Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
duffy_duck

#66526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

djkurt wrote:sramota:
Image
Javi mi se u pp pomocicu ti koliko mogu da se sprijeci ovi problemi.
Benq

#66527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

duffy_duck wrote:
Image
Bolje nemoj... ostace i bez toga sto ima :mrgreen:
duffy_duck

#66528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Benq wrote:
duffy_duck wrote:
Image
Bolje nemoj... ostace i bez toga sto ima :mrgreen:
Benq meni je crni pomogao i uputio me je kako da ja drugima pomognem ne znam sto za sve sto objavim ti se prvi nadjes ismijati..
Benq

#66529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

duffy_duck wrote: Benq meni je crni pomogao i uputio me je kako da ja drugima pomognem ne znam sto za sve sto objavim ti se prvi nadjes ismijati..
Ne ismijavam te, ali odlicno poznajem citavu situaciju. Ne mozes mu ti nista pomoci...

P.S. I nije te crni uputio kako da drugima pomazes, ne valja lagat, uvalit ces covjeka bez veze...
j66o

#66530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

duffy_duck wrote:
j66o wrote:Pitanje za forum koji su malo bolje upuceni u sve ovo:
Imam telemach paket DNG sa osnovnim i 2 dodatna resivera...e sad imam jos 2 dodatne sobe a Telemach ne nudi vise od 3 resivera..e koja opcija i da li postoji da i u tim sobama imam po resiver?
U te sobe mozes uzet ci modul, ili mozes uzet kablovsku.

Jel to znaci uz ova 3 resivera mogu uzeti ta dva ci modula na isti ugovor??
kokikol

#66531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Iza prozora wrote:ugledajte se malo na logosoft, ljudi uveli internet od 1GBps download i upload, a vi jedva da dajete korisnicima i 40 mb downloada 6mb uploada, sramota ste ne samo drzave nego i okruzenja
dalje od ovoga preko koaxijalnih kablova neće ni moći
Benq

#66532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

j66o wrote:
Ne, po jednom ugovoru idu maksimalno 3 digitalna uredjaja...
Radar71

#66533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote:
Radar71 wrote: :-)
Jutro Radar71, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?
Evo večeras je ok
semirsar

#66534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Radar71 wrote:
Telemach wrote:
Radar71 wrote: :-)
Jutro Radar71, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?
Evo večeras je ok
ne grmi, ne sijeva, ne lijeva... :mrgreen:
Rugafet

#66535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ernaldo 8) brazilac neki sljaka za tm
Sir Charles

#66536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sir Charles »

Pozdrav. Molio bih za savjet ljudi koji se razumiju. Interesuje me moze li se nešto učiniti da se smanji ping? Na speedtestu mi je ping 15-25 ms prema Telemach serveru, ali prema drugim serverima je to od 50-100 ms. Da li bi pomoglo ako bih stavio neke kvalitetnije kablove u kući? Telemach je uradio kompletnu novu mrežu do kuće i stub mi je tačno ispred kuće.

Koliko sam informisan, ovi parametri signala su odlični.

Image

Inače, nemam problema sa uslugom i sve radi kako treba, ali bih volio da je ping manji zbog multiplayer igara. Hvala unaprijed na odgovorima
Benq

#66537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Sir Charles wrote: Inače, nemam problema sa uslugom i sve radi kako treba, ali bih volio da je ping manji zbog multiplayer igara. Hvala unaprijed na odgovorima
Koliki ti je ping u igrama ?

I kad radis test ili igras igre, da li ti u pozadini radi neki torrent client ?

Nadam se da si spojen direktno na modem preko mreznog kabla kad igras igre, jer preko wifi-a ping obicno bude visi u odnosu na direktnu vezu.
Sir Charles

#66538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sir Charles »

U igrama je obično 70-80, nikad preko 100. To je ok, ali naravno da bi bilo bolje što manje. Uvijek igram na evropskim serverima. Torrent, kao i ostale aplikacije koje bi na bilo koji način mogle uticati na internet su obavezno pogašene.

Da, kompjuter je spojen direktno kablom (ruter je odmah pored).

I na kraju da, preko wifi-a je ping viši za nekoliko ms.
duffy_duck

#66539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

j66o wrote:
duffy_duck wrote:
j66o wrote:Pitanje za forum koji su malo bolje upuceni u sve ovo:
Imam telemach paket DNG sa osnovnim i 2 dodatna resivera...e sad imam jos 2 dodatne sobe a Telemach ne nudi vise od 3 resivera..e koja opcija i da li postoji da i u tim sobama imam po resiver?
U te sobe mozes uzet ci modul, ili mozes uzet kablovsku.

Da.
duffy_duck

#66540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Benq wrote:
duffy_duck wrote: Benq meni je crni pomogao i uputio me je kako da ja drugima pomognem ne znam sto za sve sto objavim ti se prvi nadjes ismijati..
Ne ismijavam te, ali odlicno poznajem citavu situaciju. Ne mozes mu ti nista pomoci...

P.S. I nije te crni uputio kako da drugima pomazes, ne valja lagat, uvalit ces covjeka bez veze...
U inbox mi je rekao da ukoliko nekad on nije tu, da pomognem ostalima sve zavisi sta im treba. Itd.
Uz to bi mu savjetovao zamjenu kanala odnosno zamjenu frekvencije na 40 mhz.
duffy_duck

#66541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

kokikol wrote:
Iza prozora wrote:ugledajte se malo na logosoft, ljudi uveli internet od 1GBps download i upload, a vi jedva da dajete korisnicima i 40 mb downloada 6mb uploada, sramota ste ne samo drzave nego i okruzenja
dalje od ovoga preko koaxijalnih kablova neće ni moći
Trebao bi i Telemach provuci optiku.
crnivrag

#66542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
U inbox mi je rekao da ukoliko nekad on nije tu, da pomognem ostalima sve zavisi sta im treba. Itd.
Ovo nije tačno, ja sam uvijek tu, samo što u zadnje vrijeme ne pišem postove, a nikad ti nisam rekao da možeš davati podršku bilo kome, a jedina istina u ovome svemu je da sam te savjetovao kako da podesiš wireless konekciju, da imaš što kvalitetniji i bolji pristup mreži i mrežnim resursima.

Tako da će mene Telemach nalijepiti zbog toga što ti ovdje iznosiš neistinu, u vidu ove rečenice da sam te ja savjetovao da pomažeš ljudima, kada ja nisam tu.

Ja tu pomažem ljudima već 3 godine, i znam kakvi problemi se javljaju i kod svakog se ne mogu otkloniti na isti način, a također sam ja i IT stručnjak, što mi daje ipak neko pravo da pomognem ljudima sa svojim naučenim, i stečenim znanjem i iskustvom sa Telemach uslugama, kao i sa općenitom podrškom za IT tehnologije.
duffy_duck

#66543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:
Ovo nije tačno, ja sam uvijek tu, samo što u zadnje vrijeme ne pišem postove, a nikad ti nisam rekao da možeš davati podršku bilo kome, a jedina istina u ovome svemu je da sam te savjetovao kako da podesiš wireless konekciju, da imaš što kvalitetniji i bolji pristup mreži i mrežnim resursima.

Tako da će mene Telemach nalijepiti zbog toga što ti ovdje iznosiš neistinu, u vidu ove rečenice da sam te ja savjetovao da pomažeš ljudima, kada ja nisam tu.

Ja tu pomažem ljudima već 3 godine, i znam kakvi problemi se javljaju i kod svakog se ne mogu otkloniti na isti način, a također sam ja i IT stručnjak, što mi daje ipak neko pravo da pomognem ljudima sa svojim naučenim, i stečenim znanjem i iskustvom sa Telemach uslugama, kao i sa općenitom podrškom za IT tehnologije.
Figurativno sam onda ja to zamislio. Osim sto si me uputio na taj nacin za wireless konekciju vidim da i kolega ima isti problem pa sam kontao da mu pomognem kao sto si ti meni. Naravno opisao bi sve i onda bi se potrudio da mu pomognem.
duffy_duck

#66544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Sir Charles wrote:Pozdrav. Molio bih za savjet ljudi koji se razumiju. Interesuje me moze li se nešto učiniti da se smanji ping? Na speedtestu mi je ping 15-25 ms prema Telemach serveru, ali prema drugim serverima je to od 50-100 ms. Da li bi pomoglo ako bih stavio neke kvalitetnije kablove u kući? Telemach je uradio kompletnu novu mrežu do kuće i stub mi je tačno ispred kuće.

Koliko sam informisan, ovi parametri signala su odlični.

Image

Inače, nemam problema sa uslugom i sve radi kako treba, ali bih volio da je ping manji zbog multiplayer igara. Hvala unaprijed na odgovorima
Sve zavisi od kojeg telemach servera dobiva signal pinga i od tog zavisi njegova jacina.
kokikol

#66545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:

a šta si ti zaposlen u TM kao forumski savjetnik i promotor?
tap3ah75

#66546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Kad ističu pink kanali?
I hoću li moći potpisati na 2 godine da dobijem njih i arene i onaj cinestar?
Imam onaj najeftiniji trio i još uvijek sam pod ugovorom od 2 godine.
Benq

#66547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tap3ah75 wrote:Kad ističu pink kanali?
I hoću li moći potpisati na 2 godine da dobijem njih i arene i onaj cinestar?
Imam onaj najeftiniji trio i još uvijek sam pod ugovorom od 2 godine.
Promocija Pink kanala traje do 31.07. , a uz obnovu ugovora ces moci dobiti Pink, Arene SD i Cinestar Premiere HD.
Radar71

#66548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

duffy_duck wrote:.

Da.
Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?
zateznistub

#66549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Radar71 wrote: Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?
Čitam i ne mogu da vjerujem sta čovjek piše iz posta u post...
kakaljin

#66550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
Radar71 wrote: Jesi ti dobar majke ti? Zašto lažeš čovjeku?
Čitam i ne mogu da vjerujem sta čovjek piše iz posta u post...

Zatezni,

posto si ti dobro upucen oko ovoga, koliko se moze resivera li ci modula/TVa spojiti na taj jedan prikljucak da ne dodje do slabljenja signala ne mislim sto telemach govori da mozes max 3 vec tehnicki na digitalni signal, ne na analogiju.
Locked