BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#66601 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

crnivrag wrote:Image
Sta im znači ovo "ograničenje u emitovanju"?
MTV

#66602 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

sencobih wrote:
Sta im znači ovo "ograničenje u emitovanju"?
Vjerovatno poceli da vrte jedno te isto a imaju i tehnicki problem. Full emitovanje treba da krene od oktobra sa novim emisijama.
Image

http://imperia.tv/privremeni-prekid-pro ... mperia-tv/
REDDEVILS

#66603 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Ovo je do "Imperia TV" jos samo da dodam da su mazili naziv tj. nisu orginalni :-)
PS
Na FOX - u je isla serija IMPERIA koja je se bavila muzickom produkcijom :)
MTV

#66604 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

REDDEVILS wrote:
Ovo je do "Imperia TV" jos samo da dodam da su mazili naziv tj. nisu orginalni :-)
PS
Ni Telemach nije originalan sa nazivima:
EON postoje strani servisi od prije EONa na Telemachu, Vavoom a postoji Vavoo aplikacija.

Pored te serije postoji jos neki strani kanal Imperia TV. Ukucati na youtube :)
fusion_ba

#66605 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Toliko o ozbiljnosti kanala, nisu sastavili ni 10 dana emitovanja :lol:
REDDEVILS

#66606 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

MTV wrote:
REDDEVILS wrote:
PS
Ni Telemach nije originalan sa nazivima:
EON postoje strani servisi od prije EONa na Telemachu, Vavoom a postoji Vavoo aplikacija.

Pored te serije postoji jos neki strani kanal Imperia TV. Ukucati na youtube :)
Hajd sto su naziv serije mahnuli vec su im i krunu uzeli :lol:
Zar nisu mogli smisliti orginalniji naziv kanala, uglavnom kod nas je najlakse prekopirati tudje :)
Image
Mehemed
Vozim: automobil

#66607 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Ma bježi, kakvi su to odroni da se moraju reklamirati na youtubeu. Svoj spot reklamira na youtube-u, zamisli to, tri dana zaredom mi izbacuje reklamu za njihovo s*anje od kanala i "muzike" i to treći dan dva puta zaredom, reklama za reklamom, u 5 minuta dvije reklame, pobudalio sam kada sam to vidio...

https://i.imgur.com/vZ4zlSX.png
https://i.imgur.com/SJpfNj1.png
https://i.imgur.com/wnBfuJq.png
https://i.imgur.com/LZj0Uop.png

Uz ovo bila je još jedna neka divlja pjesma na Engleskom nigdje veze s vezom, pjevačica nema sluha ni malo, ostalo samo reklame proizvoda i stranica, wish, deichmann i ostalo. Samo odron od muzike se reklamira na youtube-u.
MTV

#66608 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Meni je ko reklama izlazila i Ilma Karahmet i MC Stojan tako da... svi se oni reklamiraju :wink:

Sad me wish maltretira.
Cupko_

#66609 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

nadžak wrote:Pozdrav.

Već neko vrijeme sam korisnik paketa extra S. Imam 2 G mobilnog interneta u paketu i odmah na početku septembra, tacnije 03.09. mi je nekako nestalo 1,25 GB saobračaja. Koristim Samsung a7 mobitel i u listingu tekućeg računa vidio sam da je ta potrošnja nastala dana 03.09. i to u jutarnjim satima, oko 0600 ujutro, kada uopšte ne koristim mobitel. Da stvar bude još blesavija, imam stabilnu i brzu WiFI i mobitel je na njoj, tako da mi nije jasno prvo kako je mobitel umjesto WIFI koristio 4g mrežu za te svoje aktivnosti.

Provjerom u mobitelu vidio sam da je saobračaj napravio CHROME.

Malo sam guglao i naletim na identičnu situaciju kod nekih stranaca.

https://www.reddit.com/r/chrome/comment ... bile_data/

Moram čekat kraj mjeseca da trazim listing od BH Mobile pa da vidim šta se to desilo. Ima li ko ideju šta bi moglo biti i šta radit? :shock:

Pozdrav.
I
Šta će ti listing kad si vidio da ti je Chrome potrošio promet? Ne znam kakve veze ima operater s tim, to je isključivo do aplikacije ili u rjeđem slučaju do aparata. To što se tvoj mobitel otkačio sa Wi-Fi i koristio mobilne podatke nije ničija krivica a pogotovo nije sa strane davatelja usluge.
Sigurno si nekoj stranici nesvjesno dao dopuštenja te je tako kroz Chrome u pozadini skidala podatke. Otiđi u aplikacije i ograniči rad Chrome-a u pozadini i nećeš više imati ovih problema. To svakako i nije aplikacija koja treba raditi kada izađeš iz nje.
Mehemed
Vozim: automobil

#66610 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Meni je jednom svuklo preko noći preko 600MB i još preko 18KM što sam imao na računu, nisam imao Chrome, Nokia Lumia 630 bila u pitanju, također bilo konektovano na wifi, mobitel nije registrovao nikakav velik promet preko noći(samo par MB) ni preko mobilnog interneta, ni preko wifi-a.
nadžak

#66611 Re: BHTelecom All About

Post by nadžak »

Cupko_ wrote:
nadžak wrote:Pozdrav.

Već neko vrijeme sam korisnik paketa extra S. Imam 2 G mobilnog interneta u paketu i odmah na početku septembra, tacnije 03.09. mi je nekako nestalo 1,25 GB saobračaja. Koristim Samsung a7 mobitel i u listingu tekućeg računa vidio sam da je ta potrošnja nastala dana 03.09. i to u jutarnjim satima, oko 0600 ujutro, kada uopšte ne koristim mobitel. Da stvar bude još blesavija, imam stabilnu i brzu WiFI i mobitel je na njoj, tako da mi nije jasno prvo kako je mobitel umjesto WIFI koristio 4g mrežu za te svoje aktivnosti.

Provjerom u mobitelu vidio sam da je saobračaj napravio CHROME.

Malo sam guglao i naletim na identičnu situaciju kod nekih stranaca.

https://www.reddit.com/r/chrome/comment ... bile_data/

Moram čekat kraj mjeseca da trazim listing od BH Mobile pa da vidim šta se to desilo. Ima li ko ideju šta bi moglo biti i šta radit? :shock:

Pozdrav.
I
Šta će ti listing kad si vidio da ti je Chrome potrošio promet? Ne znam kakve veze ima operater s tim, to je isključivo do aplikacije ili u rjeđem slučaju do aparata. To što se tvoj mobitel otkačio sa Wi-Fi i koristio mobilne podatke nije ničija krivica a pogotovo nije sa strane davatelja usluge.
Sigurno si nekoj stranici nesvjesno dao dopuštenja te je tako kroz Chrome u pozadini skidala podatke. Otiđi u aplikacije i ograniči rad Chrome-a u pozadini i nećeš više imati ovih problema. To svakako i nije aplikacija koja treba raditi kada izađeš iz nje.
Pozdrav prvo i hvala na odgovoru. Nigdje nisam ni rekao da tražim krivca od provajdera. NIkad do sada nisam ni trazio listing pa ne znam koje sve podatke mogu dobiti i hoce li mi uopšte biti od koristi.

Drugo, koliko je realno da chrome potroši 1,25 GB za bilo šta tog tipa nekog update ili bilo koje radnje u pozadini.

Treće, u detaljima potrošnje aplikacije chrome piše da su pozadinske aktivnosti potrošile samo stotinjak MB a prednje sav onaj preostali veliki saobračaj.

Četvrto, za kraj, vidiš na ovom linku koji sam postavio da su iste stvari ovdje napisali neki stranci.
Zanimalo me da li slučajno neko zna šta je razlog, šta se dešava!?
Radar71

#66612 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Masoni
Tesla Edison

#66613 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Radar71 wrote:Masoni
Gremlini
Maharadza

#66614 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

TESLA_EDISON wrote:
Radar71 wrote:Masoni
Gremlini
Image

:skoljka:
nadžak

#66615 Re: BHTelecom All About

Post by nadžak »

Halo ba, koji vam je klinac :D

Ako nemate šta pametno reć možete barem uplatit pola gige da imam šta klikat do kraja mjeseca. Ovo sad mi sporo ko dial-up, poludih! :lol: :-)
navedeni

#66616 Re: BHTelecom All About

Post by navedeni »

Jedva čekam Foxa i Musu intervje što su reklamirali sa imperia tv, presmiješna je najava bila, ludi su ko struja hahaha
VrliBosnjanin

#66617 Re: BHTelecom All About

Post by VrliBosnjanin »

Pozdrav da li je neko voljan da mi objasni.

Koristim MojaTV i ADSL internet, mjesecni racun placam 36 BAM.
U pitanju je bjeli kockasti modem bez vanjske antene.
Image

Brzina protoka interneta mi iznosi Download 900 KBps Upload: 60 KBps
Da li postoji mogucnost da se ovo ubrza jer je presporo?

Image
Radar71

#66618 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

VrliBosnjanin wrote:Pozdrav da li je neko voljan da mi objasni.

Image

Image
Taman ti je to, sto će ti vise?
apokalipso2

#66619 Re: BHTelecom All About

Post by apokalipso2 »

Image

Image
Nije ti brzina 900 KBps nego ti fino piše da je brzina 9 Mbps (što uopšte nije sporo), pa na osnovu ovoga pretpostavljam da je u pitanju NetFlat 10 paket. Zavisno od udaljenosti od centrale i infrastrukture možda se može podići na 10 Mbps koliki je i paket, ali to ti može pomoći neko ko radi u telecom-u.
REDDEVILS

#66620 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Image

Image
Postoji mogućnost samo doplati 5KM i uzmi Moja Tv 4 tj. 50/8 Mbps i trazi vdsl modem :)
jarobot

#66621 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

REDDEVILS wrote:

Image

Image
Postoji mogućnost samo doplati 5KM i uzmi Moja Tv 4 tj. 50/8 Mbps i trazi vdsl modem :)
Piše da koristi MojaTV. Ne mora ništa doplaćivati ,treba zatražiti VDSL modem i ako ima TM može ići do 25/2 toliko je za mojaTV net1
VrliBosnjanin

#66622 Re: BHTelecom All About

Post by VrliBosnjanin »

apokalipso2 wrote:
Nije ti brzina 900 KBps nego ti fino piše da je brzina 9 Mbps (što uopšte nije sporo), pa na osnovu ovoga pretpostavljam da je u pitanju NetFlat 10 paket. Zavisno od udaljenosti od centrale i infrastrukture možda se može podići na 10 Mbps koliki je i paket, ali to ti može pomoći neko ko radi u telecom-u.
E moj ti..... 900 kilobajti il ti ga 0.9 megabajti ili ti ga 9 megaBITA. :run:
REDDEVILS wrote:[
Kakva je procedura za tu nadoplatu, da li je zavrzlama treba li potpisivati nove ugovore i koliko se ceka na novi modem??
jarobot wrote: Piše da koristi MojaTV. Ne mora ništa doplaćivati ,treba zatražiti VDSL modem i ako ima TM može ići do 25/2 toliko je za mojaTV net1
Jel se mora otici u njihovu poslovnicu ili mogu to izganjati preko 1444?
apokalipso2

#66624 Re: BHTelecom All About

Post by apokalipso2 »

VrliBosnjanin wrote:
apokalipso2 wrote:
E moj ti..... 900 kilobajti il ti ga 0.9 megabajti ili ti ga 9 megaBITA. :run:
Ako cemo tacno, 900 KBps ili kBps (kilo se pise sa malim k a ne velikim K) je 7,2 Mbps (megabita) a ne 9 kako ti kazes. 1 B (bajt) cini 8 b (bita)
probook

#66625 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

probook wrote:Posto ja ne kontam nikako ovu bht stranicu moze li neko napisati koliko kosta ps4 (onaj najjeftiniji) uz neki extra paket od 30-40 KM na 12 ili 24 mjeseca?

...niko :roll:
Locked