Sve zavisi od lokalne mreže, opterećenosti, same kućne instalacije i tome slično. Bilo je slučajeva da ljudi imaju svoja kućna rf pojačala a ja sam lično na nekim adresama postavljao i po pet resivera (renta plus dodatni) ali za to moraš imati nekoga u TM da to odobrikakaljin wrote:zateznistub wrote:Čitam i ne mogu da vjerujem sta čovjek piše iz posta u post...Radar71 wrote: Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?
Zatezni,
posto si ti dobro upucen oko ovoga, koliko se moze resivera li ci modula/TVa spojiti na taj jedan prikljucak da ne dodje do slabljenja signala ne mislim sto telemach govori da mozes max 3 vec tehnicki na digitalni signal, ne na analogiju.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- zateznistub
#66551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
kakaljin
#66552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja pretpostavio sam da mora biti dobro kvalitena mreza i da imas u kuci/stanu pojacalo za signal. Hvala na potvrdizateznistub wrote:Sve zavisi od lokalne mreže, opterećenosti, same kućne instalacije i tome slično. Bilo je slučajeva da ljudi imaju svoja kućna rf pojačala a ja sam lično na nekim adresama postavljao i po pet resivera (renta plus dodatni) ali za to moraš imati nekoga u TM da to odobrikakaljin wrote:zateznistub wrote: Čitam i ne mogu da vjerujem sta čovjek piše iz posta u post...
Zatezni,
posto si ti dobro upucen oko ovoga, koliko se moze resivera li ci modula/TVa spojiti na taj jedan prikljucak da ne dodje do slabljenja signala ne mislim sto telemach govori da mozes max 3 vec tehnicki na digitalni signal, ne na analogiju.
- afannedim
#66553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ova mu je najjača.kokikol wrote:a šta si ti zaposlen u TM kao forumski savjetnik i promotor?crnivrag wrote:Ovo nije tačno, ja sam uvijek tu, samo što u zadnje vrijeme ne pišem postove, a nikad ti nisam rekao da možeš davati podršku bilo kome, a jedina istina u ovome svemu je da sam te savjetovao kako da podesiš wireless konekciju, da imaš što kvalitetniji i bolji pristup mreži i mrežnim resursima.duffy_duck wrote:
U inbox mi je rekao da ukoliko nekad on nije tu, da pomognem ostalima sve zavisi sta im treba. Itd.
Uz to bi mu savjetovao zamjenu kanala odnosno zamjenu frekvencije na 40 mhz.
Tako da će mene Telemach nalijepiti zbog toga što ti ovdje iznosiš neistinu, u vidu ove rečenice da sam te ja savjetovao da pomažeš ljudima, kada ja nisam tu.
Ja tu pomažem ljudima već 3 godine, i znam kakvi problemi se javljaju i kod svakog se ne mogu otkloniti na isti način, a također sam ja i IT stručnjak, što mi daje ipak neko pravo da pomognem ljudima sa svojim naučenim, i stečenim znanjem i iskustvom sa Telemach uslugama, kao i sa općenitom podrškom za IT tehnologije.
- agent_zero
#66554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:Javi mi se u pp pomocicu ti koliko mogu da se sprijeci ovi problemi.djkurt wrote:sramota:
- djkurt
#66555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što je najluđe, ja sam iz Gračanice i ovaj rezultat je sa serverom iz Gračanice, još je manji download kad uzmem telemahov server.djkurt wrote:sramota:
AL ako uzmemo u obzir da telekomov internet je znao neimati signala po mjesec dana nikako, ovo dođe kao premija. Bilo bi smiješno da nije žalosno.
Last edited by djkurt on 31/05/2018 09:48, edited 1 time in total.
- crnivrag
#66556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao što sam više puta navodio, ja sam samo običan korisnik Telemach usluga, ali zbog toga što ovdje pomažem ljudima već 3 godine, svoj identitet sam podijelio sa Telemach uposlenicima, i inače neke od njih sam upoznao i lično, tako da se od mene očekuje da budem primjer uzornog forumaša.kokikol wrote: a šta si ti zaposlen u TM kao forumski savjetnik i promotor?
- crnivrag
#66557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Afane, opet mi slamaš srce, zar nismo sad cool ti i jaafannedim wrote:
Ova mu je najjača.
- Telemach
#66558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo djkurt,djkurt wrote:Što je najluđe, ja sam iz Gračanice i ovaj rezultat je sa serverom iz Gračanice, još je manji download kad uzmem telemahov server.djkurt wrote:sramota:
![]()
![]()
![]()
AL ako uzmemo u obzir da telekomov internet je znao neimati signala po mjesec dana nikako, ovo dođe kao premija. Bilo bi smiješno da nije žalosno.
Molimo Vas da broj Ugovora i kontakt broj na kojem ste dostupni dostavite u pp.
Odmah ćemo provjeriti Vaše navode i korigovati sve što je potrebno u najkraćem roku.
- djkurt
#66559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nisam ja potpisao novi ugovor sa vama, ja sam bio korisnik kablovskog interneta u Gračanici kad ste ga kupili i plaćao tada 30KM a i sada plaćam nešto malo više od 30KM. Al svejedno iako je najslabiji paket ovo je žalosna brzina.Telemach wrote:Zdravo djkurt,djkurt wrote:Što je najluđe, ja sam iz Gračanice i ovaj rezultat je sa serverom iz Gračanice, još je manji download kad uzmem telemahov server.djkurt wrote:sramota:
![]()
![]()
![]()
Molimo Vas da broj Ugovora i kontakt broj na kojem ste dostupni dostavite u pp.
Odmah ćemo provjeriti Vaše navode i korigovati sve što je potrebno u najkraćem roku.
- Telemach
#66560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potrudićemo se da nađemo najbolje rješenje, samo Vas molimo za saradnju, dostavite nam podatke.djkurt wrote: nisam ja potpisao novi ugovor sa vama, ja sam bio korisnik kablovskog interneta u Gračanici kad ste ga kupili i plaćao tada 30KM a i sada plaćam nešto malo više od 30KM. Al svejedno iako je najslabiji paket ovo je žalosna brzina.
- Rugafet
#66561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trenutno imam epc 3925, a imam i neki tp linkov ruter, kako ono ide da spojim ovaj tp link da on bude ruter, je li kad ih spojim samo na epc ukinem wifi ili?
Ovo hocu samo nesto da provjerim
- crnivrag
#66562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ugasiš wifi na EPC 3925, a uštekaš UTP kabal u jedan od portova na EPC modemu, dok drugi kraj kabla uštekaš u internet port na TP-Link routeru, i trebao bi da ti proradi internet i wifi putem tog routera.Rugafet wrote:Trenutno imam epc 3925, a imam i neki tp linkov ruter, kako ono ide da spojim ovaj tp link da on bude ruter, je li kad ih spojim samo na epc ukinem wifi ili?
- afannedim
#66564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pomaži ljudima, ovo ostalo ostavi za sebe. Kontaš šta hoću da ti kažem.crnivrag wrote:Afane, opet mi slamaš srce, zar nismo sad cool ti i jaafannedim wrote:
Ova mu je najjača.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#66565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa popravi mi jutroagent_zero wrote:duffy_duck wrote:Javi mi se u pp pomocicu ti koliko mogu da se sprijeci ovi problemi.djkurt wrote:sramota:
[img]http://.speedtest.net/result/7353020023.png[/img]![]()
![]()
-
j66o
#66566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad ce ured 6 mjeseci kako je ubacen Pink paket a o rijesenju problema sa Epg ni rijeci...zalosno...isto ce ovo zavrsiti kao Nat geo HD,samo u tisini i vrijeme da prodje i to tako svijetu i postane normalno!!
- afannedim
#66567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jer moguće da ti je Pink (EPG) toliko bitan u životu.
- beni-bu-man
#66568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jebi ga i ja bih volio da vidim koje sranje da ne gledamafannedim wrote:Jer moguće da ti je Pink (EPG) toliko bitan u životu.
- mirsek
#66569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav Zatezni, imas PP.zateznistub wrote: Sve zavisi od lokalne mreže, opterećenosti, same kućne instalacije i tome slično. Bilo je slučajeva da ljudi imaju svoja kućna rf pojačala a ja sam lično na nekim adresama postavljao i po pet resivera (renta plus dodatni) ali za to moraš imati nekoga u TM da to odobri
- zateznistub
#66570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OdgovoriJomirsek wrote: Pozdrav Zatezni, imas PP.
-
j66o
#66571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ne znam kako bi ti odgovorio na ovo pitanje,malo je glupo ovo sto si napiso,naravno da je bitno jer nekad bi mozda pogledo neki film,tamam planiras pripremis se da pojedes picu kad ono ti nose govno...mozda ti je sad jasnijeafannedim wrote:Jer moguće da ti je Pink (EPG) toliko bitan u životu.
- afannedim
#66572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
j66o wrote:Pa ne znam kako bi ti odgovorio na ovo pitanje,malo je glupo ovo sto si napiso,naravno da je bitno jer nekad bi mozda pogledo neki film,tamam planiras pripremis se da pojedes picu kad ono ti nose govno...mozda ti je sad jasnijeafannedim wrote:Jer moguće da ti je Pink (EPG) toliko bitan u životu.
- valjuga
#66573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li Telemach nudi samo internet,slučajno?
Ako ko zna da nam hodgovori
- Radar71
#66574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne isplati sevaljuga wrote:Da li Telemach nudi samo internet,slučajno?
- Rugafet
#66575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukakio sam nesto malo sad zonglirajuci sa ovim ruterima pa mi sad na epc nece uci preko 192.168.0.1 Da li bi reset epc to rijesio ? Ne smijem probat da ne bi ostao bez konekcije skroz pa usro i sefa i stanicu