Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Tony Soprano
#6651 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kol'ko se vidi iz previewa, Stannis zauzima Winterfell, hoce da zapali Sansu, a Cersei ce se zarediti. 
- Lakat Jebić
#6652 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilera 
- 34sf4drgu67d25
#6653 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Negdje prestigla, negdje se razlikuje, dosta stvari koje su bile na pocetku knjige nisu se nikako desile, npr ovi gvozdenrodjeniLakat Jebić wrote:za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilera
- Rockefeller
#6654 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
omar little wrote:bezbeli metal detektori se pokvarili a i semso portir fuseri kad pretresa na ulazu. cuj kako su unijeli.
- Lakat Jebić
#6655 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma to sam skonto, al ono, mimo gvozdenrodjenih (vrh ocam34sf4drgu67d25 wrote:Negdje prestigla, negdje se razlikuje, dosta stvari koje su bile na pocetku knjige nisu se nikako desile, npr ovi gvozdenrodjeniLakat Jebić wrote:za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilerase u seriji ne spominju.
- Rockefeller
#6656 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tirion će zajahat' drugog zmaja, ocm.
- Kinesko prkno
#6657 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Njega bi malo jaci golub mogao ponijeti,mislim da su zmajevi rezervisani za sidjova i zhujinog ljubavnikaRockefeller wrote:Tirion će zajahat' drugog zmaja, ocm.
- Rockefeller
#6658 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja ja vićeš ti. Ko ti je sidjov?Kinesko prkno wrote:Njega bi malo jaci golub mogao ponijeti,mislim da su zmajevi rezervisani za sidjova i zhujinog ljubavnikaRockefeller wrote:Tirion će zajahat' drugog zmaja, ocm.
- Kinesko prkno
#6659 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prekaljeni ratnik Jorah,ma nekako su mi zmajevi vise za ratnike,Tirion je vise za vina,meze i kurvaluka.Rockefeller wrote:Ja ja vićeš ti. Ko ti je sidjov?Kinesko prkno wrote:Njega bi malo jaci golub mogao ponijeti,mislim da su zmajevi rezervisani za sidjova i zhujinog ljubavnikaRockefeller wrote:Tirion će zajahat' drugog zmaja, ocm.
- Rockefeller
#6660 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Aha aha. Ma da, logistika je za Tiriona. Mene interesuje koliko će još biti sezona?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
sizifinho
#6662 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a posto preview uvijek tezi da navede na pogresno...Tony Soprano wrote:Kol'ko se vidi iz previewa, Stannis zauzima Winterfell, hoce da zapali Sansu, a Cersei ce se zarediti.
stannis haman da zauzme prijestolje, Brienne mu skida glavu.
Sansa postaje lady stoneheart, a Cersei postaje clanica UNa
- Riddle
#6663 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ova sezona prikazuje desavanja iz 4. i 5. knjige, a sudeci po tome gdje su neki likovi, i 6. je ukljucena. Znaci, iduca sezona se snima po neobjavljenoj knjizi. Oni ovo zele sto prije zavrsiti, zato i prave ovoliko sranja kao sa Stannisom, izbacuju toliko likova i bitnih događaja. Osim 2 velika događaja koji vjerovatno dolaze u narednoj epizodi, nema ti ko sta spoilati. Sad serija spoila knjige.Lakat Jebić wrote:za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilera
-
sizifinho
#6664 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma tesko i to Bgm. Vidi se trajektorija jasna koja govori da ce serija zavrsiti u potpunosti drugacije od knjige.Riddle wrote:Ova sezona prikazuje desavanja iz 4. i 5. knjige, a sudeci po tome gdje su neki likovi, i 6. je ukljucena. Znaci, iduca sezona se snima po neobjavljenoj knjizi. Oni ovo zele sto prije zavrsiti, zato i prave ovoliko sranja kao sa Stannisom, izbacuju toliko likova i bitnih događaja. Osim 2 velika događaja koji vjerovatno dolaze u narednoj epizodi, nema ti ko sta spoilati. Sad serija spoila knjige.Lakat Jebić wrote:za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilera
A uz to dodaj da ce nakpn ove epizode pauza da traje 300 dana, unutar kojih ce martin objavit novu knjigu. Jednostavno mora... produzio je deadline vec tri puta
- So What!
#6665 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Još jedna stvar iz rubrike Zanimljivosti iz svijeta 'Pjesme leda i vatre'...

Velik Zid na Sjeveru se ubraja među 9 svjetskih čuda izgrađenih od Ljudi, a preostala su Titan Braavosa, Veliki most Volantisa, trostruki zidovi Qartha, tri zvona Norvosa, Varlirijske ceste, Palača od hiljadu soba u Sarnathu (sada Vaes Khewo), ruševine Velike piramide u Ghisu. Moguća ostala su Velika tvrđava Harrenhal, Veliki toranj/svjetionik u Staromgradu (Oldtown) i Petotvrđa u Zlatnom carstvu Yi-Ti.
Zid je izgradio Brandon Stark poznatiji kao Bran Graditelj nakon Velike noći kada su kraljevstva Ljudi odbranjena od divljaka i Ostalih. Navodno je Brandon koristio začarao Divove nekom čarolijom pomoću koje je uspostavio kontrolu nad njima i pomoću njih izgradio Zid. Ova teorija je realna s obzirom na veličinu zida. S druge strane, postoji teorija koja kaže da je prvobitno bio mnogo manji, ali su ga graditelji Noćne straže nadogradili, vadeći ledene blokove iz zaleđenih jezera Uklete šume i transportujući ih na Zid. Materijal korišten u izgradnji je pretežno led, tačnije masivni ledeni blokovi, ali i kameni blokovi koji su korišteni u izgradnji 19 utvrda cijelom dužinom zida od kojih je glavni Crni dvorac (Castle Black). Zid posjeduje liftove i razne mehanizme za upravljanje. S druge strane dvorci imaju razne namjene od osmatračkih utvrda, utvrda prolaza i lučkih utvrda na priobalnim dijelovima, ali ih je većina napuštena zbog nedostatka ljudi u Noćnoj straži.
Dužina Zida je upitna u poređenju s knjigama, jer u knjigama Zid je dug oko 500 kilometara, a visok je preko 200 metara. Dok u seriji se tvrdi da je zid dug 800 kilometara, ali nakon izračunavanaja nekih udaljenosti, Westeros je mnogo veća teritorija u seriji nego u knjigama. Zid se proteže od planinskog masiva Frostfangs na zapadu gdje je prva utvrda Westwatch-by-the-Sea, sve do Zaljeva foka (Bay of Seals) i utvrde Eastwatch-by-the-Sea.

Velik Zid na Sjeveru se ubraja među 9 svjetskih čuda izgrađenih od Ljudi, a preostala su Titan Braavosa, Veliki most Volantisa, trostruki zidovi Qartha, tri zvona Norvosa, Varlirijske ceste, Palača od hiljadu soba u Sarnathu (sada Vaes Khewo), ruševine Velike piramide u Ghisu. Moguća ostala su Velika tvrđava Harrenhal, Veliki toranj/svjetionik u Staromgradu (Oldtown) i Petotvrđa u Zlatnom carstvu Yi-Ti.
Zid je izgradio Brandon Stark poznatiji kao Bran Graditelj nakon Velike noći kada su kraljevstva Ljudi odbranjena od divljaka i Ostalih. Navodno je Brandon koristio začarao Divove nekom čarolijom pomoću koje je uspostavio kontrolu nad njima i pomoću njih izgradio Zid. Ova teorija je realna s obzirom na veličinu zida. S druge strane, postoji teorija koja kaže da je prvobitno bio mnogo manji, ali su ga graditelji Noćne straže nadogradili, vadeći ledene blokove iz zaleđenih jezera Uklete šume i transportujući ih na Zid. Materijal korišten u izgradnji je pretežno led, tačnije masivni ledeni blokovi, ali i kameni blokovi koji su korišteni u izgradnji 19 utvrda cijelom dužinom zida od kojih je glavni Crni dvorac (Castle Black). Zid posjeduje liftove i razne mehanizme za upravljanje. S druge strane dvorci imaju razne namjene od osmatračkih utvrda, utvrda prolaza i lučkih utvrda na priobalnim dijelovima, ali ih je većina napuštena zbog nedostatka ljudi u Noćnoj straži.
Dužina Zida je upitna u poređenju s knjigama, jer u knjigama Zid je dug oko 500 kilometara, a visok je preko 200 metara. Dok u seriji se tvrdi da je zid dug 800 kilometara, ali nakon izračunavanaja nekih udaljenosti, Westeros je mnogo veća teritorija u seriji nego u knjigama. Zid se proteže od planinskog masiva Frostfangs na zapadu gdje je prva utvrda Westwatch-by-the-Sea, sve do Zaljeva foka (Bay of Seals) i utvrde Eastwatch-by-the-Sea.
Last edited by So What! on 11/06/2015 16:26, edited 2 times in total.
-
sizifinho
#6666 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
valjda Pjesma Leda i Vatre?
ice and fire?
Jon i Daenerys
Others i Rhlor
ice and fire?
Jon i Daenerys
Others i Rhlor
- ćiribiribela
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6668 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ćiribiribela wrote:
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6669 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma jok, pjesma vatre i medasizifinho wrote:valjda Pjesma Leda i Vatre?
ice and fire?
Jon i Daenerys
Others i Rhlor
- Tito_i_Partija
#6670 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa gdje si ti Chmoljke, nema te nikako da protabirimo ovu seriju, a prije si bio stalno na temi. Sta bi?Chmoljo wrote:ma jok, pjesma vatre i meda
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6671 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
počeli ste ostavljati spojlere za knjige, čača vas ne ubio 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6672 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma neka nas .BA svakako ništa ne kontam da mi nacrtaju Shae vaskrsnutu i gologuzu ja bih to provario ko djete na tuti 
- harisoni
#6673 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
http://www.laguna.rs/n2738_knjiga_svet_ ... aguna.html
Laguna prodaje po cijeni od 33 KM, juče na sajmu ispred BBI gledam kad papci prodaju za 35.
Laguna prodaje po cijeni od 33 KM, juče na sajmu ispred BBI gledam kad papci prodaju za 35.
- wickerman
#6674 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako mu je cilj kao u knjizi onda mu ne trebaju ni Kventin ni Nimerija za njegovo ostvarivanje. Sredstva mu mogu biti Hotah ili bilo koji visoki lord.sizifinho wrote:inace, serija vjerno prati knjigu jelde?wickerman wrote: Ako si procitao knjige (a koliko me sjecanje sluzi jesi) onda znas sta Doran planira, i kakva sranja mali sprema Jonu.
Doran u knjizi ima jedne planove, Doran u seriji nema sredstva za te planove. Gdje je Kventin? Ne sjecam se da se spominjao u seriji.
Gdje je Nymeria? Ona je u knjizi poslata na mjesto Oberyna.
Poslat kcerku je jedno, poslati sina je skroz drugo.
Tako da mi je to nelogican potez jednog jako strateski pronicljivog lika. Posto, osim imena, nista vise ne podajeca na knjigu sto se Dornea tice, ne, ne znam sta ce se desiti
ne razumijem sta hoces da kazes,
Olly uopste nema ulogu u knjizi, tako da ni tu ne razumiem sta govoris.
Isto tako za Ollya vazi, ako znas sta ce se desiti onda nema potrebe da se pravis ko francuska sobarica pa da se pitas kao sta ce mu ovaj eventualno spremiti jer se rezultat zna,a ne znaju se samo sitnice.
Serija se u odnosu na knjigu razdvajala svih pet sezona, ali se na kraju uvijek vracala u isti kolosijek, tako da sumnjam da ce sada postojati neki alternativni krajevi u odnosu na knjigu.
-
Juliuscezar
#6675 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako vam se raspravlja o knjigama imate temu, nas ostavite u blazenom neznanju
.