BHTelecom All About
Moderator: Benq
- tovarish
#66551 Re: BHTelecom All About
Kako to da niko ne komentariše to što je Telemach prevario BH Telecom sa pokretanjem kanala Nova Sport, gdje će se prikazivati najatraktivniji sportski sadržaji, umjesto na SK.
- madesa
#66552 Re: BHTelecom All About
pitanje za korisnike top tima. imaju ovi paketi toptimp 15 ,30,50 itd, sad me zanima koliko koji paket dobije novca za koristenje da ne bi presao limit svoj. Na analitickoj kartici racuna mi pise top tim 15 da ima pretplatu 26 a top tim30 da ima 38 i zato mi je ovo nekako nelogicno. ako moze neko objasnjenje oko ovoga
- _Reds_
#66553 Re: BHTelecom All About
Telemach će varati, dok mu jednom neko ne pukne milionske kaze.tovarish wrote:Kako to da niko ne komentariše to što je Telemach prevario BH Telecom sa pokretanjem kanala Nova Sport, gdje će se prikazivati najatraktivniji sportski sadržaji, umjesto na SK.
Njihov način borbe protiv konkurencije je takav.
- fusion_ba
#66554 Re: BHTelecom All About
Moze im se, a izgleda da im se vise isplati da placaju kazne nego da ustupe SK/Novu Sport drugima.
- _Reds_
#66555 Re: BHTelecom All About
Zato što su kazne smiješne.fusion_ba wrote:Moze im se, a izgleda da im se vise isplati da placaju kazne nego da ustupe SK/Novu Sport drugima.
Pa i EU upale Googlu ili Microsoftu kaze u milijardama.
-
zecov
#66556 Re: BHTelecom All About
Ne vjerujem da ce ukinuti na SK, vjerovatno ce ici paralelnotovarish wrote:Kako to da niko ne komentariše to što je Telemach prevario BH Telecom sa pokretanjem kanala Nova Sport, gdje će se prikazivati najatraktivniji sportski sadržaji, umjesto na SK.
- MTV
#66557 Re: BHTelecom All About
Zato im je u Sloveniji odbijen zahtijev za kupovinom kanala POP i Kanal A. Plus toga operater ne smije biti vlasnik kanala pa tamo moraju prodati sport klubove. Zato kod njih u ponudi nema SK7-10, SK 4K i SK Esports. Nesto ce oni uraditi slicno kao i sa Total TV HR._Reds_ wrote:Telemach će varati, dok mu jednom neko ne pukne milionske kaze.tovarish wrote:Kako to da niko ne komentariše to što je Telemach prevario BH Telecom sa pokretanjem kanala Nova Sport, gdje će se prikazivati najatraktivniji sportski sadržaji, umjesto na SK.
Njihov način borbe protiv konkurencije je takav.
Mora se priznati odlicno odigrano sa njihove strane. Jos tako da uradi Telekom Srbija, sve atraktivno pokupi sa Arena i stavi na neki svoj novi kanal npr Arena Premium, Prva Sport, Superstar Sport, STAR Sport i sl. a uvalili svima Arene i opet imaju exkluzivu za sebe
-
kakaljin
#66558 Re: BHTelecom All About
zecov wrote:Ne vjerujem da ce ukinuti na SK, vjerovatno ce ici paralelnotovarish wrote:Kako to da niko ne komentariše to što je Telemach prevario BH Telecom sa pokretanjem kanala Nova Sport, gdje će se prikazivati najatraktivniji sportski sadržaji, umjesto na SK.
Ne vjerujem da ce sada nesto biti, jer ce to biti prevara vijeka. Onda ce se vjerovatno dici na veci nivo jer i do sada su imali velkih aferima.
Ali nadam se da nece do toga doci vec da ce svi imati sve pa bori se sa cijenom i ostalim uslugama da privuku korisnike.
-
hipija
#66559 Re: BHTelecom All About
Ako Nova Sport posluži svojoj namjeni,a to su najekskluzivniji sportski sadržaji koji bi inače išli na nekom od SK kanala, onda će zavaliti i Eronet i Mtel a ne samo BHT, ako kanal ostane čista ekskluziva Telemacha.
U bliskoj budućnosti kanal niko neće dobiti od konkurencije, to je sigurno a ako neki dobiju prije a drugi se načekaju u godinama računajući, onda opet imamo deja vu.
U bliskoj budućnosti kanal niko neće dobiti od konkurencije, to je sigurno a ako neki dobiju prije a drugi se načekaju u godinama računajući, onda opet imamo deja vu.
- MTV
#66560 Re: BHTelecom All About
Mtel tako moze ne dati NBA kanal Telemachu.
Ovdje mogu samo izvisiti BHT i Eronet.
Ovdje mogu samo izvisiti BHT i Eronet.
- seoBIH
#66561 Re: BHTelecom All About
Da li mi neko moze navasti najjednostavnij nacin na koji mogu zahtjevati povecanje brzine? Na vikendici koristim Moja TV Full 1 i kada sam emailom ih pitao za
Na koji nacin da ovo uradim, nije KS?
odgovorili su da moram nazvati. Kada sam nazvao, operator nije znao o cemu se radi, pa je nadrkana zena trazila da je uputim gdje da pronađe ovu informaciju na web stranici telekoma. Kada sam je uputio, preusmjeravala me lijevo-desno i opet nista nisam potigao. Ja NE ZELIM DA MOLIM, vec zelim da podnesem zahtjev da mi se isporuci maksimalna moguca brzina.U slučaju postojanja tehničke mogućnosti korisniku će se, za pakete koji uključuju deklarisanu brzinu sa oznakom (+) isporučiti i veća pristupna brzina. Za slučaj deklarisane brzine od 10+/1+ Mbps maksimalna brzina koja bi se isporučila korisnicima je 25/2 Mbps
-
allem_77
#66562 Re: BHTelecom All About
Ako imaš vdsl modem, mogao bi ti neko od ovih forumaša koji rade u telecomu pokušati daljinskim putem to naštimati.seoBIH wrote:Da li mi neko moze navasti najjednostavnij nacin na koji mogu zahtjevati povecanje brzine? Na vikendici koristim Moja TV Full 1 i kada sam emailom ih pitao za
odgovorili su da moram nazvati. Kada sam nazvao, operator nije znao o cemu se radi, pa je nadrkana zena trazila da je uputim gdje da pronađe ovu informaciju na web stranici telekoma. Kada sam je uputio, preusmjeravala me lijevo-desno i opet nista nisam potigao. Ja NE ZELIM DA MOLIM, vec zelim da podnesem zahtjev da mi se isporuci maksimalna moguca brzina.U slučaju postojanja tehničke mogućnosti korisniku će se, za pakete koji uključuju deklarisanu brzinu sa oznakom (+) isporučiti i veća pristupna brzina. Za slučaj deklarisane brzine od 10+/1+ Mbps maksimalna brzina koja bi se isporučila korisnicima je 25/2 Mbps
-
xeksor
#66563 Re: BHTelecom All About
evo sta mi bh telekom odgovori:crnivrag wrote:Ne rade, tako je oduvijek kad se tek ubace neki novi kanali, dok im neko ne javi za problem.xeksor wrote:Pitanje
Rade li vam sk kanali preko multiscreen aplikacije. Meni svi kanali rade samo sk ne
Ako se ne javi na vrijeme, to može potrajati i mjesecima.
Kao npr. što ne radi kamera "Kanjon Une" otkako su je ubacili, jer nisu odradili tu aktivaciju za Multiscreen aplikaciju.
Osim SK kanala, ne rade ni ostali kanali United Grupe koji su ubačeni u nedjelju: N1, Pikaboo, Vavoom, Grand, Lov i Ribolov, SK Golf, SK eSports.
Potpisom Ugovora s dobavljačem Sport Klub d.o.o rješena su prava samo za IPTV korisnike (fizička lica) koji uslugu koriste preko IPTV STB uređaja.
-
MrProper
#66564 Re: BHTelecom All About
Pozdrav, na igricama imam ping od 60-80, moja tv full 1 sam (10/1) kada bi npr uzeo paket od 100/10 da li bi me i bolji ping docekao?
i usput vidim da je neko gore napisao da moze se isporuciti brzina i do 25mbps. ima li ko ljubazan da kaze kako ide procedura ili link gdje to pise posto prvi put cujem za to. nemojte ni prvo pitanje zaboraviti
hvala unaprijed
i usput vidim da je neko gore napisao da moze se isporuciti brzina i do 25mbps. ima li ko ljubazan da kaze kako ide procedura ili link gdje to pise posto prvi put cujem za to. nemojte ni prvo pitanje zaboraviti
hvala unaprijed
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#66565 Re: BHTelecom All About
Ping nije vezan za brzinu, tako da ne vjerujem da ćeš imati ikakvu razliku. Vjerujem da imaš dovoljnu brzine za igranje online igara, nebih rekao da je potrebno više od 1Mbps upload za bilo koju igru, tako da s te strane nebi trebao biti problem.
-
MrProper
#66566 Re: BHTelecom All About
-
Mehemed
#66567 Re: BHTelecom All About
Igram samo csgo, ping mi je od 30 do 80 ms(zavisi od udaljenosti servera), većinom oko 45, mada nisam na BHT internetu, koristim internet od drugog providera, tako da nije realno poređenje.
-
papebih
#66568 Re: BHTelecom All About
Imamo u ponudi bht 10 sport klub kanala a utakmica real - levante pise da je na sk hd. Da li to znaci da je korisnici bht nece moci gledati?
- MTV
#66569 Re: BHTelecom All About
Nece moci gledat. Taj kanal ima samo Telemach i Total.papebih wrote:Imamo u ponudi bht 10 sport klub kanala a utakmica real - levante pise da je na sk hd. Da li to znaci da je korisnici bht nece moci gledati?
Taj kanal nemaju ni mtel ni Eronet.
Tako ce biti i sa novim kanalom "Nova Sport". Ili ce eventualno SK HD postati Nova Sport.
- seoBIH
#66570 Re: BHTelecom All About
Hvala na odgovoru. Zvao sam i kazu da postoji mogucnost, da bi pustili. Da li neko moze analizirati liniju? Trenutno koristim 2 STB-a, da li ima mogucnosti da ide 25/2? Drugi STB se ne koristi toliko, HD mi nije bitan.allem_77 wrote:
Ako imaš vdsl modem, mogao bi ti neko od ovih forumaša koji rade u telecomu pokušati daljinskim putem to naštimati.

-
mulderm
#66571 Re: BHTelecom All About
Trebas traziti da te prebave na VDSL imas TM . Ne moze po adsl 25Mbps downseoBIH wrote:Hvala na odgovoru. Zvao sam i kazu da postoji mogucnost, da bi pustili. Da li neko moze analizirati liniju? Trenutno koristim 2 STB-a, da li ima mogucnosti da ide 25/2? Drugi STB se ne koristi toliko, HD mi nije bitan.allem_77 wrote:
Ako imaš vdsl modem, mogao bi ti neko od ovih forumaša koji rade u telecomu pokušati daljinskim putem to naštimati.
- purgatorio
#66572 Re: BHTelecom All About

Može li kod mene ovo bar na 10Mbps?
- Tesla Edison
#66573 Re: BHTelecom All About
Ma ni naopako. Nema šanse. Dobro da i to radi.purgatorio wrote:
Može li kod mene ovo bar na 10Mbps?
-
allem_77
#66574 Re: BHTelecom All About
A po kojem osnovu izganjati taj vdsl modem? Ja sam čak pokušavao prelaskom na veći paket. Monter dolazio, isprobao, rekao da nema tehničke mogućnosti, i odnio vdsl modem.mulderm wrote:Trebas traziti da te prebave na VDSL imas TM . Ne moze po adsl 25Mbps downseoBIH wrote:Hvala na odgovoru. Zvao sam i kazu da postoji mogucnost, da bi pustili. Da li neko moze analizirati liniju? Trenutno koristim 2 STB-a, da li ima mogucnosti da ide 25/2? Drugi STB se ne koristi toliko, HD mi nije bitan.allem_77 wrote:
-
Mehemed
#66575 Re: BHTelecom All About
Aktivirao u Srijedu ujutro opciju "Flat 5 dana"(20GB) i nisam štedio ni malo, muziku puštao samo preko youtube-a, ništa preko mobitela i na kraju uspio potrošiti samo nešto više od 7GB. Najviše je otišlo na speedtest(3.28GB), zatim na youtube(2.70GB) i ono ostalo na sve ostale aplikacije.
Dok je bilo 10GB bilo je teško potrošiti, a ovako sa 20 je baš nemoguće, jedino da se pusti hotspot pa da više uređaja koristi...
Ovaj paket će definitivno zadovoljiti i najzahtjevnije mobilne korisnike.
Dok se zaposlim prelazim na Extra NET, definitivno mi može biti 10-20GB mjesec dana uz normalno korištenje

Dok je bilo 10GB bilo je teško potrošiti, a ovako sa 20 je baš nemoguće, jedino da se pusti hotspot pa da više uređaja koristi...
Ovaj paket će definitivno zadovoljiti i najzahtjevnije mobilne korisnike.
Dok se zaposlim prelazim na Extra NET, definitivno mi može biti 10-20GB mjesec dana uz normalno korištenje