HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
azdralovic

#6676 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

extremebit wrote:"U HS-u ništa novo"!!
već nekoliko mjeseci prodje a u hs-u se ništa ne mijenja. Od 16. februara na stranici http://www.hs-hkb.ba/novosti/
nema nikakvih obavještenja osim onih o načinu plaćanja. :?:
Šta je od kanala koje su ovdje neki od uposenika hs-a obaćali. Gdje je Klasik TV??? Gdje su RTS 1 i 2, generalno fali kanal na kojem se puštaju kanali iz ex-yu. :|
da ne govorimo o tome da nekad ismijavana kablovska ASK sada ima i sport klub i arene i da njihovi korsirnici digitalne dobiju resiver Synaps CSD-300 koji podržava Time Shift Video Recording,snimanje jednog a gledanje drugog kanala. I to sve za samo dodatnih 3 KM :!:
sta hoces, pa i mi smo dobili dodatne 2,4 marke na racun :oops:
kemox

#6677 Re: HS kablovska

Post by kemox »

azdralovic wrote:
već nekoliko mjeseci prodje a u hs-u se ništa ne mijenja. Od 16. februara na stranici http://www.hs-hkb.ba/novosti/
Šta je od kanala koje su ovdje neki od uposenika hs-a obaćali. Gdje je Klasik TV??? Gdje su RTS 1 i 2, generalno fali kanal na kojem se puštaju kanali iz ex-yu. :|
da ne govorimo o tome da nekad ismijavana kablovska ASK sada ima i sport klub i arene i da njihovi korsirnici digitalne dobiju resiver Synaps CSD-300 koji podržava Time Shift Video Recording,snimanje jednog a gledanje drugog kanala. I to sve za samo dodatnih 3 KM :!:
ne treba se puno sekirati biće još skuplje

ja imam kid 8 mjesečno 36.3 KM puta 12 mjeseci =435,6. znači HS-u dajem godišnje pola plate
za 36.3 km realno bi trebao imati brzinu interneta 20/5 MB/S
HS-ovci radi se o 36.3 KM to nije nimalo malo i kad vas nazovem drugi put hoću da klečite ispred mene bezobraznici a ne da mi govorite da vam ne dosađujem sa ovom frekvencijom koju mi još niste popravili
Lopovi :x
azdralovic

#6678 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

kemox wrote:
azdralovic wrote:

ja imam kid 8 mjesečno 36.3 KM puta 12 mjeseci =435,6. znači HS-u dajem godišnje pola plate
za 36.3 km realno bi trebao imati brzinu interneta 20/5 MB/S
HS-ovci radi se o 36.3 KM to nije nimalo malo i kad vas nazovem drugi put hoću da klečite ispred mene bezobraznici a ne da mi govorite da vam ne dosađujem sa ovom frekvencijom koju mi još niste popravili
Lopovi :x
mene gule za 34,9 jer placam glupi modem a imam samo analognu i internet :cry:
Tech-l4

#6679 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

:) Mislim ako si iz Bosne i Hercegovine, onda znaš situaciju, "kad" se pokrene u Engleskoj kod nas ce doci za 6-12Mj ako uopšte bude solucije za Balkan.

Pink +30Kanala smiješno :)

Ako ko ne zna,jeste da se na Analognoj ne može ubaciti više kanala od ponuđenog broja koji nude svi KTV operateri u Sarajevu, Razloga RAK.

Tako ako i koji Pink dođe 10% je da će ići u digitalnu a 90% je da će biti poseban digtalni paket( jer "Pink" prodaje ovo u paketu i ne žele da se emituje na običnom analognom TV signalu).

Mislim da već neko ima ove Pink-ove (par njih) i naravno nude ih samo u dodatnom paketu digitalne za određenu sumu. :)
orochi

#6680 Re: HS kablovska

Post by orochi »

Stvarno su se vala usutili ima dva mjeseca cista truba, nista ne rade. I sto kaze ovaj kemox povecali cijene npr 36.2km i ovakav net imamo, treba minimalno duplo od ovoga da bude fuj su postali samo tako, ozbiljno moram razmisliti o prelasku na telemach.

Pola kanala vam na digitalnoj ne radi CITAJ OVO HS ako znate uopste citat!
bosnian1873

#6681 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Kako ne rade ništa? Eno testiraju TV Novi Pazar,BN MUSIC,TV GLAS DRINE :lol: :lol: :lol: :lol:
Tech-l4

#6682 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

Znam da su mi povečali kablovsku za 2,4KM sa razlogom, nažalost trpili su godinu, dvije i nisu mogli više izdržati. JER iz prve ruke znam da se TELEMAH zalagao da ktv pretplata bude minimalno 15KM prije godinu dvije i čak su AKOP-u podnjeli zahtjev za čitavu BiH i tu se HS usprotivio i ostao na 11,5 ali nažalost prava za kanale na kablovskoj tv su poskupila!

NE bunim se nikako jer sad mi je žao što HS nije ranije digo na 15KM kao i Telemah,i sad se kao nešto bunimo.

Shvatanja nikad kraju,meni sve frcera na 99% ako dodje do problema zovnem i riješe mi u roku dan-dva.
King Kenny

#6683 Re: HS kablovska

Post by King Kenny »

Ima li kod vas na digitalnoj vh1 classics?
azdralovic

#6684 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

Tech-l4 wrote:Znam da su mi povečali kablovsku za 2,4KM sa razlogom, nažalost trpili su godinu, dvije i nisu mogli više izdržati. JER iz prve ruke znam da se TELEMAH zalagao da ktv pretplata bude minimalno 15KM prije godinu dvije i čak su AKOP-u podnjeli zahtjev za čitavu BiH i tu se HS usprotivio i ostao na 11,5 ali nažalost prava za kanale na kablovskoj tv su poskupila!

NE bunim se nikako jer sad mi je žao što HS nije ranije digo na 15KM kao i Telemah,i sad se kao nešto bunimo.

Shvatanja nikad kraju,meni sve frcera na 99% ako dodje do problema zovnem i riješe mi u roku dan-dva.
a sto na 15, neka podignu na 25 pa da su mirni narednih par godina a ja mogu trajni nalog rahat napraviti :-)
orochi

#6685 Re: HS kablovska

Post by orochi »

bosnian1873 wrote:Kako ne rade ništa? Eno testiraju TV Novi Pazar,BN MUSIC,TV GLAS DRINE :lol: :lol: :lol: :lol:
E da ti kazem ali ono iskreno druze, po****m im se ja na sva ta tri kanala i ostalih ovakvih 20 i vise. Bolje 5 kvalitetnih nego 55 ove tv igman, tv glas drine i ostale vukojebine tv! Idu logikom samo nabacaj vise kanala a kvalitet cista 0 (jer se upravo ovi "deseti" kanali gube svako par dana i ostanu nepopravljeni mjesec dana). U neku ruku sad se kajem sto nisam odma telemach prikljucio.
cased01

#6686 Re: HS kablovska

Post by cased01 »

Kablovska i telefon 0 bodova! Kod telefona, jedva te drugi cuju dok pricas. A internet je predobar :)
kemox

#6687 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Tech-l4 wrote:Shvatanja nikad kraju,meni sve frcera na 99% ako dodje do problema zovnem i riješe mi u roku dan-dva.
Ovo nije tačno ja sam prijavio da ne mogu da uhvatim jedni frekvenciju
čekao sam oko 20 dan nisu došli nazovem ih dođu i ne poprave kažu da će to kod sebe nekako riješiti sa strimovima
zvao sam ih povo prije jednu sedmicu još nisu došli a naplaćuju mi punu pretplatu mogli su mi to kopezovati sa brzinom interneta
POKRADEN SAM
cancel

#6688 Re: HS kablovska

Post by cancel »

AXN i Sony Pictures Television International danas pokrenuli novi kanal za Adria tržište - AXN Spin!
Dostupan je na 4 jezika - hrvatski, srpski, makedonski i slov.
Kanal će do kraja mjeseca biti dostupan i u HD formatu!

web stranica: http://www.axnspin.hr

Image

na programu:
The Amazing Race Asia
90210
Bikini Destinations
Make It Or Break It
Unbeatable Banzuke
Dragonball Gt
Naruto
El Barco
Survivor 2003
Switched At Birth
X - Men
El Internado
Sanctuary
Primeval
Merlin
Private - The Series
I Survived A Japanese Game Show
Teen Wolf
Life Unexpected
Look
Dead Set
Lost Girl
Blade
Wolverine
Lovely Complex
Next Stop For Charlie
Rude Tube Original
Detective Conan
Max's Midnight Movies
clarion_

#6689 Re: HS kablovska

Post by clarion_ »

šta bi sa Travel HD ?
The Realist

#6690 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Vratio se TravelHD (barem sinoć, ne znam ima li ga trenutno).

Što se tiče AXN Spin, pa sličan program kao i na ovom AXN-u, ali ima dovoljno razlika da ga se isplati uvestiu, još kad bi u HD-u ga uveli....
trustm3

#6691 Re: HS kablovska

Post by trustm3 »

Sta je s B92 kanalom, znam da je prije bio na analgnoj, pozeljno bi bilo da ga opet vrate :S
bosnian1873

#6692 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

B92 je ukinut davno zbog autorskih prava.

P.S vidim da su nestali test kanali,možda uvode.
bosnian1873

#6693 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Komentari
Ugašeni
Categories: Novosti
Poštovani korisnici,
Obavještavamo Vas da od sada sve informacije o kompaniji, uslugama koje nudimo, kao i o aktuelnim akcijama i pogodnostima za korisnike, možete pratiti i na našoj oficijelnoj Facebook stranici.
Takođe, želimo Vas obavjestiti da za Vas uskoro pripremamo nova, jedinstvena iznenađenja u ponudi. Kako biste na vrijeme saznali o čemu se radi, pratite nas i na Facebook-u i budite u toku sa svim dešavanjima.

hs-hkb.ba
AdrianMole

#6694 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

bosnian1873 wrote:Komentari
Ugašeni
Poštovani korisnici,
Obavještavamo Vas da od sada sve informacije o kompaniji, uslugama koje nudimo, kao i o aktuelnim akcijama i pogodnostima za korisnike, možete pratiti i na našoj oficijelnoj Facebook stranici.
Takođe, želimo Vas obavjestiti da za Vas uskoro pripremamo nova, jedinstvena iznenađenja u ponudi. Kako biste na vrijeme saznali o čemu se radi, pratite nas i na Facebook-u i budite u toku sa svim dešavanjima.

hs-hkb.ba
Krajnje je vrijeme bilo za Facebook.Svaka ozbiljnija kompanija danas ima svoju Facebook stranicu, pa je bio red i na HS.Što bi bila jedinstvena iznenađenja u ponudi? Hoćemo neku to go uslugu!
extremebit

#6695 Re: HS kablovska

Post by extremebit »

kemox wrote:
azdralovic wrote:
jbt, ovo k'o na nadrealistima :D :D
The Realist

#6696 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote: Krajnje je vrijeme bilo za Facebook.Svaka ozbiljnija kompanija danas ima svoju Facebook stranicu, pa je bio red i na HS.Što bi bila jedinstvena iznenađenja u ponudi? Hoćemo neku to go uslugu!
Oni FB stranicu imaju od 27. marta i tek sada se sjetili da obavijeste ljude.... Kako loše rade update stranice i općenito komunikaciju putem interneta, to je strašno.

I mene zanimaju ova iznenađenja (mada sam ja u suštini zadovoljan), samo da ne bude sporo, kao sa kanalima (od septembra počeli pričati o tome, a tek nekoliko mjeseci poslije su počeli stvarno nešto ubacivati.
jastuk1

#6697 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

HS je definitivno izgubio primat barem što se tiče cjenovne ponude samo za internet. Ja sam se prije 2 god priključio na HS samo zbog interneta, a sad povećanjem osnovne pretplate na 13,9 nisu mi nikako rentabilni. Kablovsku ne gledam nikako i kad gledam jednom u 3 mjeseca to je Kant Sa ili Hayat, tako da će u dogledno vrijeme ići odjavljivanje. Sreća njihova pa sam uveo njihov telefon prije desetak mjeseci, imam još do sept da izdržim u protivnom penali, ako hoću ranije da odjavim.

Oni nikako da shvate da su pridobili i određeni broj korisnika zbog internet brzina i cijene prije. Sad cjenovno nisu više konkurentni. Pošto rijetko gledam TV kanale, puno je rentabilnije uvesti BHT i pretplatiti se na web moja TV uslugu za 1,17 ili koliko već KM. Naravno ovo se odnosi na one kojima širok izbor kanala nije bitan odnosno one koji samo ponekad gledaju lokalne kanale.

Inače internet im je na mojoj lokaciji stvarno dobar - to im je OGROMNI PLUS, ali cjenovno više nisu povoljni.
kemox

#6698 Re: HS kablovska

Post by kemox »

bosnian1873 wrote:Komentari
Ugašeni
Poštovani korisnici,

hs-hkb.ba
Bilo bi im sto puta pametnije da ustabile trenutnu ponudu pa da tek onda razmišljaju o novoj

Digitalna im je DEBELA BETA dosta korisnika ne može da prati pojedine frekvencije kao ja :x
SaMaster

#6699 Re: HS kablovska

Post by SaMaster »

Mozda vec negdje ima pitanje, ali nsiam imao zivaca citati sve postove, posto sporadicno naletim.

Interesuju me ovi HD kanali, konkretno recimo AreneSport HD. Slika je odlicna. Sve do nekog trenutka. Onda pocinje da se trese. Ustvari vise pocinju da se boje mjesaju pa ispada(ne samo da ispada nego je stavrno tako) da nije tecna. Nekakve mrlje. Pa se onda opet ustabili pa sve tako. Da li se to i kod ostalih desava ili je do mog TV?
Dady

#6700 Re: HS kablovska

Post by Dady »

SaMaster wrote:Mozda vec negdje ima pitanje, ali nsiam imao zivaca citati sve postove, posto sporadicno naletim.

Interesuju me ovi HD kanali, konkretno recimo AreneSport HD. Slika je odlicna. Sve do nekog trenutka. Onda pocinje da se trese. Ustvari vise pocinju da se boje mjesaju pa ispada(ne samo da ispada nego je stavrno tako) da nije tecna. Nekakve mrlje. Pa se onda opet ustabili pa sve tako. Da li se to i kod ostalih desava ili je do mog TV?
To će biti prije do kvalitete signala.
Probaj naći na tv-u kakav je kvalitet tih kanala. Tj provjeri jačinu, kvalitet i error rate. Ako je nešto od toga lošije zovi njihovu podršku.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Locked