
Kolinda wrote: 190 sad jeli to kršno ne znam kako to vi percipirati :D
Ma bitno da nisi mrsaviji od mene :mrgreen:
A cek.. jel fakat nisis roza gacice?
Fakat najčešće ne nosim ništa,bude mi lakše...
Kolinda

#6694 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Eto vidiš kako se brzo dogovorimo i nađemo za razliku od ovih što bi nešto a ne znaju ni kako izgleda ono nešto.
A fakat od kud tebe iz glavnog grada ovamo na kaFi s lokumom..
zenit dozic

#6695 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

sherbett wrote:
zenit dozic wrote: Draga serbo na osnovu vasih upisa. Sve kontam ljubav i keks.

Vise sM na rwligiji nego na ljubav i sex :lol:
Mojne tako o krshnoj momcini.. Kolinda, reci da si krshan :mrgreen:

Ma mane stani.. . Otoplilo.. grad pun.. a novo ima.. pa dobar ercegovac :mrgreen:
Cuj religiji. Svasta. Stas tamo :shock:
Kazes ugrijalo. Vamo bogami kisa zahladnilo.

Nemoj zajebavat kolinda jer zbog ako ti sto trebalo u gradskoj administraciji da te ne uzmu ere na zub :mrgreen:
Streptokok

#6696 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Jaoooo
Isti smo :lol:
Sex na vidiku?
mO k3

#6697 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Odakle ova harmonija na forumu , pogotovo legitimni su mirni ...... navukao ih bake na Sarajevsku foru
Kolinda

#6698 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Streptokok wrote:
Jaoooo
Isti smo :lol:
Sex na vidiku?
"Nije bolest sve što boli" što bi rekli stari Perzijanci, i "najgore su bolesti bez imena" što bi rekli Asteci...
Streptokok

#6699 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

mO k3 wrote:Odakle ova harmonija na forumu , pogotovo legitimni su mirni ...... navukao ih bake na Sarajevsku foru
Bacio im bake oglođanu kosku pa legitimni glođu i kolektivno svrsavaju.
megaman4

#6700 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Hafis wrote:
megaman4 wrote: Ljevica ce 2018 unistiti i Covica ali Ridjobradog. Reuf Bajrovic svakim danom sve vise jaca.
Koliko vidim svakim danom je samo ćelaviji i ćelaviji. I ako nema djece nek ih pod hitno pravi, da ga barem upamte s kosom.
A ako si mislio na političko jačanje, lajanjem se ne dobiva moć. Mislim, ''narodnjačke'' stranke su stvarno prepune opskurnih likova, ali brate i ''ljevica''. Refko, Emir, Nermin, Želja...pa za te likove ne bi ni rođena mater glasala :)
Odlazak ljudi iz drzave ce politicki ukopati i Bakira i Covica. Ko ce za njih glasati kada ode sav puk? Nicija nije do zore gorjela.
Post Reply