Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
DesertWind

#6676 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

zato sto jednostavno Izrael treba novu ekspanziju teritorija i novu okupaciju...

ne bi dzaba spremali kopnenu ofanzivu sa nekoliko desetina hiljada ljudi - sto zapravo znaci "ciscenje" terena... :| :-? :sad:

na kraju svih krajeva - kako vec neko rece gore - izrael bi mogao da ih zgazi za par dana i to je to.... nego ovako mic po mic godinu po godinu svakih 5-10 godina "zarati" sa palestincima a ustvari se samo sire i to je to - ovako da ih otjeraju i ubiju u desetinama hiljada i stotinama veci val reakcija medjunarodne zajednice bi ih poklopio...

karta koja je vec pomenuta - sve govori.... samo se postavlja pitanje kada ce biti kraj da se tiho sublimira i to je to
Last edited by DesertWind on 18/11/2012 21:00, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#6677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kamen spoticanja »

ovo je samo uvjezbavanje trupa i aktivan trening za napad na iran...malo provjeravaju nova oruzja,malo kontrolisu kako rade sistemi veze i sl...
uz par hiljada mrtvih palestinskih dusa
DesertWind

#6678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

kamen spoticanja wrote:ovo je samo uvjezbavanje trupa i aktivan trening za napad na iran...malo provjeravaju nova oruzja,malo kontrolisu kako rade sistemi veze i sl...
nema napad na iran nista sa kopnenim trupama... ako ikada i napadnu to ce morat da bude brzi akutni iznenadni napad iz vazduha balistickim projektilima i borbenim avionima...

medjutim mislim da je iran mecka koja se ne smije cackat - ukoliko se napadne iran - koncentrisace sav svoj napad na nosace aviona u Zalivu i na Hormuz pa onda baj-baj svjetska ekonomija....

moje misljenje je da je vrlo moguce da je ovo isprovociran rat da se testira izraelski protivraketni stit koji ipak nije 100% uspjesan (sto opet oporvrgava moju tezu da nece bit napada na Iran)....
Last edited by DesertWind on 18/11/2012 21:05, edited 1 time in total.
madner

#6679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:ovo je samo uvjezbavanje trupa i aktivan trening za napad na iran...malo provjeravaju nova oruzja,malo kontrolisu kako rade sistemi veze i sl...
Prazne Palestinski arsenal, da nakupe vise raketa ne bi im stit radio. I ne moraju strahovat u slucaju napada na Iran od Hamasa.
muhafuca

#6680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

madner wrote:
muhafuca wrote:
A pregovori su uslijedili kad ? (Rat s Egiptom)
Kad su ovi od Rusa dobili anti tenkovske rakete
i poceli pobjedjivati u ratu pa je pretila opasnost da totalno Izraela
nestane - onda dosla amerika i rekla "Stani hajd malo da mir neki napravimo"

btw ti ratovi su vodjeni davno i
i pod drugim geopolitickim okolnostima
i nisu bas relevantni za trenutnu
situaciju al eto kad vec povlacis
Ni nalik, '73 su pobjedili samo je bilo guravo.
Sa i bez Maljutki, sto se tice vojske Izrealci su puno bolja vojska od Arapa. Egipat je jos najbolji.
Hajd sad kad razvlacimo vec temu nadugo i nasiroko
1) Kad su to izraelci pobjedili pa onda rekli eh evo vam to nazad
jer smo fini ? prpa guzici bila (kolokvijalno receno) pa zovi amerikance
nek mir uspostave dacemo i Sinaj nazad al nek se pika da nismo vojno izgubili
Po toj logici tvojoj trebali su i Golan Siriji vrati ovi su samo to i trazili
za mirovni ugovor al ih nisu prije toga nadjacali
2) kad vec razvlacimo i ko je sila a ko nije - Nadam se da ti je jasno da se Arapi
nikad a ni danas nisu borili protiv izraela vec protiv kompletne Zapadne
vojne masinerije olicene u Izraelu - Serman tenkovi s neba padali Izraelcima ?
Dok su Arapi jos konje jahali i macevima mahali
A i dan danas Izrael dobiva prvi svu najmoderniju tehnologiju
nesto kroz spijuniranje i "ukradu" pa kao oni izmislili itd

Al hajd i ako sve ovo zanemarimo i idemo sa tvojom tezom
"Izraelci pobjedili al je bilo guravo"
to samo potvrdjuje pocetnu tezu ove sve price u koju si se
ubacio da na Izraelce utice bilo kakav poraz da sjednu i pregovaraju i daju
bilo kakve ustupke tj da Hamasov nacin otpora ce prije poluciti nekim rezultatom
nego PLO-ov nacin trenutno (okreni i drugi obraz)

Edit : BTW Hamas za onog zarobljenog Gilada dobi 100 Palestinaca
a sad su trenutno dvojicu zarobili - Kad je Abas kojeg Palestinca iz zatvora izvukao pregovorima?
Last edited by muhafuca on 18/11/2012 21:07, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#6681 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:
Prazne Palestinski arsenal, da nakupe vise raketa ne bi im stit radio. I ne moraju strahovat u slucaju napada na Iran od Hamasa.
jes,testiraju i stit...
jefferson

#6682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

madner wrote:
Ma Iran se u cijeloj prici pokazao kao vrlo impotentan.
Toliko godina vicu smrt izraelu i slicno, da bi Hamas na kraju od njih dobio par Fajr-5 raketa i ocito nikakvu obuku.
Ako Iran nije u stanju da skonta kako da napravi bar nekakav balans snaga, balans koji bi znacio da izrael nece tek tako reagovati, onda nek se poklope. Posliej ovoga svaki put kada vidim naslov da Amhedi nedzad nesto seru, samo cu preskociti clanak. I oni hoce fol nesto protiv amerike, e majko milo jada i cemera....
DesertWind

#6683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

moze se reci, cak bih rekao sa vise od 60% vjerovatnosti da je ovaj minirat prouzrokovan namjerno sa zeljom da se istestira antiraketni stit + izraelski izbori....

a palestinci - moneta za politicka potkusurivanja - nazalost....

i da im posalje iran najnovije PVO oruzje ne mogu palestinci ni upotrijebit najnovije rakete i balistiku kad su non stop pod monitoringom drona....

meni je indikativan video ne znam gdje sam ga vidio gdje Fajr 5 - izraelska drona doslovno ISPRACA INSTALACIJU POSTAVLJANJE i sl.... - moglo bi se zakljucit da je svemu razlog testiranje raketnog stita....

mogli su unistit ekipu da su htjeli....

Last edited by DesertWind on 18/11/2012 21:10, edited 1 time in total.
madner

#6684 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by madner »

Pa Iranci nisu poznati kao borci, trude se ljudi ali sta da se radi.

Kako ces ih obuciti u Gazi, to je geto gdje ne mozes ubuciti ljude da voze auto a ne da obucis jedinice koji bi trebale biti balans najboljoj vojski u regiji.
muhafuca

#6685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote:
madner wrote:
Ma Iran se u cijeloj prici pokazao kao vrlo impotentan.
Toliko godina vicu smrt izraelu i slicno, da bi Hamas na kraju od njih dobio par Fajr-5 raketa i ocito nikakvu obuku.
Ako Iran nije u stanju da skonta kako da napravi bar nekakav balans snaga, balans koji bi znacio da izrael nece tek tako reagovati, onda nek se poklope. Posliej ovoga svaki put kada vidim naslov da Amhedi nedzad nesto seru, samo cu preskociti clanak. I oni hoce fol nesto protiv amerike, e majko milo jada i cemera....
Pa Iranskim raketama pucaju (Fajr5)
nisam vidjeo nijedne Saudijske ili eventualno Americke
koju su im Saudijci kupili pa doturili
Hezbollah drone nedavno poslao Iranske proizvodnje
( A ne saudijske)
Cijeli Izrael prosao dok ga nisu uocili i skinuli
Iran ko i Amerika vodi rat kroz svoje proxy-e
Challenger__

#6686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

occupylove wrote:poruka Obami da Izrael moze napadati kada hoce i koga hoce na svoju ruku ?
Obama je samo "good cop" u jedinstvenom - "good cop, bad cop" - atlantističko-cionističkom pristupu Palestini/Izraelu i Bliskom istoku. Sve je to jedna, jedinstvena politika.

ODAVNO.
jefferson

#6687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

( A ne saudijske)
Jarane i? Bespilotna letelica prosla cijeli Izrael? Znas li ti koliko je izrael i znas li ti kako je tesko uociti bespilotnu letjelicu?
Ja ovdje ne spominjem SA< kuvajt i sl, ja od njih nista ni ne ocekujem. Oni bi prodali cijelu palestinu za ferrari.
Ja govorim o iranu koji vazda nesto prica, i prica, i prica tipa ne znaju oni sta njih ceka i slicno, i sta na kraju?
DesertWind

#6688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

ma iranu kao i svima ostalima je palestina zrtveno janje i politicka moneta.... i to je sve....

kome nije jasno saudija katar bahrejn emirati i ostali supci - su najdraze familije oligarhije u USA....

malom covjeku je zao sta se desava... nit mozes kupit oruzje nit mozes poslat pomoc (dodje patrolni brod i ubije 9 humanitaraca)
jefferson

#6689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

DesertWind wrote:ma iranu kao i svima ostalima je palestina zrtveno janje i politicka moneta.... i to je sve....

malom covjeku je zao sta se desava... nit mozes kupit oruzje nit mozes poslat pomoc (dodje patrolni brod i ubije 9 humanitaraca)
Pa ja sam to uvijek govorio, veci neprijatelj od izraela palestincima su ovi sto se ko fol brinu o njima.
Od irzaela znaju sta mogu ocekivati, od ovih ne znaju. Obecavaju, mi cemo njih unistiti, sudnji dan i slicna sranja, i evo. Jbt, ovi sravnise gazu a republikanska garda ganja americke bespilotne letjelice.
DesertWind

#6690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

jefferson wrote:
DesertWind wrote:ma iranu kao i svima ostalima je palestina zrtveno janje i politicka moneta.... i to je sve....

Pa ja sam to uvijek govorio, veci neprijatelj od izraela palestincima su ovi sto se ko fol brinu o njima.
Od irzaela znaju sta mogu ocekivati, od ovih ne znaju. Obecavaju, mi cemo njih unistiti, sudnji dan i slicna sranja, i evo. Jbt, ovi sravnise gazu a republikanska garda ganja americke bespilotne letjelice.
jbg - prva Objava u islamu je bila Ucenje - medjutim od Masrika do Magriba je gro prodanih retardera koji zive use nase podase misleci da je to najvece postignuce u zivotu - kupit jumbo erbas sa bentlijem unutra da ga voza i zlatnim bideima i sl....

neko se tome raduje neko ne - i to je sva tuzna ali tacna istina.... i jesu im veci neprijatelji... - zato i jesu odjebali Iran vjerovatno sto su se posutile mule ko kurve - to zapravo ne znamo.... zbog cega...

ali eto lako je po slabijem daracit sa vojnom silom koja je u top 10.... slozili su facom o zid 2006 kad su naletili na Hezbolah....

samo - ukoliko jest - a prilicno sam uvjeren da jest ovaj rat isprovociran da se prakticno istestira protivraketni stit - ja mislim da Iranu kuca vrijeme....
Last edited by DesertWind on 18/11/2012 21:29, edited 1 time in total.
muhafuca

#6691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote:
( A ne saudijske)
Jarane i? Bespilotna letelica prosla cijeli Izrael? Znas li ti koliko je izrael i znas li ti kako je tesko uociti bespilotnu letjelicu?
Ja ovdje ne spominjem SA< kuvajt i sl, ja od njih nista ni ne ocekujem. Oni bi prodali cijelu palestinu za ferrari.
Ja govorim o iranu koji vazda nesto prica, i prica, i prica tipa ne znaju oni sta njih ceka i slicno, i sta na kraju?
Pa potebi samo politika naguzivanja prolazi (?)
Normalno je da ni blizu Americi nisu sto se tice vojne moci
al nije to ni bitno - dovoljno su jaki da mogu pruziti otpor
kojim daju do znanja da ce eventualni svaki pokusaj
napada skupo platiti - mislis da amerikanci vec ne bi prije dvadeset godina
bili u Teheranu da misle da ce ih pregazit ko Iraq Afghanistan ili Libiju?

Ne znam sta bi ljudi trebali raditi - reci evo bujrum , sta vam treba posluzite se ko ovi
smradovi iz Zaljeva?
A iz situacije u kakvoj jesu jedini su koji kolko tolko pomazu Palestince
a najdalje su od svih "Islamskih" (geografski) i ogroman je to uspjeh
s obzirom na situaciju u kojoj se i sami nalaze
Cyrax

#6692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Jebo majku za dvije stranice ispast ce da je Iran osnovao Izrael, upravlja njihovom vladom, tlaci Palestince, siri haos po cijelom Bliskom istoku etc. :D
DesertWind

#6693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

Cyrax wrote:Jebo majku za dvije stranice ispast ce da je Iran osnovao Izrael, upravlja njihovom vladom, tlaci Palestince, siri haos po cijelom Bliskom istoku etc. :D
dobro je sta je moglo ispast - jedva se nosim s floskulom da su obe "zaracene strane" podjednako krive za sve - k'o da slusam nekog chetalja krvavih ruku kako su svi krivi za rat u BIH :lol:
muzicar_iz_parka

#6694 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muzicar_iz_parka »

jefferson wrote:
Palestinci odnosno Hamas su se odrekli Irana podržavajući pobunjenike u Siriji, nije teško uočiti da je sirijski rat manje više proxy sukob između Irana i drugih arapskih država poput S. Arabije, UAE itd, jedni za Assada drugi za pobunjenike.
Pogledaj koliko su gubitaka Izraelci imali 2006e u Libanu bilo u tehnici ili ljudima, a koliko u Gazi 2008.
U svemu tome Palestinci su ostavljeni na cjedilu, jer neće niko od "saveznika" iz zalivskih država uraditi nešto protiv interesa USA (Izraela), a od Irana ne mogu očekivati neku ozbiljniju pomoć zbog navedenog.
Korištenje situacije u Palestini za unutarpolitičke potrebe arapskih država se kao obično svodi na medijsku propagandu i to je to.
mrAdil

#6695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mrAdil »

Kako god, drazi mi je Iran od svih ovih kraljeva, seika, Qardavija i ostale mrake sto je u stanju ratovati samo protiv sebe (Libija, Sirija...).
SkyLimit

#6696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SkyLimit »

Image
Image
Image
occupylove

#6697 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

mnogi kazu kako je Izrael ( i jeste ) napredniji od Arapa u svakome pogledu
jedan od razloga je i oko 3.5 milijarde dolara godisnje koje USA poreski obveznici daju Izraelu
uz fakticki svu vojnu i obavjestajnu pomoc i tehniku zadnje generacije fakticki dzaba
uz jos jedan razlog
i Golanska visoravan i Sinaj , te farme Sheba koje su Liban ali okupirani od strane Izraela ?
su puni izvora vode
Damaskus ima redukcije vode , a Izraelci gaje narandze i kupaju se u bazenima
za Rachel Corie , Amerikanku koja je dala zivot za Palestinu ( i nije jedina ) zgazena buldozerom Izraelske armije kada je pokusala zastiti Palestinski dom , nedavno je bila presuda u Izraelu u vezi toga groznoga ubistva od strane cionista , nazvali su to ; "saobracajnom nesrecom " :x ;

saradama

#6698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by saradama »

Ja sam ovo pronasla na FB, grupa FREE PALESTINE.
E pa hajde da pokazemo sada svoju solidarnost.

LICEMJERNI SU SVI ONO KOJI GOVORE O SLOBODI, O PRAVDI, O PRAVU, KOJI GOVORE O DEMOKRACIJI AKO ŠUTE PRED TEROROM IZRAELA NAD PALESTINOM.
PRED NAŠIM OČIMA SE UBIJAJU PALESTINCI NA NJIHOVOJ ZEMLJI KAO ŽIVOTINJE, RAĐAJU SE, ODRASTAJU, ZAVRŠAVAJU ŠKOLE, ŽENE SE I UDAJU, POSTAJU OČEVI I MAJKE, STARE I UMIRU U ROVOVIMA.
NA SOPSTVENOJ OTETOJ ZEMLJI ROBOVI PRED OČIMA SVIJETA.

U OVOJ GRUPI BUDIMO LJUDI I ZABORAVIMO RAZLIKE MEĐU NAMA, BUDIMO PODRŠKA PRAVDI, SLOBODI, DEMOKRACIJI, BUDIMO PODRŠKA ŽIVOTU.
FREE PALESTINE!!!!

Petak, 23.11. u 15:00h skupljanje ispred Begove džamije.
Kolona krece u 15:15h do spomenika Ubijenoj djeci Sarajeva.
Sezam

#6699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sezam »

cyprus wrote:
Halcyon wrote:
cyprus wrote:Ne, ne branim Izrael, ja nijedan svoj post ovdje nisam posvetio Izraelu, nego Hamasu i onima koji ga brane... Da, znam ja dobro da je ako ćemo vagat krivicu za stanje na tom prostoru ona odokativno 90% na strani Izraela... Ali ko ne može da uvidi i osudi i onih 10%, nema nikakvo moralno pravo da priča ni o ovih 90%...
Šta ti misliš da je rješenje za Palestince? Da sjede i mirno posmatraju kako im otimaju i ono malo zemlje što je ostalo?
Insistiranje na pregovorima... To je rješenje... Možda ono neće odmah uroditi plodom, ali u konačnici hoće... I ovo što Palestinci imaju su dobili kroz pregovore... Naravno, imaju malo, ali to ujedno kazuje i koliko je tih pregovora dosad bilo - malo...
Realno, pojma nemas.
occupylove

#6700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

vrlo interesantno, sve vise se pojavljuje likova kojima fali lijekova za smirenjem ili ?
poceli su preskatati ogradu , institucija gdje trebaju biti smjesteni , da ih proucavamo i da se malo smire
:lol:
Locked