Javi mi se u pp pomocicu ti koliko mogu da se sprijeci ovi problemi.djkurt wrote:sramota:
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
duffy_duck
#66526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Benq
#66527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bolje nemoj... ostace i bez toga sto imaduffy_duck wrote:Javi mi se u pp pomocicu ti koliko mogu da se sprijeci ovi problemi.djkurt wrote:sramota:
-
duffy_duck
#66528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq meni je crni pomogao i uputio me je kako da ja drugima pomognem ne znam sto za sve sto objavim ti se prvi nadjes ismijati..Benq wrote:Bolje nemoj... ostace i bez toga sto imaduffy_duck wrote:Javi mi se u pp pomocicu ti koliko mogu da se sprijeci ovi problemi.djkurt wrote:sramota:
- Benq
#66529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne ismijavam te, ali odlicno poznajem citavu situaciju. Ne mozes mu ti nista pomoci...duffy_duck wrote: Benq meni je crni pomogao i uputio me je kako da ja drugima pomognem ne znam sto za sve sto objavim ti se prvi nadjes ismijati..
P.S. I nije te crni uputio kako da drugima pomazes, ne valja lagat, uvalit ces covjeka bez veze...
-
j66o
#66530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:U te sobe mozes uzet ci modul, ili mozes uzet kablovsku.j66o wrote:Pitanje za forum koji su malo bolje upuceni u sve ovo:
Imam telemach paket DNG sa osnovnim i 2 dodatna resivera...e sad imam jos 2 dodatne sobe a Telemach ne nudi vise od 3 resivera..e koja opcija i da li postoji da i u tim sobama imam po resiver?
Jel to znaci uz ova 3 resivera mogu uzeti ta dva ci modula na isti ugovor??
- kokikol
#66531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dalje od ovoga preko koaxijalnih kablova neće ni moćiIza prozora wrote:ugledajte se malo na logosoft, ljudi uveli internet od 1GBps download i upload, a vi jedva da dajete korisnicima i 40 mb downloada 6mb uploada, sramota ste ne samo drzave nego i okruzenja
- Benq
#66532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, po jednom ugovoru idu maksimalno 3 digitalna uredjaja...j66o wrote:
- Radar71
#66533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo večeras je okTelemach wrote:Jutro Radar71, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?Radar71 wrote:
- semirsar
#66534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne grmi, ne sijeva, ne lijeva...Radar71 wrote:Evo večeras je okTelemach wrote:Jutro Radar71, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?Radar71 wrote:
- Rugafet
#66535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ernaldo
brazilac neki sljaka za tm
- Sir Charles
#66536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav. Molio bih za savjet ljudi koji se razumiju. Interesuje me moze li se nešto učiniti da se smanji ping? Na speedtestu mi je ping 15-25 ms prema Telemach serveru, ali prema drugim serverima je to od 50-100 ms. Da li bi pomoglo ako bih stavio neke kvalitetnije kablove u kući? Telemach je uradio kompletnu novu mrežu do kuće i stub mi je tačno ispred kuće.
Koliko sam informisan, ovi parametri signala su odlični.

Inače, nemam problema sa uslugom i sve radi kako treba, ali bih volio da je ping manji zbog multiplayer igara. Hvala unaprijed na odgovorima

Inače, nemam problema sa uslugom i sve radi kako treba, ali bih volio da je ping manji zbog multiplayer igara. Hvala unaprijed na odgovorima
- Benq
#66537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliki ti je ping u igrama ?Sir Charles wrote: Inače, nemam problema sa uslugom i sve radi kako treba, ali bih volio da je ping manji zbog multiplayer igara. Hvala unaprijed na odgovorima
I kad radis test ili igras igre, da li ti u pozadini radi neki torrent client ?
Nadam se da si spojen direktno na modem preko mreznog kabla kad igras igre, jer preko wifi-a ping obicno bude visi u odnosu na direktnu vezu.
- Sir Charles
#66538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U igrama je obično 70-80, nikad preko 100. To je ok, ali naravno da bi bilo bolje što manje. Uvijek igram na evropskim serverima. Torrent, kao i ostale aplikacije koje bi na bilo koji način mogle uticati na internet su obavezno pogašene.
Da, kompjuter je spojen direktno kablom (ruter je odmah pored).
I na kraju da, preko wifi-a je ping viši za nekoliko ms.
Da, kompjuter je spojen direktno kablom (ruter je odmah pored).
I na kraju da, preko wifi-a je ping viši za nekoliko ms.
-
duffy_duck
#66539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da.j66o wrote:duffy_duck wrote:U te sobe mozes uzet ci modul, ili mozes uzet kablovsku.j66o wrote:Pitanje za forum koji su malo bolje upuceni u sve ovo:
Imam telemach paket DNG sa osnovnim i 2 dodatna resivera...e sad imam jos 2 dodatne sobe a Telemach ne nudi vise od 3 resivera..e koja opcija i da li postoji da i u tim sobama imam po resiver?
-
duffy_duck
#66540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U inbox mi je rekao da ukoliko nekad on nije tu, da pomognem ostalima sve zavisi sta im treba. Itd.Benq wrote:Ne ismijavam te, ali odlicno poznajem citavu situaciju. Ne mozes mu ti nista pomoci...duffy_duck wrote: Benq meni je crni pomogao i uputio me je kako da ja drugima pomognem ne znam sto za sve sto objavim ti se prvi nadjes ismijati..
P.S. I nije te crni uputio kako da drugima pomazes, ne valja lagat, uvalit ces covjeka bez veze...
Uz to bi mu savjetovao zamjenu kanala odnosno zamjenu frekvencije na 40 mhz.
-
duffy_duck
#66541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trebao bi i Telemach provuci optiku.kokikol wrote:dalje od ovoga preko koaxijalnih kablova neće ni moćiIza prozora wrote:ugledajte se malo na logosoft, ljudi uveli internet od 1GBps download i upload, a vi jedva da dajete korisnicima i 40 mb downloada 6mb uploada, sramota ste ne samo drzave nego i okruzenja
- crnivrag
#66542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo nije tačno, ja sam uvijek tu, samo što u zadnje vrijeme ne pišem postove, a nikad ti nisam rekao da možeš davati podršku bilo kome, a jedina istina u ovome svemu je da sam te savjetovao kako da podesiš wireless konekciju, da imaš što kvalitetniji i bolji pristup mreži i mrežnim resursima.duffy_duck wrote:
U inbox mi je rekao da ukoliko nekad on nije tu, da pomognem ostalima sve zavisi sta im treba. Itd.
Tako da će mene Telemach nalijepiti zbog toga što ti ovdje iznosiš neistinu, u vidu ove rečenice da sam te ja savjetovao da pomažeš ljudima, kada ja nisam tu.
Ja tu pomažem ljudima već 3 godine, i znam kakvi problemi se javljaju i kod svakog se ne mogu otkloniti na isti način, a također sam ja i IT stručnjak, što mi daje ipak neko pravo da pomognem ljudima sa svojim naučenim, i stečenim znanjem i iskustvom sa Telemach uslugama, kao i sa općenitom podrškom za IT tehnologije.
-
duffy_duck
#66543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Figurativno sam onda ja to zamislio. Osim sto si me uputio na taj nacin za wireless konekciju vidim da i kolega ima isti problem pa sam kontao da mu pomognem kao sto si ti meni. Naravno opisao bi sve i onda bi se potrudio da mu pomognem.crnivrag wrote:Ovo nije tačno, ja sam uvijek tu, samo što u zadnje vrijeme ne pišem postove, a nikad ti nisam rekao da možeš davati podršku bilo kome, a jedina istina u ovome svemu je da sam te savjetovao kako da podesiš wireless konekciju, da imaš što kvalitetniji i bolji pristup mreži i mrežnim resursima.duffy_duck wrote:
U inbox mi je rekao da ukoliko nekad on nije tu, da pomognem ostalima sve zavisi sta im treba. Itd.
Tako da će mene Telemach nalijepiti zbog toga što ti ovdje iznosiš neistinu, u vidu ove rečenice da sam te ja savjetovao da pomažeš ljudima, kada ja nisam tu.
Ja tu pomažem ljudima već 3 godine, i znam kakvi problemi se javljaju i kod svakog se ne mogu otkloniti na isti način, a također sam ja i IT stručnjak, što mi daje ipak neko pravo da pomognem ljudima sa svojim naučenim, i stečenim znanjem i iskustvom sa Telemach uslugama, kao i sa općenitom podrškom za IT tehnologije.
-
duffy_duck
#66544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve zavisi od kojeg telemach servera dobiva signal pinga i od tog zavisi njegova jacina.Sir Charles wrote:Pozdrav. Molio bih za savjet ljudi koji se razumiju. Interesuje me moze li se nešto učiniti da se smanji ping? Na speedtestu mi je ping 15-25 ms prema Telemach serveru, ali prema drugim serverima je to od 50-100 ms. Da li bi pomoglo ako bih stavio neke kvalitetnije kablove u kući? Telemach je uradio kompletnu novu mrežu do kuće i stub mi je tačno ispred kuće.
- kokikol
#66545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a šta si ti zaposlen u TM kao forumski savjetnik i promotor?crnivrag wrote:Ovo nije tačno, ja sam uvijek tu, samo što u zadnje vrijeme ne pišem postove, a nikad ti nisam rekao da možeš davati podršku bilo kome, a jedina istina u ovome svemu je da sam te savjetovao kako da podesiš wireless konekciju, da imaš što kvalitetniji i bolji pristup mreži i mrežnim resursima.duffy_duck wrote:
-
tap3ah75
#66546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad ističu pink kanali?
I hoću li moći potpisati na 2 godine da dobijem njih i arene i onaj cinestar?
Imam onaj najeftiniji trio i još uvijek sam pod ugovorom od 2 godine.
- Benq
#66547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Promocija Pink kanala traje do 31.07. , a uz obnovu ugovora ces moci dobiti Pink, Arene SD i Cinestar Premiere HD.tap3ah75 wrote:Kad ističu pink kanali?
- Radar71
#66548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?duffy_duck wrote:.Da.
- zateznistub
#66549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čitam i ne mogu da vjerujem sta čovjek piše iz posta u post...Radar71 wrote: Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?
-
kakaljin
#66550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zateznistub wrote:Čitam i ne mogu da vjerujem sta čovjek piše iz posta u post...Radar71 wrote: Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?
Zatezni,
posto si ti dobro upucen oko ovoga, koliko se moze resivera li ci modula/TVa spojiti na taj jedan prikljucak da ne dodje do slabljenja signala ne mislim sto telemach govori da mozes max 3 vec tehnicki na digitalni signal, ne na analogiju.