Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
aladin

#6676 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aladin »

Neki dan mi dolaze prijatelji iz Dubrovnika. Na autobuskoj stanici odmah žohari- treba vožnja jarane. Kulturno otresem jednog, drugog, treći dolazi ista priča otresam ga ga stiže pitanje - ko ti je ovaj i glavom pokazuje na prijatelja ( tip je crnac) . Kulturno mu govorim drug što pitaš ? Stiže odgovor od papka -ma nako jer liči na majmuna. :evil:
Toliko o kulturi sarajevskih taxista
SmokingMan

#6677 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by SmokingMan »

Sluačajno mi sklizno mob iz džepa kod taksite koji ga je nakon štio sam izašao iz vozila hladno isključio,i nakon vožnje otišao kući.Zovi ništa,ztovi ništa :oops:

Kasnije odem do štanda na Stupu da potražim gospon taksistu,a njega nigdje,veli mi negov pajdo da je kući,pitm ga gdje živi...Vogošća....Malo sam se prepirao sa kolegom.Veli za njega da je veliki vjernik,i da je siguran da ne bi ukrao.E rekoh,ja ne vjerujem ni hodži a kamo li nekom tamo vjerniku,nikome,ni tebi.:D .I onako u unakrsnoj paljbi ga poklopim "Kako ti znaš da on ne bi ukrao/prisvojio". :D :lol:

Vidim nestade mu argumenata skrenu pogled pa mi veli ako si se došao samnom raspravlajti,razguli :D .Dođi sutra i potraži ga na štandu.Šta ću ga tražiti kada mi je ukrao mob,da mu dovedem policiju nemam dokaza,samo ću ispasti nasamareno magarče da mi se ljudi smiju :lol: ....Zas kraj:Hvala lijepo gospodine,svako dobro.Bez zle namjere,samo iskreno u brk.... :lol:

Dođi Ubere Gospe ti.... :izet:
славянин

#6678 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by славянин »

SmokingMan wrote:Sluačajno mi sklizno mob iz džepa kod taksite koji ga je nakon štio sam izašao iz vozila hladno isključio,i nakon vožnje otišao kući.Zovi ništa,ztovi ništa :oops:

Kasnije odem do štanda na Stupu da potražim gospon taksistu,a njega nigdje,veli mi negov pajdo da je kući,pitm ga gdje živi...Vogošća....Malo sam se prepirao sa kolegom.Veli za njega da je veliki vjernik,i da je siguran da ne bi ukrao.E rekoh,ja ne vjerujem ni hodži a kamo li nekom tamo vjerniku,nikome,ni tebi.:D .I onako u unakrsnoj paljbi ga poklopim "Kako ti znaš da on ne bi ukrao/prisvojio". :D :lol:

Vidim nestade mu argumenata skrenu pogled pa mi veli ako si se došao samnom raspravlajti,razguli :D .Dođi sutra i potraži ga na štandu.Šta ću ga tražiti kada mi je ukrao mob,da mu dovedem policiju nemam dokaza,samo ću ispasti nasamareno magarče da mi se ljudi smiju :lol: ....Zas kraj:Hvala lijepo gospodine,svako dobro.Bez zle namjere,samo iskreno u brk.... :lol:

Ako imas garanciju ili racun od telefona potrazi IMEI broj, prijavi policiji da ti je ukraden.Ne znam dali ce ali definitivno mogu da odmah registruju kada se telefon upali pa ga mogu i locirati..
SmokingMan

#6679 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by SmokingMan »

славянин wrote:
SmokingMan wrote:Sluačajno mi sklizno mob iz džepa kod taksite koji ga je nakon štio sam izašao iz vozila hladno isključio,i nakon vožnje otišao kući.Zovi ništa,ztovi ništa :oops:

Ako imas garanciju ili racun od telefona potrazi IMEI broj, prijavi policiji da ti je ukraden.Ne znam dali ce ali definitivno mogu da odmah registruju kada se telefon upali pa ga mogu i locirati..
Imam naviku da čuvam račune i po nekoliko godina,potražit ću. :D

Pronađem račun/garantni. :D
drug_profi

#6680 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Cuo ssm nesto o crvenom sto mi ih je ogadilo i moram podijeliti ovdje.
Momak bio na razgovoru za posao i sve ok. Ujutro pocinjes raditi. Kako se ono zoves da te pribiljezim?
Aaaa .(vlasko ime) e nista onda.

Cuo od roditelja pomenutog momka.
Nista dodao nista nakitio.
Mišo_Kovač

#6681 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mišo_Kovač »

Kako se desi da dodjes i odradis intervju, i pritom dobijes posao, a da ime iskoci tek na kraju :P To nema smisla cak ni u nasem biznisu :P
insomnia78

#6682 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

A ovi sto ce voziti za Uber ce stici direktno iz Londona i Beca?
Imas ti Uber i sad. Ovi nelegalni :lol:
spreca

#6683 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by spreca »

JThomas wrote:tako je, zakon kaže kad može odbiti, a ostalo mora prihvatiti. on je javni saobraćaj.

isto tako, ne može ni registrovani trgovac nekome odbiti prodati robu zato što mu se ne sviđa njegova faca, niti promijeniti cijenu. nego smo mi iz društvenog vlasništva "divljački" prešli u privatno, pa naučili samo šta nam se sviđa. ja sam gazda ko mi šta može.
:thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6684 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

insomnia78 wrote:A ovi sto ce voziti za Uber ce stici direktno iz Londona i Beca?
Pa naravno da ce voziti svako, ali isto tako će se ocistiti sljam. Prosječni rejting ispod 4.5 (ili koliko vec) i letiš i Ubera. To je par desetina loših ocjena, tj.manje od mjesec dana rada.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6685 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

drug_profi wrote:Cuo ssm nesto o crvenom sto mi ih je ogadilo i moram podijeliti ovdje.
Momak bio na razgovoru za posao i sve ok. Ujutro pocinjes raditi. Kako se ono zoves da te pribiljezim?

Malom se ne radi pa prosuo šuplju roditeljima.
славянин

#6686 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by славянин »

insomnia78 wrote:A ovi sto ce voziti za Uber ce stici direktno iz Londona i Beca?
Jes ali nema zavrtanja, uber ti pokaze cijenu voznje odmah prije nego prihvatis voznju.Sve uz da procitas kakve su ocjene vozaca (iskustva onih prije sto su se vozili ) kako vozi,jeli cisto auto itd. Mozes da biras sebi oces li ovog ili onog a kada izaberes opet kazem pise ti cijena i odma se zna gdje tacno oces da ides i koliko ces cekati da dodje po tebe (cak imas i live update gdje se nalaze vozaci). Uber kada bi uveli u Sa mislim da bi im zasjede pravili ovi diverzanti tj. lokalni taksisti :lol:
insomnia78

#6687 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

Pa kad prave po Parizu mogu i po Sarajevu
славянин

#6688 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Pa kad prave po Parizu mogu i po Sarajevu
Kada su bile one "nesuglasice" sarajevo taxi - zuti/crveni koji vec taksi kalasnjikovi su radili tako da mozemo da zamislimo malo ekstremnije zasjede nego u parizu :D :D
insomnia78

#6689 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insomnia78 »

Bgm i ovi zapale auto bez po muke
drug_profi

#6690 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

un1ted wrote:
drug_profi wrote:Cuo ssm nesto o crvenom sto mi ih je ogadilo i moram podijeliti ovdje.

Malom se ne radi pa prosuo šuplju roditeljima.
Da ti kazem, siguran sam da to nije slucaj jer je ocajan za nekim redovnim poslom. A nije vise ni mali. Skoro 3 banke.
Uglavnom, psoto kupio po to prodao, a ne vjerujem da su izmislili.
broj dva

#6691 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by broj dva »

Danas mi.dođe bivša žena (inače strankinja) u SA i to vozom i kaže da je taxi od stanice do hotela Central westvood, Ćumurija br 8 platila 15 maraka i pita me je li je odro vozač (koji nije koristio taximeter)
Ne živim u BiH i ne znam ali neću da bubam, šta vi kažete je'l je odro ili je realna cjena ?
Last edited by broj dva on 24/07/2019 10:01, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#6692 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dobar osjecaj »

Od željezničke do Ćumurije je realno platiti pola ili nešto malo više od pola tog iznosa. Od aerodroma do M.dvora košta 12 maraka. Platila je taksu što je pristala na vožnju bez upaljenog taksimetra.
Ommadawn

#6693 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Neko jutro (oko 5.30) zovemo taxi rođak i ja da
me odbaci na sarajevsku autobusku stanicu. Zovemo tri (ili bjehu četiri) različite taxi-kompanije i dobijamo isti odgovor da nemaju nijedno vozilo (trebam od Hifine pumpe na Buća Potoku) slobodno. Hvata me panika, trebam stići na bus koji polazi u 6.00 no srećom drugi rođak živi u blizini i posuđuje nam svoj auto.
Dolazimo na autobusku stanicu i tamo masa poredanih taksija, jedan teatralno prepričava kako se sa nekim ko je bio naoružan pomarisao.
Nažalost još jedno loše taxi iskustvo u Sarajevu.
Do sada kad god sam u bilo kojem drugom gradu, u bilo koja doba (znalo je to biti i u 3.00 ujutro) zvao dispečera za taxi uslugu - za najkasnije 10 minuta se tu stvorio taxi.
azdralovic

#6694 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

Ommadawn wrote:Neko jutro (oko 5.30) zovemo taxi rođak i ja da
me odbaci na sarajevsku autobusku stanicu. Zovemo tri (ili bjehu četiri) različite taxi-kompanije i dobijamo isti odgovor da nemaju nijedno vozilo (trebam od Hifine pumpe na Buća Potoku) slobodno. Hvata me panika, trebam stići na bus koji polazi u 6.00 no srećom drugi rođak živi u blizini i posuđuje nam svoj auto.
Dolazimo na autobusku stanicu i tamo masa poredanih taksija, jedan teatralno prepričava kako se sa nekim ko je bio naoružan pomarisao.
Do sada kad god sam u bilo kojem drugom gradu, u bilo koja doba (znalo je to biti i u 3.00 ujutro) zvao dispečera za taxi uslugu - za najkasnije 10 minuta se tu stvorio taxi.
Ocekujes da ti sa autobuske dodje taksi u Buca Potok?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6695 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Matijevic_Vlado »

azdralovic wrote:
Ommadawn wrote:Neko jutro (oko 5.30) zovemo taxi rođak i ja da
Ocekujes da ti sa autobuske dodje taksi u Buca Potok?
Jbg on se vozi jednom godisnje taksijem i naravno da ocekuje da mu za njegovih 8KM dodje vozilo sa autobuske po njega u Buca Potok.
bingov buraz

#6696 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bingov buraz »

Gdje tačno ima za vidjeti udaljenosti ispod kojih ne smiješ zvati gospodu?
azdralovic

#6697 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

bingov buraz wrote:Gdje tačno ima za vidjeti udaljenosti ispod kojih ne smiješ zvati gospodu?
Nije niko rekao da ne smijes, ali dispecer kad prozove normalno da se nece javiti standovi sa drugog dijela grada.
bingov buraz

#6698 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bingov buraz »

Šta mušterija ima sa tim?
azdralovic

#6699 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

bingov buraz wrote:Šta mušterija ima sa tim?
nista, ne dobije taksi :)
bingov buraz

#6700 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bingov buraz »

I još im da cvaju na kafu jer se usudio pozvati taxi u glavnom gradu nečega.
Post Reply