TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#6676 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Tako je bilo na Samsungu, internet sporiji od 25-30 Mbps ide video u HD formatu, internet brzi od 30 Mbps ide u 4K.
Kad su apdejtovali youtube app dodali su mogucnost biranja rezolucije od 240p do 2160p taman da je internet i 1 Mbps on ce pokrenuti u 4K al ce naravno vrtiti dok ga ucita.
Sto se HDR tice to mi TV ionako nema tako da se ne brinem oko toga :lol: :lol:
typeOnegative

#6677 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Jedna briga manje u zivotu :lol: :lol:
Nema na LG da biraš, valjda skonta koliki bandwidth ima na raspolaganju i po tom stima. A primjetio sam to i na netflixu kad je par x bio pad brzine, ide kao u 4k ali slika odron. Nije ni 576i :lol:
amar1994

#6678 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

typeOnegative wrote:Nije do snimka,a ni do brzine neta. 80Mbita je. ne vidi HDR .znam jer sam probao demoe za koje sigurno znam da su u HDR.
Sto se tiče yt aplikacije na TV nemam pritužbi na stabilnost, radi odlično, samo ne da HDR :run:
Čudno mi je sto obara rezoluciju, 25 Mbita treba za 4K, a ti imas 40. Garant wi fi zaj, spoji ga direkt na modem kablom ako imaš mogucnost .
telemach ruter :run:

Pa jedno 20m ethernet kabla bi me pokrilo :izet: :lol:
Last edited by amar1994 on 29/08/2018 22:56, edited 1 time in total.
amar1994

#6679 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

typeOnegative wrote:Jedna briga manje u zivotu :lol: :lol:
Nema na LG da biraš, valjda skonta koliki bandwidth ima na raspolaganju i po tom stima. A primjetio sam to i na netflixu kad je par x bio pad brzine, ide kao u 4k ali slika odron. Nije ni 576i :lol:
144p :lol:
Dzematlija

#6680 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dzematlija »

Evo ga, Samsung 50MU6172 hvala Bogu došao kući.
Trebat će malo vremena da se priviknem na daljinski. Pogledah par 4k videa na YT - nevjerovatno dobra slika. Ko da gledaš žive insane uživo. :)
Slika na BHT kanalima užasna - haman da ću po isteku ugovora odjaviti ih i ganjati Telemach. Premalo HD kanala, čak ni Eurosport nije u HD-u. Al Jazeera HD slika isto nije OK. Jedino se mogu gledati Arene...
Na kojem ste vi provideru vlasnici istog modela? Ima li iko da je na BHT?

Vidjet ću da kad stignem uradim kalibraciju - @Cook je postavio tutorijal i hvala mu na tome.

Luxor-Concorde

#6681 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Luxor-Concorde »

Sta ima dobro od 55'' do nekih 1300KM?
M416

#6682 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by M416 »

Luxor-Concorde wrote:Sta ima dobro od 55'' do nekih 1300KM?
Ovaj je ponajbolja kupovina u tom cjenovnom rangu :

https://www.televizori.ba/sony-televizo ... -sivi-4257

https://www.olx.ba/artikal/27906754/son ... -4k-smart/

Provjeri i u santa domenici :

https://www.sancta-domenica.ba/led-tv-s ... 77-4k.aspx
amar1994

#6683 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

jedan jedini KD-55XE7077 :thumbup:
CooK

#6684 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Dzematlija wrote:Evo ga, Samsung 50MU6172 hvala Bogu došao kući.
Trebat će malo vremena da se priviknem na daljinski. Pogledah par 4k videa na YT - nevjerovatno dobra slika. Ko da gledaš žive insane uživo. :)
Slika na BHT kanalima užasna - haman da ću po isteku ugovora odjaviti ih i ganjati Telemach. Premalo HD kanala, čak ni Eurosport nije u HD-u. Al Jazeera HD slika isto nije OK. Jedino se mogu gledati Arene...
Na kojem ste vi provideru vlasnici istog modela? Ima li iko da je na BHT?

Vidjet ću da kad stignem uradim kalibraciju - @Cook je postavio tutorijal i hvala mu na tome.

Cestitke na novom TV-u i da ti dugo traje. Ja sam na Telemachu gdje ima pofino HD kanala pa pokusavam izbjegavati SD koliko mogu jer oni izgledaju dobro samo na manjim televizorima(43" i manje). Osim toga filmove i serije uglavnom skidam 4K sa neta ili ako mi je mrsko skidati gledam 1080p sa Kodija. 1080p na ovom TV-u izgleda zaista dobro i ako je dobar bitrate izgleda bolje od 4K ripa sa losim bitrateom.
Eto i sam si postavio video kalibracije pa kalibriraj ali ako nisi navikao na kalibriranu sliku onda ti se nece svidjeti i licice ti zuta i otupljena. Svejedno probaj pa ako ti se ne svidi nista ne gubis, samo resetuj na fabricke postavke slike.
Last edited by CooK on 30/08/2018 17:23, edited 1 time in total.
CooK

#6685 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Trenutno nemas boljeg TV-a za te pare od 55XE7005/7077, vec su ti ga preporucili.
Dzematlija

#6686 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dzematlija »

CooK wrote:Cestitke na novom TV-u i da ti dugo traje. Ja sam na Telemachu gdje ima pofino HD kanala pa pokusavam izbjegavati SD koliko mogu jer oni izgledaju dobro samo na manjim televizorima(43" i manje). Osim toga filmove i serije uglavnom skidam 4K sa neta ili ako mi je mrsko skidati gledam 1080p sa Kodija. 1080p na ovom TV-u izgleda zaista dobro i ako je dobar bitrate izgleda bolje od 4K ripa sa losim bitrateom.
Eto i sam si postavio video kalibracije pa kalibriraj ali ako nisi navikao na kalibriranu sliku onda ti se nece svidjeti i licice ti zuta i otupljena. Svejedno probaj pa ako ti se ne svidi nista ne gubis, samo resetuj na fabricke postavke slike.
Hvala Ti lijepa na brojnim savjetima i strpljenju koje si imao dok sam te gnjavio. :kiss:
Koji add-on koristiš na KODI-u, koji ima najviše 4k sadržaja?

Što se tiče kalibrisane slike - pa eto, za sada je OK. Naročito kada se gleda HD i 4k sadržaj. Danas čitava porodica sjela i uživala u 4k dokumentarcima na YT. :)
CooK

#6687 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Dzematlija wrote:
CooK wrote:Cestitke na novom TV-u i da ti dugo traje. Ja sam na Telemachu gdje ima pofino HD kanala pa pokusavam izbjegavati SD koliko mogu jer oni izgledaju dobro samo na manjim televizorima(43" i manje). Osim toga filmove i serije uglavnom skidam 4K sa neta ili ako mi je mrsko skidati gledam 1080p sa Kodija. 1080p na ovom TV-u izgleda zaista dobro i ako je dobar bitrate izgleda bolje od 4K ripa sa losim bitrateom.
Hvala Ti lijepa na brojnim savjetima i strpljenju koje si imao dok sam te gnjavio. :kiss:
Koji add-on koristiš na KODI-u, koji ima najviše 4k sadržaja?

Što se tiče kalibrisane slike - pa eto, za sada je OK. Naročito kada se gleda HD i 4k sadržaj. Danas čitava porodica sjela i uživala u 4k dokumentarcima na YT. :)
Nista, drago mi je da si zadovoljan. U svakom slucaju je to puno bolji izbor od Telefunkena za koji si pitao.
A nemoj se forsirati na kalibriranu sliku ako nisi navikao, mozes postepeno prelaziti na istu. Za pocetak npr nemoj stavljati Topla2 temperaturu boje ako ti je prezuto nego stavi na Topla1 pa kada se naviknes onda predjes na Topla2. Isto ne moras Ostrinu odmah obarati na 0 ako ti nije ostra slika nego obori na 30 pa kada se naviknes mozes dalje obarati. I tako mozes sve postavke postupno smanjivati dok ne predjes na kalibrisane postavke. Znaci za pocetak vise stimaj po oku i nemoj se puno forsirati na neke postavke ako ti se ne svidjaju.
Sto se tice Kodi addona, ne zezam se ja sa tim nego nabacim Mosquito build i samo uzivam. :) Ima lik koji se zove Ramir i koji odrzava Osijek i Mosquito build-ove na kojima stavlja najaktuelnije i najbolje addone. Proguglaj malo Osijek ili Mosquito build pa nabaci ako hoces. Ako bude potrebna kakva pomoc oko toga napisi pa cu ti objasniti.
Dzematlija

#6688 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dzematlija »

CooK wrote:Nista, drago mi je da si zadovoljan. U svakom slucaju je to puno bolji izbor od Telefunkena za koji si pitao.
A nemoj se forsirati na kalibriranu sliku ako nisi navikao, mozes postepeno prelaziti na istu. Za pocetak npr nemoj stavljati Topla2 temperaturu boje ako ti je prezuto nego stavi na Topla1 pa kada se naviknes onda predjes na Topla2. Isto ne moras Ostrinu odmah obarati na 0 ako ti nije ostra slika nego obori na 30 pa kada se naviknes mozes dalje obarati. I tako mozes sve postavke postupno smanjivati dok ne predjes na kalibrisane postavke. Znaci za pocetak vise stimaj po oku i nemoj se puno forsirati na neke postavke ako ti se ne svidjaju.
Sto se tice Kodi addona, ne zezam se ja sa tim nego nabacim Mosquito build i samo uzivam. :) Ima lik koji se zove Ramir i koji odrzava Osijek i Mosquito build-ove na kojima stavlja najaktuelnije i najbolje addone. Proguglaj malo Osijek ili Mosquito build pa nabaci ako hoces. Ako bude potrebna kakva pomoc oko toga napisi pa cu ti objasniti.
Pa iskreno, kalibrisana slika je baš nekako negledljiva - prebacio sam na warm1.
Što se tiče Osijek builda - nadam se da će imati 4k filmova. Full HD je dobar, al UHD je brate posebna priča. Imaš li koji film za preporučiti da je u toj rezoluciji? :)
CooK

#6689 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Dzematlija wrote:
CooK wrote:Nista, drago mi je da si zadovoljan. U svakom slucaju je to puno bolji izbor od Telefunkena za koji si pitao.
Pa iskreno, kalibrisana slika je baš nekako negledljiva - prebacio sam na warm1.
Što se tiče Osijek builda - nadam se da će imati 4k filmova. Full HD je dobar, al UHD je brate posebna priča. Imaš li koji film za preporučiti da je u toj rezoluciji? :)
Ma znam ja da se ljudima ne svidja kalibrirana slika ako nisu naviknuti na nju zato sam ti ono sve i napisao. :)
Na Kodiju uglavnom gledam 1080p filmove a 4K filmove vecinom skidam sa neta(torrent).
Sto se tice 4K filmova pogledaj neki iz Planet of the Apes trilogije u kino atmosferi(zamracena prostorija) i tu ces vidjeti sve prednosti 4K rezolucije i VA panela. Meni je najbolji Dawn of the Planet of the Apes a dobar je i zadnji iz te trilogije(War for the Planet of the Apes). Takodje se pobrini da ti film ima dobar bitrate jer dzaba ti 4K ako je bitrate los.
cupe22

#6690 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by cupe22 »

amar1994 wrote:
Moze li link gdje je najeftiniji i da li je android?Sad vidjoh da je linux.
Hvala unaprijed na odgovoru!
amar1994

#6691 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

cupe22 wrote:
amar1994 wrote:
Moze li link gdje je najeftiniji i da li je android?Sad vidjoh da je linux.
Hvala unaprijed na odgovoru!
linux je , nije dobar sonyev andorid , ovaj TV je bas brz , eh to ti ne znam , vidi malo po OLX i radnjama :thumbup:

https://www.olx.ba/artikal/27947057/son ... mart-2017/

https://www.olx.ba/artikal/29934448/son ... tube-2017/
cupe22

#6692 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by cupe22 »

Hvala vam na odgovorima,samo me interesuje jel moze Kodi da se instalirati na njega i ako moze link za isntalaciju istog¿
amar1994

#6693 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

cupe22 wrote:Hvala vam na odgovorima,samo me interesuje jel moze Kodi da se instalirati na njega i ako moze link za isntalaciju istog¿
ne , na linux se ne moze nista instalirat , mozda u narednim updejtima omoguce mada suumnjam ;-)
CooK

#6694 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

cupe22 wrote:Hvala vam na odgovorima,samo me interesuje jel moze Kodi da se instalirati na njega i ako moze link za isntalaciju istog¿
Sto se televizora tice Kodi ide samo i iskljucivo na one sa androidom.
kakabanja213

#6695 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakabanja213 »

Znam danje off alinima li ko pozivnicu za dobar torrent sa 4k serijama. Ne bih se zajebavao, seedao bih.
Hvala
CooK

#6696 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

kakabanja213 wrote:Znam danje off alinima li ko pozivnicu za dobar torrent sa 4k serijama. Ne bih se zajebavao, seedao bih.
Hvala
Te pozivnice su kao suho zlato i samo se razmjenjuju medju poznanicima, tesko da ce je neko dati nekom nepoznatom liku sa foruma. Ne ide to na taj nacin.
amar1994

#6697 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

kakabanja213 wrote:Znam danje off alinima li ko pozivnicu za dobar torrent sa 4k serijama. Ne bih se zajebavao, seedao bih.
Hvala
partis.si , rutracker.org i RARBG(samo moras biti brz dok su svjezi torrenti na RARBG , jer prestanu seedat) :thumbup:
typeOnegative

#6698 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Hvala
Za pocetak reg se na partis.si . Tu imas sve , a nije tesko odrzavati .
Sibni mail u pp , dat cu ti za "Torrentday " , ima dosta UHD sadrzaja .

Imam 3x IPT za podijeliti . Ozbiljni , koji imaju namjeru seedat i postovat pravila trackera , email u pp
diablobih

#6699 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Ako je bas 4K, onda sam ja voljan, iako ne skidam mnogo, ali bilo bi fino da imam opciju. Seedati nije problem, to radim i za obicne siteove, ne samo za privatne trackere. Jebeno je naci 4K sa pravim bitrateom, sve je srezano nekako.
typeOnegative

#6700 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

nema tu tih okrljastenih . UHD naslovi su u prosjeku 30 GB , a ako hoces masnije jos , imas i verzije od 50-60 GB .
Post Reply