Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
oakville

#6676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:Tako je. Iako relativno nije dugo u politici, sudeći po stručnjacima koje je okupio kao savjetnike u svom predsjedničkom kabinetu, za očekivati je da će i PR stranke biti najbolji u državi.
Dok god ga ti kritikuješ, 400.000 glasova mu je zagarantovano :D Ali poznavajući tvoje odgovore, očekujem da ćeš reći da će to "samo ojačati hrvatske zahtjeve", je li tako?
Hafis

#6677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:Tako je. Iako relativno nije dugo u politici, sudeći po stručnjacima koje je okupio kao savjetnike u svom predsjedničkom kabinetu, za očekivati je da će i PR stranke biti najbolji u državi.
Dok god ga ti kritikuješ, 400.000 glasova mu je zagarantovano :D Ali poznavajući tvoje odgovore, očekujem da ćeš reći da će to "samo ojačati hrvatske zahtjeve", je li tako?
Točno kolega :)
Šala mala. Jedno je bilo projekt uzimanja ''druge'' stolice u predsjedništvu, a ovo sad je nešto sasvim drugo. Da li će dobiti 400 000 glasova - iskreno ne vjerujem, ali da će možda otkinuti nešto glasov SDP-u u KS, TZ - moguće, a i to ti ga je li-la. Potrošiće se praznim laprdanjem još i prije izbora.
Inače, izvan ta dva kantona - pušiona, i to žešča.
oakville

#6678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote:
Točno kolega :)
Šala mala. Jedno je bilo projekt uzimanja ''druge'' stolice u predsjedništvu, a ovo sad je nešto sasvim drugo. Da li će dobiti 400 000 glasova - iskreno ne vjerujem, ali da će možda otkinuti nešto glasov SDP-u u KS, TZ - moguće, a i to ti ga je li-la. Potrošiće se praznim laprdanjem još i prije izbora.
Inače, izvan ta dva kantona - pušiona, i to žešča.
A ako se kroz "reforme" uvede neka 4 stolica u predsjedništvu, plus neki "naopaki" sistem biranja hrvatskog člana, pa dobiješ Komšića ili nekog sličnog plus još jednog "nelegitimnog hrvata"?
Zmaj - BIH

#6679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Zmaj - BIH »

Lijevo orjentisani glasaci ce imati izbor izmedju SDP-a i DF-a (plus manje stranke).

Zasto bi se bilo koji glasac odlucio da pored DF-a ponovo glasa za Zlaju...?
Hafis

#6680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

oakville wrote: A ako se kroz "reforme" uvede neka 4 stolica u predsjedništvu, plus neki "naopaki" sistem biranja hrvatskog člana, pa dobiješ Komšića ili nekog sličnog plus još jednog "nelegitimnog hrvata"?
Previše je tih ''ako''.
A i ne vjerujem da bi mi i takva solucija umanjila mjesečna primanja ili poskupila gorivo.
Reko' ti ja: rahat patnja :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

Zmaj - BIH wrote:Lijevo orjentisani glasaci ce imati izbor izmedju SDP-a i DF-a (plus manje stranke).

DF je ubleha sastavljena od ljudi koji su spušili u SDPu... barem ove što ja znam
pa sad love u mutnom

jedine normalne stranke u sarajevu su SDP i naša stranka sve ostalo lijevo je velika ubleha
oakville

#6682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Hafis wrote:
oakville wrote: A ako se kroz "reforme" uvede neka 4 stolica u predsjedništvu, plus neki "naopaki" sistem biranja hrvatskog člana, pa dobiješ Komšića ili nekog sličnog plus još jednog "nelegitimnog hrvata"?
Previše je tih ''ako''.
A i ne vjerujem da bi mi i takva solucija umanjila mjesečna primanja ili poskupila gorivo.
Reko' ti ja: rahat patnja :)
Ti stalno meni isto "rahat patnja" - a ja tu krilaticu nikad ne koristim. Nego izlažem opcije s kojima se barata, da vidim imaš li i jedno konkretno argumentirano mišljenje. Izgleda - ništa od toga.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Zmaj - BIH wrote:Lijevo orjentisani glasaci ce imati izbor izmedju SDP-a i DF-a (plus manje stranke).

Ne mora značiti da će razočarani glasači SDP-a , automatski postati glasači DF-a.
SDP će održati neki svoj nivo glasova bez obzira na okolnosti.
Mislim da će mnogi ostati kod kuće.

Ne dopada mi se DF jer su desnica (iako sami sebe pozicioniraju u lijevi centar) ali bih voljela da što više glasova osvoje na desnici. Bolje oni nego trenutni to je nesumnjivo.....
Truba

#6684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

DF je ubleha kao i Stranka za Harisa Silajdžića
koriste ljude koji nisu ni za SDP ni za SDA
oakville

#6685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Black swan wrote:DF je ubleha kao i Stranka za Harisa Silajdžića
Srećom u takvoj jakoj konkurenciji ublehaša neki uspjeh im je zagarantovan. pogotovo pošto se više ne djele funkcije kao prije, sve popunjeno, pa je broj prebjega veći nego inače.
oakville

#6686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

tvsabina wrote:

Ne mora značiti da će razočarani glasači SDP-a , automatski postati glasači DF-a.
SDP će održati neki svoj nivo glasova bez obzira na okolnosti.
Mislim da će mnogi ostati kod kuće.

Ne dopada mi se DF jer su desnica (iako sami sebe pozicioniraju u lijevi centar) ali bih voljela da što više glasova osvoje na desnici. Bolje oni nego trenutni to je nesumnjivo.....
:jbt:
Zmaj - BIH

#6687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Zmaj - BIH »

Black swan wrote:DF je ubleha kao i Stranka za Harisa Silajdžića
Zaboravljas jednu vrlo vaznu stvar

Na izborima ce ljudi imati izbor izmedju Zlaje (koji je debelo naor'o)i zlatnog ljiljana (koji je pozitivna osoba za mnoge).

A to sto SDP smatras normalnom strankom, ... bez komentara...
lerdi

#6688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

E šta čovjek neće pročitati ovdje. Pa nit se smijat nit plakat. SDP koji je pogazio 99% stvari koje su propagirali pred izbore 2010. godine je normalna stranka, a DF koji propagira sve ono što i sam ZAVNOBIH (u koji se usput rečeno mnogi zaklinjaše i zaklinju) je desnica. :shock:

Stvarno sam za to da svako iznese svoje mišljenje, ali u nekim slučajevima bi definitivno pravio iznimke. Ono što vam priznajem je da sam ostao šokiran i ako je to bila namjera svaka vam čast. :shock:

Što se tiče Željka i njegovog nastupa za praznik samo ću reći ovo. Željko nikad neće imati ni približan javni nastup kao npr. Lagumdžija jer ovaj nije taj tip. Ipak načinom na koji komunicira će prije doprijeti do običnog čovjeka nego ovaj nadobudni ministar vanjski poslova. Jednostavno našem narodu i mentalitetom i manirima više paše jedan Željko nego Zlatko. Zato prestanite da u Željku tražite Zlatka jer to nikad nećete dobiti i hvala Bogu da je to tako.
Styling

#6689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Zato sto misli svojm glavom i ne pada na SDA-DF-SBB propagandu.
Styling

#6690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

lerdi wrote:E šta čovjek neće pročitati ovdje. Pa nit se smijat nit plakat. SDP koji je pogazio 99% stvari koje su propagirali pred izbore 2010. godine je normalna stranka, a DF koji propagira sve ono što i sam ZAVNOBIH (u koji se usput rečeno mnogi zaklinjaše i zaklinju) je desnica. :shock:

Stvarno sam za to da svako iznese svoje mišljenje, ali u nekim slučajevima bi definitivno pravio iznimke. Ono što vam priznajem je da sam ostao šokiran i ako je to bila namjera svaka vam čast. :shock:

Što se tiče Željka i njegovog nastupa za praznik samo ću reći ovo. Željko nikad neće imati ni približan javni nastup kao npr. Lagumdžija jer ovaj nije taj tip. Ipak načinom na koji komunicira će prije doprijeti do običnog čovjeka nego ovaj nadobudni ministar vanjski poslova. Jednostavno našem narodu i mentalitetom i manirima više paše jedan Željko nego Zlatko. Zato prestanite da u Željku tražite Zlatka jer to nikad nećete dobiti i hvala Bogu da je to tako.
Zeljko ni kao politicar ni kao osoba ni intelektualno nije Zlatku ni do koljena.
Kako bi trebao izgledati ministar vanjskih poslova ako ti je Zlatko nadobudan? Kao poluobrazovani prodavac sa pijace. Mozda bi ti tada bio drazi jer bi se mogao lakse sa njim identifikovati. Ovako...Zlaja je van tvog dometa.
biske

#6691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

smanjite grijanje u centralama, nije toliko hladno. a i zajapurili ste se u rano jutro bezze. :D
lerdi

#6692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Styling wrote:
lerdi wrote:E šta čovjek neće pročitati ovdje. Pa nit se smijat nit plakat. SDP koji je pogazio 99% stvari koje su propagirali pred izbore 2010. godine je normalna stranka, a DF koji propagira sve ono što i sam ZAVNOBIH (u koji se usput rečeno mnogi zaklinjaše i zaklinju) je desnica. :shock:

Zeljko ni kao politicar ni kao osoba ni intelektualno nije Zlatku ni do koljena.
Kako bi trebao izgledati ministar vanjskih poslova ako ti je Zlatko nadobudan? Kao poluobrazovani prodavac sa pijace. Mozda bi ti tada bio drazi jer bi se mogao lakse sa njim identifikovati. Ovako...Zlaja je van tvog dometa.
O tome ko je u čijem dometu ne bih baš polemisao. Zlatko je jedan jako inteligentan prodavač magle koji takvim kao ti šta god da kaže oni će mu vjerovati. Meni je iskreno to jadno, ali šta češ dok ima ovaca biće i vune. Tvoje idolopoklonstvo prema ministru/profesoru ublehašu prelazi granice simpatičnosti i počinje već da zabrinjava. Zlatko je samo čovjek i ništa više. ;)

Dalje što se tiče toga kako bi trebao izgledati ministar vanjskih poslova. Iskreno ne mnogo od onog kako izgleda sadašnji ministar i mislim da mu ova pozicija jako odgovara. Onaj "pravi" bi ipak trebao imati puno više ljudskih kvaliteta nego ovaj sadašnji.

I kad smo već kod ljudskih kvaliteta da se vratim na usporedbu Željka i Zlatka. O intelektualnim sposobnostima bilo koga je jako bezobrazno pričati, ali o političkim i ljudskim možemo koliko hočeš. Željko tek treba da dokaže koliko u tom političkom pravcu može pružiti dok se ovaj drugi puno puta već dokazao na ovaj ili onaj način. E sad dolazimo do onih gore pomenutih i po meni najvažnijih ljudskih kvaliteta. Zlatko Lagumdžija kada su ljudske osobine Željku Komšiću nije ne do koljena već do članaka i to ne tvrdim ja već će ti to reći 9 od 10 ljudi u ovoj državi. To što ti dotičnog okivaš u zvijezde ne znači da nama Bog nije dao oči i mozak da možemo vidjeti i razlučiti neke stvari.
Basvod

#6693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Da li je DF normalna stranka vidicemo ako dodju na vlast. A sto se tice Komsica on je desnicar i to ekstremni. Jedini politicar u BiH koji se hvali pucanjem po ljudima.

Govorio je i o formiranju ogranaka stranke u RS, ali je rekao kako će taj proces ići usporenije od procesa u F BiH.

"Imam dosta prijatelja, čestitamo jedni drugima praznike, javljaju mi se ljudi iz RS. Ali, na kraju krajeva, uvijek dođe do toga da pitaju gdje sam bio od 1992 - 1995. godine. Bio sam na pravoj strani, pucao na njih tamo kao što su i oni pucali na mene“, rekao je Komšić.
Maystor

#6694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Black swan wrote: DF je ubleha sastavljena od ljudi koji su spušili u SDPu... barem ove što ja znam
pa sad love u mutnom
jedine normalne stranke u sarajevu su SDP i naša stranka sve ostalo lijevo je velika ubleha
-------------------
Papagajsko ponavljanje jedne te iste priglupe rečenice, iz posta u post, pokazuje koji je tvoj domet.
Što se tiče SDP-a, to je od oktobra naredne godine mrtva stranka, dobro si se sjetio Harisa Silajdžića, vi ćete proći još i gore. I to nije zbog DF-a, to je zbog vas samih, takvih kakvi jeste. Pokazali ste da može gore i od SDA.
Tvoj post nije vrijedan komentara, ali ovo pišem zbog laži koja je već postavljena ranije kao teza i od nekih drugih članova foruma, a to je da je DF sastavljena od bivših SDP članova. Ja nemam informaciju koliko je procenata sadašnjeg članstva ikada bilo u SDP-u, ali ono što znam je da u opštinskoj organizaciji DF-a koju najbolje poznajem niko od izabranog rukovodstva (predsjednik + članovi odbora) nikada nije bio u SDP-u. Takođe je minoran broj samih članova stranke koji su bili u SDP-u.
Treba reći i to da sama činjenica da je neko bio u SDPu ili SDA ne znači ništa loše. Prof. Rusmir Mahmutćehajić je bio u SDA, pa to ne umanjuje njegovu veličinu, Enes Karić je bio u stranci za BiH itd. Vaši pokušaji da diskreditujete čestite ljude su patetični, bolesni.
Maystor

#6695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Basvod wrote: Da li je DF normalna stranka vidicemo ako dodju na vlast. A sto se tice Komsica on je desnicar i to ekstremni. Jedini politicar u BiH koji se hvali pucanjem po ljudima.
Govorio je i o formiranju ogranaka stranke u RS, ali je rekao kako će taj proces ići usporenije od procesa u F BiH.
"Imam dosta prijatelja, čestitamo jedni drugima praznike, javljaju mi se ljudi iz RS. Ali, na kraju krajeva, uvijek dođe do toga da pitaju gdje sam bio od 1992 - 1995. godine. Bio sam na pravoj strani, pucao na njih tamo kao što su i oni pucali na mene“, rekao je Komšić.
Basvod, Željko treba biti ponosan na ono što je bio u ratu, zašto bi se stidio toga?
Desničar nije, niti je ikada bio. Svjestan je da kao zlatni ljiljan nema prolaz u RSu i u većini hrvatskih područja. Ali je u više navrata izjavljivao da je njegova obaveza da nađe sagovornike i u tim dijelovima zemlje. Jasno je da će to teško ikada biti Dodik i Čović, glavni rušitelji ove države. Ali Željko ima izuzetno korektan odnos sa mnogim ljudima u RSu, poput npr. Svetlane Cenić.
biske

#6696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

o ezdepeu najbolje govore njegovi bivši članovi. ovaj nije u deefu, nego je otišo u ezdea :roll:
svejedno, ima štošta reći...

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/inte ... ele-od-sda
Nismo uradili ništa po ostalim pitanjima od onih pet politika. Kada vidite da su samo zaposleni savjetnici, funkcioneri, a ostala privreda u kolapsu, onda nema ništa od toga. Neshvatljivo je da u demokratiji odlučuje jedan čovjek. To je bilo i presudno da napustim SDP.
Zmaj - BIH

#6697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Zmaj - BIH »

Styling wrote:

Zato sto misli svojm glavom i ne pada na SDA-DF-SBB propagandu.
:lol:SDP-ovci misle svojom glavom :?: A Veliki Vodja :?:
Truba

#6698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

Maystor wrote:
Black swan wrote: DF je ubleha sastavljena od ljudi koji su spušili u SDPu... barem ove što ja znam
pa sad love u mutnom
-------------------
Papagajsko ponavljanje jedne te iste priglupe rečenice, iz posta u post, pokazuje koji je tvoj domet.
Što se tiče SDP-a, to je od oktobra naredne godine mrtva stranka, dobro si se sjetio Harisa Silajdžića, vi ćete proći još i gore. I to nije zbog DF-a, to je zbog vas samih, takvih kakvi jeste. Pokazali ste da može gore i od SDA.
Tvoj post nije vrijedan komentara, ali ovo pišem zbog laži koja je već postavljena ranije kao teza i od nekih drugih članova foruma, a to je da je DF sastavljena od bivših SDP članova. Ja nemam informaciju koliko je procenata sadašnjeg članstva ikada bilo u SDP-u, ali ono što znam je da u opštinskoj organizaciji DF-a koju najbolje poznajem niko od izabranog rukovodstva (predsjednik + članovi odbora) nikada nije bio u SDP-u. Takođe je minoran broj samih članova stranke koji su bili u SDP-u.
Treba reći i to da sama činjenica da je neko bio u SDPu ili SDA ne znači ništa loše. Prof. Rusmir Mahmutćehajić je bio u SDA, pa to ne umanjuje njegovu veličinu, Enes Karić je bio u stranci za BiH itd. Vaši pokušaji da diskreditujete čestite ljude su patetični, bolesni.
šefe ja vidim ko je prešao u DF iz SDPa... oni koji su mahali zastavama SDA :lol: :lol: :lol: :lol: prije 10 godina
karijeristi i ljudi koji samo gledaju svoj interes... zato su i mijenjali toliko stranaka
meni je dovoljno vidjeti slike DFa iz moje općine i odokativno procijeniti koliko je njihova članstva zapravo originalno njihovo :D vrlo malo...ne možeš ti stranku graditi od ljudi koji nisu upućeni u to

to je jedan uzorak.... statističkim metodama se da zaključiti kako je to u svim općinama u državi
nije mudro slovo... ako mi neko da iznimku i pokaže kako ljudi u DFu nisu nikad nigdje bili članovi i simpatizeri neke druge stranke ja se ispričavam

također kad mi pokažete stranku koja nije, u "jednom monemtu" izdala 99% svojih planova i nacrta i ideja... također se ispričavam

prelasci iz stranke u stranku su dokaz o osobnom lutanju bespućima psihološko-materijalne nestabilnosti individue kao takve... isto ko mijenjanje seksualnih partnera pokazuju :D određeni stupanj nezrelosti a bome ima i tu patologije od osobne materijalne koristi do pomodarstva...idu svi kupiti gaće crne boje pa ću i ja

dok u normalnim zemljama članstvo u jednoj stranci se prenosi s djeda na oca i sina... kod nas je to pitanje trenutka... i npr. svađe s kafekuharicom u centrali :lol: :lol: dok je fatima u SDPu ja tamo nogom neću kročiti

šta fali da SDP izgubi sljedeće izbore... kad će dobiti one za 2 godine... takvi su izbori meni ni iz džepa ni u džep
to je demokracija ilitiga vladavina naroda... narod izabere i tako bude
nadam se da će DF prijeći cenzus :D da ne kmečite
lerdi

#6699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Kad čovjek čita pojedine komentare vidi i što smo u ovakvom stanju danas. Svi su najpametniji, jedino njihova politička opcija valja, svi drugi griješe i provaljuju se samo su oni ispravni. Ubi nas idolopoklonstvo. Sve i jedna od opcija koju propagirate je bila u vlasti od osamostaljenja i gdje smo? U ambisu gospodo i tonemo sve dublje. Broj milijardi duga je već dvocifren, broj nezaposlenih iz sata u sat raste, omladina odlazi i postajemo zemlja staraca, jedan penzioner je na teretu jednog radnika... Ovo sve je rezultat "rada" vaših idola koji glade muda po Poljinama i drugim egzotičnim destinacijama za koje običan čovjek možda negdje usput čuje dok sastavlja kraj sa krajem. I onda dođete i pljujete po nečemu što je ako ništa projekat koji pokušava promjeniti nešto. Bar se tako predstavlja. Jel nam to dobro pa ne treba da mislimo o promjenama? Jedno je sigurno. Gori od ovih trenutnih ne mogu biti i koja god promjena da se desi iduće godie ili ćemo ići gore ili ostati dole na istom mjestu. Niže od ovoga ne može iako postoji šansa da me ovi trenutni u narednih godinu dana razuvjere.
Basvod

#6700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

lerdi wrote:Kad čovjek čita pojedine komentare vidi i što smo u ovakvom stanju danas. Svi su najpametniji, jedino njihova politička opcija valja, svi drugi griješe i provaljuju se samo su oni ispravni. Ubi nas idolopoklonstvo. Sve i jedna od opcija koju propagirate je bila u vlasti od osamostaljenja i gdje smo? U ambisu gospodo i tonemo sve dublje. Broj milijardi duga je već dvocifren, broj nezaposlenih iz sata u sat raste, omladina odlazi i postajemo zemlja staraca, jedan penzioner je na teretu jednog radnika... Ovo sve je rezultat "rada" vaših idola koji glade muda po Poljinama i drugim egzotičnim destinacijama za koje običan čovjek možda negdje usput čuje dok sastavlja kraj sa krajem. I onda dođete i pljujete po nečemu što je ako ništa projekat koji pokušava promjeniti nešto. Bar se tako predstavlja. Jel nam to dobro pa ne treba da mislimo o promjenama? Jedno je sigurno. Gori od ovih trenutnih ne mogu biti i koja god promjena da se desi iduće godie ili ćemo ići gore ili ostati dole na istom mjestu. Niže od ovoga ne može iako postoji šansa da me ovi trenutni u narednih godinu dana razuvjere.
Svaki izbori su dokaz da moze gore.
Zeljko je los, izuzetno los, nepismen, ekstreman, nagao, neradnik... al uvjeren sam da i on moze biti gori. Pametan covjek u BiH se ne bavi politikom.
Post Reply