FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jack Be Nimble

#6676 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

Sanchez dosao i prvo sto kaze "volio bi da cesc dodje". I ova barcelona je puna bezobrazluka.
hau jes no

#6677 Re: FC Barcelona

Post by hau jes no »

sta ce im cesc imaju takvih 5 u b timu :D thiago alcantara ubija :thumbup: moze komotno igrati u prvom timu
just principe

#6678 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

postali su gori od City-a sto se tice gomilanja nepotrebnih i bespotrebnih igraca, on hajd samo nek kosta 30 mil i vise i mora biti nas, dok s druge strane mladi talenti im propadaju upravo zbog tih zvijezda

cist primjer je Fabregas, dijete Barce kojeg su pustili u Arsenal i sad kad je ovaj velika zvijezda, hajd kod nas, dakle mogli su ga imati djabe, a ovako 50-60 miliona niz vodu ode :roll: bash kao sto je otisao za najretardiraniju razmjenu u istoriji transfera, pogadjate rijec je o Eto`o +50 milona za Ibru..

bili su mi prije dragi, ali vise ne, upravo zbog takve retardirane politike... :roll:
Charuga
Globalni moderator

#6679 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

just principe wrote:postali su gori od City-a sto se tice gomilanja nepotrebnih i bespotrebnih igraca, on hajd samo nek kosta 30 mil i vise i mora biti nas, dok s druge strane mladi talenti im propadaju upravo zbog tih zvijezda
Bas tako. Do sada su ekipa koja je dovela najvise pojacanja od onih "velikih" timova. Doveli su Alexisa, Alejandra, Sancheza a sta tek planiraju. FUJ, stvarno pretjeruju sa gomilanjem igraca.

Pocetni sastav: Valdes; Cuenca, Fontas, Abidal, Maxwell; Keita, Thiago, Busquets; Afellay, Villa, Jonathan.

Evo, u pocetnom sastavu protiv Bayerna sve nagomilani igraci ... 8-)

Golovi sa utakmice:

http://h4ns424.blogspot.com/2011/07/bay ... -live.html
just principe

#6680 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

ma pogresno si me shvatio, nisam bukvalno mislio da gomilaju pa da kadru imaju 35-40 igraca...Vec da se dovode bespotrebni igraci..Evo cist primjer Sanchez, jest on prejak igrac ali sto ce im kad imaju Messija, Pedra, Affelaja..Evo ganjaju Fabregasa 2-3 godine, i na kraju ce ga dovesti jer i ovaj vapi za Barcom, umjesto toga bolje im je da pruze priliku ovome Alcantri i ostalim..Krkica su otjerali i umjesto njega doveli Sancheza, eto logike :roll:
respo

#6681 Re: FC Barcelona

Post by respo »

krkic imao minimalno 2-3 godine da se dokazuje i nista mada je meni bojan drag igrac i zao mi sto je prodat al kad nije za barcu nije dzaba
zato daj onoga koji jeste
za sancheza cemo vidjeti
pitas zasto ce im? ovi se nikad ne povrijede jel?
proslu sezonu su imali srece pa su ih povrede manje vise mimoilazile i imali su ukupno cini mi se 19 igraca sa golmanima ne racunajuci izlete igraca iz b tima
nema tog tima na svijetu koji nije pogrijesio u dovodjenju igraca
mrtva kokoš

#6682 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

ja bih krkica otjero jos prosle sezone, mozda se tada mogao uzeti jos koji milion vise. :evil:
just principe

#6683 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

evo malog Alcantre, 2 fenomenalna gola zabio, posebno drugi :-)

Distortion

#6684 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Fino bi u Splitu 8-) još nas vrijeme posluži u nedjelju preko dana do nekih 18:00 h pa se moglo kupat, a i za vrijeme tekme nije padala kiša. Lijep doživljaj nema šta bez obzira ko igrao za Barcu...
ratata

#6685 Re: FC Barcelona

Post by ratata »

just principe wrote:evo malog Alcantre, 2 fenomenalna gola zabio, posebno drugi :-)

i šta je kod njega posebno kako kaže vaš trener :? nit je Zidane, nit Maradona nit Pele :sad: sasvim običan igrač na početku karijere :-)
ultima_palabra

#6686 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ona dva gola malog Thiaga bi mogla Cesca ostaviti u Arsenalu...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6687 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

ratata wrote:

i šta je kod njega posebno kako kaže vaš trener :? nit je Zidane, nit Maradona nit Pele :sad: sasvim običan igrač na početku karijere :-)
jok, treba mu reći da je novi Messi, i pustiti ga da uživa u pažnji misleći da zna sve o fudbalu :-)

ovo je još dobro šta bi mu, recimo, Ivica Osim reko...
bandini

#6688 Re: FC Barcelona

Post by bandini »

ultima_palabra wrote:Ona dva gola malog Thiaga bi mogla Cesca ostaviti u Arsenalu...
cesc i ne treba ovakvoj barceloni
ne znam koji ga kurac stalno zovu kad imaju bolje igrace nego sto je on
umjesto koga bi on igrao, barem jos 2-3 godine dok xavi ne ode u penziju
Borej

#6689 Re: FC Barcelona

Post by Borej »

svakakvih se gluposti moze procitati ovdje, pa i poredjenje barse i man city-a. barseloni niko ne moze parirati kad je u pitanju proizvodnja igraca. manchester i arsenal imaju dosta igraca iz vlastitog pogona. ko jos od top europskih timova to ima? oni u prvom timu imaju valdeza, puyola, piqe-a, buskeca, xavija, iniestu i messija sto je tacno 7 igraca, klupu popunjavaju uglavnom svojim igracima, kupuju tek nekoliko igraca i to uglavnom u svakoj liniji po jednog. igraju na najcesce tri takmicanja i zbog povreda, kartona, umora, jednotavno moraju imati jaku klupu.
ne vidim sta je problem sto su kupili sancheza, a prodali krkica. krkic je imao mnogo prilika i nije se nametnuo dobio nogu, u zadnjoj sezoni je barsa na klupi od klasicnih napadaca imala samo krkica, nadam se da ce sanchez biti bolji. ibrahimovic i chigrisnki su veliki i ozbiljni promasaji zadnjih godina. cak je ibrahimovic dao neke znacajne golove ali daleko od toga da se isplatio.
mislim da im fabregas ne treba i da bi stvorio nepotrebnu guzvu u veznom redu, bolje dati priliku tiagu. ja bi volio kada bi milita zamijenili nekim stoperom koji moze uvijek uskocit u prvi tim, a ne na stopera gurati maskerana.
vezni red odlican, svjezinu bi mu u ovoj sezoni mogao dati tiago, u napadu je osvjezenje sanchez, volio bi jednog pouzdanog stopera ali dosta je i ovo..... :mrgreen: :run:
Bušman

#6690 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Borej wrote: mislim da im fabregas ne treba i da bi stvorio nepotrebnu guzvu u veznom redu, bolje dati priliku tiagu. ja bi volio kada bi milita zamijenili nekim stoperom koji moze uvijek uskocit u prvi tim, a ne na stopera gurati maskerana.
vezni red odlican, svjezinu bi mu u ovoj sezoni mogao dati tiago, u napadu je osvjezenje sanchez, volio bi jednog pouzdanog stopera ali dosta je i ovo..... :mrgreen: :run:
Andreu Fontas?
bandini

#6691 Re: FC Barcelona

Post by bandini »

Borej wrote:svakakvih se gluposti moze procitati ovdje, pa i poredjenje barse i man city-a. barseloni niko ne moze parirati kad je u pitanju proizvodnja igraca. manchester i arsenal imaju dosta igraca iz vlastitog pogona. ko jos od top europskih timova to ima? oni u prvom timu imaju valdeza, puyola, piqe-a, buskeca, xavija, iniestu i messija sto je tacno 7 igraca, klupu popunjavaju uglavnom svojim igracima, kupuju tek nekoliko igraca i to uglavnom u svakoj liniji po jednog. igraju na najcesce tri takmicanja i zbog povreda, kartona, umora, jednotavno moraju imati jaku klupu.
ne vidim sta je problem sto su kupili sancheza, a prodali krkica. krkic je imao mnogo prilika i nije se nametnuo dobio nogu, u zadnjoj sezoni je barsa na klupi od klasicnih napadaca imala samo krkica, nadam se da ce sanchez biti bolji. ibrahimovic i chigrisnki su veliki i ozbiljni promasaji zadnjih godina. cak je ibrahimovic dao neke znacajne golove ali daleko od toga da se isplatio.
mislim da im fabregas ne treba i da bi stvorio nepotrebnu guzvu u veznom redu, bolje dati priliku tiagu. ja bi volio kada bi milita zamijenili nekim stoperom koji moze uvijek uskocit u prvi tim, a ne na stopera gurati maskerana.
ma ok je sve to za domace igrace stoji
al ono malo se pretjeruje ipak sa naglasavanjem
ono kao zli prokleti real svake godine kupuje trosi, celzi isto tako, man city isto i ispade da barcelona nista ne kupuje
malo sutra
i oni svaki prelazni rok potrose miliona i miliona
Borej

#6692 Re: FC Barcelona

Post by Borej »

objasnis sve lijepo, ali dzaba, tako da odustajem s ukzivanjem na cinjenice :mrgreen:

@busman cuo sam za fontasa ali ga nikad nisam gledao tako da se ne ususdjujem komentarisat, znam da je mlad, odo malo prelistat youtube
Bušman

#6693 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Borej wrote:objasnis sve lijepo, ali dzaba, tako da odustajem s ukzivanjem na cinjenice :mrgreen:

@busman cuo sam za fontasa ali ga nikad nisam gledao tako da se ne ususdjujem komentarisat, znam da je mlad, odo malo prelistat youtube
Ja jesam, mali je pravo dobar. Uostalom, promoviran je u prvi tim zajedno sa Thiagom.
LSD

#6694 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barca treba da dovodi pojacanja iz sopstvene škole, svake godine po 2-3....može im se za razliku od drugih klubova koji to ne mogu jer nemaju jake svoje škole ,vec moraju placati da bi doveli...Thiago i Fontas su ovogodišnja pojacanja.
bandini

#6695 Re: FC Barcelona

Post by bandini »

Borej wrote:objasnis sve lijepo, ali dzaba, tako da odustajem s ukzivanjem na cinjenice :mrgreen:

ma sve to stoji sto si rekao
samo mi smeta sto ispade barcelona kao neka humanitarna organizacija, ciji igraci igraju fudbal iz ljubavi, imaju platu tek toliku da mogu solidno zivjet, sto se kao ne dovode skupa pojacanja, na dresu imaju unicef, al cim je zatrebalo para ni milioni iz katara nisu za odbacit
u tome je stvar
jedina razlika je sto barca ulaze u svoju skolu, a to rade jer im se isplati
tako da ulazu u jednog messija i imaju vrhunskog igraca za par godina, a ne ko real koji da za ronalda 100 miliona
Charuga
Globalni moderator

#6696 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

FERGUSON: NAJBOLJI SMO, ALI POSLIJE BARCELONE

Sir Alex Ferguson je priznao da je tim Barcelone trenutno bolji od njegovog Manchester Uniteda. Finalisti Lige prvaka sastaju se ovog vikenda prvi put nakon majskog dvoboja na Wembleyu.

"Da mislim da će u subotu igrati svi njihovi mladi igrači, onda bi igrali i svi naši. To bi bila fantastična utakmica. Barcelonine izvedbe i podvizi u proteklih dvije ili tri sezone zaslužuju naklonost. Trenutno su najbolji tim na svijetu", izjavio je Ferguson, potom i dodavši:

"Ne govorim samo o fudbalskom timu, nego i o filozofiji - u šta oni vjeruju, kako treniraju i kako proizvode mlade igrače. Prilično sam sretan zbog drugog mjesta, trenutno. Naš izazov je doći na njihov nivo".

Podsjećanja radi, Barcelona je na Wembleyu, krajem maja ove godine, s 3:1 savladala Crvene vragove. Jedini gol za Fergusonov sastav postigao je Wayne Rooney.
LSD

#6697 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

http://www.youtube.com/watch?v=_hPtIYUg ... dded#at=13

Ovaj mali Thiago ce biti zvijer od igraca vrlo brzo...nema tekme da ne zabije gol...nova zvijezda Barce.
ganjeta

#6698 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

I De Gea je sinoć uživao u njegovoj izvedbi. :D
hau jes no

#6699 Re: FC Barcelona

Post by hau jes no »

ma barcelona je ludilo :D thiago ima mlađeg brata, rafaela, za kojeg kažu da je još talentovaniji :-)

Charuga
Globalni moderator

#6700 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

LSD wrote:http://www.youtube.com/watch?v=_hPtIYUg ... dded#at=13

Ovaj mali Thiago ce biti zvijer od igraca vrlo brzo...nema tekme da ne zabije gol...nova zvijezda Barce.
Sva 4 koja je dao (Internacional, Bayern i Manchester) su bili odlicni golovi ... :thumbup:

Da su pametni kupili bi jednog jakog igraca u odbrani i jednog klasicnog napadaca za one pare koje planiraju dati Arsenalu za Fabregasa. Ali dobro, eto ih tamo pa neka rade sta hoce ..
Post Reply