Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Posmatrac_007

#6676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav, interesuju me iskustva sa kvalitetom slike preko D3GO usluge, dakle kvalitet slike-da li ima prekida i smetnji, koliko vuče kbps u downloadu i ako neko može da postavi nekoliko printscreen-ova? :)
Unaprijed hvala!
Telemach

#6677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,
Obavještavamo vas da će od 20.05.2013. godine na oficijelnoj stranici kompanije Telemach, www.telemach.ba, biti dostupna usluga javnog Telefonskog imenika.
Usluga Telefonskog imenika bit će uvrštena u glavnom meniju kao i poddomeni FIKSNA TELEFONIJA.
Usluga telefonskog imenika podrazumijeva uvrštavanje telefonskog broja/brojeva u imenik mrežnog operatera Telemacha. Telefonski imenik omogućit će pronalazak broja/brojeva fiksnog telefona korisnika usluge fiksne telefonije kompanije Telemach.
Za sva dodatna pitanja, pozovite naš Kontakt centar na broj 033 83 55 55.
Telemach

#6678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani,
U svrhu usaglašavanja korištenja kratkog broja 1430 sa Pravilom 39/2008 Regulatorne agencije za komunikacije
BiH, ovim putem Vas obavještavamo da će od ponedjeljka 20.05.2013 godine samo korisnici Telemach mreže moći pozivati broj Kontakt centa 1430.
Za korisnike drugih nacionalnih operatera u BiH privremeno će biti dostupan novi broj 033/835-555, do uvođenja jedinstvenog broja za sve postojeće i potencijalne korisnike Telemacha.
Hvala na razumijevanju.
DON_eARL

#6679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Qurajber wrote:"Molimo Vas dostavite nam korisničke podatlke u inbox, kako bismo provjerili Vašu internet uslugu i izvršili praćenje parametara signala na Vašem modemu u terminima kada navodite da postoji problem." :serbo: :serbo: :serbo:

Stanujem na Dobrinji i nemam ama baš nikakvih problema sa njima......Koristim obični paket od 15 KM i internet od 22 KM. Zvali su me da promijenim ali čitajući vaše probleme glatko sam ih odbio.......Takođe, vjerujem da većina vas od njihovih silnih programa gleda maksimalno petnaest programa.....
Bezveze se praviš pametan. Prije svega, nije njihova obaveza da po forumima rješavaju probleme. :-) Forum nije mjesto za prijavljivanje kvara, pogotovo ne neoficijalni forum. Radi se isključivo o dobroj volji gđice iza nicka Telemach, da ubrza proceduru i proslijedi problem nadležnim osobama, koje mogu riješiti problem (valjda odatle potreba da se dostavljaju podaci?).

I pročitaj pravila foruma, bezveze će te banovati zbog crvenih slova. :-)
Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, interesuju me iskustva sa kvalitetom slike preko D3GO usluge, dakle kvalitet slike-da li ima prekida i smetnji, koliko vuče kbps u downloadu i ako neko može da postavi nekoliko printscreen-ova? :)
Unaprijed hvala!
Obzirom da se reprodukcija vrši na manjoj površini (monitor, ekran tableta ili telefona), kvalitet je na zavidnom nivou, po meni. Prekidi i smetnje se jako rijetko dešavaju. Što se tiče potrošnje, kao i svaki drugi stream, brzina varira. Mislim da sam negdje pročitao da su potrebna minimalno 2Mbps, da bi D3GO išao bez problema.

Image
Image
Image
Image

Procijeni sam. :-D
Maharadza

#6680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Posmatrac_007 wrote:Pozdrav, interesuju me iskustva sa kvalitetom slike preko D3GO usluge, dakle kvalitet slike-da li ima prekida i smetnji, koliko vuče kbps u downloadu i ako neko može da postavi nekoliko printscreen-ova? :)
Unaprijed hvala!
Evo sa moga S3 pa zaključi sam:

http://oi40.klix.com/10i5d8p.jpg

http://oi40.klix.com/5xtu3d.jpg

http://oi43.klix.com/5nq1hw.jpg

http://oi44.klix.com/2ufwnxv.jpg

@DON_eARL: Tebi Ginx radi na d3go?! :shock:

Pitam jer meni nikada nije htio, ni dok je usluga bila u testnoj fazi a ni sada! Samo izbaci onaj error: "da bi gledali kanal pretplatite se pozivom na 1430!" :-x

EDIT: EVO GAAA, RADI I MENI, PA KONAČNO, NEKA SU I TO RIJEŠILI, AFERIM!!! :thumbup:

http://oi42.klix.com/so4jt0.jpg
DON_eARL

#6681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Radio mi je Ginx uvijek, kao i svi kanali iz proširenog paketa koji "misteriozno" nisu radili pojedincima. :D
fortaleza

#6682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Qurajber wrote:
fortaleza wrote:@Telemach
Jedan tv cinex 55cm, drugi lg 51cm, na oba isti problem, povezivao sam preko cincha direktno kao i preko cincha i adaptera za skart, podesavao sve rezolucije mada znam da podrzava samo 576i ili 576p, postavljao 16:9, 4:3, one opcije razvuceno, sabijeno, mislim da sam sve probao... Ima li iko da koristi v2.0 na ovakvom tv-u da nema ovaj problem pa da znam da je do receivera?
@type0negative
Ne pomaze.
Ne sikiraj se, dobit ćeš sljedeći odgovor jer jedino to i znaju.

"Molimo Vas dostavite nam korisničke podatlke u inbox, kako bismo provjerili Vašu internet uslugu i izvršili praćenje parametara signala na Vašem modemu u terminima kada navodite da postoji problem."
Izgleda da neću dobiti nikakav odgovor, pa ni takav. :D

@Don earl, @Maharadža
Koji paket koristite pa vam rade ti kanali, meni nikad nisu radili.. Koristim Supermix al Sportklubovi u HD-u mi ne rade kao ni još neki, a trebali bi. :-) Kvaliteta slike je odlična s obzirom da ide preko čitavog zaslona na monitoru, FTV i BHT bolji na D3 GO nego na televizoru. :-)
Last edited by fortaleza on 20/05/2013 01:14, edited 1 time in total.
Maharadza

#6683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

fortaleza wrote:
Qurajber wrote:
fortaleza wrote:@Telemach
Jedan tv cinex 55cm, drugi lg 51cm, na oba isti problem, povezivao sam preko cincha direktno kao i preko cincha i adaptera za skart, podesavao sve rezolucije mada znam da podrzava samo 576i ili 576p, postavljao 16:9, 4:3, one opcije razvuceno, sabijeno, mislim da sam sve probao... Ima li iko da koristi v2.0 na ovakvom tv-u da nema ovaj problem pa da znam da je do receivera?
@type0negative
Ne pomaze.
Ne sikiraj se, dobit ćeš sljedeći odgovor jer jedino to i znaju.

"Molimo Vas dostavite nam korisničke podatlke u inbox, kako bismo provjerili Vašu internet uslugu i izvršili praćenje parametara signala na Vašem modemu u terminima kada navodite da postoji problem."
Izgleda da neću dobiti nikakav odgovor, pa ni takav.

@Don earl, @Maharadža
Koji paket koristite pa vam rade ti kanali, meni nikad nisu radili.. Koristim Supermix paket al Sportklubovi u HD-u mi ne rade kao ni još neki, a trebali bi. :-)
PA ni meni ne rade SK u HD-u dok svi ostali (iz proširenog paketa) ferceraju uredno! :thumbup:
fortaleza

#6684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Koji paket koristiš?
seoBIH

#6685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Ja imam Telemach Super MIX M Start, to je stair paket koji vise nije u upotrebi i zanima me zna li tko kakve trebam imati otkljcuane programe !?

Sport klub 3,4,5 nisu otkljucani, kao ni taj ginx.
Mustang1

#6686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jos 10 dana i ide odjava HD paketa .. Ne moram ni reci kako mi je stari jebo sve po spisku kad je vidio da nema prevoda na HD kanalima i da osim SportKluba ne moze nista vise ni gledati a njega ima i i da ne placa dodatno :D A btw. ovaj HD nije pravi HD .. Kada se uporedi sa onim sto gledas preko Dreamboxa razlika je vise nego ocigledna
Qurajber

#6687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qurajber »

DON_eARL wrote: Bezveze se praviš pametan. Prije svega, nije njihova obaveza da po forumima rješavaju probleme. :-) Forum nije mjesto za prijavljivanje kvara, pogotovo ne neoficijalni forum. Radi se isključivo o dobroj volji gđice iza nicka Telemach, da ubrza proceduru i proslijedi problem nadležnim osobama, koje mogu riješiti problem (valjda odatle potreba da se dostavljaju podaci?).
Ja se ne pravim pametan i ne očekujem niti tražim da mi rješavaju probleme ali to vi tražite....Nećeš naći niti jedan moj post takvog sadržaja ali sam samo citirao onaj odgovor koji oni tebi i tebi sličnim daju..Ako si pročitao što sam napisao vidio si da ja nemam nikakvih problema sa njima.....Problema nemam vjerovatno jer ne koristim te njihove pakete a sve iz razloga jer tv veoma malo i gledam......Neka žene gledaju tv i serije.....
van helsing

#6688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Bubalo1 wrote:A btw. ovaj HD nije pravi HD .. Kada se uporedi sa onim sto gledas preko Dreamboxa razlika je vise nego ocigledna
Pa normalno,to su dva razlicita uredjaja.
Pokusaj na netu naci specifikacije tog recivera od Telemacha,pa ih usporedi sa specifikacijama Dreambox-a.

Tapatalk 2
L.e.g

#6689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by L.e.g »

Ja 10.04 zvao centar da hocu da uzmem trio paket, kao doci ce za 15 dana. Prodje 15 dana, opet nazovem, nemaju me uopste u evidenciji. Ponovo uzmu podatke, i opet ce doci za 15 dana. Evo proslo i 25 dana nikoga ni da nazove. Novi broj centra samo izbacuje
doff

#6690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

L.e.g wrote:Ja 10.04 zvao centar da hocu da uzmem trio paket, kao doci ce za 15 dana. Prodje 15 dana, opet nazovem, nemaju me uopste u evidenciji. Ponovo uzmu podatke, i opet ce doci za 15 dana. Evo proslo i 25 dana nikoga ni da nazove. Novi broj centra samo izbacuje
Odeš, potpišeš ugovor i dolaze kroz 10 dana
L.e.g

#6691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by L.e.g »

doff wrote:
L.e.g wrote:Ja 10.04 zvao centar da hocu da uzmem trio paket, kao doci ce za 15 dana. Prodje 15 dana, opet nazovem, nemaju me uopste u evidenciji. Ponovo uzmu podatke, i opet ce doci za 15 dana. Evo proslo i 25 dana nikoga ni da nazove. Novi broj centra samo izbacuje
Imam vec ugovor sa ART-om, tako da...............a teta koja se javila je rekla da nema problema, da dolaze za 15 dana
doff

#6692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

L.e.g wrote:Imam vec ugovor sa ART-om, tako da...............a teta koja se javila je rekla da nema problema, da dolaze za 15 dana
Moraš potpisati novi aneks ugovora sa Telemach-om o korištenju trio paketa
Tiger 033

#6693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

van helsing wrote:Sto se tice noviteta za mmds uslugu,znam da bi trebali dobiti recivere novije generacije,medjutim i to se oteglo u nedogled.
Facebook

Image
avaks

#6694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

L.e.g wrote:
doff wrote:
Imam vec ugovor sa ART-om, tako da...............a teta koja se javila je rekla da nema problema, da dolaze za 15 dana
I meni je isto rečeno, danas je bio 7 radni dan pa vidjećemo koliko su ažurni. Ali kad vidim stanje, fakat postajem skeptičan :run:
Maharadza

#6695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

avaks wrote:
L.e.g wrote:
doff wrote:
I meni je isto rečeno, danas je bio 7 radni dan pa vidjećemo koliko su ažurni. Ali kad vidim stanje, fakat postajem skeptičan :run:
MA ta prijava preko telefona ne pije vodu, tj. dobra je samo ako ti se ne žuri jer oni nemaju nikakvu zakonsku obavezu da ti izađu u određenome roku ako se tako prijaviš za uslugu! Eh, situacija je sasvim drugačija ako odeš lično tamo i potpišeš taj ugovor/aneks istoga sa njima u kojem slučaju oni MORAJU izaći u roku od 10 dana i priključiti sve ili ih možeš tužiti u suprotnome! :thumbup:
SHTEVELEC

#6696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

@Telemach - ako nije problem da mi odgovorite na upit koji sam poslao prije par dana u PM, moze li se problem rijesiti ili ne?
L.e.g

#6697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by L.e.g »

Imam vec ugovor sa ART-om, tako da...............a teta koja se javila je rekla da nema problema, da dolaze za 15 dana[/quote]

I meni je isto rečeno, danas je bio 7 radni dan pa vidjećemo koliko su ažurni. Ali kad vidim stanje, fakat postajem skeptičan :run:[/quote]

MA ta prijava preko telefona ne pije vodu, tj. dobra je samo ako ti se ne žuri jer oni nemaju nikakvu zakonsku obavezu da ti izađu u određenome roku ako se tako prijaviš za uslugu! Eh, situacija je sasvim drugačija ako odeš lično tamo i potpišeš taj ugovor/aneks istoga sa njima u kojem slučaju oni MORAJU izaći u roku od 10 dana i priključiti sve ili ih možeš tužiti u suprotnome! :thumbup:[/quote]

Sto bi mi se zurilo, samo odjavim i ovaj sto imam i uzmem kod nekog drugog.
Fauja Singh

#6698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Šta im je sa internetom, pa ni TuneIn radio se ne može slušati bez prekida!
Podrška 0 nažalost, mislio sam da je BH telekom jedini kod kojih intervenciju tehnike čekaš danima, ali Telemach ih je izgleda nadmašio.
13.05 prijavio kvar na internet modemu, znam i koji se operater javio ali neću da ofiram jer možda nije do njega, elem "javit će mi se tehničari sutra prije nego dođu"
Još uvijek ni traga ni glasa!
Sreća pa sam problem sam riješio, ali red je da se nazove.
van helsing

#6699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Tiger 033 wrote:
van helsing wrote:Sto se tice noviteta za mmds uslugu,znam da bi trebali dobiti recivere novije generacije,medjutim i to se oteglo u nedogled.
Facebook

Image
Kolega @Tiger,sto se tice mmds-a,ja njima nista vise ne vjerujem.

Tapatalk 2
Tiger 033

#6700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

van helsing wrote:Kolega @Tiger,sto se tice mmds-a,ja njima nista vise ne vjerujem.
Image
Locked