Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sizifinho

#6676 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

evo primjer, simonese nabija keroljubce na neku stvar, olicje kulture i primitivizma :D ali se banuje za "toplu bracu", u Bosni je to velika uvreda za Macho muskarce ko sto je lucifer
nabijanje na neku stvar, to je vec ok
brao klix
sto ti je nemoc, kad nists ne mozes uradit pa onda nabijas stvari na neku stvar
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6677 Re: Problem pasa lutalica

Post by JoseMujica »

najgora je stvar živit u društvu dže su kerovi močniji od insana...allahova je to kazna
Naslovnica

#6678 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Nedavno sam bio u Subotici.
Ljepota od grada.
Em je čisto, em nema lutalica.
Kako li oni to uspijevaju, a kod nas smeća na sve strane, a džukela svakih 5 metara.
MENTALITET.
simonese

#6679 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

sizifinho wrote:evo primjer, simonese nabija keroljubce na neku stvar, olicje kulture i primitivizma :D ali se banuje za "toplu bracu", u Bosni je to velika uvreda za Macho muskarce ko sto je lucifer
nabijanje na neku stvar, to je vec ok
brao klix
sto ti je nemoc, kad nists ne mozes uradit pa onda nabijas stvari na neku stvar
ovo nije smijesno kad mala ne moze do granapa ili do autobuske a po zenu ja moram do garaze da je dovedem do stana
SSemir

#6680 Re: Problem pasa lutalica

Post by SSemir »

MJAU - da wrote:SSemir :lol: budalo. Vala znaju izluditi, kupi one čepiće za uši, pisali smo o tome negdje, pa se naspavaj ka čoek da mereš raditi.
aha, a kako cu kroz te cepice cuti alarm da ustanem na posao? :D
SSemir

#6681 Re: Problem pasa lutalica

Post by SSemir »

kaze mi rodica iz svicarske da kod njih tamo nikad ne mozes vidjet cuku da sam hoda po ulici (bez gazde), reko, ne mozes ni kod nas, uvijek su u coporu :D
Muhamed Đakmić

#6682 Re: Problem pasa lutalica

Post by Muhamed Đakmić »

:-) ne dajte da vas ova vrućina isprovocira

Banned user for reason "kršenje pravila foruma, vrijeđanje"

>>simonese

7 dana

>>sizifinho

14 dana

I molim te sizifinho, poštedi nas nakon što ti istekne ban komentara o našem radu, jer ako stvarno ne vidiš razliku u simoneseovom i tvom slučaju kod trenutnog bana, onda ti imaš puno ozbiljniji problem po pitanju objektivnosti od moderacije na klixu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6683 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Mene interesuje, ako jednog dana docekamo da ne bude lutalica na ulicama, sta ce se desiti kad dobre Bosnje opet pocnu pustati pse na ulice, hoce li biti kakvih sankcija za vlasnika (bivseg) ili cemo pustiti da se rijesava samo od sebe?
MJAU - da

#6684 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

SSemir wrote:
MJAU - da wrote:SSemir :lol: budalo. Vala znaju izluditi, kupi one čepiće za uši, pisali smo o tome negdje, pa se naspavaj ka čoek da mereš raditi.
aha, a kako cu kroz te cepice cuti alarm da ustanem na posao? :D
Čućeš alarm, jer ti je mob blizu. probaj i urahati se, nema druge trenutno.
forest gump

#6685 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Ima druge.

Nek ih pobije ko ja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6686 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Sarajmen wrote:
Tomahawk11 wrote:Mene interesuje, ako jednog dana docekamo da ne bude lutalica na ulicama, sta ce se desiti kad dobre Bosnje opet pocnu pustati pse na ulice, hoce li biti kakvih sankcija za vlasnika (bivseg) ili cemo pustiti da se rijesava samo od sebe?
Vlasnički psi su zavedeni, imaju papire i ugrađene ''čipove'' , tako da ce se znati koji je neodgovorni vlasnik ''otpustio'' psa na ulicu. A zakon i to treba da ima u vidu .
To sam i pitao, da li ce se drzava pokazati ili ce i dalje biti anarhija.
A vidis, kad vec spominjes, siguran sam da ima veliki broj neregistrovanih pasa u BiH koji su kao neciji, ali ako im puhne, mogu ih nabiti nogom na ulicu.
MJAU - da

#6687 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Tomahawk11 wrote:
Sarajmen wrote:
Tomahawk11 wrote:Mene interesuje, ako jednog dana docekamo da ne bude lutalica na ulicama, sta ce se desiti kad dobre Bosnje opet pocnu pustati pse na ulice, hoce li biti kakvih sankcija za vlasnika (bivseg) ili cemo pustiti da se rijesava samo od sebe?
Vlasnički psi su zavedeni, imaju papire i ugrađene ''čipove'' , tako da ce se znati koji je neodgovorni vlasnik ''otpustio'' psa na ulicu. A zakon i to treba da ima u vidu .
To sam i pitao, da li ce se drzava pokazati ili ce i dalje biti anarhija.
A vidis, kad vec spominjes, siguran sam da ima veliki broj neregistrovanih pasa u BiH koji su kao neciji, ali ako im puhne, mogu ih nabiti nogom na ulicu.
Država će se pkazati klanjem i uklanjanjem na razne načine. (znamo koji su to načini). Pa u ovoj državi svakakva stoka, samoprozvani građani, kriminalci sitni, izgubljene duše od ovog jada naprave biznis. Kad od jada zvani "narod" čobani napraviše stoku i čobanima dobro, stoka preživljava, analogno tome, uzgoj stoke, kako ljudske, tako i ove jadne životinjske čista dobit. Ko ima problem s tim, neka se žali nekom međunarodnom sudu, pa znate koliko i taj sud zaboli za vas, a kamo li životinje. Je li jasno, ili fakat hoćete da crtam. :shock:
pakica_

#6688 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Sarajmen wrote:
Nisu!
Nemaju!
Cipove imaju i lutalice sa bijelim markicama na usima!
Nece jer nema registra sto rekoh u prvom "nisu"
Eto tako.. Zakonu puca patka za kerovima..
ST11

#6689 Re: Problem pasa lutalica

Post by ST11 »

Mada se ne interesujem baš mnogo za život pasa u Sloveniji, jer lutalica nema, a za neodgovorne vlasnike predviđene su ozbiljne kazne, Google mi kao prvi rezultat u vezi njihove registracije kod nas izbaci ovo: http://www.uvhvvr.gov.si/si/delovna_pod ... ster_psov/
AdnanSA

#6690 Re: Problem pasa lutalica

Post by AdnanSA »

Samo da upozorim. Sinoć me napade čopor pasa u ulici iza BBI centra. Parkirao auto kod Fis-a i oko pola dvanest krenuo kući kad iza nekog kontejnera predvodnik zalaja na mene i svi krenuše prema meni. Jedno 5-6 godžova me okružilo u trenu. Kontam da počnem bježati ali stiće me za čas. Ušli smo u okršaj. Galamim ja šibe šibe i lupam nogom u asfalt a oni na metar od mene kad srečom priđe neki momak i on zagalami isto i oni pobjegoše prema predsjedništvu. Kaže taj momak da su njega 4 puta tu napali ali da je poslje prvog puta pronašao rješenje. Samo kaže torbicom opališ po glavi onog predvodnika i svi pobjegnu kada on zacvili. Što je najgore sat dva ranije mi rođak priča kako mu je došao švedjanin poslovni partner i ovaj mu posudio biciklo da se malo provoza. Tog Šveda su ti kerovi negdje napali i čovjek padne sa bicikla i slomi ruku i još ga jedan ker ujed za stražnjicu. Meni to bilo malo smješno. Došao poslovnjak iz Švedske i u Bosni ga kerovi napadnu slomi ruku i zaradi ujed na zicagu. Baš je crnjak.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#6691 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

AdnanSA wrote:Samo da upozorim. Sinoć me napade čopor pasa u ulici iza BBI centra. Parkirao auto kod Fis-a i oko pola dvanest krenuo kući kad iza nekog kontejnera predvodnik zalaja na mene i svi krenuše prema meni. Jedno 5-6 godžova me okružilo u trenu. Kontam da počnem bježati ali stiće me za čas. Ušli smo u okršaj. Galamim ja šibe šibe i lupam nogom u asfalt a oni na metar od mene kad srečom priđe neki momak i on zagalami isto i oni pobjegoše prema predsjedništvu. Kaže taj momak da su njega 4 puta tu napali ali da je poslje prvog puta pronašao rješenje. Samo kaže torbicom opališ po glavi onog predvodnika i svi pobjegnu kada on zacvili. Što je najgore sat dva ranije mi rođak priča kako mu je došao švedjanin poslovni partner i ovaj mu posudio biciklo da se malo provoza. Tog Šveda su ti kerovi negdje napali i čovjek padne sa bicikla i slomi ruku i još ga jedan ker ujed za stražnjicu. Meni to bilo malo smješno. Došao poslovnjak iz Švedske i u Bosni ga kerovi napadnu slomi ruku i zaradi ujed na zicagu. Baš je crnjak.
Znam da nije smiješno, ali fakat :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#6692 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

Romeo 80 wrote: Znam da nije smiješno, ali fakat :lol: :lol: :lol:
sad bar znamo za sto te torbice sluze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6693 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Romeo 80 wrote: Znam da nije smiješno, ali fakat :lol: :lol: :lol:
sad bar znamo za sto te torbice sluze.
Sta ko nema torbice?
AdnanSA

#6694 Re: Problem pasa lutalica

Post by AdnanSA »

Pa i meni je bilo smiješno vezano za tog švedjanina ali samo nakon sat ili dva i meni se slična situacija desila. Doduše ja sam mnogo bolje prošao od njega.
5 0 5

#6695 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Sta ko nema torbice?
zavrsis ko svedj.
AdnanSA

#6696 Re: Problem pasa lutalica

Post by AdnanSA »

Ja idući put mobitel u džep stavim a dobru hripu (kamen) od 1,5 kg u torbicu, pa ako me opet ničim izazvani napadnu samo ga po glavi opaučim.
Naslovnica

#6697 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

AdnanSA wrote:Samo da upozorim. Sinoć me napade čopor pasa u ulici iza BBI centra. Parkirao auto kod Fis-a i oko pola dvanest krenuo kući kad iza nekog kontejnera predvodnik zalaja na mene i svi krenuše prema meni. Jedno 5-6 godžova me okružilo u trenu. Kontam da počnem bježati ali stiće me za čas. Ušli smo u okršaj. Galamim ja šibe šibe i lupam nogom u asfalt a oni na metar od mene kad srečom priđe neki momak i on zagalami isto i oni pobjegoše prema predsjedništvu. Kaže taj momak da su njega 4 puta tu napali ali da je poslje prvog puta pronašao rješenje. Samo kaže torbicom opališ po glavi onog predvodnika i svi pobjegnu kada on zacvili. Što je najgore sat dva ranije mi rođak priča kako mu je došao švedjanin poslovni partner i ovaj mu posudio biciklo da se malo provoza. Tog Šveda su ti kerovi negdje napali i čovjek padne sa bicikla i slomi ruku i još ga jedan ker ujed za stražnjicu. Meni to bilo malo smješno. Došao poslovnjak iz Švedske i u Bosni ga kerovi napadnu slomi ruku i zaradi ujed na zicagu. Baš je crnjak.
Taj čopor je prije otprilike mjesec dana napao mog prijatelja, stariji čovjek, zaradio je ujed u predjelu butine.
Ničim izazvani.
Prolazio je tom rutom 100 puta, nikada nije imao problema, do tada.
Prijavljeno policiji, evidentirano, ali očito je da su još uvijek tu i da napadaju.
BTW, taj momak sa torbicom, da nije bio slučajno ovaj:
Image
8-)
pakica_

#6698 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Ja jadna ne bih imala cime da se odbranim :lol:
Cuj torbicom, plac hahahahaha
Zastozato

#6699 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Radi li Lokom? Nesto sam nacuo da im neke opcine nisu platile odradjeni posao pa su zbog toga obustavili hvatanje pasa lutalica. Da li neko zna nesto vise o tome?
Maharadza

#6700 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Image
Locked