SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#6676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Odvukao ga otac i prijatelj od oca u njegovom autu da n3 budu primjeceni u rudo prespavali vjerovatno do 6 a onda ujutro ovaj uzeo taxi
To je moje misljenje kako je dosao do tamo i presao dalje
golfiista

#6677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by golfiista »

Da je znao o kome se radi, ne bi ga smio odvesti nikamo, posebno ne preko granice, jer bi u tom slucaju odgovarao kao saucesnik. A kako bi mogao znati uopste o kome se radi, nikako, iznenadili bi se koliko likova taxijem prelazi granicu po noci, ali to ne mozete znati, za takvo nesto je neophodno izaci iz sobe i odvojiti se od interneta. Nije zivot forum i klix zaboga.
insomnia78

#6678 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

holowey wrote:
Black swan wrote:
BlueBlood wrote:Vozači i dalje prolaze kroz crveno ispred Zemaljskog muzeja

nažalost moram priznati da i ja često na krajnje žuto prođem

obično budem zadnji u koloni do sljedećeg semafora

ali sporo vozim oko 65
krajnje zuto [emoji38] jer ima pocetno zuto i srednje zuto [emoji38]

zeleno pocne treptati, 1, 2, 3, 4, ako procijenim da necu biti ispod samog semafora na 4. treptaj zelenog, kocim... bar sada sa trepcucim zelenim nema sanse da proletis na zuto jer se iznenada ukljucilo... na semaforima koji jos nemaju automat za trepcuce zeleno, zuto svjetlo je nesto duze nego na novim semaforima pa ima dovoljno vremena za zaustavljanje... na crveno svjesno proci je za psihijatrijsku provjeru
Nije isto proci na tek palece crveno i proci hladno kroz debelo crveno
insomnia78

#6679 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Nazovite me paranoicnim, ali otkud to da ga evidentiraju ako ga vec pustaju da prodje "na kafu". Samim tim uvaljuju i sebe i njega. Sebe jer ostavljaju pisani trag da mi je lik pred nosom presao granicu, a i njega ofiraju u Srbiji.

Zar nije logicno da su granicni policajci trebali samo okrenuti glavu i ne vidjeti lika koji prelazi granicu?

Meni se tu nesto ne uklapa.
Ma vidis da lupaju gluposti evo vec danima. Razumijem ja afekt i sve al razmisljanja ko dvanaestogodisnjaci
JThomas

#6680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

teško je zamislivo da neko (naročito sa ovakvom glavom :mrgreen: ) blizu ponoći radnog dana premunta nekoga nepoznatog (taksistu ili ne) da ga vozi iz sarajeva u rudo. baš teško. svojim autom se isto nije odvezao. osim toga, sad svi čitaju portale i komentare u realnom vremenu, a ovdje je u komentarima vrlo brzo bilo ime...sve su šanse da je onaj ko ga je tamo odvezao znao šta radi. mizerna je vjerovatnoća da nije.
supercali

#6681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

JThomas wrote:teško je zamislivo da neko (naročito sa ovakvom glavom :mrgreen: ) blizu ponoći radnog dana premunta nekoga nepoznatog (taksistu ili ne) da ga vozi iz sarajeva u rudo. baš teško. svojim autom se isto nije odvezao. osim toga, sad svi čitaju portale i komentare u realnom vremenu, a ovdje je u komentarima vrlo brzo bilo ime...sve su šanse da je onaj ko ga je tamo odvezao znao šta radi. mizerna je vjerovatnoća da nije.
Rekoh svoju pretpostavku
Odvukao ga jaran od oca zajedno s ocem
Vrlo vjerovatno je taj jaran znao a mozda je bilo e hitno trebam a auto mi pokvareno mozes li mi trznuti malog do ruda platit cu ti dobro
Tamo prenocili kod nekoga i ujutro hop taksi i na granicu

Vec je dan oko pola 7 sto taxisti nemora biti nista sumnjivo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6682 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Ma vidis da lupaju gluposti evo vec danima. Razumijem ja afekt i sve al razmisljanja ko dvanaestogodisnjaci
Ma pazi neko je ovdje napravio gresku, jal' namjerno jal' slucajno i neko ovdje definitivno laze.

Po mom misljenju dvije su solucije u igri skupa sa pripadajucim varijacijama:

a) Ili MUP-ovci nisu obavijestili granicnu policiju uopste ili su obavijestili sa zakasnjenjem (u sustini svodi se na isto).

b ) Obavijestili su granicnu policiju na vrijeme ali da su ovi frajera pustili. Mozda i greskom ili na kafu.

Najmanje mi se cini vjerovatno da su granicnici znali za frajera, pa da su ga pustili "na kafu", a pritome uredno evidentirali.
karanana

#6683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Sumnjam da je taksista ista znao. Kad se ime pojavilo? Taksista vjerovatno nije znao ni za incident a kamoli za ime ubice.
Tirkiz

#6684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tirkiz »

smjena na gp Uvac je svako jutro u 6 sati....

depesa da se ne pusti preko granice stigla je oko 3 sata iza ponoci...

Planirano je da saceka smjenu u 6 sati i predje granicu u 6:36
JThomas

#6685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

sinoć je rečeno da granična nije bila obaviještena na vrijeme, a danas da jeste...ko zna šta sve lažu.
red evil

#6686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by red evil »

I da je znao za ime ne zna kako izgleda. Možda je čuo ime pred njih na radiu i obojica rekli Bože sačuvaj, ne znajući da vozi ubicu. ko taksista nije iz Sarajeva već iz nekog drugog mjesta to jest grada. A i u medijima je identitet tek procurio oko 9h a on je već je debelo bio u Srbiji. Moguće je da nije znao.

Reakcija GP glupa, ako su znali što su ga zaveli da je prešao granicu. Ili je dobio naređenje sa vrha da ga zavede, jednostavno policajac je ispao kolateralna šteta, žrtvovali ga. Ovo su sve teorije zavjere, malo zamišljam scenarija realnih mogućnosti.
Tirkiz

#6687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tirkiz »

ja sam informaciju saznao od momka koji radi na gp Kamensko...ako je on na kamensko u 3 sata znao da traze Sefica...ne mogu da vjerujem da na Uvcu nisu znali. valjda je taj sistem nekako uvezan...da se telefonom dozivaju do 6 sati ujutro bi se dozvali....nismo Kina da imamo 4600 granicnih prelaza
jao_situacije

#6688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

čim je ljudski faktor, znači da su ga pustili graničari
sinoć čitam drvlje i kamenje nesposobni u ministarstvu sigurnosti bla bla đe je direkcija bla bla
ameri napravili sistem, čak su i finacirali baš zbog ovakvih situacija da se ne bi mogli zajebavati tek tako

sandžo završio sa svojima na granici, ko zna šta oni sve šveraju preko tog graničnog prelaza od sira i paprika do heroina i kriminalaca

svakog sandžu kojeg znam prelazi na uvac kad god ide u srbiju
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

golfiista wrote: Sta ces bolan paliti? Palili su cetnici cetiri godine, pa malo ti, jel? Ti bi da zapalis grad? Svake dvije godine imas priliku da promijenis nesposobne polticare, ministre, direktore, a ti bi da palis? Svaki put dvije trecine takvih ostanu kuci a ona jedna trecina izabere nakaze da nas vode. Na tih dvije trecine treba uticati, a ne paliti i rusiti. E svasta na ovom Svijetu.
Sve zapalit. Od zgrade Predsjednistva pa nadolje. Zapalit imovinu nosilaca vlasti, zapaliti sve sudove, sve mupove, sve i jednu instituciju koja je nanijela zulum makar jednom gradjanimu. Ostavit samo skole i bolnice, vratit drzavu na fabricke postavke i krenut ispocetka. Ovako vise ne ide. A za tvoju informaciju nijedne izbore nisam propustio i nisam SDA glasac ko ti, svi imate istu pricu "cetnici palili sad bi i vi". Pa nastavi li se ovako cetnici ce bit hipiji u poredjenju sa ovom drzavom sta nam radi.
julisiz es grant

#6690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

JThomas wrote:teško je zamislivo da neko (naročito sa ovakvom glavom :mrgreen: ) blizu ponoći radnog dana premunta nekoga nepoznatog (taksistu ili ne) da ga vozi iz sarajeva u rudo. baš teško. svojim autom se isto nije odvezao. osim toga, sad svi čitaju portale i komentare u realnom vremenu, a ovdje je u komentarima vrlo brzo bilo ime...sve su šanse da je onaj ko ga je tamo odvezao znao šta radi. mizerna je vjerovatnoća da nije.
pa valjda ćaća...zar se ne može on privesti i ispitati. Uvijek se prvo posumnja valjda na najbliže.
jao_situacije

#6691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Tirkiz wrote:ja sam informaciju saznao od momka koji radi na gp Kamensko...ako je on na kamensko u 3 sata znao da traze Sefica...ne mogu da vjerujem da na Uvcu nisu znali. valjda je taj sistem nekako uvezan...da se telefonom dozivaju do 6 sati ujutro bi se dozvali....nismo Kina da imamo 4600 granicnih prelaza
naravno da su znali, sve je uvezano direkcija primi tjeralicu odma kuca u sistem i sve agencije u državi vide, po potrebi ide i interpolu

ja sam bio na granici kad su puštali ljude bez papira da pređu, ni zaustavili se nisu, samo prošli
supercali

#6692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

jao_situacije wrote:čim je ljudski faktor, znači da su ga pustili graničari
sinoć čitam drvlje i kamenje nesposobni u ministarstvu sigurnosti bla bla đe je direkcija bla bla
ameri napravili sistem, čak su i finacirali baš zbog ovakvih situacija da se ne bi mogli zajebavati tek tako

sandžo završio sa svojima na granici, ko zna šta oni sve šveraju preko tog graničnog prelaza od sira i paprika do heroina i kriminalaca

Pa nece prelaziti na karakaju
Ne znam da i jedan drugi granicni prelaz prema sandzaku postoji ako ne racunamo cg
jao_situacije

#6693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

supercali wrote:
jao_situacije wrote:čim je ljudski faktor, znači da su ga pustili graničari

Pa nece prelaziti na karakaju
Ne znam da i jedan drugi granicni prelaz prema sandzaku postoji ako ne racunamo cg
nauči čitati
kad idu u srbiju, a ne u sandžak
normalno da će u sandžak ići preko tog prelaza
L u c i f e r

#6694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by L u c i f e r »

Jimmy McNulty wrote:
golfiista wrote: Sta ces bolan paliti? Palili su cetnici cetiri godine, pa malo ti, jel? Ti bi da zapalis grad? Svake dvije godine imas priliku da promijenis nesposobne polticare, ministre, direktore, a ti bi da palis? Svaki put dvije trecine takvih ostanu kuci a ona jedna trecina izabere nakaze da nas vode. Na tih dvije trecine treba uticati, a ne paliti i rusiti. E svasta na ovom Svijetu.
Sve zapalit. Od zgrade Predsjednistva pa nadolje. Zapalit imovinu nosilaca vlasti, zapaliti sve sudove, sve mupove, sve i jednu instituciju koja je nanijela zulum makar jednom gradjanimu. Ostavit samo skole i bolnice, vratit drzavu na fabricke postavke i krenut ispocetka. Ovako vise ne ide. A za tvoju informaciju nijedne izbore nisam propustio i nisam SDA glasac ko ti, svi imate istu pricu "cetnici palili sad bi i vi". Pa nastavi li se ovako cetnici ce bit hipiji u poredjenju sa ovom drzavom sta nam radi.
e jesi pametan
svaka ti cast
supercali

#6695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Pa sigurno ne idu u sumadiju jebo ga ti
Ja kojeg god dalmatinca znam a ide u hrvatsku ne prelazi granicu na bosanskom brodu
Normalno jer ide kuci u dalmaciju ne u slavoniju
supercali

#6696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

L u c i f e r wrote:
Jimmy McNulty wrote:
e jesi pametan
svaka ti cast
Pa nazalost sve vise mislim da je ovo jedini nacin da dodjemo sebi ma koliko zvucalo grozno
jao_situacije

#6697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

supercali wrote:Pa sigurno ne idu u sumadiju jebo ga ti
Ja kojeg god dalmatinca znam a ide u hrvatsku ne prelazi granicu na bosanskom brodu
joj de nemoj više, svega ti
ide lik u bg preko tog prelaza, tu mu je najbliže jelde ?
supercali

#6698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

jao_situacije wrote:
Ubise se iduci u bg
Ja ne znam sandzakliju koji iz sarajeva ide u bg
jao_situacije

#6699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

supercali wrote:
jao_situacije wrote:
Ubise se iduci u bg
Ja ne znam sandzakliju koji iz sarajeva ide u bg
kakve to veze sa mojom pričom, koga ti znaš ili ne znaš
ne planiram se raspravljati s tobom koga ti znaš, gdje i kako ko ide
JThomas

#6700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

respo, ti si umjetnik za otići na neku potpuno nevažnu tangentu, na svakoj temi. to radiš sad će decenija...
Post Reply