The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#6676 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Daryl Dixon wrote:svaka cast! :) :ruza:
:)
Najjaci lik...od pocetka do kraja
Scena u autu s bocom, i jos motorhead u pozadini - :thumbup:
Daryl Dixon

#6677 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

kako nije, kad se sjetim prve dvije sezone i njega i derila koji su bili bukvalno nasilnici, živjeli drugačijim stilom života i odmah su se uklopili u post apokalipticno vrijeme u kojem su se zadesili, ne bi mi bilo zao recimo da jedan Glen sada zagine ili Eugene, why not :D :thumbup:
al-em

#6678 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by al-em »

A ne znas da ti je buraz bio sam u prve dvije tri epizode prve sezone, ostavili ga na krovu na pocetku i nismo ga gledali do guvernera.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6679 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Daryl Dixon wrote:kako nije, kad se sjetim prve dvije sezone i njega i derila koji su bili bukvalno nasilnici, živjeli drugačijim stilom života i odmah su se uklopili u post apokalipticno vrijeme u kojem su se zadesili, ne bi mi bilo zao recimo da jedan Glen sada zagine ili Eugene, why not :D :thumbup:
Merle jeste bio nasilnik bez skrupula, ali Daryl....kod njega je uvijek bila ona neka linija koju nije prelazio kad je u pitanju njegova ekipa.
Prema ostalima, da. Tu je vec reagovao bez da trepne :-D Tipa onih motorista kad ih odnese granatom :D
Daryl Dixon

#6680 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

al-em wrote:A ne znas da ti je buraz bio sam u prve dvije tri epizode prve sezone, ostavili ga na krovu na pocetku i nismo ga gledali do guvernera.
ala gdje to necu znati buraz nego sam davne 2010-e godine gledao prvu sezonu pa sam vidis i zaboravio kad i u koliko epizoda je brat glumio, halali.. :D
dobru je ulogu imao Merle steta sto je u samo 17 epizoda glumio, dobro bi im sada dosao neko njegovih kvaliteta.. :izet:
Tomahawk11 wrote:
Daryl Dixon wrote:kako nije, kad se sjetim prve dvije sezone i njega i derila koji su bili bukvalno nasilnici, živjeli drugačijim stilom života i odmah su se uklopili u post apokalipticno vrijeme u kojem su se zadesili, ne bi mi bilo zao recimo da jedan Glen sada zagine ili Eugene, why not :D :thumbup:
Merle jeste bio nasilnik bez skrupula, ali Daryl....kod njega je uvijek bila ona neka linija koju nije prelazio kad je u pitanju njegova ekipa.
Prema ostalima, da. Tu je vec reagovao bez da trepne :-D Tipa onih motorista kad ih odnese granatom :D
naravno, zato mi je gotivan sto je odan ekipi i sto napada svakoga ko ih dirne kao kakav alfa.. a recimo kad bi se desila neka delikatna situacija a jos mu je buraz u blizini, onda ne razmislja o posljedicama odmah udara u kost.. tek kad je upoznao onu malu plavku Beth - onda je kao i omeksao :) :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6681 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Eh, Beth....Darylova nikad prezaljena ljubav :)
Ali nismo vidjeli da pati za njom, ali je nakon nje srce pokopao.
annoy

#6682 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

I meni je zao sto je merle tako brzo zaginuo, ali ajde barem nisu stigli usrat njegov lik
r_faruk

#6683 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

jesu li ovi stripovi koji se kod nas prodaju na engleskom?
Pandakonda

#6684 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

r_faruk wrote:jesu li ovi stripovi koji se kod nas prodaju na engleskom?
Na srpskom su, izdaje ih Darkwood koji također izdaje ove mange. Trenutno nemaš nigdje kupit prvi broj, čak je i u Darkwoodu nestalo. Imaš lika na pijaci kod Konzuma/Mercatora na socijalnom i on to nabavlja :run:
Daryl Dixon

#6685 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 31/08/2016 03:21, edited 1 time in total.
Pandakonda

#6686 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Sneak peek :-)

r_faruk

#6687 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Pandakonda wrote:
r_faruk wrote:jesu li ovi stripovi koji se kod nas prodaju na engleskom?
Na srpskom su, izdaje ih Darkwood koji također izdaje ove mange. Trenutno nemaš nigdje kupit prvi broj, čak je i u Darkwoodu nestalo. Imaš lika na pijaci kod Konzuma/Mercatora na socijalnom i on to nabavlja :run:

ok, hvala na informaciji...
Daryl Dixon

#6688 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Pandakonda wrote:Sneak peek :-)

znaci njega jedva cekam da neko likvidira.. toliko mi je ogavan lik to je nevjerovatno.. :evil:
po stripovima izgleda nećemo još zadugo to dočekati :roll:
Logovan

#6689 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

A nova sezona nikad da dođe. :run: :D
Daryl Dixon

#6690 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

odužilo se baš :-D
Logovan

#6691 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Ma gdje nije brate, počeo sam po 14 put gledati jedne te iste sezone. :lol:
Daryl Dixon

#6692 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

ma ja se prešaltao na Outcast da se smirim malo i da ubijem vrijeme :lol:
Daryl Dixon

#6693 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

dobar mu prsluk ;-) :-D
Pandakonda

#6694 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Daryl Dixon wrote:

dobar mu prsluk ;-) :-D
Vala volio bi da Negan ubije Daryla samo da se ovaj nema na koga furat :D
Daryl Dixon

#6695 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

ma ja bi brate volio da mu Daryl demonstrira blood eagle na leđima (scena iz Vikinga) jer je pakaš ispao samo takav :izet: :-D
Logovan

#6696 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Pandakonda wrote: Vala volio bi da Negan ubije Daryla samo da se ovaj nema na koga furat :D
Ništa od toga.
Daryl Dixon

#6698 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

a baš sam ga počeo gotiviti :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6699 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

odlgedao sam napokon sve... šta reći, sekiram se bezveze... :roll:

evo da ne spojlam ako još neko nije gledao... dakle slijedi SPOILER:

nije meni što je Negan nalupo nekoga od njih. ok, jasno mi je da je od nečije glave ostala samo čorba (one slike što ih je Glenn gledao kada su ubijali Spasitelje), znao sam da će se to desiti, bilo je preteško izbjeći taj spoiler...
najstrašnija mi je scena sa onim balvanima kojima su im prepriječili put. tu se vidjelo u šta su se uvalili. tu se vidjelo koliko blage veze nemaju, i koliko je nestalo Rickove kurčevitosti u odnosu na prividno sličnu situaciju u Terminusu (ubiću te sa tim nožem koji si mi uzeo). žao bi mi bilo Abrahama. ima urnebesne izjave ( I apologize for questioning your skills. You know how to bite a dick, Eugene. I mean that with the utmost of respect. ) :lol: ali me navodi da bi on upravo mogao biti pretučen to što je našao svoju svrhu i mir sa Sašom i "pravljenjem još jednog šupka na svijetu". obično su takvi likovi prvi za odstrel. (Diana sa svojim planovima za Alexandriu, Rickova plavuša sa svojim ohrabrujućim govorom, Dennise sa psihološkim seciranjem Rosite i isto monologom o tome kako je napokon našla svoju svrhu bla bla truć...)

da je napravio dijete Saši, bio bih 100% siguran da je on, ovako bar ostaje neka nada da nije, nego onaj Eugene, jer je i on stisno muda napokon. a i predao je Ricku uputstvo kako praviti metke, tako da nije toliki gubitak za ekipu.

Glenna bi mi bilo žao zbog Maggie. simpatičan mi je njen lik, nije patetičan zasad.

a eto vidjećemo uskoro... volio bih vidjeti naznake nekog kraja... nadam se da završetak neće biti zbrda zdola kada jednom neminovno opadne interes za seriju.
Pandakonda

#6700 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Chmoljo wrote:odlgedao sam napokon sve... šta reći, sekiram se bezveze... :roll:

evo da ne spojlam ako još neko nije gledao... dakle slijedi SPOILER:

nije meni što je Negan nalupo nekoga od njih. ok, jasno mi je da je od nečije glave ostala samo čorba (one slike što ih je Glenn gledao kada su ubijali Spasitelje), znao sam da će se to desiti, bilo je preteško izbjeći taj spoiler...
najstrašnija mi je scena sa onim balvanima kojima su im prepriječili put. tu se vidjelo u šta su se uvalili. tu se vidjelo koliko blage veze nemaju, i koliko je nestalo Rickove kurčevitosti u odnosu na prividno sličnu situaciju u Terminusu (ubiću te sa tim nožem koji si mi uzeo). žao bi mi bilo Abrahama. ima urnebesne izjave ( I apologize for questioning your skills. You know how to bite a dick, Eugene. I mean that with the utmost of respect. ) :lol: ali me navodi da bi on upravo mogao biti pretučen to što je našao svoju svrhu i mir sa Sašom i "pravljenjem još jednog šupka na svijetu". obično su takvi likovi prvi za odstrel. (Diana sa svojim planovima za Alexandriu, Rickova plavuša sa svojim ohrabrujućim govorom, Dennise sa psihološkim seciranjem Rosite i isto monologom o tome kako je napokon našla svoju svrhu bla bla truć...)

da je napravio dijete Saši, bio bih 100% siguran da je on, ovako bar ostaje neka nada da nije, nego onaj Eugene, jer je i on stisno muda napokon. a i predao je Ricku uputstvo kako praviti metke, tako da nije toliki gubitak za ekipu.

Glenna bi mi bilo žao zbog Maggie. simpatičan mi je njen lik, nije patetičan zasad.

a eto vidjećemo uskoro... volio bih vidjeti naznake nekog kraja... nadam se da završetak neće biti zbrda zdola kada jednom neminovno opadne interes za seriju.

Sumnjam da će bit Abraham jer je autor stripova već rekao da je zažalio što ga je ubio tamo (Denise dobila njegovu smrt). A što se tiče Eugenea ne vjerujem da će njega ubit jer su se uvalili u pravo sranje sa ovim cliffhangerom i moraju odradit epizodu da opravdaju to, tako da čisto sumnjam da će sa Eugeneom opravdat cliffhanger. Glenn mora umrijeti jer je previše puta preživio, prvo ono sa bunarom u drugoj sezoni, pa sa onim walkerom kod Guvernera, pa onda u terminusu sa palicom, pa ono sranje sa kontenjerom, pa kad su ga u tunelu spasili i finalno kad su ga spasili unutar Alexandrije. Da su ubili Glenna kod kontenjera jer realno imalo bi smisla da umre kako je i živio, pomagajući drugim ljudima, i da su u finalu ubili recimo Daryla ili Michonne pokazali bi da imaju muda. Ovako samo pokazuju da im je stalo do para a ne do gledalaca. Upropastili su svoj red wedding i po meni lično kakvu god premijeru odradili sad za oktobar neće moći vratit onaj osjećaj i napetost kad se gledalo finale.
Post Reply