kokikol wrote:de ne ofiraj se i ne peglaj ljude zbog male razlike u pinguMehemed wrote:Meni nije jasno kako neki imaju baš veliku razliku pinga između LAN-a i Wirelessa.
Kada god sam testirao preko više različitih laptopa i preko nekoliko različitih USB WiFi kartica na računaru razlika između LAN-a i WiFi-a je uvijek bila neznatna, do 5ms razlike što je ništa.
Wireless na laptopu
LAN na računaru
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- kokikol
#66726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- avaks
#66727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mora bit' razlike kroz 6 zidova MešaMehemed wrote:Meni nije jasno kako neki imaju baš veliku razliku pinga između LAN-a i Wirelessa.
Kada god sam testirao preko više različitih laptopa i preko nekoliko različitih USB WiFi kartica na računaru razlika između LAN-a i WiFi-a je uvijek bila neznatna, do 5ms razlike što je ništa.
Wireless na laptopu
LAN na računaru
Još ako uzmeš u obzir mreže u komšiluku, preklapanje kanala, lošu poziciju rutera, crviće i gremline eto ti razlike
- crnivrag
#66728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Cinestar TV produkcija je od danas pokrenula novi TV kanal pod nazivom "Cinestar Comedy", pa se nadam da će se isti naći vrlo brzo u Telemach digitalnoj programskoj shemi, pošto već imate dobar partnerski odnos sa ovom kompanijom, i sve ostale Cinestar kanale u ponudi.
Cinestar TV produkcija je od danas pokrenula novi TV kanal pod nazivom "Cinestar Comedy", pa se nadam da će se isti naći vrlo brzo u Telemach digitalnoj programskoj shemi, pošto već imate dobar partnerski odnos sa ovom kompanijom, i sve ostale Cinestar kanale u ponudi.
- chakany
#66729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+1crnivrag wrote:@Telemach
Odavno nisu uveli neki novi kanal. Prošle godine su to češće radili, a ove godine su posljednje uveli SK kanale (SK 7,8,9,10), nekad u martu.
- avaks
#66730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uvedeno samo dodatne 3KM na račun 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#66731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To jest, jer ako je u stanu ima minimalno 10 mreža okolo dok ovdje imaju još 3 i to je to. Nisam se toga u startu sjetio.avaks wrote: Mora bit' razlike kroz 6 zidova Meša![]()
Još ako uzmeš u obzir mreže u komšiluku, preklapanje kanala, lošu poziciju rutera, crviće i gremline eto ti razlike
- avaks
#66732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sve se to da naštimati, s minimum znanja, upališ YT, skineš aplikaciju za smartfon i riješiš 90% problema
Pozicioniranje rutera + postavke mreže, ako nisi u zgradi koju je pravila Austrougarska (odnosno armirani zidovi od pola metra-metar širine) i ovaj modem/ruter koji dobiješ daje rezultate kao kod tebe
Pozicioniranje rutera + postavke mreže, ako nisi u zgradi koju je pravila Austrougarska (odnosno armirani zidovi od pola metra-metar širine) i ovaj modem/ruter koji dobiješ daje rezultate kao kod tebe
-
Mehemed
#66733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ima baš dosta routera i na svakom kanalu bar po jedan, ne vjerujem da može imati extra dobar ping kao ja. Jedino na mobitelu imam preko 30 ping jer mi je slabiji mobitel. U mene Cisco EPC3928S na automatici što se tiče kanala i odabrao je 1, kaže Interference Level: Acceptable. Doduše ima ukupno 13 kanala i mala je šansa da ne bude bar jedan na kojem nije niti jedna od okolnih mreža. Router mi je na podu, pozicija nikakva ali baca signal po cijeloj kući i malo u avliji. Ne mogu ga na ormar zbog kratkog LAN kabla, trebalo bi mi dosta LAN kabla, a čitao sam nekad davno da bolje baca signal ako je na visokoj poziciji.
- Maharadza
#66734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja uz pametno pozicioniranje rutera čitav stan uspio wifi-em pokriti i to pomoću ovoga CISCO modema/rutera što nema čak ni antene, a govorimo ipak o Alipašinom polju/državi gdje jedino prozori nemaju armature i betona u sebi!avaks wrote:A sve se to da naštimati, s minimum znanja, upališ YT, skineš aplikaciju za smartfon i riješiš 90% problema![]()
-
duffy_duck
#66735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpisujem.crnivrag wrote:@Telemach
-
duffy_duck
#66736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje je najbolje staviti modem ja koristim ubee Evw327N a zelim da imam signal svugdje u stanu. Ovako samo 2, 4 ghz radi u drugoj sobi. Cim izadjem iz zgrade gubi signal ne znam gdje tacno da ga postavim?avaks wrote:A sve se to da naštimati, s minimum znanja, upališ YT, skineš aplikaciju za smartfon i riješiš 90% problema![]()
- diablobih
#66737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stavi ga na krov zgrade, da vidis kako hvata, i u drugu zgradu isto.duffy_duck wrote:Gdje je najbolje staviti modem ja koristim ubee Evw327N a zelim da imam signal svugdje u stanu. Ovako samo 2, 4 ghz radi u drugoj sobi. Cim izadjem iz zgrade gubi signal ne znam gdje tacno da ga postavim?avaks wrote:A sve se to da naštimati, s minimum znanja, upališ YT, skineš aplikaciju za smartfon i riješiš 90% problema![]()
-
duffy_duck
#66738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam zbog cega ti sarkastično odgovaraš a ja lijepo pitam zanima me na koje mjesto da se stavi modem koji je najbolji dio u sobi da se stavi ? I ne znam zbog cega sviju podjeb... Ne znam tvoje razloge ali molim te da mene popustis aa tim.Stavi ga na krov zgrade, da vidis kako hvata, i u drugu zgradu isto.
-
Mehemed
#66739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nekako kontam da je najbolje otprilike u centar stana/kuće i malo visočije, na oko 2 metra visine.
Uz to treba podesiti najmanje opterećen kanal u postavkama routera.
Uz to treba podesiti najmanje opterećen kanal u postavkama routera.
- avaks
#66740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postavi fino na postolje koje je došlo s modemom, imaš i nacrtano kako da se ostavi da je najbolji signal.duffy_duck wrote:Gdje je najbolje staviti modem ja koristim ubee Evw327N a zelim da imam signal svugdje u stanu. Ovako samo 2, 4 ghz radi u drugoj sobi. Cim izadjem iz zgrade gubi signal ne znam gdje tacno da ga postavim?avaks wrote:A sve se to da naštimati, s minimum znanja, upališ YT, skineš aplikaciju za smartfon i riješiš 90% problema![]()
A gdje u stanu to je već teško pitanje
Možda i adresu da ostaviš pa da nas nekoliko navrati da ti to naštimamo ako već ne znaš
Evo izvolte:
http://lmgtfy.com/?q=gdje+postaviti+ruter
-
duffy_duck
#66741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postolje nisam dobio. I to je mana ovib uredaja. Mjenjao sam dvaput ubee uredaj i prvi put sam dobio samo sa onim svojim "gumenim nogicama; i evo i drugi put je takav. Takvog sam dobio.avaks wrote:Postavi fino na postolje koje je došlo s modemom, imaš i nacrtano kako da se ostavi da je najbolji signal.duffy_duck wrote:Gdje je najbolje staviti modem ja koristim ubee Evw327N a zelim da imam signal svugdje u stanu. Ovako samo 2, 4 ghz radi u drugoj sobi. Cim izadjem iz zgrade gubi signal ne znam gdje tacno da ga postavim?avaks wrote:A sve se to da naštimati, s minimum znanja, upališ YT, skineš aplikaciju za smartfon i riješiš 90% problema![]()
A gdje u stanu to je već teško pitanjeTestiraj sam, ili nam ovdje tlocrt ostavi i presjek zidova kao i stanje u komšiluku i okolnim zgradama pa da ti onda damo konkretan odgovor.
Možda i adresu da ostaviš pa da nas nekoliko navrati da ti to naštimamo ako već ne znaš
Evo izvolte:
http://lmgtfy.com/?q=gdje+postaviti+ruter
-
jarobot
#66742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji je najiplstiviji paket za novog korisnika i koji se benifiti mogu dobiti ??
- beni-bu-man
#66743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:
Gdje je najbolje staviti modem ja koristim ubee Evw327N a zelim da imam signal svugdje u stanu. Ovako samo 2, 4 ghz radi u drugoj sobi. Cim izadjem iz zgrade gubi signal ne znam gdje tacno da ga postavim?
U Kupatilu, jer plocice pojacavaju signal
-
Kralj Tvrtko I.
#66744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pratim ovu temu telemacha stvarno dugo, može se reći od 2010. Ima pametnih ljudi, pametnih pitanja. Ima i pametnih ideja....
Al ljudi moji što ima bu.... i dosadnih ljudi, hajmo reći glu*ih pa to je neviđeno!
Nego, zanimljiva stvar lićno kod mene je to da otkako sam prešao na duo net (znaći izbacio telefon) mogu se pohvaliti da nemam ama baš nikakvih problema. Dal je to slučajnost ili možda baš i nije - ne znam. Pa eto telemache...možda vam ovo pomogne u daljem radu. Npr. Kod mene se non stop resetovao modem i kad se resetuje treba mu 12 godina da se stabilizuje. A sad..zadnja 2 mjeseca nikad se nije resetovao sam.
Eto htio sam podijeliti ovo pa možda nekome pomogne.
Pozdrav za pametne a i za glupe.
Al ljudi moji što ima bu.... i dosadnih ljudi, hajmo reći glu*ih pa to je neviđeno!
Nego, zanimljiva stvar lićno kod mene je to da otkako sam prešao na duo net (znaći izbacio telefon) mogu se pohvaliti da nemam ama baš nikakvih problema. Dal je to slučajnost ili možda baš i nije - ne znam. Pa eto telemache...možda vam ovo pomogne u daljem radu. Npr. Kod mene se non stop resetovao modem i kad se resetuje treba mu 12 godina da se stabilizuje. A sad..zadnja 2 mjeseca nikad se nije resetovao sam.
Eto htio sam podijeliti ovo pa možda nekome pomogne.
Pozdrav za pametne a i za glupe.
- Benq
#66745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imas izbor Duo i Trio paketa, u zavisnosti da li ti treba fiksni telefon ili ne (to je i jedina razlika izmedju Duo i Trio).jarobot wrote:Koji je najiplstiviji paket za novog korisnika i koji se benifiti mogu dobiti ??
Ako si potpuno novi korisnik Telemacha, a odlucis se za Duo paket, potpisom ugovora na 24mj. dobices prvih 6 mjeseci besplatan internet (-22KM prvih 6 mjeseci), ili ako se odlucis na Trio paket u tom slucaju ima nova akcija gdje potpisom ugovora na 24mj, prvih 12mj imas besplatan internet.
Detaljnije na linku : https://telemach.ba/a33353/podrska/vije ... emach.html
Svim našim novim korisnicima TRIO paketa, kao i postojećim korisnicima koji se odluče za prelazak na TRIO paket, dajemo besplatan internet 12 mjeseci ili besplatnu pretplatu na fiksnu telefoniju 24 mjeseca. Uz to, poklanjamo i premium filmske kanale u HD rezoluciji u okviru HBO / HBO Premium paketa na 12 mjeseci i Cinestar Premiere HD paket na 24 mjeseca, sportske kanale u Arena Sport SD paketu na 24 mjeseca, kao i Pink paket TV kanala, također na 24 mjeseca.
- beni-bu-man
#66746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaima me dali imaju novi korisnici onaj benefit da im je sve otkljucano prvi mjesec
- Benq
#66747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svim novim korisnicima su otkljucani svi digitalni kanali tokom prvog mjeseca koristenja usluge.beni-bu-man wrote:Znaima me dali imaju novi korisnici onaj benefit da im je sve otkljucano prvi mjesec
- beni-bu-man
#66748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitam jer sam bio juce kod jarana, i samo mu otkljucano ono sto ga sljedi,nema ni 3 dana kako koristi uslugu telemacha, treba li ih zvati ili sta da cini ?Benq wrote:Svim novim korisnicima su otkljucani svi digitalni kanali tokom prvog mjeseca koristenja usluge.beni-bu-man wrote:Znaima me dali imaju novi korisnici onaj benefit da im je sve otkljucano prvi mjesec
- Benq
#66749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ili neka ih nazove, ili ti posalji njegove podatke Telemachu u PP pa ce ga oni pozvati u ponedjeljak da rijese problem. Ista situacija je bila i kod mene kad sam tek prikljucio paket, ali nakon poziva i reseta servisa, sve je proradilo.beni-bu-man wrote: Pitam jer sam bio juce kod jarana, i samo mu otkljucano ono sto ga sljedi,nema ni 3 dana kako koristi uslugu telemacha, treba li ih zvati ili sta da cini ?
Inace, kad se tek prikljuci usluga, prodje i 3-4 radna dana dok se zavrse administrativni poslovi kako bi se paket aktivirao u punom kapacitetu.
- beni-bu-man
#66750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Ili neka ih nazove, ili ti posalji njegove podatke Telemachu u PP pa ce ga oni pozvati u ponedjeljak da rijese problem. Ista situacija je bila i kod mene kad sam tek prikljucio paket, ali nakon poziva i reseta servisa, sve je proradilo.beni-bu-man wrote: Pitam jer sam bio juce kod jarana, i samo mu otkljucano ono sto ga sljedi,nema ni 3 dana kako koristi uslugu telemacha, treba li ih zvati ili sta da cini ?
Inace, kad se tek prikljuci usluga, prodje i 3-4 radna dana dok se zavrse administrativni poslovi kako bi se paket aktivirao u punom kapacitetu.
Prenesm mu a mozda i sam procita