Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:@vryzas, kako nema veze, pa play je bio njegov izbor i ispostavilo se da je tip neozbiljan. Valjda bi trebalo da zna nesto o igracu kojeg poziva, na kojeg racuna. Ako ga je i iznenadio, opet je njegova greska. Moze se to i Ivanovicu desiti, sto da ne? Bolje sad nego na EP. Playa moramo roditi. Jos jednog.
Uz zdravog Djedovica, Nurkica, ima da pravimo svima probleme. Ovako kako je trenutno, kanta za nabijanje. Jbg, puno toga fali.
Pitanje je koliko "duboko" je ucestvovao u skautiranju "stranca"...desavalo se i ranije da igraci "puknu" ali je u rijetkim slucajevima to bilo zbog trenera.
Ja sam vec ranije pisao da i u normalnim okolnostima (kad su svi zdravi) mi imamo samo 2 klasna igraca. Ne racunajuci stranca naravno...
Teletovic, Nurkic, Djedovic....to je okosnica reprezentacije.
Ima tu jos zanimljivih imena. Prije svih Stipanovic, cijenim njegovo zalaganje i borbu. Gordic solidan play. Treba gurati ove mlade igrace kao sto su Buza i Vrabac. Pa onda kad se prikljuci Sulejmanovic koji igra za Barcelonu....bice to odlicna ekipa. Fali sirine i uvijek ce je faliti. Nije mala stvar, kad se zna u kakvom stanju je nasa klupska kosarka, da imamo dva NBA igraca.
Sirina je vazda bila problem, a ovo sto govoris za NBA, naravno da nije mala stvar ali...nisu ta dva igraca produkt sistema sto je najtuznije...oni su "slucajnost".
Treba se sto prije okrenut mladima. Kao backup Nihadu, mi bi vec sljedeceg ljeta trebali prikljucit malog Atica, koji je odusevio na U-18 turniru, protiv uglavnom godinu dana starije konkurencije. A mozda ima mjesta i za mladjeg Djedovica (drugi po procentu za 3p., 50%), mada na SF nismo toliko tanki ako racunamo da ce Buza i Vrabac napravit iskorak. Nema se tu sta cekat, iako treba fizicki ojacat, Atic je vec sada bolji i kompletniji igrac od Sutala, Mitrovica...A u perspektivi moze biti bolji i od Nihada, ako sredi glavu.
Bice to druga prica kad budemo na svi na okupu, ukljucujuci Todica i nekog amera na kecu. Gordic nije kalibar za prvu postavu, njegova forma oscilira od utakmice do utakmice, a sklon je i neumjerenom gubljenju lopti.
Last edited by Artest on 05/08/2014 19:58, edited 1 time in total.
Pa gdje nećemo izgubiti kad lik poziva antitalente u ekipu. Lik otresao onog crnja, malo falilo i Nurkića da otrese, a igra mu Pašalić koji nije mako iz sarajevske Bosne. EE pa, ljudi, ako se nešto ne sredi, odosmo mi skroz dole.
Ludzak wrote:Pa gdje nećemo izgubiti kad lik poziva antitalente u ekipu. Lik otresao onog crnja, malo falilo i Nurkića da otrese, a igra mu Pašalić koji nije mako iz sarajevske Bosne. EE pa, ljudi, ako se nešto ne sredi, odosmo mi skroz dole.
a koga bi ti pozvao???. Pasalic je pozvan kad je nekoliko igraca otkazalo.
Ludzak wrote:Pa gdje nećemo izgubiti kad lik poziva antitalente u ekipu. Lik otresao onog crnja, malo falilo i Nurkića da otrese, a igra mu Pašalić koji nije mako iz sarajevske Bosne. EE pa, ljudi, ako se nešto ne sredi, odosmo mi skroz dole.
a koga bi ti pozvao???. Pasalic je pozvan kad je nekoliko igraca otkazalo.
Trenutno nasa kosarkaska reprezentacija je prosjecna evropska selekcija.Mi kao i obicno dosta ako ne i previse precjenjujemo svoje igrace.Osim Mirze koji je vec dokazani igrac ovo ostalo je goli evropski prosjek od igraca.Takodje treba imati na umu da nam fali Djedovic i Nurkic i to je veliki hendikep.
Grican wrote:Trenutno nasa kosarkaska reprezentacija je prosjecna evropska selekcija.Mi kao i obicno dosta ako ne i previse precjenjujemo svoje igrace.Osim Mirze koji je vec dokazani igrac ovo ostalo je goli evropski prosjek od igraca.Takodje treba imati na umu da nam fali Djedovic i Nurkic i to je veliki hendikep.
Je li stiglo do Gorazda da je Pasalic vec dvije sezone vrlo dobar u Grckoj? Gledao sam ga uzivo nedavno i momak zavredjuje reprezentativni dres!
Je li stiglo do Gorazda da je Pasalic vec dvije sezone vrlo dobar u Grckoj? Gledao sam ga uzivo nedavno i momak zavredjuje reprezentativni dres!
Ma Muha je onako ok igrac, ali nazalost daleko je to od nekog kvaliteta... :/ Treba bit realan, mi smo jedna prosjecna reprezentacija, i nista vise. Meni je nevjerovatan uspjeh i ovo kako je ranije Aco radio sa repkom, kako je uspjevao bukvalno nabasketat veci broj koseva od protivnika, i igrat bez ikakve odbrane, skoka, osmisljene akcije... Sad je situacija sigurno drugacija kad je Dusko tu, ali dzaba sve to skupa kad su nam igraci objektivno tanki... Mirza je proslu sezonu igro na kasiku, ulazio s klupe kao role play igrac, sto je po meni puno losije za repku nego da je igro u nekom evropskom klubu gdje bi bio glavni igrac i nosilac... Ovako, izlazi iz sezone u kojoj su ga pretvarali u spot-up sutera, i sad treba dominirat, a ostatak ekipe je savim obican kosarkaski prosjek....tesko ce to ici, daj Boze....
isto ovako ste pisali pred prosle kvalifikacije, poslije opnih poraza u pripremama. isto tako ste sumnjali u acu petrovica, jebavali svim igracima, kolektivno ste ovdje tad skontali kako je vrijeme da prihvatimo realnost u kojoj smo mi nekvalitetna evropska reprezentaciji, i sta sve nema... i onda osvajanje prvog mjesta u kvalifikacija, pa dizanje reprezentacije u nebesa, pa pripreme i poraz od latvije i opet isto, masovna pljuvanja teletovica i ostalih, sve do kraja evropskog i ponovnog dizanja u nebesa....
kako vam ba ne dosadi vise?
SSemir wrote:isto ovako ste pisali pred prosle kvalifikacije, poslije opnih poraza u pripremama. isto tako ste sumnjali u acu petrovica, jebavali svim igracima, kolektivno ste ovdje tad skontali kako je vrijeme da prihvatimo realnost u kojoj smo mi nekvalitetna evropska reprezentaciji, i sta sve nema... i onda osvajanje prvog mjesta u kvalifikacija, pa dizanje reprezentacije u nebesa, pa pripreme i poraz od latvije i opet isto, masovna pljuvanja teletovica i ostalih, sve do kraja evropskog i ponovnog dizanja u nebesa....
kako vam ba ne dosadi vise?
jedan i pol igrac vrijedi u ovoj nasoj repr. ostali su samo da popune mjesto
kad je Aco dosao prvog dana odma press sa novinarima, iznosenje plana i CILJ za buducnost...nekako sa puno motiva je izgledao a kod ovoga ne vidjoh nista od toga al dobro jos je rano daj Boze da sam u krivu