Pa prijatelji im, jasna stvar..Ripicipi wrote:
Ne kace se oni sa USA, nego se USA kaci sa njima.
Ateista sam i gade mi se religisjki fanatici, ali ovo sve postaje smijesno.
I opet mi nisi odgovorio, kako nema saudijaca na listi?
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- animals
#6676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- cyprus
#6677 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma joj, prije nego mi se neko još nakači tipa haznadara, moram ipak i doslovno naglasit da sam bio satiričanConnaisseur Karlin wrote:samo domaci BiH izvori vjerovanto pisu musliman,sad provjerih,vecina stranih izvora pisu berber![]()
a voo sma pitala haZNADARA,jer on je uvjeren da je covjek bio musliman ,vjernik![]()
nece ovdje vecina priznati, da su oni osvajali Evropu kao sto danas Zpadanjci osvajaju druge drzaveto je nekad bio plemenit sport
![]()
- Connaisseur Karlin
#6678 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kako znas da je bio vjerniksalik79 wrote:Aaaaaa, ti mislis musliman sa velikim M, iliti Bosnjak?!!Connaisseur Karlin wrote:samo domaci BiH izvori vjerovanto pisu musliman,sad provjerih,vecina stranih izvora pisu berbercyprus wrote:
Ka'e wikipedijaMada ja i ne rekoh da je bio musliman
![]()
a voo sma pitala haZNADARA,jer on je uvjeren da je covjek bio musliman ,vjernik![]()
nece ovdje vecina priznati, da su oni osvajali Evropu kao sto danas Zpadanjci osvajaju druge drzaveto je nekad bio plemenit sport
Ne, nije bio Bosnjak.
A bio je musliman, vjernik, mumin.
covjek osvojio Spanjolsku,dika i ponos vjernika
od kad vjernici ubijaju
- Connaisseur Karlin
#6679 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ja sam tebe odlicno razumejlacyprus wrote:Ma joj, prije nego mi se neko još nakači tipa haznadara, moram ipak i doslovno naglasit da sam bio satiričanConnaisseur Karlin wrote:samo domaci BiH izvori vjerovanto pisu musliman,sad provjerih,vecina stranih izvora pisu berber![]()
![]()
Samo sam htio ukazati na to koliko je Kikijeva konstatacija o tome koje je prvi počeo i koliko je Zapad Arapima zuluma napravio jednostavno, izvinjavam se na izrazu, ali glupa...
- seln
#6680 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koliko ti mozes laprdati, to ne moze ni voz povuci.Connaisseur Karlin wrote:kako znas da je bio vjerniksalik79 wrote:
Aaaaaa, ti mislis musliman sa velikim M, iliti Bosnjak?!!
Ne, nije bio Bosnjak.
A bio je musliman, vjernik, mumin.to samo pise na vasim bih stranicama, npr. na put vjernika i drugim islamskim domacim stranicama
![]()
covjek osvojio Spanjolsku,dika i ponos vjernika![]()
od kad vjernici ubijaju
Last edited by seln on 29/01/2017 22:44, edited 1 time in total.
- insomnia78
#6681 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nevjerovatno je da ljudi koji su prezivjeli devedesete, punoljetni su i imaju pristup informacijama vjeruju da je svjet skrojen po pravdi i da se velike, jake ili mocne drzave pridrzavaju pravila.
- seln
#6682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svjetan sam te cinjenice, ali to ne znaci da je trebam odobravati. I jos manje znaci da je trebam podrzavati.insomnia78 wrote:Nevjerovatno je da ljudi koji su prezivjeli devedesete, punoljetni su i imaju pristup informacijama vjeruju da je svjet skrojen po pravdi i da se velike, jake ili mocne drzave pridrzavaju pravila.
-
RNG_25
#6683 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Možda (@insomniji) ne bi bilo svejedno, no ako i kada se neko opredijeli da bude državljanin neke države, onda treba da zastupa i interese te države, pa i kada ti interesi su u koliziji sa interesima vlastitog naroda neke druge države iz koje neko dolazi. U suprotnom, riječ je o izdaji, a postoji razlog zašto je izdaja jedan od većih kriminalnih djela u iole bitnijim zemljama svijeta, te kao takav podložan i sankcijama u vidu smrtne kazne.Kikibombona wrote:Padaju po arapskim drzavama i po arapskom narodu. Da li bi tebi bilo svejedno da sutra Amerika izroka po Tuzli, srusi pola grada i pobije 5 000 pripadnika tvoga naroda?
Ako se nekome to ne sviđa, pak, slobodan je da emigrira u koju god državu želi, odrekne se državljanstva prve države, te bori za interese te druge države i njenog naroda. Zajedno sa svime što to nosi.
A ovo, da neko može arogantno sebi pripisivati poziciju da zastupa interese dvaju neovisnih i zasebnih političkih entiteta, koji su još k' tome suprotstavljeni, je samo glupost ili licemjerje i ništa više.
I šta sada? Evropljani imaju pravo, bolje rečeno pravo koje proističe iz moći i volje da se ta moć iskoristi, da spriječe bilo koga u rušenju njihovog političkog, društvenog i svakog drugog poretka, ako već smatraju da je taj poredak bolji od alternativa koje nude potencijalni rušitelji. I to više nema veze s tim je li neko "vredniji" ili nije.Evropljani fini i tolerantni, Arape tretiraju kao jednako vrijedne, a Arapi otresiti i agresivni, Evropljane tretiraju kao manje vrijedne!?? Da nisi pretjerao?
Last edited by RNG_25 on 29/01/2017 22:48, edited 1 time in total.
- seln
#6684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je vec drugi par cipela. Ta devijacija pravnog sistema bi se morala ispraviti i svaki azilant koji napravi prekrsaj koji sa sobom povlaci odredjenu zatvorsku kaznu (recimo 6 mjeseci ili vise) treba biti vracen.animals wrote:Ne,,,znas ti sta kaze jedan policajac u Njemackoj..seln wrote: Kriminalac je onaj kome se kriminal dokaze na sudu. I takav treba osjetiti cijelu strogost zakona.
Ali citave grupe okvalificirati kao kriminalce je u najmanju ruku glupost, da ne kazem nesto teze.
Znas li zasto ima toliko populista? Jer je jednostavnije; ne moras razbijati glavu, samo kazes "ovi ili oni su kriminalci" i stvar rijesena.
ni jednog azilanta,koji napravi kriminal,ne mogu protjerati, jer zaboga,ili ih njihove zemlje,ne primaju,
ili se odmah jave oraganizacije za ljudska prava koje to osujete..
i zato ce najebati, i posteni, jer je ljudima dosta svega..
Ali to nikako ne znaci da se trebaju svi trpati u istu vrecu.
- salik79
#6685 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno. Neki dan dobili zadatak da kupe ona dva egipatska otoka za bracu (saveznike) cioniste, ali bezuspjesno...I dalje se svojski trude, jer - nije sala!animals wrote:Pa prijatelji im, jasna stvar..Ripicipi wrote:
Ne kace se oni sa USA, nego se USA kaci sa njima.
Ateista sam i gade mi se religisjki fanatici, ali ovo sve postaje smijesno.
I opet mi nisi odgovorio, kako nema saudijaca na listi?

- insomnia78
#6686 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da ne moras ali ne znam cemu toliko iznenadjenje. Iranu jesu, Saudiji nisu. Pa nisu, zbog hiljadu stvari, interesa i ostalog ali nisu. Je l pravedno? Nije ali ko te pita. Treba samo sebe gledati
Last edited by insomnia78 on 29/01/2017 22:51, edited 1 time in total.
- Edin H.
#6687 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Odlicna vijest, Trump zamurijo samo 119 osoba od kada je uvedena zabrana.
- @mba
#6688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
animals wrote:Hocete li vi ikad svatiti da niko nije protiv imigracije...@mba wrote:a to amerika ima starosjedioce na svojim prostorima, ono malo sto su u rezervate potrpali!
usa zemlja imigranata koji su protiv imigracije, a u cijelim svijetu rat engleski prica!
ali, nesto je drugo u pitanju, a vi sami procijenite sta ..
pa potez da ljagu prebace na drugoga, sada ispalo muslimani predstavljaju prijetnju po ameriku, a zapravo amerika ta koja vodi ratove po cijelom bliskom istoku od onog trenutka kad je prva kap nafte potekla na tim prostorima!
sve te price o integraciji su bullshit, "problem" integracije se servira masama da ih smiri, tako da se ratovi mogu voditi i predstaviti ih kao neophodne, jer su naravno ugrozene tamo necije vrijednosti, sve bullshit!
- seln
#6689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svaka cast.insomnia78 wrote: Treba samo sebe gledati
Tako su trebali i Francuzi kad si im pokucao na vrata.
- Haris.ba
#6690 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma nek ostane samo na našoj prepisci. Jer, ne bi mogli razmijeniti znanje o procedurama ako dođe do belaja.archi_a wrote:Razumijem te Harise.Haris.ba wrote:Možda zvuči nelogično, ali tako je kod konvencionalnog bombardovanja. Teže je narediti da se ispuca metak, nego nuklearka.archi_a wrote:Nikad u životu.Niti u trenutku izdavanja naredbe predsjednik smije biti sam.
Kompletan kabinet za krizne situacije je na vezi. I odluka se donosi uz argumente.
E, ako su svi kao taj koji bi donio tu odluku, onda ebaji i njih i nas. Ionako ne bi ništa ostalo od zemlje.
Nije nikada izdata naredba, procedure se mijenjaju. Mi i ne možemo znati 100% sve. Ali zvanična politika se zna. I ima svjedočenja kako i šta kada je došlo do belaja i mislio se da su Rusi ispalili projektile.
Ima i svjedočenja sa ruske strane.
Zbog prirode politike međusobnog uništenja tu se radi o 15ak minuta. I to je odluka koju predsjednik donosi. Zato i prenosi ovlasti npr. kada se operiše i ide pod anesteziju. Jer mora neko tu biti ko može reagovati u tih 15ak minuta.
Pa to je upravo jedan od razloga zašto i neće biti ispaljene. Jer aktiviranje sa jedne strane vodi aktiviranju sa druge. Pat pozicija.![]()
Lanac komandovanja kreće od predsjednika koji jedini ima nuklearne kodove, preko ministra odbrane, do vojnog zapovjedništva. Nikada nije javno obznanjeno da li i kako može doći do odbijanja naredbe za lansiranje (npr. u slučaju da je predsjednik neuračunljiv) i to se čuva kao jedna od najvećih državnih tajni.
Predsjednik kao glavnokomandujući je tu istaknut i iz razloga da se "neprijateljima" pokaže snaga SAD-a.
Obzirom da je ovo gore jedna od najviše čuvanih tajni u SAD, možemo konstatovati da je ova naša prepiska zapala u pat poziciju.
Ali, kada je predsjednik neuračunjiv, dovode sudiju i potpresjednik daje zakletvu. I onda je sve na sudijama vrhovnog suda. Ako se (bivši) predsjednik pobuni. Bio je slučaj kada je žena mijenjala predsjednika kada je bio bolestan. Ali, tada nije bilo nuklearki. Sumnjam da bi Melaniji dali kodove.
Ima i zakon o redoslijedu koji kaže da se ide po članovima vlade/kabineta po redoslijedu osnivanja ako nema potpredsjednika. Mislim da je ministar vanjskih poslova prvi. Onaj Tilerson. Kada se potvrdi u Senatu.
Amerikanci imaju strašnu kulturu poštivanja državnih institucija. I nije lahko reći Trampu ne, i da je neuračunjiv pa ga maknuti. MIslim da bi kongres (zastupnički dom) na kraju o tome odlučivao. A on bi imao mogućnost "žalbe" preko vrhovnog suda. Uglavnom, imaju Ameri procedure.
Čituckam izvještaje CIA -e o procjenama politike 1995 na prostoru bivše Juge. Sve što su procjenili i dali za smjernice je tako i bilo. Strašna je to mašinerija državne birokratije.
-
hAZNADAR
#6691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ima zene koje rade u kabinetu,.. da nije mozda miss houskeeper medju njima?Connaisseur Karlin wrote:
ja jos nisam srela politicara koji slijedi moral i etiku![]()
vi na ovoj temi ste milion puta ponovili njegovu izjavu o hvatanju zena za p, a to je upravo bio njegov cilj![]()
ne znate se udaljiti od necega sto uopste nije vazno za americku politiku,jer covjek ima zene koje rade sa njim u kabinetu
![]()
ma naravno da je stara skola, vodi debatu kao da je izronio iz 50tih godina![]()
Titovo hvatanje zene za sisu i halapljivi pogledi ka Sofiji Lorens su postovani od muske publike
Sta je sljedece - ne tuce zenu?
Ma stara skola nisi rekla zbog lafo retro 50 style - vec zato sto si time opravdala njegov ocit krkanluk. Na drugom mjestu vristis o muskom sovinizmu za mnogo manje.
Al tema nije o tebi i hvatanju za p.
Ne govorim o politicarima i njihovom postenju - vec o kriteriju u narodu medju glasacima.
Ljudi svjesno glasaju za krkana, rasistu, ksenofoba, lopova, sovinistu,.... znajuci sve to - jer cilj opravdava sredstvo. I dalje ne gotive mnogo toga kod izabranog - ali moze posluziti svrsi. I to je to. A ne tvoje stupidno shvatanje feminizma i tolerancije pa mislis pola Amerike takvo.
- seln
#6692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jel' u Guantanamu?Edin H. wrote:Odlicna vijest, Trump zamurijo samo 119 osoba od kada je uvedena zabrana.
- animals
#6693 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Moram ovo jos jednom napisati,iako sam vise puta pisao..
ali ignorise se..
gledao sam jednu reportazu o Izraelu,gdje su oni poslije Holakusta, kad su poceli
graditi drzavu, svatili, da ako nemaju jake igrace na svojoj strani,ne mogu opstati..
zato su svoja najace lobiste poslali u Ameriku, da lobiraju za svoje ´ciljeve..
to Bosnjaci nikad nece svatiti..njima je vaznija Palestina od njih..
ali ignorise se..
gledao sam jednu reportazu o Izraelu,gdje su oni poslije Holakusta, kad su poceli
graditi drzavu, svatili, da ako nemaju jake igrace na svojoj strani,ne mogu opstati..
- seln
#6694 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovdje se slazem sa tobom. I ja mislim da se Bosnjaci trebaju ugledati na Izrael, pogotovo u odnosu na komsije i susjede.animals wrote:Moram ovo jos jednom napisati,iako sam vise puta pisao..
ali ignorise se..
- insomnia78
#6695 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa i jesu. Ja od Fr nisam dobio a ni trazio ni euro. Radim, placam tri poreza, vracam dva kredita... apsolutno postujem zakoneseln wrote:Svaka cast.insomnia78 wrote: Treba samo sebe gledati
- Edin H.
#6696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma valjda ovi sto su zadrzani po aerodromima.seln wrote:Jel' u Guantanamu?Edin H. wrote:Odlicna vijest, Trump zamurijo samo 119 osoba od kada je uvedena zabrana.
- salik79
#6697 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.britannica.com/biography/Tariq-ibn-ZiyadConnaisseur Karlin wrote:kako znas da je bio vjerniksalik79 wrote:Aaaaaa, ti mislis musliman sa velikim M, iliti Bosnjak?!!Connaisseur Karlin wrote: samo domaci BiH izvori vjerovanto pisu musliman,sad provjerih,vecina stranih izvora pisu berber![]()
Ne, nije bio Bosnjak.
A bio je musliman, vjernik, mumin.to samo pise na vasim bih stranicama, npr. na put vjernika i drugim islamskim domacim stranicama
![]()
covjek osvojio Spanjolsku,dika i ponos vjernika![]()
od kad vjernici ubijaju
- animals
#6698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti neces,ili ne mozes svatiti da jedan Bosnjak je Evropljanin,seln wrote:Svaka cast.insomnia78 wrote: Treba samo sebe gledati
i nema nikakvi problema se uklopiti u Evropi..
- animals
#6699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trebali su..seln wrote:Ovdje se slazem sa tobom. I ja mislim da se Bosnjaci trebaju ugledati na Izrael, pogotovo u odnosu na komsije i susjede.animals wrote:Moram ovo jos jednom napisati,iako sam vise puta pisao..
ali ignorise se..
ali zakasnili su..
- hrle1976
#6700 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sladji su problemi kod komsije nego vlastiti, made in BiH.animals wrote:Moram ovo jos jednom napisati,iako sam vise puta pisao..
ali ignorise se..