Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2024 08:54
Samo nek se pravi.
Cijelo Bilimiste bi moglo biti Zenica na vodi.
Znaš kakvo se perverzno naselje može napraviti na mjestu kasarne. Hajd vozdra
Vjeruj.
Ali vojna imovina.
Raspakovat ce se valjda nekad.
Uvezat sa Zenicom Jug.
Zenica Waterfront.
Sjećam se prvobitnog projekta GGM sa planom i za trajvan. Išao most od Bojinog Vira na ćošak Bilmišća, kroz kasarnu, i onda do Streljane gdje bi kod današnjeg ZeVeta bila remiza, a dalje bi išao do Radakova (ne sjećam se kako je riješeno bilo tu spajanje ili preskok M17, garant kružni nemam pojma).
Od toga se odustalo jer je bilo nemoguće exproprisati zemlju od kasarne jer se, evo ni dan danas, ne zna čije je (državno, entitetsko, gradsko ili...)
Ma to vam je plavna zona, ne mozes ni kopat dublje za garaze. ustvari mozes ti kopat ali udarit hidroizolaciju, oni sto su zgradu mupa trening radili imali srece s onom dubinom, mala poplava njima ce to zaplivat sve.
Bobi wrote: ↑21/05/2024 10:34
Ma to vam je plavna zona, ne mozes ni kopat dublje za garaze. ustvari mozes ti kopat ali udarit hidroizolaciju, oni sto su zgradu mupa trening radili imali srece s onom dubinom, mala poplava njima ce to zaplivat sve.
Nije baš to tako, ovaj dio od Kasarne pa prema Specijalcima i dalje prema LP je dobrano podignut. Ja sam tu u blizini i vjeruj 2014. kad se na Bulevaru izlila meni nije ni blizu prišla, odnosno bila je možda metar iznad ove "nove" obaloutvrde koja se evo sad ne održava i ono što ja pokosim to ti je. A šteta, moglo se šetati od Ekmeka do Drvenog mosta fino.
Bobi wrote: ↑21/05/2024 10:34
Nije baš to tako, ovaj dio od Kasarne pa prema Specijalcima i dalje prema LP je dobrano podignut. Ja sam tu u blizini i vjeruj 2014. kad se na Bulevaru izlila meni nije ni blizu prišla, odnosno bila je možda metar iznad ove "nove" obaloutvrde koja se evo sad ne održava i ono što ja pokosim to ti je. A šteta, moglo se šetati od Ekmeka do Drvenog mosta fino.
Bobi wrote: ↑22/05/2024 09:23
De ljudi uozbiljite se, gledao sam kako Arel prima beton od Almy, svaka mješalica se uuzima uzorak.
Izlivanje su radili iz dva puta, tu je nastao problem.
E jbg , kad su radili ovu zgradu na talica brdu izli su u jednom danu od ujutro do navecer dok nije zavrsilo, ploca metar možda cak deblja bila, vazdan almy dovlacio mjesalice. Gazda gaco ploču u čizmama po dana.
Hoće li koštati više od 15.000 KM (toliko sam trenutno skuckao) garaža od 45 m2?
Nešto sam malo računao...
Glavna tri artikla, beton, mreža i cigla ne bi trebalo da je skuplje od 6.000 KM
Ne znam koliko je rad? I nisam računao armaturne gredice...