Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eborg wrote:Robijaši prošli kroz grad bez ijednog jedinog incidenta, podijelili letke, navijali iza juga i još kad su završili pokupili svo smeće iza sebe i razišli se kućama. Policija bila apsolutno sve vrijeme uz njih, nije ni progovorila ništa, a kamo li šta dalje. U korteu bili ljudi s djecom, momci i djevojke.
I jedine dvije priče koje se izvuku što je jedan idiot pokazivao 3 prsta i da je razbijen neki kombi? Kakve veze imaju Robijaši s tim?
Zna li neko nešto o onom Francuzu što je 98' ratov'o po Zenici sa policijom, šta se tu sve izdešavalo, šta nije? Nema baš puno informacija o tome po netu, a nešto me zanima ta priča.
Jimmy McNulty wrote:Zna li neko nešto o onom Francuzu što je 98' ratov'o po Zenici sa policijom, šta se tu sve izdešavalo, šta nije? Nema baš puno informacija o tome po netu, a nešto me zanima ta priča.
Nakon bijega iz sarajevskog zatvora za vrijeme finala LP 1999.(po zvanicnoj verziji samo je isetao) zavrsio je vjerovao ili ne u Japanu. Tamo je nakon je uhapsen zbog organizovanja celije za Al Qaedu. Nakon toga je izrucen francuzima gdje je osudjen na 25 godina zatvora zbog ranijih k.d. koje je pocinio u francuskoj.
Sto se tice price zanimljiviji je sam kraj cijele price nego sve ostalo. Po nekim informacijama do kojih su dosli novinari oni su namamljeni u stan od osobe koja je bila bliska i grupi i policiji na Meokušnicama gdje su bili pod nadzorom par dana da se vidi sa kim ulaze u kontakt. Kada je osmatranje zavrseno i kada je policija zakljucila da je to sva grupa upala je i zavrsila pricu.
Inace sam Dumont je osoba koja izaziva najvise kontraverze ali ocigledno se radi o tipu osobe kao sto je gore pomenuti Dule. Nakon sto je prihvatio Islam i odredjeno vrijeme zivi normalnim zivotom tesko se iznenaditi kad takva osoba upadne u piljaru i opljacka je. Kao takav je i dosao u BiH, a ocigledno je kriminalni zivot proradio u njemu nakon odredjenog vremena. U svom pljackaskom pohodu su ubili policajca prilikom pljacke u raspotocju, a nakon toga su ubili nocnog cuvara u Masarikovoj.
Last edited by Freamon Lester on 02/06/2015 19:41, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809 wrote:Prvi put cujem za ovaj slucaj.
1997. se ovo desavalo, a bijeg je bio 1999. Ono sto mi je ostalo u pamcenju su izvjesene potjernice po gradu i prodavnicama kao da je divlji zapad.
1997. kada je hapsenje izvrseno jedan je ubijen, jedan ranjen i kasnije izrucen francuzima. U raspotocju su tokom pljacke ubili policajca i jednog ranili koliko me pamcenje sluzi. Nakon toga su opljackali prodavnicu oruzija u Masarikovoj i ubili nocnog cuvara. Mislim da su i u SBK odradili nekoliko pljacki. Nakon toga su i boravili u SBK, a onda ih je policija namamila nazad u Zenicu i drzala pod nadzorom. Upuceniji novinari tvrde da se tako odigralo dok policija to uvijek negira jer je jedan policajac tesko ranjen prilikom akcije hapsenja.
Kako se ne sjecas, citav grad prekriven sa plakatima bio.A taj policajac sto je ubijen, valjda trebo da se ozeni za dan-dva.Ali na zalost, sudbina drugacije htjela.
Navodno, nosali su hidzabe sa prekrivenim ocima kad su se skrivali po Zenici.
Kako se ne sjecas, citav grad prekriven sa plakatima bio.A taj policajac sto je ubijen, valjda trebo da se ozeni za dan-dva.Ali na zalost, sudbina drugacije htjela.
Jeste li sigurni za ubistvo nocnog cuvara ?
Veze nemam stvarno. Doduse tad sam imao 9 godina.
Cini mi se da je ubistvo cuvara uzrokovalo pucnjavu sa policijom, tj da ih je policija nakon ubistva zaganjala...
jubix wrote:Bio je članak o Francuzu nedavno na ZB, uhapšen je u stanu tadašnjeg ministra Šemsudina Mehmedovića.
otkud sad to? evo citam ovaj clanak s ZB i pise:
Uhapšen je 9. marta 1997. godine u stanu u ulici Armije RBiH broj 12 u Zenici, stan vlasništvo MUP-a BiH.
Jeste mladi, , da ubili su i tog cuvara u nekadasnjem autotechu. U tom periodu su pored informaticke opreme bili ovlasteni i za prodaju vatrenog oruzja
jubix wrote:Bio je članak o Francuzu nedavno na ZB, uhapšen je u stanu tadašnjeg ministra Šemsudina Mehmedovića.
otkud sad to? evo citam ovaj clanak s ZB i pise:
Uhapšen je 9. marta 1997. godine u stanu u ulici Armije RBiH broj 12 u Zenici, stan vlasništvo MUP-a BiH.
cuj stan u vlasnistvu mupa
Mislim da je to pisalo, valjda obrisano. Skoro pa sam 100% siguran.