Prvo,nisam ovde da bi se neko sa-mnom slagao oko nečega,and vice-versa.Peda Petrol wrote:Dejton je nažalost već narušen od strane političkog Sarajeva. Prenos nadležnosti je upravo to bio.SmokingMan wrote:Nema ništa od utopije,svako zadiranje u Dejton bit će fatalno za Dodika i RS.Ne zanosite se previše vučićevim avanturističkim izjavama.Stranci se pitaju,i stranci će,ako im je to volja ukinuti RS,ili izdvojiti RS iz BIH,kao što je to slučaj sa Kosovom.Tu se sva priča završava.Peda Petrol wrote:Blago Miletu, zastupaće interese srpskog, a istovremeno dosledno se boriti da se poštuju prava hrvatskog naroda. Jer je tako u mogućnosti.
Ostala dvojica biće podređena bošnjačkom nacionalnom interesu i ljubljenju evropskih guzica. Mora i to neko. Što kažu svako bira svoj put ka konačnom cilju.
Stoga, slažemo se, vratiti se izvornom Dejtonu i njegovim tačkama. Jedino tako možemo ići naprijed.
Za velike sile se takođe slažemo.
Nadležnosti je opasno dati u ruke onih koje narušavaju dejstonski sporazum,prije svega državni integritet i suverenuitet BIH,i teže separatizmu,zagovaranja zastarijelih srednjovijekovnih manijakalnih ideja kojima nije mjesto u civilizovanom svijetu,prvenstveno negirajući postojanjost BIH,u čijem se sastavu nalazi i RS,koja je produkt dejstonskog mirovnog sporazuma,dok BIH to nije.Mislim da ponovo treba tražiti mišljenje stranaca oko nekih nadležnosti,možda su čak i voljni korigovati ih budući da ovo ne prenošenje nadležnosti zapravo ide u korist jačanju cjelovitosti BIH a slabljenju RS.a ka njenom osamostaljenju što zdravom razumu ide u korist,budući da se zna na kakvim je temeljima ova paratvorevina nastala,iako se pro.sprski aparat svojski trudi da genocid u Srebrenici svojim teatralnim moralnim lomovima pokuša svesti na neki običan klokalni incident,pa možda i neki međusobni muislimanski okršaj zbog humanitarne pomoći.
Poznavajući jednu takvu propagadnu mašineriju kakva još nije viđena od II svjetskog rata,ništa me ne bi moglo iznenaditi,a u prilog tome idu i posljednje dodikove irealne obmane za šire srpske mase,koji je čak u vidu promotivnog materijala štampan za lokalne novine (Euro blic i Vecernje novosti.koje ja imam u firmi)kako bi se na sabahu isprepadao ionako izgladnjeli srpski narod.Lažna vijesti,koju je javno na TV.u servirao dodikov odani pas,Lukač,o famoznim kolonama autobusa nakrcanim pijanim i nadrogiranim ekstremističkim hordama i razjarenim manijacima,koji se 5.Oktobra zapravo nisu ni pojavili,je zapravo uoči izbora upotpunosti pomogla Miloradu da na neodređeni period dodatno učvrsti svoju "orvelovsku" vlast.
Ljedno su moja i tvoja mišljenja,želje,ti želiš nezavisnu RS,a ja opet cjelovitu BIH,jer je budućnost nemoguće predvidjeti,ali opstrukcije svakako nije,i ja ih naravno očekujem u velikim razmjerama,što od samog Dodika,što od njihovih saučensika koji će se udružiti kao nikada do sada.Ovde se više ne radi o uskraćivanju ljudskih prava,već o pokušaju stvaranja uske korelacije između ljudskih prava i nacionalizma kakvu možemo vidjeti u slučaju kojeg zastupa Dragan Čović kroz isticanje promjene izbornog zakona kako bi se sve upakovalo u celofan ugroženosti ljudskih prava.Na žalost,u našem komplikovanom slučaju prenošenje prava na entitete znači i jačanje desničarskih ideja,a slabljenja građanske BIH,što je svakako primarni interes SNSD.a i HDZ.a.Nisam za to da se manjini nameće volja večine,ali nekada je potrebno napraviti presedan,posebno u ovakvoj situaciji,kada je već zakonom otvoren prostor za manevrisanje.