Ima li Ivo Miro Jovic pravo na mandat? Mislim da bi u ovom momentu za svijetlu buducnost BiH najbolje bilo da se on kandiduje iz reda Bosnjaka.muha_sa wrote:Fudo387 wrote:![]()
Pokazo se kao pravi suveren, dorastao funkciji, stao je na branik ustavno-pravnog poretka BiH.
jesil to ti hizo ramidovicu
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
Fudo387
#6676 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Capsicum
#6677 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Suljagić I GS su jedini otvoreno upozoravali da će se ovo desiti i da je sve prevara u režiji SDA prije nego je zahtjev predat i prije sijela u Vijećnici. Ko je tu hinja?Hamolj wrote:Bakir je kriv, tu nema dvojbe. Glup je zato što je svu odgovornost preuzeo na sebe. Sad je li tako htio ili ostali nisu htjeli to ne znam, ali je krajnje licemjerno od njih javiti se nakon što je sve prošlo. Mogli su se buniti dok su trajale pripreme, davati savjete, bilo šta uraditi hinje jedne retardirane. Hinje šutjele i molile Boga da propadne da bi dobile svojih 5 minuta medijskog prostora. Želim vam što duži život i što težu bolest gamad neotesana.JoseMujica wrote:
sad već ulazite u domen SF-a![]()
nigdje nije Šamarđija likovao,ali ono što jeste nedvosmisleno uradio je da je upro prst tamo đe i treba u Don Neonka Izmetbey
- muha_sa
#6678 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Fudaro, poslušaj mene metuzalemaFudo387 wrote:Ima li Ivo Miro Jovic pravo na mandat? Mislim da bi u ovom momentu za svijetlu buducnost BiH najbolje bilo da se on kandiduje iz reda Bosnjaka.muha_sa wrote:Fudo387 wrote:![]()
Pokazo se kao pravi suveren, dorastao funkciji, stao je na branik ustavno-pravnog poretka BiH.
jesil to ti hizo ramidovicu
- dale cooper
#6679 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Gdje neće biti egoističan. Pa ovo je Ivaniću tako dobro sjelo na volej da se ni sam nije mogao nadati boljem ishodu događaja.arzuhal wrote:IVANIĆ EGOISTIČAN I NEKOLEGIJALAN: Sve zasluge za odluku Haškog tribunala pripisao sebi, zanemarujući veliki doprinos kolege Dragana Čovića!
Naročito je zanimljiv tekst objavljen na naslovnoj strani lista 7. marta u kome Politika analizira pismo Dragana Čovića upućeno Haškom tribunalu, a što je popraćeno i komentarom najvećeg srpskog pravnog autoriteta, profesora Milenka Kreće, koji je inače 23 godine bio sudija Haškog tribunala.
Prefosor Kreće, za razliku od Ivanića, smatra da je Dragan Čović dao nemjerljiv doprinos ovakvoj odluci Haškog tribunala. On ističe da je vrlo bitno, čak presudno to šta je u svom odgovoru sudu, koji je tražio od članova Predsjedništva da se izjasne o legitimitetu Softića, napisao Dragan Čović, hrvatski član ovog tijela. Profesor Kreće napominje da po dejtonskom ustavu BiH, koji je i dalje nepromijenjen, Predsjedništvo BiH u principu donosi odluke konsenzusom, ali se po ustavu odluke mogu donositi i većinom glasova ukoliko nema saglasnosti sva tri člana Predsjedništva.
Profesor Kreće je istakao da bi u slučaju da se Čović složio sa Izetbegovićem da treba pokrenuti reviziju, postojala mogućnost da sud uvaži to kao odluku Predsjedništva BiH.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/478 ... ovica.html
Prilika da bude veći (veliko) Srbin od Dodika dok je ovaj uglavnom sveden da galami sa tribina je Ivanićev mokri san.
I onda još dodatno Crnadak podbode Dodika i strpa ga u isti koš sa Bakirom kao rušioca Daytona i uzročnika kriza.
Ovi iz RS opozicije su dobro hajrovali od ovog svega, nakon što ih je Dodik nokautirao sa referendumom prošle godine.
-
Fudo387
#6680 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
muha_sa wrote:
Fudaro, poslušaj mene metuzalema--ljubi svaku stopu gdje sad hodiš
Dobro, poslusacu.
- TheProfessional
#6681 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovakvi nam kroje sudbinu...muha_sa wrote:dustaban wrote:Trio fantastico
- muha_sa
#6682 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Fudo387 wrote:muha_sa wrote:
![]()
Dobro, poslusacu.
sad kad izadješ vani sagni se i poljubi tu zemlju--jednom i u moje ime iako nikog osim tebe tamo neJmam
-
VjecitiStudent
#6683 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovaj?PM72 wrote:Nije taj zalizani.Ovo je Ahmić Amir,stalni oficir za vezu pri tribunalu (također član SDA),ja sam mislio na onog zalizanog iz opštine Stari grad što se privalio Muniri pri svakoj ceremoniji i manifestaciji podrške "Bosni".

-
Fudo387
#6684 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jbg Muha, bice bolje.muha_sa wrote:Fudo387 wrote:muha_sa wrote:
![]()
Dobro, poslusacu.![]()
sad kad izadješ vani sagni se i poljubi tu zemlju--jednom i u moje ime iako nikog osim tebe tamo neJmam
Ziv ti meni i zdrav bio, nedaj se.
-
PM72
#6685 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E upravo taj. I on je bio u Vjećnici a sa Munirom redovno ide u Holandiju na sudske procese.Slika se i pored Vikića,šatro,on mu daje svoju podršku.VjecitiStudent wrote:Ovaj?PM72 wrote:Nije taj zalizani.Ovo je Ahmić Amir,stalni oficir za vezu pri tribunalu (također član SDA),ja sam mislio na onog zalizanog iz opštine Stari grad što se privalio Muniri pri svakoj ceremoniji i manifestaciji podrške "Bosni".
- karanana
#6686 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovo je onaj antidayton.
Sta fali njemu? Meni se cinio ok ali mozda je kupljen
-
statixx
#6687 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovo nikada necemo saznati, niti imati crno na bijelo, jer je Bakir procijenio da je bolje pokusati mimo institucija, i tako postedio svog koalicionog partnera bruke i osude javnosti.arzuhal wrote:
Profesor Kreće je istakao da bi u slučaju da se Čović složio sa Izetbegovićem da treba pokrenuti reviziju, postojala mogućnost da sud uvaži to kao odluku Predsjedništva BiH.
- tandmand
#6688 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ima li iko da valja? 
-
PM72
#6689 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I on se počeo trpat' među ove "pravednike".Svako malo nešto palamudi po ekranima i brani "naše" interese.On ti je naš Slavko Jovičić Slavuj,nema na kojoj televiziji i novini nije bio dok se nije uvalio u parlament.nakon toga se ušutio,dva mandata i maksimalna penzija.karanana wrote:Ovo je onaj antidayton.
- muha_sa
#6690 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
od ovih poznatih nema ama baš nikotandmand wrote:Ima li iko da valja?
- karanana
#6691 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja mislim da nema.tandmand wrote:Ima li iko da valja?
- Lakat Jebić
#6692 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kako bi hare opuho sve ko orkan da se ukaze dogodine u ova doba 
-
VjecitiStudent
#6693 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Koncentrični krugovi idiotluka.Lakat Jebić wrote:Kako bi hare opuho sve ko orkan da se ukaze dogodine u ova doba
- dustaban
#6694 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jeko ovaj Mufty ?!VjecitiStudent wrote:Ovaj?PM72 wrote:Nije taj zalizani.Ovo je Ahmić Amir,stalni oficir za vezu pri tribunalu (također član SDA),ja sam mislio na onog zalizanog iz opštine Stari grad što se privalio Muniri pri svakoj ceremoniji i manifestaciji podrške "Bosni".
-
PM72
#6695 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovaj Sopranos je također član ublehaške i mafijaške klike oko SDA i Bakira.Sve što oni nesmiju javno da ispolje - on odradi sa Švrakićima i Munirom.
- O'zone
- Globalni moderator
#6696 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja koliko znam Nihad se nije uvalio u parlament...Čovjek živi od NVO i time se bakće od pamtivjeka. Javne tribine, skupovi, godišnjice, akcije, protesti, medijski istupi....mora se panja nekako zaraditiPM72 wrote:I on se počeo trpat' među ove "pravednike".Svako malo nešto palamudi po ekranima i brani "naše" interese.On ti je naš Slavko Jovičić Slavuj,nema na kojoj televiziji i novini nije bio dok se nije uvalio u parlament.nakon toga se ušutio,dva mandata i maksimalna penzija.karanana wrote:Ovo je onaj antidayton.
-
PM72
#6697 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nisam ni rekao da se uvalio u parlament nego napravio poredbu njega i Slavka Jovičića koji je isto tako živio od NVO pa se uvalio na državne jasle.Tako će i ovaj Sopranos.Živi bili pa vidjeli.Ja koliko znam Nihad se nije uvalio u parlament...Čovjek živi od NVO i time se bakće od pamtivjeka. Javne tribine, skupovi, godišnjice, akcije, protesti, medijski istupi....mora se panja nekako zaraditi
-
palermo
#6698 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ja bogami neću, a ti kako hoćeš.arzuhal wrote:
Nema, ispuc'o je dva mandata. Al' možemo podržat Ivanića, on će se garant ponovo kandidovat.
MOj glas će ići Čovketu. On je svakako nedosanjani bošnjački ideal političara
- O'zone
- Globalni moderator
#6699 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Aaa sorry do mene.PM72 wrote:Nisam ni rekao da se uvalio u parlament nego napravio poredbu njega i Slavka Jovičića koji je isto tako živio od NVO pa se uvalio na državne jasle.Tako će i ovaj Sopranos.Živi bili pa vidjeli.Ja koliko znam Nihad se nije uvalio u parlament...Čovjek živi od NVO i time se bakće od pamtivjeka. Javne tribine, skupovi, godišnjice, akcije, protesti, medijski istupi....mora se panja nekako zaraditi
- MuaDib
#6700 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Na strani 88 već rekao:
MuaDib wrote:Priče da će Bosna i Hercegovina dobiti reviziju, zbog ruskog klina u RS, a djelom i Srbiji, je u ravni one idemo u nezavisnost, a međunarodno pravo nek nas brani. Prvo nikada i nikoga MSP neće osuditi za genocid, jer je takav presedan opasan po velike sile i njihove interese. Nažalost, ova revizija jeste skrojena po mjeri SDA, da bi se zadovoljio njen ideološki koncept vječne žrtve, koju niko neće zaštititi osim SDA. Da je stvarno njima stalo do žrtava istrajalo bi se na tužbi za agresiju sa svim reperkusijama po Srbiju, uključujući i reparaciju za žrtve, te ekonomsku, privrednu, infarstrukturnu i drugu štetu, a revizija tužbe iskoristila za dokazivanje zločina genocida. Ovako je tim koji je sve odnio u vjetar, kao gubitnički tim ponovo postavljen da vodi reviziju, što je unaprijed osuđeno na nesupjeh. Žalosno je da su neki već poletili spomenuti Milu Đukanovića da je naš as u rukavu, u pogledu revizije, jer je i on bio dio klike koja je iznjedrila ideju o vojnom rješenju jugoslavenske krize. A još je gore što oni koji pokreću reviziju nisu našli za shodno da pobiju argumente brojnih probošnjačkih analitičara, koji su ukazali na amaterski i politikanski pristup reviziji u zadnji čas, ne osvrčući se na ni na rigorozna pravila suda koja se odnose na uslove pod kojima se može pokrenuti revizija. Skeptičan sam da će uopće i doći do verzije, s obzirom kakvi dilatenti su je osmislili i odlučili uputiti u Hag. Samo se nadam da se zahtjev neće proglasiti nelegitimnim, jer bi to bio takav šamar bošnjačkoj politici, a istovrmeno uzletna pista za teze republičkosrpskih i dijela hrvatskih političkih krugova. I na kraju, ukoliko epeilog ovog postupka bude odbacivanje revizije uoči izbora 2018. godine, prije svega Bošnjaci će morati pokazati političku zrelost i kazniti takvu političku igru SDA i njenih prvaka.