SDA-All about

Post Reply
suncica24

#6651 Re: SDA-All about

Post by suncica24 »

Doktor29 wrote:
suncica24 wrote:
Doktor29 wrote:Poenta je na one koji to organiziraju ne na same zene, zene se tu koriste za dobijanje para iz raznih fondova, kada sazres da to shvatis onda ti nece nista puhati vjeruj mi
Nemoj mi samo reći da mnogi i mnoge nisu "Majke Srebrenice" "koristili za dobijanje para iz raznih fondova"???

Gdje ti ba živiš???!!!
O cemu ti pricas, nisu "Majke Srebrenice" rezultat neke kreativne popodnevne Sarajevske kafice koja rezultira formiranjem nove NVO nego rezultat genocida i kako ti pada na pamet to dvoje porediti, porediti neki feministicki pokret sa zenama koje su u genocidu sve izgubile, tebi stvarno opasno puse negdje!!!!...
:roll: :run:
racionalista

#6652 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

ona ojebina autonomaska im koordinatorica

beograd podrzava autonomase, et pametnjakovici podrzavajte ih i dalje
It_is_a_Leclerc

#6653 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Skandalozna, umobolna i politički kretenoidna izjava mlađahnog načelnika općine, Efendića, otprilike pokazuje gdje je Stranka demokratske akcije u odnosu na zdravu, normalnu evropsku narodnu stranku. Ta izjava je iz toliko mnogo aspekata problematična i šokantna, da uopšte ne znam kako pomenuti SDA-kradovac nije pozvan na partijsku odgovornost. No, ipak, treba imati u vidu da se radi o kadru SDA - stranke koja nakon 20 godina vlasti i hroničnog nerada ima obraza tražiti još jedan mandat od građana, pa je prema tome i logično da ima ovakve ljude u stranci.

Razlagati ili pokušavati dokučiti skrivenu namjeru u izjavi pomenutog načelnika, je nemoguće, jer je izjava data s jasnom namjerom da se ponize, ismiju i dovedu u potpuno neravnopravan položaj žene-političarke.

Čestitam parlamentarkama na ovakvom vidu organizacije. Predložio bih im da svaki put kad se obrati u Parlamentu neko iz SDA, napuste salu ili da stvore takvu buku da je nemoguće čuti šta pomenuti govori. Sve dok se SDA kao partija ne ogradi od skandaloznog lupetanja Efendića.
VjecitiStudent

#6654 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Jos malo ilustracija civilizacijskog jaza:
Predsjednik SDA - muskarac,
Generalni sekretar SDA - muskarac,
Predsjednistvo SDA - 29 muskih, 2 zene,
Potpredsjednici SDA - 8 muskih, 0 zena.
itd.
http://sda.ba/home/organi-sda/predsjednistvo/
http://sda.ba/home/organi-sda/potpredsjednici/
lacrima

#6655 Re: SDA-All about

Post by lacrima »

VjecitiStudent wrote:Jos malo ilustracija civilizacijskog jaza:
Predsjednik SDA - muskarac,
Generalni sekretar SDA - muskarac,
Predsjednistvo SDA - 29 muskih, 2 zene,
Potpredsjednici SDA - 8 muskih, 0 zena.
itd.
http://sda.ba/home/organi-sda/predsjednistvo/
http://sda.ba/home/organi-sda/potpredsjednici/
dr. Nermina Kapetanović je predsjednica Povjereništva AŽ SDA, i kao takva je privremeno u Predsjedništvu. Naravno, istoj se osladilo to mjesto pa niti održava kakve sastanke Povjereništva, a o organizovanju Konvencije AŽ da i ne pričamo. O legitimnosti iste na bilo kakvoj stranačkoj funkciji je suvišno i govoriti obzirom da nije nikad prošla ni na jednom izborima.
Nevezano za ovo, Kaplan je također apsolutno nelegalan na čelu AM SDA, budući da nisu nikad, pa čak ni za mandat 2009.-2013. održani izbori u AM.
Mehmedović je na ovakve stvari u SDA upozoravao godinama.
cyprus

#6656 Re: SDA-All about

Post by cyprus »

Jebo to sve, ja čekam kada će zgrade na Alipašinom dobit termoizolaciju :mrgreen: A žene... jebo njih :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6657 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:
Doktor29 wrote:Naravno da ima veze odakle dolazi i tko ga dovodi a dovode ga Amerikanci iz Srbije, ja ne znam kada je u tom aranzmanu nama nesto dobro doslo ali mi je jasna tvoja teza.
Sta, sada nam ne valjaju ni Amerikanci? Mada sam svjestan da je tvoja kvazi teza odprilike, sta god je iz Srbiije i bilo kako vezano za taj region, jednako je zlu i slicno tome.

Nema potrebe na nastavimo, eventualno, diskusiju u tom pravcu, jer tu se nikad necemo sloziti. Po meni, ovakav tvoj stav zapravo pokazuje tvoju politicku "ogranicenost" potkrepljenu generalizacijom i ustaljenim predrasudama. (ogranicenost, zaista te ne zelim licno uvrijediti, ali ne znam koji adekvatan pojam da izaberem a da docara to sto sam zelio da podcrtam. Nista lizno, ZAISTA)
Ne razumijem kako bilo tko moze na osnovu jedne izjave covijeka etikirati kao sovinistu ili da je on duzan objasnjavati nekome sta i zasto misli.

Ja ga ne etiketiram kao sovinistu, ali svakako ova njegova izjava o normalnoj socijalizaciji zena i sl. svakako ga sama po sebi pozicionira.

Te sve zene prestavljaju svoje politicke partije, nisu one ispred silnih feministickih pokreta izabrane tamo
Prije svega te zene koje su izabrane predstavljaju direktno one glasace koji su, opet direktno njima dali svoj glas. Druga je stvar sto je kod nas, barem do sada, bitniji interes stranke i politicke opcije u odnosu na interes glasaca koji su diretnim stavljanjem X ispred imena svojerucno dali mandat toj osobi i pojedincu. To je samo po sebi izvrnuti sistem politicke vrijednosti i demokraticnosti kao takve.

Isto tako, zasto mora znaciti ako su te zene iz razlicitih politickih stranaka i opcija, da ne mogu naci zajenicki interes i zajednicki politicki jezik, i u sinhronizovanom djelovanju pokusaju rijesiti, ili barem staviti u prvi plan, probleme koje tiste i smetaju zenama kao populaciji uopste.

Pogledaj ti samo moj libero sa kim je Naša Stranka koalirala ?
Dođe mi da PUKNEEEEEM :x :x :x :x :x :x :x :x :x
VjecitiStudent

#6658 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

tvsabina wrote:Pogledaj ti samo moj libero sa kim je Naša Stranka koalirala ?
Dođe mi da PUKNEEEEEM :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Nemojte reci da vas nismo upozoravali
Better Man

#6659 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

VjecitiStudent wrote:
juventus wrote:SDA polako odbacuje stare i istrošene političare, a na scenu gura mlađe, školovanije i sposobnije. To je pravi put.. :thumbup:
Ako je ovo reprezentativni primjer takvih "mlađih i školovanih", izgleda da ćemo zakukati čak i za starim i istrošenim SDA-ovcima.

Semir Efendić: Političko udruživanje žena i pranje mozga
Samo je pokazao da je jedan obični primitivni zatucani debil na primitivnom stupnju razvoja! Sačuvaj me bože ovakvih zatucanih idiota! Jadni su oni koje ovaj kreten predstavlja!
Doktor29

#6660 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

It_is_a_Leclerc wrote:Skandalozna, umobolna i politički kretenoidna izjava mlađahnog načelnika općine, Efendića, otprilike pokazuje gdje je Stranka demokratske akcije u odnosu na zdravu, normalnu evropsku narodnu stranku. Ta izjava je iz toliko mnogo aspekata problematična i šokantna, da uopšte ne znam kako pomenuti SDA-kradovac nije pozvan na partijsku odgovornost. No, ipak, treba imati u vidu da se radi o kadru SDA - stranke koja nakon 20 godina vlasti i hroničnog nerada ima obraza tražiti još jedan mandat od građana, pa je prema tome i logično da ima ovakve ljude u stranci.

Razlagati ili pokušavati dokučiti skrivenu namjeru u izjavi pomenutog načelnika, je nemoguće, jer je izjava data s jasnom namjerom da se ponize, ismiju i dovedu u potpuno neravnopravan položaj žene-političarke.

Čestitam parlamentarkama na ovakvom vidu organizacije. Predložio bih im da svaki put kad se obrati u Parlamentu neko iz SDA, napuste salu ili da stvore takvu buku da je nemoguće čuti šta pomenuti govori. Sve dok se SDA kao partija ne ogradi od skandaloznog lupetanja Efendića.
Da ne znam o cemu se radi pomislio bih da je negirao Genocid u Srebrenici :roll: , trebas cestitati ovim organizacijama sto su uspjele na jos jedan nacin da podijele ovo vec podijeljeno drustvo.
P.S. Mozda je covjek imao susret sa Sabinom iz Nase Stranke, to bi puno toga objasnilo
Last edited by Doktor29 on 04/02/2013 22:21, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#6661 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Vjerovatno je on sam svjestan toga šta je rekao nego na stranu to.Mene lično nervira što vi blatite čovjeka koji je pa mogu garantovati svojim zivotom školovaniji od vas 90% ovde.Dakle čovjek je jako uspješan bio učenik i student.Jako dobre ideje i vizije ima,mlad je.Za ovo ga necu pravdati ali morate priznati da se radi o jako progresivnom čovjeku
MuaDib

#6662 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

SDA savez za dugotrajnu agoniju, posljednjim izborima je pokazala da je ta stranka grupacija novokomponovanih bošnjačkih tajkuna, kojima je jedini cilj održavanje međuetničke napetosti i statusa quo, sve dok zemlju ne zaduže do te mjere da ne može vraćati kredite. A onda će drugima dati da narodu stežu kaiš i rješavaju nagomilane socijalne tenzije.
A izgleda rješili su se Mehmedovića i Kebe, samo zato što su potonji imali razgovore u SIPI :-) :-)
VjecitiStudent

#6663 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Doktor29 wrote: Da ne znam o cemu se radi pomislio bih da je negirao Genocid u Srebrenici :roll: , trebas cestitati ovim organizacijama sto su uspjele na jos jedan nacin da podijele ovo vec podijeljeno drustvo.
P.S. Mozda je covijek imao susret sa Sabinom iz Nase Stranke, to bi puno toga objasnilo
Covijek je covijeku vuk :D
Zato je SDA nepodijeljena oko (ne)vaznosti zena u politici.
It_is_a_Leclerc

#6664 Re: SDA-All about

Doktor29 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Skandalozna, umobolna i politički kretenoidna izjava mlađahnog načelnika općine, Efendića, otprilike pokazuje gdje je Stranka demokratske akcije u odnosu na zdravu, normalnu evropsku narodnu stranku. Ta izjava je iz toliko mnogo aspekata problematična i šokantna, da uopšte ne znam kako pomenuti SDA-kradovac nije pozvan na partijsku odgovornost. No, ipak, treba imati u vidu da se radi o kadru SDA - stranke koja nakon 20 godina vlasti i hroničnog nerada ima obraza tražiti još jedan mandat od građana, pa je prema tome i logično da ima ovakve ljude u stranci.

Da ne znam o cemu se radi pomislio bih da je negirao Genocid u Srebrenici :roll: , trebas cestitati ovim organizacijama sto su uspjele na jos jedan nacin da podijele ovo vec podijeljeno drustvo.
P.S. Mozda je covjek imao susret sa Sabinom iz Nase Stranke, to bi puno toga objasnilo
Relativiziranje vam neće pomoći, dragi SDA-ovci. Ovo je, po mom skromnom sudu, najgori seksistički ispad u postratnoj BiH, još otkako je Serbezovski ustvrdio da "žene ponekad zasluže šamar".
MOSALJOZE wrote:Vjerovatno je on sam svjestan toga šta je rekao nego na stranu to.Mene lično nervira što vi blatite čovjeka koji je pa mogu garantovati svojim zivotom školovaniji od vas 90% ovde.Dakle čovjek je jako uspješan bio učenik i student.Jako dobre ideje i vizije ima,mlad je.Za ovo ga necu pravdati ali morate priznati da se radi o jako progresivnom čovjeku
To što je neko obrazovan i pametan ga ne abolira od odgovornosti za ovakav skandalozan gaf, a o tome koliko je progresivan dovoljno govori činjenica da je upravo izjavio kako će političko organizovanje žena, unazaditi njihov napredak.

Čestitam SDA-ovcima što su jednoj ženi dozvolili da dobaci do pozicije u čelništvu stranke.
FOČANSKI PROPISI

#6665 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

MOSALJOZE wrote:Vjerovatno je on sam svjestan toga šta je rekao nego na stranu to.Mene lično nervira što vi blatite čovjeka koji je pa mogu garantovati svojim zivotom školovaniji od vas 90% ovde.Dakle čovjek je jako uspješan bio učenik i student.Jako dobre ideje i vizije ima,mlad je.Za ovo ga necu pravdati ali morate priznati da se radi o jako progresivnom čovjeku
Je li i on proizvod SDA labaratorije?
Naravno da jeste.
Da nije mislio bi svojom glavom.
Ovako može lupetati šta hoće.
Zbog ovog u modernim demokratijama slijedi otkaz,ostavka ili kako se to već zove.

p.s.
Ovo je ipak zemlja SDA.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6666 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

FOČANSKI PROPISI wrote: Je li i on proizvod SDA labaratorije?
Naravno da jeste.
Da nije mislio bi svojom glavom.
Ovako može lupetati šta hoće.
Zbog ovog u modernim demokratijama slijedi otkaz,ostavka ili kako se to već zove.

p.s.
Ovo je ipak zemlja SDA.
U srz :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6667 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

i Šešelj je školovaniji od 90% bivše Juge.

ali ima ona koju sam milion puta ponovio: sunce kad grije u cvijet, on ljepše miriše. da izvineš, kad ugrije u govno, ono samo jače smrdi.
Haustorče

#6668 Re: SDA-All about

Post by Haustorče »

A koji fakultet je završio?
Co0l

#6669 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Nemam namjeru ni braniti ni napadati ovog lokalnog politicara za kojeg niko izvan njegove opcine i ne zna da postoji i ne znam sta je mislio pod onim 'ispiranjem mozga' i' normalnoj socijalizaciji' ali slazem se sa tim da je spolna osnova pogresna za politicko udruzivanje.Stavise,po meni je to degradirajuce upravo za zene jer onda ispada da je osnova za takvo udruzivanje ono sto imaju medju nogama a ne ono sto imaju u glavi.Da je to neko udruzenje feministickog karaktera i slicno bilo bi uredu da je spol relevantna osnova za udruzivanje ali ako je u pitanju politicko udruzenje onda je to ponizavajuce za zene.I ne,nisam seksist nego upravo zagovarac ravnopravnosti medju polovima a udruzivanja na spolnoj osnovi je upravo suprotno od toga.
Better Man

#6670 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Da je školovaniji nikad ne bi izjavio to što je izjavio!
FOČANSKI PROPISI

#6671 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

Ko ga je i kad birao za kandidata?
Ne čini li vam se ovaj način biranja rukovodstva jedne političke stranke (SDA) modernim i naprednim?
Doktor29

#6672 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Doktor29 wrote:

Relativiziranje vam neće pomoći, dragi SDA-ovci. Ovo je, po mom skromnom sudu, najgori seksistički ispad u postratnoj BiH, još otkako je Serbezovski ustvrdio da "žene ponekad zasluže šamar".
To što je neko obrazovan i pametan ga ne abolira od odgovornosti za ovakav skandalozan gaf, a o tome koliko je progresivan dovoljno govori činjenica da je upravo izjavio kako će političko organizovanje žena, unazaditi njihov napredak.

Čestitam SDA-ovcima što su jednoj ženi dozvolili da dobaci do pozicije u čelništvu stranke.
Po cemu je ovo skandalozno, ne razumijem cemu toliko kmecanje jer je ovo napisano na fb i tko zna na sta se konkretno odnosi???
It_is_a_Leclerc

#6673 Re: SDA-All about

Doktor29 wrote:
Po cemu je ovo skandalozno, ne razumijem cemu toliko kmecanje jer je ovo napisano na fb i tko zna na sta se konkretno odnosi???
Ako ti ne vidiš ništa skandalozno u izjavi u kojoj se na onakav način degradiraju, dovode u potpuno inferioran položaj političarke u BiH, za koje se kaže da će ih političko udruživanje de-socijalizirati i unazaditi, onda ja stvarno ne vidim osnovu za vođenje bilo kakve diskusije s tobom.

No, ako ništa, vidim da je njegovo mišljenje, zapravo mišljenje cijele SDA, što dovoljno govori o samoj partiji i njenom članstvu.
Doktor29

#6674 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Co0l wrote:Nemam namjeru ni braniti ni napadati ovog lokalnog politicara za kojeg niko izvan njegove opcine i ne zna da postoji i ne znam sta je mislio pod onim 'ispiranjem mozga' i' normalnoj socijalizaciji' ali slazem se sa tim da je spolna osnova pogresna za politicko udruzivanje.Stavise,po meni je to degradirajuce upravo za zene jer onda ispada da je osnova za takvo udruzivanje ono sto imaju medju nogama a ne ono sto imaju u glavi.Da je to neko udruzenje feministickog karaktera i slicno bilo bi uredu da je spol relevantna osnova za udruzivanje ali ako je u pitanju politicko udruzenje onda je to ponizavajuce za zene.I ne,nisam seksist nego upravo zagovarac ravnopravnosti medju polovima a udruzivanja na spolnoj osnovi je upravo suprotno od toga.
Nije tu sporna izjava koliko je sporno zadiranje u teritoriju raznih NVO koje upravo na ovim "slucajevima" opravdavaju svoje postojanje, ne postoji nista slicno u nasem okruzenju niti je jasno kako nesto sto je neformalno moze imati cilj i viziju kreiranu u Beogradu
ultima_palabra

#6675 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Co0l wrote:Nemam namjeru ni braniti ni napadati ovog lokalnog politicara za kojeg niko izvan njegove opcine i ne zna da postoji i ne znam sta je mislio pod onim 'ispiranjem mozga' i' normalnoj socijalizaciji' ali slazem se sa tim da je spolna osnova pogresna za politicko udruzivanje.Stavise,po meni je to degradirajuce upravo za zene jer onda ispada da je osnova za takvo udruzivanje ono sto imaju medju nogama a ne ono sto imaju u glavi.Da je to neko udruzenje feministickog karaktera i slicno bilo bi uredu da je spol relevantna osnova za udruzivanje ali ako je u pitanju politicko udruzenje onda je to ponizavajuce za zene.I ne,nisam seksist nego upravo zagovarac ravnopravnosti medju polovima a udruzivanja na spolnoj osnovi je upravo suprotno od toga.
Kad žene, nacionalne, vjerske, rasne manjine, gay osobe budu potpuno ravnopravni u društvu... onda se može povesti rasprava o potrebi udruživanja na tim osnovama. Ako mladi načelnik i ti mislite da je BiH dosegla taj nivo, debelo se varate.
Post Reply