Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Tiger 033

#6676 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Tiger 033 »

vee-jay wrote:
Saborska opozicija za treći entitet u BiH / Hodžić: To je crtanje granica

ZAGREB / SARAJEVO - Nekoliko opozicionih saborskih zastupnika založilo se danas za osnivanje trećeg entiteta u BiH, na što ih je zastupnik bošnjačke nacionalne manjine Nedžad Hodžić prozvao za "crtanje granica". Boro Grubišić (HDSSB) ocijenio je u raspravi ...

... o izvješću o razvojnoj pomoći Hrvatske inozemstvu u 2012. da ulazak u punopravno članstvo EU Hrvatskoj omogućuje aktivno uključivanje u rješavanje pitanja hrvatskog naroda u BiH.

Založio se za osnivanje trećeg entiteta u BiH. "Sa tri entiteta imamo puno manju administraciju i jeftiniju državu, koju će sva tri naroda osjećati kao svoju, i to ne treba stidljivo govoriti", rekao je Grubišić.

Premijeru RH Zoranu Milanoviću čestitao je zbog odlaska u Mostar za vrijeme nedavnih nereda u BiH.

"Time je pokazao i dokazao zainteresiranost Hrvatske za rješavanje stanja, prije svega povodom ovih demonstracija i neželjene destrukcije, a sada se treba i potiho i vrlo jasno uključiti i dati Hrvatska stajališta u svezi BiH", kazao je Grubišić.

Ideju da Hrvatska potakne razgovor o trećem entitetu podržava i Laburist Branko Vukšić.

"Ne samo da treba razmišljati o trećem entitetu u BiH, nego ozbiljno nametnuti razgovor o trećem entitetu i tu se u potpunosti slažem s vama. Međutim, to znači da se i Vi slažete s ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić, koja je prije godinu i nešto dana prva progovorila iz ove vlasti o trećem entitetu i potrebi trećeg entiteta", replicirao je Vukšić Grubišiću.

Frano Matušić (HDZ) tvrdi da se Hrvati u BiH u praksi ne osjećaju kao konstitutivan narod, te da Hrvatska proces stabilizacije i pridruživanja BiH EU treba iskoristiti za izjednačavanje njihova statusa s drugim konstitutivnim narodima i povratak na područje Republike Srpske.

Na njihova izlaganja Hodžić je reagirao tražeći stanku nakon koje je kolege prozvao za raspravu "koja izlazi iz okvira dopuštenog u hrvatskom parlamentu".

"Treći entitet je crtanje granica, a kada su se crtale granice u BiH prije dvadesetak i više godina, to crtanje nije donijelo nikakvo dobro ni njenim narodima niti njenim građanima. BiH je pretrpjela strašan rat, platila je cijenu svih političkih igara i s lijeva i s desna i ja vas molim da se suzdržimo, barem u ovom parlamentu, od crtanja nekakvih novih podjela, nekakvih novih granica", rekao je Hodžić.

Naglasio je da je BiH suverena, samostalna i međunarodno priznata zemlja, u kojoj je na snazi Daytonski sporazum.

"Koliko je on sretan za njene narode i građane to oni najbolje znaju, a ja mislim da nisu najsretniji, ali mislim da svatko rješenje koje će eventualno uslijediti za BiH treba ići za principom da riješi pitanje konstitutivnih naroda na cijelom njenom teritoriju, a drugo je pitanje ustavnih elementarnih građanskih ljudskih prava, čemu svjedoči i obaveza po presudi u slučaju Sejdić-Finci", kaže Hodžić.

Predsjednik Sabora Josip Leko ocijenio je da zastupnici nisu izišli iz okvira demokratske rasprave.

"Rasprava i traženje rješenja za ravnopravnost u BiH, ako na demokratski način razgovaramo, nije nikakvo uplitanje nego iznošenje političkog stava. To čak nije iznošenje političkog stava institucija kao što je Hrvatski sabor, nego je to stajalište pojedinih zastupnika pojedinih klubova. I sve dok je u okviru demokratskih pravila postupanja u Hrvatskom saboru nitko im ne može oduzeti riječ da iznose svoje politička stajališta", uzvratio je Leko Hodžiću.

HDZ-ov Gordan Jandroković optužio je Hodžića da zloupotrebljava Poslovnik.

"Mislim da u ovom Saboru ne postoji nitko tko bi doveo u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BiH i da ste zloupotrijebili
stanku jer ste se očito htjeli obratiti svom biračkom tijelu", spočitnuo je Jandroković Hodžiću.

Upitao ga je zar mu ne smetaju pozivi na ukidanje kantona i nejednakopravnost hrvatskog naroda u BiH.

"BiH je država tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba i ona će takva ostati ili je neće biti", poručio je Jandroković ističući a u Hrvatskoj postoji politički konsenzus oko položaja Hrvata u BiH.

"Ovdje nitko nije crtao kartu BiH, nitko nije nikakve salvete nudio itd. Ovdje javno za govornicom Hrvatskog sabora imamo svi pravo zboriti ono o čemu razmišljamo, poglavito o položaju Hrvata u BiH i o državi BiH, kojoj želim svaku sreću u granicama u kojoj je sada", rekao je Grubišić.

Hodžića je upitao zašto nije reagirao kad je o trećem entitetu govorila Vesna Pusić ili "kada je gospođa u Tuzli rekla gospodinu Milanoviću javno, 'Marš iz Bosne i Hercegovine'".

I Vukšić je naglasio kako u Saboru nije bilo "crtanja na salvetama" te da je zastupnicima ustavna dužnost skrbiti o Hrvatima izvan Hrvatske.

"Ministarstvo vanjskih poslova potiče raspravu o BiH, izlazimo s prijedlozima i inicijativama", komentirao je kratko zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović.
Ups, evo nas u 1993oj. Dvadeset godina kasnije. Alal ti vera Hrvatska. I mars iz Bosne i Hercegovine.
Da se podsjetimo.. prvo su pokusali Tuđman i Šušak preko Bobana zatim Jelavić poslije rata i svi su ga POPUŠILI...sad pokusava Čović, i njemu slijedi jedna onako fina "nargila" da moze DOBRO POTEGNUT' ;-) :bih:
Zeljocity

#6677 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zeljocity »

Interesantno da trazi 3 entitet a ne trazi ukidanje postojecih?? Zasto treba se zapitati?

Ovako ako nastave treba mozda zabraniti hrvatsku robu u BIH, oni ce isto nama uradit i morat cemo sopstvenim snagama nadoknadit manjak robe na trzistu i oni i mi sto je meni win win situacija za obadvije strane :D
daddy-kool

#6678 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by daddy-kool »

sherbett wrote:Da, vidim...već se i tenkovi spominju :-)
Netko tko komentira politiku ili "politiku" trebao i da ima osnove znanja današnjih međunarodnih političkih odnosa. Nema tenkova više..neki nikako da shvate..tako ni ja
Sasvim adekvatan odgovor na miješanje u unutrašnje stvari druge države. Kako bi se građani Hrvatske osjećali da su ih Slovenci ucjenjivali i formiranjem entiteta RSK, jer je to najbolji način da se ratom protjerani Srbi vrate na svoja imanja?

Sličan je odgovor na sve udare na BiH, od prijetnje otcjepljenjem RS, do priče o ukidanju kantona, pa do formiranja trećeg. Ovo što imamo u BiH je rezultat rata i mirovnog sporazuma, i svaka promjena uređenja iza koje ne stoji konsenzus sva tri naroda je moguća isključivo silom (ratom).

Zato ove priče, bile one populističke ili ne, u skokovima ...
Skijaš

#6679 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Skijaš »

ZAGREB / SARAJEVO - Ne samo da treba razmišljati o trećem entitetu u BiH, nego ozbiljno nametnuti razgovor o trećem entitetu
Lik zaboravlja koliko je za budžet Hrvatske bitna turistička sezona i kako tu sezonu može sjebati samo jedan ili dva Mevlida.
Bodkin

#6680 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Zeljocity wrote:Interesantno da trazi 3 entitet a ne trazi ukidanje postojecih?? Zasto treba se zapitati?

Ovako ako nastave treba mozda zabraniti hrvatsku robu u BIH, oni ce isto nama uradit i morat cemo sopstvenim snagama nadoknadit manjak robe na trzistu i oni i mi sto je meni win win situacija za obadvije strane :D
smijesno. ako vec komentarises upali mozdane vijuge. koje koristi iko osim bosnjaka ima od ukidanja entiteta, a pogotovo manjinski narod sa 12-14%?

dalje, potencijalna zabrana hrvatskih proizvoda je :-) a to da ce manjak na trzistu nadoknaditi sopstvene snage je za :-) :-)
Skijaš

#6681 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Skijaš »

sherbett wrote:Da, vidim...već se i tenkovi spominju :-)
Netko tko komentira politiku ili "politiku" trebao i da ima osnove znanja današnjih međunarodnih političkih odnosa. Nema tenkova više..neki nikako da shvate..tako ni ja
Niti bi neko napao tenkovima, niti bi se tenkovima odgovorilo. A da je svašta moguće, jeste.

Kako god, ne mislim da će doći do bitnog pogoršanja odnosa i ovo je hitlerisanje u Saboru kratkog daha.
Aspekt

#6682 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Bodkin wrote:
Zeljocity wrote:Interesantno da trazi 3 entitet a ne trazi ukidanje postojecih?? Zasto treba se zapitati?

smijesno. ako vec komentarises upali mozdane vijuge.[quote] koje koristi iko osim bosnjaka ima od ukidanja entiteta, a pogotovo manjinski narod sa 12-14%?
dalje, potencijalna zabrana hrvatskih proizvoda je :-) a to da ce manjak na trzistu nadoknaditi sopstvene snage je za :-) :-)[/quote]

smijesno ! A kakve koristi ima bilo ko osim politicara i bjelosvjetskih lopova i kriminalaca od neukidanja entiteta .
webby-x

#6683 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by webby-x »

Aspekt wrote:smijesno ! A kakve koristi ima bilo ko osim politicara i bjelosvjetskih lopova i kriminalaca od neukidanja entiteta .
Tko brani Sarajevu da ukine Federaciju?
Mislim da bi Hrvati podržali.

:)
Aspekt

#6684 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

webby-x wrote:
Aspekt wrote:smijesno ! A kakve koristi ima bilo ko osim politicara i bjelosvjetskih lopova i kriminalaca od neukidanja entiteta .
Tko brani Sarajevu da ukine Federaciju?
Mislim da bi Hrvati podržali.

:)
.
Last edited by Aspekt on 22/02/2014 20:39, edited 3 times in total.
Brusulje

#6685 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Brusulje »

sherbett wrote:čisto sumnjam da ćemo paliti tenkove na Jandrokovićevo, tj HDZ-ovo jeftino skupljanje poena
Nažalost, podrška je unisona. Klisović i Leko su SDP, Vukšić laburist.
Bodkin

#6686 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Aspekt wrote:
smijesno ! A kakve koristi ima bilo ko osim politicara i bjelosvjetskih lopova i kriminalaca od neukidanja entiteta .
entiteti su institucionalna zastita od preglasavanja. isto kao i kantoni. dakle hrvatima i srbima apsolutno nije u cilju ukidanje entiteta ili kantona. e sad, samo lud covjek moze misliti da ce hrvatska u ovakvoj situaciji biti za ukidanje
šrilančananin

#6687 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

U Zagrebu dočekani Ivica i Tina Maze.

Image

Sinoć se u zagrebačkoj zračnoj luci pjevalo i nazdravljalo pjenušcem. Našeg srebrnog olimpijca Ivicu Kostelića dočekali su njegovi Gračanci, točnije Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Podgorac. Odjeveni u narodne nošnje razgalili su ga repertoarom starih zagrebačkih popevki poput “Serbus dragi Zagreb moj” i “Najljepši je Zagreb grad”.

– Čovjek koji ima imalo srca ne može ovim ostati nedirnut – kazao je Ivica suznih očiju i orošenih obraza.

Podgorcima je ovo četvrti put da pjevaju Kostelićima.

– Pisali smo gradonačelniku da se u podnožju nove žičare izgradi muzej Kostelića. Kratkoročni plan nam je da se nakon što mu završi sezona i staro i mlado odjene u narodne nošnje, pa tako i Ivica i Janica, jer su ih dobili od nas pa da se svi zajedno slikamo za uspomenu – rekla nam je Ivičina susjeda Dubravka Štrković.

Puno je srce bilo Ivici i u VIP salonu zračne luke gdje mu je upriličen doček, baš kao i dvostrukoj olimpijskoj pobjednici Tini Maze. Zbog obveza koje ju čekaju u Svjetskom kupu, najveća slovenska sportašica nije htjela čekati sutrašnji slovenski čarter za Ljubljanu, nego se povezla s Hrvatima do Zagreba i kazala:

– Hvala za topli doček. Drago mi je zbog Ivice i njegove ekipe jer ga znam još otkako smo bili klinci.

"Nadam se da se Slovenci neće naljutiti"

Iznenađen zagrebačkim dočekom Tini Maze bio je i Ante Kostelić:

– Meni je zbog toga jako drago. Nadam se da se Slovenci neće naljutiti što je fešta u Zagrebu, no i oni će sigurno nešto organizirati.

Pričao je Ante o tome kako je imao veliku tremu jer je osjećao obvezu prema svima koji su priželjkivali novu olimpijsku medalju.

– Uostalom, ja sama plaći u HOO-u, i to obveza.

Pričajući o burnim reakcijama na postavljanje slaloma, Gips se vratio na Coubertinove postavke.

– Sve sportske borbe trebaju ići u smjeru “brže, više, jače” pa tako i postavljanje staze. Nisam radio stazu za Ivicu, nego za skijaški sport. Zar bi se u slalomu trebali samo spustiti? Možda netko očekuje i ocjenu za stil.

Ante je uvjeren da Austrijanci ne bi reagirali kao Šveđani i Francuzi.

"Povrijedili su me"

– Austrijanci jedini imaju šest ledenjaka tijekom cijele godine, to je njihov najjači sport, kao Kanađanima hokej, i oni se ne bune protiv teških staza.

Ponešto o tome opet je rekao i Ivica kojeg je Ranko Ćetković iz HOO-a prozvao “profesorom doktorom skijanja”. Kazao je kako mu se nitko nije javio da mu se ispriča, dakle ni Myhrer koji je za njegova oca rekao da je idiot pa je naglasio:

– Neki su prekoračili granicu pristojnog ponašanja i povrijedili su me. Ja mogu osobno misliti što god hoću o bilo kome, no u javnosti se tim riječima ne govori o nikome.
ubojica77

#6688 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Mislim da se ovdje radi o jacanju pozicije ako dode do nekih promjena.Tesko da ce Hrvati u BiH dobiti svoju republiku,ali ako to budu trazili mozda im ponude veci stupanj autonomije da smire strasti.
Aspekt

#6689 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

ubojica77 wrote:Mislim da se ovdje radi o jacanju pozicije ako dode do nekih promjena.Tesko da ce Hrvati u BiH dobiti
svoju republiku
,ali ako to budu trazili mozda im ponude veci stupanj autonomije da smire strasti.
:-) bas kao da neko drugi u Bosni ima vec republiku , pa bi i oni SVOJU
ubojica77

#6690 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Aspekt wrote:
ubojica77 wrote:Mislim da se ovdje radi o jacanju pozicije ako dode do nekih promjena.Tesko da ce Hrvati u BiH dobiti
svoju republiku
,ali ako to budu trazili mozda im ponude veci stupanj autonomije da smire strasti.
:-) bas kao da neko drugi u Bosni ima vec republiku , pa bi i oni SVOJU
:izet: Ne Srbi u BiH nemaju REPUBLIKU Srpsku. :-)
Aspekt

#6691 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Ubojica 77
Ne Srbi u BiH nemaju REPUBLIKU Srpsku. :-)
[/quote]

Znao da ces ko bik na crveno da se nabijes :lol: :lol: Ja sam imao koji druga koji se zvao Tito a imao sam kolegu koji se zvao Isus . Kontas ? ! Ne kontas , ok u BiH postoje dva entiteta : Jedan se zove Federacija BiH a drugi se Republika Srpska . ENTITET koji se zove rs . Mogao se zvati i krokodil ili banana ali oni ostaju ENTITETI .
ps Republika je kratko i laicki receno DRZAVA !!!! Dodik bi ti dao 100 milijardi kuna da si u pravu
Aspekt

#6692 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

Entitet je upravna jedinica u političkoj geografiji. Entiteti su često sastavni dijelovi većih upravnih cjelina, kao država ili provincija.
U Bosni i Hercegovini, na primjer, postoje dva zakonska, politička i upravna entiteta koji sačinjavaju jedinstvenu državu, Republika Srpska i Federacija Bosne i Hercegovine.Apstraktne i zakonske fikcije su također entiteti
jiji

#6693 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jiji »

Aspekt wrote:Ubojica 77
Znao da ces ko bik na crveno da se nabijes :lol: :lol: Ja sam imao koji druga koji se zvao Tito a imao sam kolegu koji se zvao Isus . Kontas ? ! Ne kontas , ok u BiH postoje dva entiteta : Jedan se zove Federacija BiH a drugi se Republika Srpska . ENTITET koji se zove rs . Mogao se zvati i krokodil ili banana ali oni ostaju ENTITETI .
ps Republika je kratko i laicki receno DRZAVA !!!! Dodik bi ti dao 100 milijardi kuna da si u pravu[/quote]
Bilo kako bilo,Srbi imaju svoju REPUBLIKU Srpsku. I nije čovjek ništa krivo napisao,a ovaj ga gore pokušava ismijati. Jao panjeva... Napadaj onog tko im je dozvolio da si entitet nazovu REPUBLIKA.
Aspekt

#6694 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

jiji wrote:
Aspekt wrote:Ubojica 77
ps Republika je kratko i laicki receno DRZAVA !!!! Dodik bi ti dao 100 milijardi kuna da si u pravu
jiji
Bilo kako bilo,Srbi imaju svoju REPUBLIKU Srpsku. I nije čovjek ništa krivo napisao,a ovaj ga gore pokušava ismijati. Jao panjeva... Napadaj onog tko im je dozvolio da si entitet nazovu REPUBLIKA.
[/quote]

Da li je entitet Fedaracija BiH , u stvari federacija ?

ps prosto je nevjerojatna ova ljubav Hrvata prema Srbima . Da ne povjeruje covjek da se moze toliko voljeti onaj ko je srusio Vukovar pa se entitet pretvara u republiku gdje se svako slovo pise velikim slovom . Cime su vas zaduzili ?
Last edited by Aspekt on 26/02/2014 15:41, edited 2 times in total.
Aspekt

#6695 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

jiji

Prvo malo savladaj tu tehniku kopiranja i postiranja da ja ne moram ispravljati . Drugo - Sa ljudima koji hoce da je entitet Republika jer sanjaju raspad BiH nema smisla razgovarati .
Last edited by Aspekt on 26/02/2014 15:18, edited 1 time in total.
Aspekt

#6696 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Aspekt »

...
jiji

#6697 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jiji »

Aspekt wrote:jiji

Prvo malo savladaj tu tehniku kopiranja i postiranja da ja ne moram ispravljati . Drugo - Sa ljudima koji hoce da je entitet Republika jer sanjaju raspad BiH nema smisla razgovarati .
Aspekt

Prvo si pogledaj svoj post sa prošle strane gdi si ostavio quote oznaku i zato je moje quotanje ispalo takvo probaj quotat isti svoj post pa će i tebi tako ispasti.
Drugo netko je tom entitetu dao naziv REPUBLIKA,ne ja i moje reagiranje je bilo na pokušaj da se ismije čovjeka koji je napisao da nevjeruje da su izjave koje su dali neki političari iz Hrvatske samo jačanje pozicije ako dođe do kakvih promjena u BH i da nevjeruje da će doći do toga da Hrvati dobiju svoju republiku ili tako nešto,ako nevjeruješ provjeri.
Realno gledajući u kom obliku vidiš BH u budućnosti,misliš da će ikada u BH biti 1 čovjek 1 glas? Misliš da je ovakva situacija održiva i da kao takva država može ući u EU ili NATO? Ili misliš da do nekih promjena mora doći i da se i Srbi i Hrvati i Bošnjaci moraju složiti sa tim promjenama?
stiv33

#6698 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Aspekt wrote: prosto je nevjerojatna ova ljubav Hrvata prema Srbima . Da ne povjeruje covjek da se moze toliko voljeti onaj ko je srusio Vukovar pa se entitet pretvara u republiku gdje se svako slovo pise velikim slovom . Cime su vas zaduzili ?
ovo je istina, jedan dio Hrvata kako u Hr a još više u BiH se doista iracioinalno ponaša. Stockholmski je to sindrom i treba to liječiti. :-) :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6699 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KatarinaKosaca »

jiji wrote:

Aspekt

Prvo si pogledaj svoj post sa prošle strane gdi si ostavio quote oznaku i zato je moje quotanje ispalo takvo probaj quotat isti svoj post pa će i tebi tako ispasti.
Drugo netko je tom entitetu dao naziv REPUBLIKA,ne ja i moje reagiranje je bilo na pokušaj da se ismije čovjeka koji je napisao da nevjeruje da su izjave koje su dali neki političari iz Hrvatske samo jačanje pozicije ako dođe do kakvih promjena u BH i da nevjeruje da će doći do toga da Hrvati dobiju svoju republiku ili tako nešto,ako nevjeruješ provjeri.
Realno gledajući u kom obliku vidiš BH u budućnosti,misliš da će ikada u BH biti 1 čovjek 1 glas? Misliš da je ovakva situacija održiva i da kao takva država može ući u EU ili NATO? Ili misliš da do nekih promjena mora doći i da se i Srbi i Hrvati i Bošnjaci moraju složiti sa tim promjenama?
Ne odolih, mada pitanje nije upućeno meni. Za EU nema problema. Kad oni budu htjeli oni će nas primit kao Bugarsku ili rumuniju, ako im nismo toliko zanimljivi postavljaće uvjete kao Hrvatskoj. Osobno moj stav, ne mislim zašto bi EU smetala dva entiteta.
Dalje, hajdemo poći od pretpostavke, da treba Hrvatima treći. Ostaju izigrani Hrvati iz Srednje Bosne, ili iseljeni Bošnjaci od tamo što se može samo ratom. Ostaje Hercegovina. Dakle, 1 narod koji je (da uzmemo popis iz 1991 ovaj još nema zvanične razultate), imao 35% učešća u ukupnom pučanstvu ima 49% teritorije, a preostala dva naroda se tiskaju na 51% teritorije. OndaK sad tih 49% nećemo dirati, jer to je neupitno, a neupitno je zato što su se tako dogovorili Cvetković i Maček, a otimaćemo najbrojnijem narodu što više procenata. E, pa tako neće ići i neće moći dogovor. Kolikog god Sejdu Bajramovića se nađe u Bošnjaka.
jiji

#6700 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jiji »

KatarinaKosaca wrote:
jiji wrote:

Aspekt

Ne odolih, mada pitanje nije upućeno meni. Za EU nema problema. Kad oni budu htjeli oni će nas primit kao Bugarsku ili rumuniju, ako im nismo toliko zanimljivi postavljaće uvjete kao Hrvatskoj. Osobno moj stav, ne mislim zašto bi EU smetala dva entiteta.
Dalje, hajdemo poći od pretpostavke, da treba Hrvatima treći. Ostaju izigrani Hrvati iz Srednje Bosne, ili iseljeni Bošnjaci od tamo što se može samo ratom. Ostaje Hercegovina. Dakle, 1 narod koji je (da uzmemo popis iz 1991 ovaj još nema zvanične razultate), imao 35% učešća u ukupnom pučanstvu ima 49% teritorije, a preostala dva naroda se tiskaju na 51% teritorije. OndaK sad tih 49% nećemo dirati, jer to je neupitno, a neupitno je zato što su se tako dogovorili Cvetković i Maček, a otimaćemo najbrojnijem narodu što više procenata. E, pa tako neće ići i neće moći dogovor. Kolikog god Sejdu Bajramovića se nađe u Bošnjaka.
Misli da nikog više neće primat ko Bugarsku i Rumunjsku sigurno,a BiH je prenesređena zemlja i ništa kao da se ne miče s mrtve točke,rat kao da nije ni završio Srbi podmeću nogu Bošnjacima kad god stignu,nema sloge,a tako nema ni napretka. Umjesto ovih korumpiranih,doći će drugi korumpirani i tako .... EU to netreba. Stvari bi trebale krenuti rapidno nabolje,a neidu.
Post Reply