GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
opa22

#6651 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by opa22 »

CVIKERASH wrote:6.aprila 2009.godine takodjer su strajkovali.Sjecam se da je Duvnjak Nedzad sa pravnog faxa rekao o tome : To je srbijanski vrh preko sandzackog dijela u Grasu namjerno sabotirao proslavu 6.aprila.

Ko zna Duvnjaka,shvatice :D
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: legenda co'ek
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6652 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6653 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

svaka mu čast
hhaarree

#6654 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

un1ted wrote:
joj kralja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#6655 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

sema911s wrote: kako ce ti sta u subotu rijesitt,.znas da je to neradni dann,., mozda ce stranacki podobni imat sta od ovog jeftin,kvalitetan, efikasan prijevoz a da mi smrtnici imadnemo sta hajraaa teskoo
a gras ce sigurno za markicu oticc ono iz bjesa ce ga prodat tako skupoo
Ja se onda iskreno izvinjavam što sam napao Bakira a danas neradni dan. :D Valja sad dočekati ponedjeljak pa da se prati hoće li se šta uraditi konkretno. :skoljka:
Innovation

#6656 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Sad salju poruke preko nekih ljudi /koji bi trebali da uticu na Bubicu i Premijera/, da bi oni poceli raditi, ali imaju jedan uslov. :mrgreen:
Uslov je, da se ne pokrecu nikakvi postupci protiv njih. :run:
Sta ce se desavati dalje, tek cemo cuti. :-)
FreakyStyley

#6657 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

un1ted wrote:
lol
hhaarree

#6658 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Innovation wrote:Sad salju poruke preko nekih ljudi /koji bi trebali da uticu na Bubicu i Premijera/, da bi oni poceli raditi, ali imaju jedan uslov. :mrgreen:
:lol:

prpa guzici a? :mrgreen: cke beogradske trebali su tjerat fursat do kraja :lol:
zateznistub

#6659 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

vade_mecum wrote: aha..a radnici su andjeli mali koji nisu krivi nikako...duse drage :lol: :lol:
Nisu, ali su u cjelokupnoj slici stanja firme najmanje krivi. Riba smrdi od glave, kaze stara mudrost. Nekad je radnik bio zasticen ko polarni medvjed, danas sa njim guzicu brise i ko treba i ko ne treba, nije li tako?

A svi smo ovdje za tastaturom pametni, samo ne dao bog da vecini neko dadne dva goblena na čuvanje, oba bi bila izgubljena u rekordnom vremenu.
vade_mecum

#6660 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

Innovation wrote:Sad salju poruke preko nekih ljudi /koji bi trebali da uticu na Bubicu i Premijera/, da bi oni poceli raditi, ali imaju jedan uslov. :mrgreen:
izvor informacije?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6661 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Chmoljo »

vade_mecum wrote:
izvor informacije?
lična umješnost :D
StupskaBitanga

#6662 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

pa Innovation je iz Vlade
Hajvan

#6663 Ovaj post treba da se prenosi na svaku slijedecu stranicu te

Post by Hajvan »

dresdener78 wrote:
vrbas1979 wrote:
Da li mi neko konkretno moze pojasniti da li su stajališta, šine, vozila, remiza i sl. vlasništvo radnika GRAS-a, ili grada, odnosno njegovih građana/ki?

Ako je potvrdan odgovor, zašto specijalci ne ulete u krug preduzeća i razbiju pičke (ako već tako raspravljamo) ilegalnim štrajkačima?
Kolega, stajališta jesu u vlasništvu Kantona (ili bolje rećeno pod upravom Kantona jer VI, građani jeste istiniti vlasnici) - zbog Kantona ona i izgledaju kako izgledaju. Solidne kućice i stubovi sa oznakama stajališta su u većini slučajeva preživjeli i rat, no nisu preživjeli naš istočnoevropski kapitalizam - stubovi sa oznakama su nestali, kućice su zamijenjene onim staklenim tipom koji je danas prljav, razbijen... samo radi onih vitrina za reklamu od koje neko imao pare u dzep.

Tramvajska pruga je sto posto pod krilama Kantona (i strašno zanemarena i istrošena), ako se ne varam - ali nisam sto posto siguran - isto važi za kontaktnu mrežu trolejbusa koja je nova, te za elektrovučne podstanice i podzemne kablove i drugu infrastrukturu. GRAS je ustvari samo saobraćajna / prevozna organizacija čiji osnivač i vlasnik je Kanton. Opet, vlasnik GRAS-a jeste vi građani koji plaćate poreze i vaši roditelji koji su porezom i samodoprinosima finansirali izgradnju toga svega. Znači osnovni problem je u vladi i parlamentu KS - njihova obaveza i nadležnost je brinuti se za civiliziran javni saobraćaj. NEMAJU OVLAŠTENJE DA PRODAJU VAŠU - DRUŠTVENU IMOVINU JEFTINO NEKOM JARANU. Oni samo haotično trče kroz avliju kao kokoše nakon pucnjave, svaka čistačica iz javnog WC-a bi bila valjda sposobnija kao kantonalna ministrica nego ovi *****. Kriza u GRAS-u traje niz godina, vozila se pretvaraju u ruševine, ni jedna vlada nije mrdnula prstom da nešto odlučno uradi osim političkih proklamacija i šupljih obećanja (očigledno nemaju čistu savjest iz prošlosti i imaju smeđu boju u gaćama od straha da izgube političku karijeru jer problem je velik i ozbiljan).
Ne volim nasilje, ali slažem se da je asistencija policije potrebna - to što vidimo je cirkus bez principala, u stvari ne znamo KO štrajkuje (glavni sindikati su odbili odgovornost), ZBOG ČEGA štrajkuje (plate isplaćene, drugi konkretni i jasno definisani zahtjevi meni nepoznati), ni AKO se uopće štrajkuje (jer se tvrdi da se radi o obustavi rada). Svakako se radi o prekršenju skoro svih pravila radnog odnosa, i vjerujem da ima u GRAS-u onih koji bi radili jer je njima jasno da ovaj put vodi u pakao, ali meni se čini ali da neka ne baš brojna skupina samozvanih sindikalaca ili koji vrag tamo prijeti drugima i blokira firmu. Anarhija par excellence.

Ponavljam da odbijam naivne prijedloge "privatizacije GRAS-a" (ako imate lošu vodu u bunaru, također ne kopete odmah novi nego prvo čistite taj postojeći da opet dobro funkcioniše), ali ovi štrajkaši NEMAJU PRAVO da uzimaju građane kao taoce. :x Da sam ja gazda u GRAS-u pozvao bih vas na tu predstavu da gledate kako lijete oni razbojnici preko ograde sa otkazom smotanim u određenom tjelesnom otvoru.
Innovation

#6664 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

vade_mecum wrote:izvor informacije?
Poslanik SKS, ali ne iz SDA. Mozda to i objave.
palamuda

#6665 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by palamuda »

Na ovo vlada ne treba pristati ni pod kojim uslovima opet neće da jedu što su posijali, milsim da je dosta toga. ZATVOR, ZATVOR Himzanija i ostale bagra
StupskaBitanga

#6666 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

da hoće i vas iz Vlade i ove iz Grasa zajedno uhapsiti
adnansax

#6667 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by adnansax »

zateznistub wrote:
vade_mecum wrote: aha..a radnici su andjeli mali koji nisu krivi nikako...duse drage :lol: :lol:
Nisu, ali su u cjelokupnoj slici stanja firme najmanje krivi. Riba smrdi od glave, kaze stara mudrost. Nekad je radnik bio zasticen ko polarni medvjed, danas sa njim guzicu brise i ko treba i ko ne treba, nije li tako?

A svi smo ovdje za tastaturom pametni, samo ne dao bog da vecini neko dadne dva goblena na čuvanje, oba bi bila izgubljena u rekordnom vremenu.
Kad riba smrdi zna se sta se radi sa njom..pusti se ti hooruk poslovica nanine kuhinje..
Nekad je radnik bio zasticen jer je radio ono sto mu se kaze, primao placu za svoj rad,danas ne radi a placa dolazi svakako..i jos mu malo..
Hajlac

#6668 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

StupskaBitanga wrote:da hoće i vas iz Vlade i ove iz Grasa zajedno uhapsiti
Samo da ima ko.
Innovation

#6669 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Koliko znam, Vlada nece pristati, a pogotovo na necije poruke.
djes_ba

#6670 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

matsuda wrote:Hoce li GRAS ici u stecaj po onom modelu "firma za marku"?
da dodje Katar sa svojom lovom poslije godinu dvije u Grasu trazili bi transu od MMF-a
StupskaBitanga

#6671 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Innovation wrote:Koliko znam, Vlada nece pristati, a pogotovo na necije poruke.
pa ovo će se držati do 16 a 16 svakako počinje ZVANIČNI štrajk
vade_mecum

#6672 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vade_mecum »

Innovation wrote:Koliko znam, Vlada nece pristati, a pogotovo na necije poruke.
bilo bi super kada bi isli do kraja sa planiranim
StupskaBitanga

#6673 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

nije tema ali ja moram napisati
Jutros po onoj kiši i hladnoći u 7 ujutru fini neki turčin stade i pokupi nas 2 na stanici i drito Skenderija :thumbup: :thumbup:
djes_ba

#6674 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

StupskaBitanga wrote:nije tema ali ja moram napisati
Jutros po onoj kiši i hladnoći u 7 ujutru fini neki turčin stade i pokupi nas 2 na stanici i drito Skenderija :thumbup: :thumbup:
i ja sam redovno stajao
dok se nisu dvije zene pocese svadajati u autu hoce da se udaraju, jedna za gras druga protiv :mrgreen: :mrgreen:
sema911s

#6675 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sema911s »

_terminaš_ wrote:
sema911s wrote: kako ce ti sta u subotu rijesitt,.znas da je to neradni dann,., mozda ce stranacki podobni imat sta od ovog jeftin,kvalitetan, efikasan prijevoz a da mi smrtnici imadnemo sta hajraaa teskoo
a gras ce sigurno za markicu oticc ono iz bjesa ce ga prodat tako skupoo
Ja se onda iskreno izvinjavam što sam napao Bakira a danas neradni dan. :D Valja sad dočekati ponedjeljak pa da se prati hoće li se šta uraditi konkretno. :skoljka:
hahaha

u ponedeljak je bakir na godsinjem,. okrece janje na imanju povodom supruginog unapredjenja
zeljko slavi osnivanje nove stranke
dingospo iz sumsek njega zalibo sa teheran,.
imal jos koji politicar,. tesko da ce iko od njih bit trijezan,. bilo je par proslava povodom grada sarajeva,. pa mahmurluk je cudoo
zlatko topi zlato,.
Post Reply