Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bloo
Globalna šefica

#6676 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Mišo_Kovač wrote:Blatantno izvrtanje i negiranje naučnih činjenica vrijedja moja osjećanja :D Takodjer me duboko vrijedja kad neko navija za Željezničar :D Trebalo bi oboje sankcionirat, strogo i promptno :D :D
Pa počni prijavljivati.
Kako vjernici prijavljuju sve što smatraju uvredljivim. Ako ne putem forumske opcije report, onda npr. quotaju, uvećaju, naglase, ako je nekom promaklo da se dobro vidi i skrenu pažnju na to.

Simple.
When in Rome...
Usual_Suspect

#6677 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Bloo wrote:
Usual_Suspect wrote: Koga vrijeđam? knjigu? :lol:
Vrijeđaš tanana osjećanja vjernika kojima je taj predmet sveta knjiga. Sveta.
I kraj priče. :) Nema potrebe da se praviš levat.
Kao i ostatak forumaša, upakuj to ljepše i sve ok.
:lol: meni je sveta samo islamska deklaracija, nju bi zastitio, mogu li muhameda nacrtati?
beni-bu-man

#6678 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Ramzess Veliki wrote:Da se mene pita ja bih pogasio ove teme. Nemoze postojati umjerena rasprava izmedju suprotno orijentiranih mislilaca, jos ako je uz to bar jedan tvrd u svojem misljenju, a da se neko ne nadje uvrijedjen.
Jebi ga tako ti je to kad imamo dosta ljudi koji su ograniceni kao balkon
statixx

#6679 Re: Ateizam vs. Religija

Post by statixx »

HardcoreMX wrote:
shbc wrote:
HardcoreMX wrote:
jel frka odgovoriti na prvobitno pitanje?
Jeste kad je besmisleno
mozda nekome kome si odmogao nije besmisleno..
Trebao si se zapitati kako to da ateistu mogu proganjati misli zbog kojih lose spava. Odmogne nekome i grize je savjest, a ateista... :shock:
Mišo_Kovač

#6680 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Mišo_Kovač »

Bloo wrote:
Mišo_Kovač wrote:Blatantno izvrtanje i negiranje naučnih činjenica vrijedja moja osjećanja :D Takodjer me duboko vrijedja kad neko navija za Željezničar :D Trebalo bi oboje sankcionirat, strogo i promptno :D :D
Pa počni prijavljivati.
Kako vjernici prijavljuju sve što smatraju uvredljivim. Ako ne putem forumske opcije report, onda npr. quotaju, uvećaju, naglase, ako je nekom promaklo da se dobro vidi i skrenu pažnju na to.

Simple.
When in Rome...
Ma zajebavam se :P
Na stranu pravila foruma, koji je privatan i pravila mogu biti kako je nekome cejf, čitava diskusija oko "povrijedjenih osjecanja" koja se u globalnom (zapadnom) društvu u novije vrijeme izgovor za nevjerovatna uskraćivanja slobode mišljenja i govora, mi je jako fascinantna (i ujedno jako zabrinjavajuca), pa sam samo napravio kratku opasku :D :P

Elem, aint no snitch, ne bih prijavljiv'o raju radi toga :D
Bloo
Globalna šefica

#6681 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Mišo_Kovač wrote:
Bloo wrote:
Pa počni prijavljivati.

Simple.
When in Rome...
Ma zajebavam se :P
Na stranu pravila foruma, koji je privatan i pravila mogu biti kako je nekome cejf, čitava diskusija oko "povrijedjenih osjecanja" koja se u globalnom (zapadnom) društvu u novije vrijeme izgovor za nevjerovatna uskraćivanja slobode mišljenja i govora, mi je jako fascinantna (i ujedno jako zabrinjavajuca), pa sam samo napravio kratku opasku :D :P

Snowflakes...snowflakes everywhere...

Kontam ja tebe, ali možda će to biti entropija teme...svi prijavljuju sve, svi uvrijeđeni i dignutih noseva oko neopipljivih stvari...drama...
beni-bu-man

#6682 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:

Kontam ja tebe, ali možda će to biti entropija teme...svi prijavljuju sve, svi uvrijeđeni i dignutih noseva oko neopipljivih stvari...drama...
jel mene ko prijavio da mu .................. :lol: :lol: :lol:
megaribi1

#6683 Re: Ateizam vs. Religija

Post by megaribi1 »

Usual_Suspect wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:broj ateista u svijetu je beznačajan, kad odužmeš Kinu i Rusiju gdje imaš veliki broj ideoloških ateista, nema ih više od 200 miliona.

Čak i među teoretskim fizičarima i astrofizičarima ogromna je polarizacija između gnosticizma i ateizma. Velika većina su ili monoteisti ili neka vrsta gnostika.

Što se više baviš naukom, više postaješ svjestan činjenice da ima Nešto.
Među općom populacijom to je tačno, po meni analogija 'mnogo je više budala nego inteligentnih' mislim da postoji korelacija ovdje. A za teoretske fizičare lupaš, gdje je source?
Zapravo izvor koji ja imam tvrdi suprotno. Citiraću nobelovca Stevena Weinberga, "Snovi o konačnoj teoriji"

Među današnjim naučnicima vjerovatno sam donekle netipičan u tome da se brinem o toj temi. U rijetkim prilikama kada razgovori na ručku ili čaju dodiruju stvari religije, najjača reakcija koju je izrazila većina mojih fizičara je blago iznenađenje i smijeh što iko i dalje sve to uzima ozbiljno. Mnogi fizičari održavaju nominalnu pripadnost vjerovanju svojih roditelja, kao obliku etničke pripadnosti identitetu i za korištenje na vjenčanjima i sahranama, ali izgleda da malo njih obrati pažnju na teologiju njihove nominalne religije. Znam dva teoretičara opšte relativnostii koji su predani rimokatolici; nekoliko teoretskih fizičara koji su Jevreji; eksperimentalni fizičar koji je ponovo hrišćanin; jedan teoretski fizičar koji je posvećen musliman; i jedan matematički fizičar koji preuzeo je svjetonazor u crkvi Engleske. Bez sumnje postoje i drugi duboko religiozni fizičari koje ne poznajem ili koji svoje mišljenje čuvaju za sebe. Ali, koliko mogu da kažem iz sopstvenih zapažanja, većina fizičara danas nije dovoljno zainteresovana za religiju pa bi mogli da se kvalifikuju kao praktični ateisti.
Ramzess Veliki

#6684 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote:
Mišo_Kovač wrote: Ma zajebavam se :P

Lajk oba ju i vase postove. I dubinu vasih misli citam i razumijem a I potpisujem.
Ramzess Veliki

#6685 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Ono kad poslusas Smrleta pa umres ...

Image

:D
Bloo
Globalna šefica

#6686 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

:lol:
Ramo se prislepava..
Ramzess Veliki

#6687 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote::lol:
Ramo se prislepava..
Neki vide sisa i na ovom i na onom svijetu. 8-)
beni-bu-man

#6688 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Ramzess Veliki wrote:
Ramo se prislepava..
samo bi dodao jos brazzers guzove :mrgreen:
Ramzess Veliki

#6689 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Mislim da su ofulali u marketingu. Da ovako reklamiraju religiju imali bi vise pristalica. :thumbup:
statixx

#6690 Re: Ateizam vs. Religija

Post by statixx »

Ramzess Veliki wrote:
Ramo se prislepava..
neki mogu gore, a ja i Zuga ni na more... :D
Usual_Suspect

#6691 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Ramzess Veliki wrote:Ono kad poslusas Smrleta pa umres ...

Image

:D
Jos ovakvih 69 :lol: Zato mi se sviđa Nietzsche gdje pogađa u srž odakle potiče kršćanstvo pa i druge religije, sirotinja i robovi da se utješi da ce uživati tamo a gospoda patiti, da će guziti tamo hurije i da budu fine ko na gornjoj slici, kad ovdje ne mogu itd... pa su kreirali listu: ne guzis = cistoća, slabost = dobrota, nemogućnost osvete = oproštaj itd.... :lol:
Last edited by Usual_Suspect on 29/08/2018 15:46, edited 2 times in total.
Smrcak15

#6692 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Ramzess Veliki wrote:Mislim da su ofulali u marketingu. Da ovako reklamiraju religiju imali bi vise pristalica. :thumbup:
e moj Ramuze malo ti znas o religiji

pa upravo se dzenetske zene opisuju da su lijepe i sexualno izazovne , lijepe zene nisu nepoznanica u Dzennetu :D
HardcoreMX

#6693 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

shbc wrote:
HardcoreMX wrote:
shbc wrote: A kome sam ja to odmogao? :roll:
cisto prejeduciranje, dakle bez stvarne osnove, ali pitanje ti nije besmisleno..
I ti znaci postao prorok? Da nisi Muhamed poslije Muhameda?
pitanje ti nikako nije besmisleno, ali sto ne znaci da se sad moras pokvariti i nadoknadjivati sa besmislenim pitanjima...
statixx wrote: Trebao si se zapitati kako to da ateistu mogu proganjati misli zbog kojih lose spava. Odmogne nekome i grize je savjest, a ateista... :shock:
i koji je odgovor? :-?
statixx

#6694 Re: Ateizam vs. Religija

Post by statixx »

Sad bih kao trebao pisati o etickom odgoju i formiranju slobodne moralne individue koja, uz nauceno, i sama kreira stavove i uvjerenja i djeluje u skladu sa njima.
shbc

#6695 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

HardcoreMX wrote: pitanje ti nikako nije besmisleno, ali sto ne znaci da se sad moras pokvariti i nadoknadjivati sa besmislenim pitanjima...
Jasta nego besmisleno. To sto ti u svojoj glavi kontas da prosipas neke mudrosti je druga prica. Mozda prica cak i za nekoga strucnog po tim pitanjima.
Ramzess Veliki

#6696 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Smrcak15 wrote:
Ramzess Veliki wrote:Mislim da su ofulali u marketingu. Da ovako reklamiraju religiju imali bi vise pristalica. :thumbup:
e moj Ramuze malo ti znas o religiji

pa upravo se dzenetske zene opisuju da su lijepe i sexualno izazovne , lijepe zene nisu nepoznanica u Dzennetu :D
Mozda je suprotno. Da ja znam vise a ti manje, a mozda I suprotno, ali otici cemo u raspravljanje u kojem se ja ne nalazim. Ne zbog neznanja nego iz mog ubjedjenja da svako treba pronaci svoj vlastiti put. Ja ne mogu ubijediti tebe, a ti ne mozes ubijediti mene niti mi promijeniti misljenje, jer mi se misljenje bazira na vlastitom zivotnom iskustvu koje ti ne mozes prozivjeti, kao sto ni ja ne mogu prozivjeti tvoje.
Ti si za sebe u pravu kao sto sam i ja za sebe u pravu.

Pitanjce ...
A sta ce zene dobiti kad dodju u dzennet? Huronju k.ronju ??? :lol: :lol: :lol:
Ili sporet I zoger ... :shock:
Smrcak15

#6697 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Ramzess Veliki wrote: Pitanjce ...
lijepe muskarce

po hadisu poslanika u dzennetu nema neozenjenih i neudatih.
Ramzess Veliki

#6698 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Smrcak15 wrote:
Ramzess Veliki wrote: Pitanjce ...
lijepe muskarce

po hadisu poslanika u dzennetu nema neozenjenih i neudatih.
Jel' isto njih 99 ??? :shock:
Ako su svi vjencani kako ce sa tih 98?
HardcoreMX

#6699 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

shbc wrote:
HardcoreMX wrote: pitanje ti nikako nije besmisleno, ali sto ne znaci da se sad moras pokvariti i nadoknadjivati sa besmislenim pitanjima...
Jasta nego besmisleno. To sto ti u svojoj glavi kontas da prosipas neke mudrosti je druga prica. Mozda prica cak i za nekoga strucnog po tim pitanjima.
mani se tog podvaljivanja...cuj ti spike, ti iz svoje glave znas sta ja kontam..doduse pocinjes davati odgovore na tvoje prvobitno pitanje...
medvjed23

#6700 Re: Ateizam vs. Religija

Post by medvjed23 »

Ramzess Veliki wrote:
Mozda je suprotno. Da ja znam vise a ti manje, a mozda I suprotno, ali otici cemo u raspravljanje u kojem se ja ne nalazim. Ne zbog neznanja nego iz mog ubjedjenja da svako treba pronaci svoj vlastiti put. Ja ne mogu ubijediti tebe, a ti ne mozes ubijediti mene niti mi promijeniti misljenje, jer mi se misljenje bazira na vlastitom zivotnom iskustvu koje ti ne mozes prozivjeti, kao sto ni ja ne mogu prozivjeti tvoje.
ako nije tajna, kako si ti došao do panteizma (bog je sve što postoji)? koja iskustva su te gurnula u tom smjeru?
Locked