Ja sa zavrsenim fakultetom koji veze nema sa ovim sam predpostavio da postoji tehnologija koja moze ovo izvesti, ali se na zalost ne primjenjuje jer se ne zeli.zateznistub wrote:Sve stručne knjige su mi ostale na vracama i stradale u ratu.mirza_15 wrote:
Da, da. NF-propusta frekvencije od nule do odredjene frekvencije
VF-od odredjene frekvencije pa dalje
Propusnik opsega - od jedne do druge frekvencije.
Ovo se uci u srednjoj. Na fakultetu puno detaljnije.
Hocu da kazem da su neke stvari stvar politike, a ne tehnicke mogucnosti. Toliko od mene. Bjezim sa teme.Sad mi još više žao.
A znam šta hoćes da kazes...
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
kakaljin
#66676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- zateznistub
#66677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U jednom od ranijih postova sam naveo šta je pravi razlog i smatram to normalnim potezom kompanije a kao korisnik i neko ko se eto nešto malo petlja u svoje zvanje sam svjestan visine te cijene i naravno,mogla bi biti niža, koliko to je diskutabilno...kakaljin wrote:
Ja sa zavrsenim fakultetom koji veze nema sa ovim sam predpostavio da postoji tehnologija koja moze ovo izvesti, ali se na zalost ne primjenjuje jer se ne zeli.
-
kakaljin
#66678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razumijem i ja jer je ovo kapitalizam, ali toliko podrzavanje poskupljenja od strane pojedinaca i podrzavanje napisanog razloga je ...........zateznistub wrote:U jednom od ranijih postova sam naveo šta je pravi razlog i smatram to normalnim potezom kompanije a kao korisnik i neko ko se eto nešto malo petlja u svoje zvanje sam svjestan visine te cijene i naravno,mogla bi biti niža, koliko to je diskutabilno...kakaljin wrote:
Ja sa zavrsenim fakultetom koji veze nema sa ovim sam predpostavio da postoji tehnologija koja moze ovo izvesti, ali se na zalost ne primjenjuje jer se ne zeli.
- valjuga
#66679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda to trebate i NAZNAČITI na sajtu.Telemach wrote:Telemach pruža sljedeće usluge : Osnovni TV paket sa mjesečnim održavanjem KKS, osnovni BH TV paket sa mjesečnim održavanjem KKS, internet usluga, D3 digitalna televizija, fiksna telefonija, EON i HBO GO, kao i sve navedene usluge u različitim vrstama paketa.valjuga wrote:Evo ovdje ima al valjda to samo kad je mjena i kad je jupiter u sazvježđu saturna![]()
https://telemach.ba/Internet/Internet-paketi?tab=tab-2
Osnovni opis svake od navedenih usluga dat je u Cjenovniku na način razumljiv za krajnjeg korisnika. Za korištenje
svake od navedenih usluga, kao tehnički preduslov, potrebno je da Pretplatnik bude priključen na KKS (Kablovski
komunikacijski sistem) Telemacha
Mislim nije mi stvarno jasno čemu toliko čuđenje kad vam stoji ta cijena i paket na sajtu i nigdje čak ni malim slovima ne piše da je preduslov da imam kablovsku TV.
Ja samo čitam vijesti
-
kakaljin
#66680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lakse bi bilo da stave ukupnu cijenu koju korisnik placa i da je napisano + KKS sadrzan u cijenivaljuga wrote:Onda to trebate i NAZNAČITI na sajtu.Telemach wrote:Telemach pruža sljedeće usluge : Osnovni TV paket sa mjesečnim održavanjem KKS, osnovni BH TV paket sa mjesečnim održavanjem KKS, internet usluga, D3 digitalna televizija, fiksna telefonija, EON i HBO GO, kao i sve navedene usluge u različitim vrstama paketa.valjuga wrote:Evo ovdje ima al valjda to samo kad je mjena i kad je jupiter u sazvježđu saturna![]()
https://telemach.ba/Internet/Internet-paketi?tab=tab-2
Osnovni opis svake od navedenih usluga dat je u Cjenovniku na način razumljiv za krajnjeg korisnika. Za korištenje
svake od navedenih usluga, kao tehnički preduslov, potrebno je da Pretplatnik bude priključen na KKS (Kablovski
komunikacijski sistem) Telemacha
Mislim nije mi stvarno jasno čemu toliko čuđenje kad vam stoji ta cijena i paket na sajtu i nigdje čak ni malim slovima ne piše da je preduslov da imam kablovsku TV.
Ja samo čitam vijesti
- Telemach
#66681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Navedeno je u Uslovima poslovanja, koje možete preuzeti na sajtu.valjuga wrote: Onda to trebate i NAZNAČITI na sajtu.
Ja samo čitam vijesti
-
r_faruk
#66682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razmisljam o uzimanju nekog od telemach paketa, ali tek onda kada se moduli budu placali jednokratno i onda kada ih budem mogao uzeti onoliko koliko ja hocu, do tada nista ne mijenjam. Ovo na telemach-u mi je neprihvatljivo. Moram iznajmiti ci modul, i to ne moze onoliko koliko ja hocu, nego onoliko koliko mi oni daju, a za ostale televizore bih morao iznajmiti resiver..... Te resivere koje ugradjujete slobodno spalite. Ne znam gdje kupujete to smece....
- Benq
#66683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto bi morao unajmit resiver ? Kad sam tek uzeo paket, zahtijevao sam dva modula i tako su mi ljudi i donijeli. Poslije par mjeseci sam ih zamijenio za resivere zbog ostalih usluga koje imam u paketu.r_faruk wrote:Moram iznajmiti ci modul, i to ne moze onoliko koliko ja hocu, nego onoliko koliko mi oni daju, a za ostale televizore bih morao iznajmiti resiver
-
r_faruk
#66684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato sto ne mozes uzeti vise od dva modula, ili tri..... Ne znaju ni oni sami...... Svaki put mi drugacije kazu..... Mozes iznajmiti dva modula i dva resivera ako hoces kablovsku na 4 tv-a.... A resiver mi nece u kucu dok sam ziv....... A nece ni modul dok god se iznajmljuje. Do tad koristim ovo modula sto imam. Takodjer moras potpisati neki dokument da prihvatas los signal ako odlucis da uzmes kablovsku na 4 tv-a
- Telemach
#66685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo r_faruk,r_faruk wrote:Razmisljam o uzimanju nekog od telemach paketa, ali tek onda kada se moduli budu placali jednokratno i onda kada ih budem mogao uzeti onoliko koliko ja hocu, do tada nista ne mijenjam. Ovo na telemach-u mi je neprihvatljivo. Moram iznajmiti ci modul, i to ne moze onoliko koliko ja hocu, nego onoliko koliko mi oni daju, a za ostale televizore bih morao iznajmiti resiver..... Te resivere koje ugradjujete slobodno spalite. Ne znam gdje kupujete to smece....
Hvala što ste postavili pitanje na temi, jer očigledno da niste dobro informisani.
Sva oprema koju koristimo i dajemo korisnicima na korištenje je isključivo valsništvo Telemacha.
Uvijek nastojimo udovoljiti željama korisnika i nema razloga da Vam ne omogućimo korištenje opreme koju zahtjevate da koristite.
Najam dodatnih uređaja, koji Vam omogućavaju da imate sve pakete kao na Osnovnom uređaju, plačate simbolično.
-
r_faruk
#66686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa evo vam onda simbolicno 15 feninga na svaki modul. Da, ja sam pogresno informisan jer me vi pogresno informisete.
Evo, napisite koliko bi kostala ova varijanta na mjesecnom nivou:
Duo net grande + pet modula?
Ali bez promotivnih perioda i ostalog. Dakle puna cijena paketa i spisak kanala koji ide sa ovim paketom....
Ali bez promotivnih perioda i ostalog. Dakle puna cijena paketa i spisak kanala koji ide sa ovim paketom....
- Benq
#66687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Duo Net Grande je 45,90KM (puna cijena) + 4 dodatna modula po 3,5KM , sve zajedno 59,90KM.r_faruk wrote: Duo net grande + pet modula?
-
probook
#66688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Otvoris sajt i sve to vidis - zar je to tesko?r_faruk wrote:Pa evo vam onda simbolicno 15 feninga na svaki modul. Da, ja sam pogresno informisan jer me vi pogresno informisete.
Duo net grande - imas na sajtu cijenu i tu ti dolazi u toj cijeni jedan modul. Za ostala 4 modula doplacujes mjesecno mislim 4x3,50 KM.
- valjuga
#66689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako može link na te uslove poslovanja?Telemach wrote:Navedeno je u Uslovima poslovanja, koje možete preuzeti na sajtu.valjuga wrote: Onda to trebate i NAZNAČITI na sajtu.
Ja samo čitam vijesti
Hvala
-
kakaljin
#66690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima na sajtu ali nece moci kliknuti da vidi cijenu vise od 3 modula, pa vjerovatno zato pita jer ne moze preko sajta to potvrditi tu ukupnu cijenu koju kazes.probook wrote:Otvoris sajt i sve to vidis - zar je to tesko?r_faruk wrote:Pa evo vam onda simbolicno 15 feninga na svaki modul. Da, ja sam pogresno informisan jer me vi pogresno informisete.
Duo net grande - imas na sajtu cijenu i tu ti dolazi u toj cijeni jedan modul. Za ostala 4 modula doplacujes mjesecno mislim 4x3,50 KM.
- crnivrag
#66691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/Binary/10578/Opci-u ... lemach.pdfvaljuga wrote:
Ako može link na te uslove poslovanja?
Hvala
- valjuga
#66692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala drug.crnivrag wrote:https://telemach.ba/Binary/10578/Opci-u ... lemach.pdfvaljuga wrote:
Ako može link na te uslove poslovanja?
Hvala
- Rugafet
#66693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj, mnogo jer_faruk wrote:Pa evo vam onda simbolicno 15 feninga na svaki modul. Da, ja sam pogresno informisan jer me vi pogresno informisete.
- O'zone
- Globalni moderator
#66694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Banned user for reason “”
» anstajnov jaran
» radiša
Trajni
» anstajnov jaran
» radiša
Trajni
-
duffy_duck
#66695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
isao sam ja.mirza_15 wrote:Ja se izvinjavam sto upadam na temu, ali je li iko od vas isao u srednju elektrotehnicku, zis (elektrotehnicki smijer), elektrotehnicku na pofalicima?
-
duffy_duck
#66696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne lazem neko je ovdje, pisao da bi moglo ali da ima nekog u Telemachu i onda bi mu mogli dati 3 Ci Modula i 2 resivera npr.Radar71 wrote:Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?duffy_duck wrote:.Da.
Jel to znaci uz ova 3 resivera mogu uzeti ta dva ci modula na isti ugovor??
-
puz_u_salati
#66697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:isao sam ja.mirza_15 wrote:Ja se izvinjavam sto upadam na temu, ali je li iko od vas isao u srednju elektrotehnicku, zis (elektrotehnicki smijer), elektrotehnicku na pofalicima?
- vkmiro
#66698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON na Chrome ?
Jedan dan radi,jedan ne radi - samo bijel ekran,ne konetuje se na stranicu. Na Modzili i Edge radi normalno. Broj uređaja je OK.
Jel ima još takav slucaj, pošto se jedno vrijeme nije moglo na Chrome ni konektovati na Eon,bude sve na engleskom,neko je jednom na forum stavio tu sliku.
Jedan dan radi,jedan ne radi - samo bijel ekran,ne konetuje se na stranicu. Na Modzili i Edge radi normalno. Broj uređaja je OK.
Jel ima još takav slucaj, pošto se jedno vrijeme nije moglo na Chrome ni konektovati na Eon,bude sve na engleskom,neko je jednom na forum stavio tu sliku.
- Benq
#66699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja gledam EON preko Chrome svaki dan (to je jedini browser koji koristim), obrisi cache iz Chrome-a i testiraj ponovo.vkmiro wrote:EON na Chrome ?
- Telemach
#66700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro r_faruk,r_faruk wrote:Pa evo vam onda simbolicno 15 feninga na svaki modul. Da, ja sam pogresno informisan jer me vi pogresno informisete.
Tehnički smo u mogućnosti da u okviru jednog paketa omogućimo priključenje na tri uređaja (modula), ukoliko Vam odgovara ova opcija, dostavite nam kontakt broj rado ćemo Vas pozvati i prezentovati ponudu.