Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
King_Kenny

#6651 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by King_Kenny »

Sakazulu wrote:
King_Eric wrote:Skoro 4 godine sam kod Logosofta i ne mogu im zamjeriti neazurnost. Zadnjih dana imao sam problem sa slikom na HD kanalima. U cetvrtak prijavio, danas dosli i promijenili modem. Sve funkcionira.
Koji si modem dobio?
ZyXEL s integrisanim WiFijem
EmiRem

#6652 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by EmiRem »

afannedim wrote:Dragi naši korisnici,

Od danas je programska šema SUPER TV-a bogatija za četiri nova kanala. History HD, Travel Channel HD, Disney Channel i Disney Junior postali su novi članovi naše programske šeme.

History HD i Travel Channel HD donose isti sadržaj kao i njihove SD verzije, ali ovog puta jasnije i sa više detalja nego ikada do sada.

Novo proširenje programske šeme najviše će obradovati najmlađe gledatelje za koje smo pripremili dva nova kanala.

Disney Channel je jedan od najpopularnijih kanala za djecu i mlađe tinejdžere. Svojim gledateljima nudi brojne zabavne emisije među kojima su poznati svjetski hitovi, kao i animirana produkcija studija Disney. Kanal je na engleskom jeziku, a lokalizovan je titlovima.

Disney Junior je namijenjen djeci predškolskog uzrasta koji kroz muziku, priče i igru inspiriše djecu da uče i da se zabave. Kanal je na engleskom jeziku i nema titlove.

Dok vi uživate u novim kanalima, mi ćemo se i nastaviti truditi da našu programsku šemu učinimo još boljom (ako je to uopšte moguće).

Vaš LOL tim :)
Pusti više šuplje vaše, treba vam 5 dana da dođete da popravite sto ste vi zasrali 30 metara od logosofta .

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sakazulu

#6653 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Da li postoji neki fol konfiguracije ip telefona (Siemens A580iP)? Preko 192.168... ili nešto slično. Ranije sam na telefonu imao druge informacije (na displeju) i telefon je crkao pa sam zadužio novi... I sad na displeju stoje neke druge informacije, a koje mi ne trebaju i želio bih imati kao što je bilo na prošlom telefonu.

PS

Da nadopunim svoj raniji post.

Zašto nam LOL uvaljuje vijest o 4 nova kanala, a i prije cca mjesec isto su napisali NOVI kanali.... Kad je od tih par 'novih' u suštini stari samo u HD-u.

Koga farbaju?
xXBl0odXx

#6654 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by xXBl0odXx »

Ima li jos neko problema sa konekcijom posljednjih dana?
Desava se da puca svako malo, pa se ko modem sam restartuje i onda mu treba podosta vremena da se sve lampice upale ?
TRANCE

#6655 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

xXBl0odXx wrote:Ima li jos neko problema sa konekcijom posljednjih dana?
Desava se da puca svako malo, pa se ko modem sam restartuje i onda mu treba podosta vremena da se sve lampice upale ?
Imam ja, međutim problem tome uzrokuju loše telefonske instalacije, pa možda je i kod tebe sličan slučaj. U tom slučaju maksimum što Logosoft može uraditi je da ti uključi interleave signala, što za posljedicu ima malo stabilniju konekciju, ali i veći ping. Telefonske instalacije su u nadležnosti upravitelja zgrade, a tu ako ne plaćaju naknadu svi stanari u haustoru možeš pjevati borbene... Ja se nisam imao više živaca peglati s prekidima konekcije, prebacio sam se na HS, za 36 KM mjesečno dobijem analognu i digitalnu televiziju, te 16/2 Mbps internet koji je za sada savršeno stabilan.
MTV

#6656 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Osam novih kanala u programskoj šemi Super TV-a

Dragi naši korisnici,

Nakon malo dužeg čekanjau programsku šemu su uvršteni ranije najavljeni kanali kompanije SPI International. Iako smo očekivali osam HD kanala, njih šest je zaista u HD rezoluciji. FilmBox Arthouse i 360 TuneBox su u SD formatu.

Uskoro će biti završena i lokalizacija kanala FilmBox Arthouse, koji je trenutnotitlovan na engleski jezik. Nadamo se da ćete uživati u programskim sadržajima koje nudi osam novih kanalaprogramske šeme Super TV-a.

360 TuneBox je 24-satni muzički kanal koji donosi aktuelne muzičke spotove koji izlaze iz okvira mainsteam muzike na TV kanalima.

FilmBox Arthouse je kanal za istinske zaljubljenike u sedmu umjetnost. Osim novih filmova, festivalaca sa svih krajeva svijeta, nezavisne produkcije; kanal će također predstavljati filmske klasike iz Europe, SAD-a i Azije.

DocuBox HD je izuzetno kvalitetan kanal koji svojim gledaocima pruža zadovoljstvo upoznavanja sa svjetskom kulturnom baštinom, divljinom, historijom i naukom. DocuBox će biti dom nagrađivanim dokumentarcima i popularnim tv tokom 24satadnevno.

FashionBox HD je pravo mjesto za sve one koji žele biti u trendu. Tu ćete saznati najnovije vijesti iz svijeta mode, trenutne trendove i još mnogo zabavnog sadržaja koje će sasvim sigurno zanmimati sve one koji prate modu.

FightBox je sportski kanal posvećen borilačkim sportovima iz cijelog svijeta. Džudo, džiu-džicu, karate, kik boks, samo su dio onoga što FightBox nudi. Očekuje vas najveća selekcija borilačkih vještinaiz više od 40 različitih disciplina.

Fast&FunBox HD je kanal namijenjen adrenalinskim sportovima. Automobilske trke, jedrenje, snoubording, skejtbording, motokros i još mnogo drugih sportova čekaju vas u visokoj rezoluciji na kanalu Fast&FunBox HD.

Erox HD je erotski kanal sasadržajem za odrasle, dok je Eroxxx HD hardcore erotski kanal sasadržajem za odrasle visokokvalitetne produkcije.

Izvinjavamo se na kašnjenju i zahvaljujemo svima na razumijevanju. Nadamo se da ćete uživati u novim programskim sadržajima.

PS: i ja sam danas imao problema sa logosoftom. Ovaj put nije radio samo internet, TV i telefon sve normalno bilo.
afannedim

#6657 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ouuu prcanje u HD-u neprocjenjivo :-D :-D :-D :-D svidja mi se doc i fast
muha_sa

#6658 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by muha_sa »

nekoliko puta dnevno moram restartovat opremu :-) zaledi slika na nekom od tv programa, pukne konekcija i tako redom :-)
vanjki

#6659 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vanjki »

Super za nove Hd kanala i Logosoft stvarno radi odlican posao.Treba ih pohvaliti kada to zasluze.Ako itko cita moj post iz menadzmenta LG imao bih tri zelje i time bi sve bilo ispunjeno :D :

EUROSPORT2 HD,SPORTKLUB HD i njemacki SPORT1!
afannedim

#6660 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

vanjki wrote:Super za nove Hd kanala i Logosoft stvarno radi odlican posao.Treba ih pohvaliti kada to zasluze.Ako itko cita moj post iz menadzmenta LG imao bih tri zelje i time bi sve bilo ispunjeno :D :

EUROSPORT2 HD,SPORTKLUB HD i njemacki SPORT1!
Podržavam, ista želja. :thumbup:
King_Kenny

#6661 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by King_Kenny »

muha_sa wrote:nekoliko puta dnevno moram restartovat opremu :-) zaledi slika na nekom od tv programa, pukne konekcija i tako redom :-)
Trazi da ti zamijene resiver ili modem... Imao sam i ja tih problema, sada vise ne.
afannedim

#6662 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

muha_sa wrote:nekoliko puta dnevno moram restartovat opremu :-) zaledi slika na nekom od tv programa, pukne konekcija i tako redom :-)
Samo modem mijenjaj.
Sakazulu

#6663 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Super za nove kanale, ali ako je ono HD? Ali haj nema veze, neka se bilda količina kanala...

Jučer prijateljica iz Holandije javlja da je produžila ugovor sa ISP firmom i povećala brzinu na 120 Mbps... Da ne spominjem sve ostalo, mobitel tv, kanali, STB sa HDiskom.... i ko zna šta sve još nude!
LiP again

#6664 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Sakazulu wrote:Super za nove kanale, ali ako je ono HD? Ali haj nema veze, neka se bilda količina kanala...

Jučer prijateljica iz Holandije javlja da je produžila ugovor sa ISP firmom i povećala brzinu na 120 Mbps... Da ne spominjem sve ostalo, mobitel tv, kanali, STB sa HDiskom.... i ko zna šta sve još nude!
Sve si rekao. :)
The BEN10

#6665 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Sakazulu wrote:Super za nove kanale, ali ako je ono HD? Ali haj nema veze, neka se bilda količina kanala...

Kod mene prijatelj godinama u Njemačkoj, mislim da sa ISP-om Alice ima ugovor - 15Mbps je zadnja brzina internet veze bila.
http://dsl-germany.com/en/alice.php
coolkid

#6666 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Al nam mažu oči sa ovim HD kanalima,a ustvari samo zamijenjeni već postojeći kanali iz SD rezolucije. Ubacuju sve divlje kanale.ali bitno je neka ima kvantiteta ,a za kvalitet "nije bitno". Bolje da nam ubace HBO pa mogu izbaciti sve PINK kanale.A kanal Eurosport 2HD ima svaki operator osim LOL-a
Sakazulu

#6667 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma čekaju još najavljene utakmice u HD-u BH tima na SP-u pa da kompletiraju HD kanale!
Kill-Bill

#6668 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kill-Bill »

Molio bih za pomoc (ne novcanu naravno) :D .

Imam Asus RTN10E wireless router spojen na logosoftov billion i sve je radilo OK do prosle sedmice. Naime kako mi je Laptop bio na servisu nisam ni njeg koristio i bio je iskljucen oko sedam dana i vjerovatno je resetovao postavke i sad mi internet ne radi. Prvo je pisalo nesto kao da ne podudara dynamic ili static IP, pa sam uradio reset iza pa da podesim postavke na novo ali mi ne polazi za rukom(poruka:no response from the remote server). Mogu uci u Asus router ali ga ne mogu nastimati da prima/salje internet sa Billiona, tj. vjerujem da imam problem njeg spojiti sa Billionom(spojeno je lan kablom naravno). Ako bi neko bio fin da fino objasni kako da podesim router bio bih mu zahvalan.

Btw, novi sam pa pozdrav svima.
TRANCE

#6669 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

Kill-Bill wrote:Molio bih za pomoc (ne novcanu naravno) :D .

Imam Asus RTN10E wireless router spojen na logosoftov billion i sve je radilo OK do prosle sedmice. Naime kako mi je Laptop bio na servisu nisam ni njeg koristio i bio je iskljucen oko sedam dana i vjerovatno je resetovao postavke i sad mi internet ne radi. Prvo je pisalo nesto kao da ne podudara dynamic ili static IP, pa sam uradio reset iza pa da podesim postavke na novo ali mi ne polazi za rukom(poruka:no response from the remote server). Mogu uci u Asus router ali ga ne mogu nastimati da prima/salje internet sa Billiona, tj. vjerujem da imam problem njeg spojiti sa Billionom(spojeno je lan kablom naravno). Ako bi neko bio fin da fino objasni kako da podesim router bio bih mu zahvalan.

Ovisi od toga da li je modem podešen da se spaja s internetom. Ako si laik, najbolje je da priključiš mrežni kabl direktno u modem kako bi to vidio. Ako radi internet, u tom slučaju vrati priključak na router, loguj se na 192.168.1.1, idi na quick internet setup i stavi na automatic IP. Ako ne radi internet, idi isto na quick internet setup, te na pppoe opciju. Tu dalje upisuješ username i password od tvog Logosoft accounta.
Kill-Bill

#6670 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kill-Bill »

TRANCE wrote:
Kill-Bill wrote:Molio bih za pomoc (ne novcanu naravno) :D .

Ovisi od toga da li je modem podešen da se spaja s internetom. Ako si laik, najbolje je da priključiš mrežni kabl direktno u modem kako bi to vidio. Ako radi internet, u tom slučaju vrati priključak na router, loguj se na 192.168.1.1, idi na quick internet setup i stavi na automatic IP. Ako ne radi internet, idi isto na quick internet setup, te na pppoe opciju. Tu dalje upisuješ username i password od tvog Logosoft accounta.

Nisam bas laik, ali nije ni da sam sjajan s ovim konekcijama(inace se ne bih javljao jel).

Spojio sam isti kabal u laptop direktno iz billiona, i ona "mapa" pokazuje da sam spojen na modem, ali da on nema vezu s internetom.

Je l' da podesim sad te postavke na modemu ili na routeru?
Sakazulu

#6671 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Samo pročitaj šta ti je čiko gore napisao... Ili zamoli LOL da ti spoje.
Kill-Bill

#6672 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kill-Bill »

Rijeseno, cijelo vrijeme sam ustekavao u prva dva porta, idiot. :run:
Sakazulu

#6673 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma kud nisu ostavili samo jedan, da se ne :-D mučiš...
afannedim

#6674 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

http://teve.ba/article/18020/digitaliza ... nski-nacin

Mater im j.bem škutorsku. ja lopova majko
Sakazulu

#6675 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma zar vjerujete u kvalitetu tog HD signala. Opet će slika, da ne spominjem komentatori biti bolji na drugim sportskim hd kanalima...
Post Reply