Sirija

Locked
husein_kapetan

#6676 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

https://www.youtube.com/watch?v=SPe7tu_3dpE
Nadam se da ćemo saznati sudbinu ove djece.
Last edited by husein_kapetan on 11/10/2013 23:22, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#6677 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimske snage javno pogubile oko 100 Sirijaca u Zijabiji, ulice preplavljene ljudskim tijelima !
sarajevoxxxx

#6678 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA nastavlja napredovanje u starom dijelu grada Korniš u Dariji. Jučer su zauzeli oko 25 stambenih blokova, zatim zgrade preko puta raskrsnice Al Hudžejre u kojima su bili stacionirani pripadnici šiitske milicije i režimski vojnici.Danas je nastavljeno čiščenje grada od pripadnika šiitske brigade Ebul Fadl i režimskih vojnika.
sarajevoxxxx

#6679 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Demonstracije u Reki nakon režimskog masakra u Zijabiji

Kikibombona

#6680 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Znaci, ipak su pobunjenici vratili Hanasir.

Pat pozicija, gore - dole, gore - dole.

Meni je od pocetka sumnjiva ofanziva na Alepo. Vjerovatno je u pozadini nama nedokuciva strategija a ne stvarna namjera da se ostvari znacajni napredak u toj oblasti. Ako ne mogu napredovati u Homsu, kako ce u Alepu?

Da bi SAA ozbiljnije ugrozila Alep neophodno je da zauzmu Homs ili mozda predgradja Damaska.

Pobunjenici sansu imaju u Dari. Ako dobiju Daru, relaksirat ce Damask, a vjerovatno i Homs.

Rasplet nije ni blizu.
sarajevoxxxx

#6681 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jedan od srušenih minareta u siriji

Image
Challenger__

#6682 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Režimske snage javno pogubile oko 100 Sirijaca u Zijabiji, ulice preplavljene ljudskim tijelima !
Nema izvora... :zzzz: Ne može to tek tako: "bacili hemiju", pa "pobili" "Sirijce". Daj izvor.

_____

Što se tiče Hanasira, to "vraćanje" mi liči na imaginarno "vraćanje" Kusaira. Uostalom, ova mapa koja se apdejtuje iz sata u sat tu bajku najbolje demantuje - Hanasir pod kontrolom SAA
Co0l

#6683 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ne vjerujem ja to za Hanasir dok advance.hr ne potvrdi :oops:
Challenger__

#6684 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne da nisu povratili Hanasir, nego su jedinice SAA na putu da deblokiraju bazu Kveiris istočno od Alepa.
Kikibombona

#6685 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Ne vjerujem ja to za Hanasir dok advance.hr ne potvrdi :oops:
Saxxx je vec dva puta izjavio da je Hanasir ponovo pao u ruke pobunjenika.

Ruzno od njega ako se ispostavi da nas je obmanuo. :o

Ako niste sigurnu, napisite 'nezvanicno ili neprovjereno', pobogu ste. :o
Challenger__

#6686 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

LOL! Pa nećemo se razbacivati željama. Evo pratim "opozicioni" Shaam News Network na engleskom, pa ni oni to nisu objavili. Sasvim je dovoljno pogledati onu mapu, nju updatuju neutralni, mahom zapadni subjekti. Prema njima Hanasir je DUBOKO u teritoriji pod kontrolom vlade.
sarajevoxxxx

#6687 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Odgovor revolucionara na režimski masakr u Zijabiji je bio zauzimanje vojnog punkta Al Kerziri. Na slici vojni punkt al Kerziri u rukama revolucionara:

Image
Challenger__

#6688 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Uostalom, prorebelski tviteri govore o raspadu FSA u i oko Damaska:
Syrian Revolution ‏@RevolutionSyria 5h
#Damascus #Syria | 119 have been killed by #Hezbollah and Iraqi fighters in Damascene suburbs; 15,000 of their fighters are in the city and the #FSA are unable to hold them back. Many #FSA fighters have surrendered. http://fb.me/2Kq3Ba0IM
Read more at http://item.liveleak.com/2/view?i=9b6_1 ... egPDlsd.99
sarajevoxxxx

#6689 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Vojni punt Al Keziri nalazi se na autoputu Damask- Stara Dera
Challenger__

#6690 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kao što sam rekao, biće najteže SAA u provinciji Dara, grad Dara, donekle Alepo, a ostalo: "zdraooo "opozicijo", teroristi zdraoooooo..."
salik79

#6691 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Odgovor revolucionara na režimski masakr u Zijabiji je bio zauzimanje vojnog punkta Al Kerziri. Na slici vojni punkt al Kerziri u rukama revolucionara:

Image
Jesi li ih ovo ti slikao?! Zapalili nekad, neku kucu i pozirali na njoj. I sada je to kao neki argument koji potvrdjuje navedeno.
Co0l

#6692 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
LOL! Pa nećemo se razbacivati željama. Evo pratim "opozicioni" Shaam News Network na engleskom, pa ni oni to nisu objavili. Sasvim je dovoljno pogledati onu mapu, nju updatuju neutralni, mahom zapadni subjekti. Prema njima Hanasir je DUBOKO u teritoriji pod kontrolom vlade.
Zato i kazem da ne vjerujem da je Hanasir opet oslobodjen sve dok ne procitam to na advance.hr.Doduse,oni i ne objavljuju uspjehe pobunjenika al moze se covjek bar nadat da ce jednom bit objektivni.
sarajevoxxxx

#6693 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Likvidacija režimskog poručnika u starom Kornišu u Dariji prilikom današnjeg čišnjenja

18 +

http://www.youtube.com/watch?v=d1IIxAKRXF4
Co0l

#6694 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Uostalom, prorebelski tviteri govore o raspadu FSA u i oko Damaska:
Syrian Revolution ‏@RevolutionSyria 5h
#Damascus #Syria | 119 have been killed by #Hezbollah and Iraqi fighters in Damascene suburbs; 15,000 of their fighters are in the city and the #FSA are unable to hold them back. Many #FSA fighters have surrendered. http://fb.me/2Kq3Ba0IM
Read more at http://item.liveleak.com/2/view?i=9b6_1 ... egPDlsd.99
Cuj raspada se FSA,pa po tebi ne samo da se davno raspala nego nije nikad ni postojala :D
Challenger__

#6695 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zato i kazem da ne vjerujem da je Hanasir opet oslobodjen sve dok ne procitam to na advance.hr.Doduse,oni i ne objavljuju uspjehe pobunjenika al moze se covjek bar nadat da ce jednom bit objektivni.
Oni su sada irelevantni. Ono što je sada definitivno relevantno to su dvije provincije u kojima postoji žestok otpor:

1. provincija Alepo, gdje uprkos unutrašnjim neslaganjima a Boga mi i sukobima (između različitih frakcija u samom gradu), postoji još uvijek žestok otpor islamista na južnim prilazima gradu;

2. provincija Dara i sam grad gdje je SAA u lošoj, rekao bih kritičnoj situaciji. Biće, po meni, senzacija ako se održe dok im stignu pojačanja iz Damaska i Kuneitre.
sarajevoxxxx

#6696 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fetva iz Nedžefa: Zabranjena borba na strani Asada u Siriji !!!
Challenger__

#6697 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Cuj raspada se FSA,pa po tebi ne samo da se davno raspala nego nije nikad ni postojala :D
Pa taj hibridni akronim, sa viljemtelovskom dezinformativnom semantikom je zapadni instant-brand koji treba da prikrije i pokrije sve heterogene skupine sasvim prozaičnih skupina razbojnika.
Co0l

#6698 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Oni su sada irelevantni. Ono što je sada definitivno relevantno to su dvije provincije u kojima postoji žestok otpor:

1. provincija Alepo, gdje uprkos unutrašnjim neslaganjima a Boga mi i sukobima (između različitih frakcija u samom gradu), postoji još uvijek žestok otpor islamista na južnim prilazima gradu;

2. provincija Dara i sam grad gdje je SAA u lošoj, rekao bih kritičnoj situaciji. Biće, po meni, senzacija ako se održe dok im stignu pojačanja iz Damaska i Kuneitre.
Nije to samo sada,u te dvije provincije zestoki sukobi traju skoro od pocetka rata.Prava je senzacija kako pobunjenici uspjevaju do sada da se odupru toliko superiornijem neprijatelju.;)
Co0l

#6699 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Pa taj hibridni akronim, sa viljemtelovskom dezinformativnom semantikom je zapadni instant-brand koji treba da prikrije i pokrije sve heterogene skupine sasvim prozaičnih skupina razbojnika.
Ma kako da ne,a s druge strane fantasticna SAA,o kako to gordo zvuci :-D
Challenger__

#6700 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

OK, nećemo se sada natezati... Neka Sa'vox ispiše svoje, možda su "revolucionari" povratili i Kuseir. A možda i padne Damask.

:wink:
Locked