Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tony Soprano

#6651 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tony Soprano »

Kol'ko se vidi iz previewa, Stannis zauzima Winterfell, hoce da zapali Sansu, a Cersei ce se zarediti. :D
Lakat Jebić

#6652 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilera :D
34sf4drgu67d25

#6653 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 34sf4drgu67d25 »

Lakat Jebić wrote:za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilera :D
Negdje prestigla, negdje se razlikuje, dosta stvari koje su bile na pocetku knjige nisu se nikako desile, npr ovi gvozdenrodjeni :D se u seriji ne spominju.
Rockefeller

#6654 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

omar little wrote:bezbeli metal detektori se pokvarili a i semso portir fuseri kad pretresa na ulazu. cuj kako su unijeli.:D
:lol:
Lakat Jebić

#6655 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

34sf4drgu67d25 wrote:
Lakat Jebić wrote:za ove sto su citali knjige a i geldali seriju, dokle je serija otprilike? moze i na pp ako vas je strah spoilera :D
Negdje prestigla, negdje se razlikuje, dosta stvari koje su bile na pocetku knjige nisu se nikako desile, npr ovi gvozdenrodjeni :D se u seriji ne spominju.
ma to sam skonto, al ono, mimo gvozdenrodjenih (vrh ocam :D ) koliko ce iz knjiga dosad objavljenih ostat za narednu sezonu? otprilike
Rockefeller

#6656 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Tirion će zajahat' drugog zmaja, ocm.
Kinesko prkno

#6657 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kinesko prkno »

Rockefeller wrote:Tirion će zajahat' drugog zmaja, ocm.
Njega bi malo jaci golub mogao ponijeti,mislim da su zmajevi rezervisani za sidjova i zhujinog ljubavnika
Rockefeller

#6658 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Kinesko prkno wrote:
Njega bi malo jaci golub mogao ponijeti,mislim da su zmajevi rezervisani za sidjova i zhujinog ljubavnika
Ja ja vićeš ti. Ko ti je sidjov?

:skoljka:
Kinesko prkno

#6659 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kinesko prkno »

Rockefeller wrote:
Kinesko prkno wrote:
Ja ja vićeš ti. Ko ti je sidjov?

:skoljka:
Prekaljeni ratnik Jorah,ma nekako su mi zmajevi vise za ratnike,Tirion je vise za vina,meze i kurvaluka.
Rockefeller

#6660 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Aha aha. Ma da, logistika je za Tiriona. Mene interesuje koliko će još biti sezona?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6661 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

Image
sizifinho

#6662 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tony Soprano wrote:Kol'ko se vidi iz previewa, Stannis zauzima Winterfell, hoce da zapali Sansu, a Cersei ce se zarediti. :D
a posto preview uvijek tezi da navede na pogresno...
stannis haman da zauzme prijestolje, Brienne mu skida glavu.
Sansa postaje lady stoneheart, a Cersei postaje clanica UNa
Riddle

#6663 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Ova sezona prikazuje desavanja iz 4. i 5. knjige, a sudeci po tome gdje su neki likovi, i 6. je ukljucena. Znaci, iduca sezona se snima po neobjavljenoj knjizi. Oni ovo zele sto prije zavrsiti, zato i prave ovoliko sranja kao sa Stannisom, izbacuju toliko likova i bitnih događaja. Osim 2 velika događaja koji vjerovatno dolaze u narednoj epizodi, nema ti ko sta spoilati. Sad serija spoila knjige.
sizifinho

#6664 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Riddle wrote:
Ova sezona prikazuje desavanja iz 4. i 5. knjige, a sudeci po tome gdje su neki likovi, i 6. je ukljucena. Znaci, iduca sezona se snima po neobjavljenoj knjizi. Oni ovo zele sto prije zavrsiti, zato i prave ovoliko sranja kao sa Stannisom, izbacuju toliko likova i bitnih događaja. Osim 2 velika događaja koji vjerovatno dolaze u narednoj epizodi, nema ti ko sta spoilati. Sad serija spoila knjige.
ma tesko i to Bgm. Vidi se trajektorija jasna koja govori da ce serija zavrsiti u potpunosti drugacije od knjige.
A uz to dodaj da ce nakpn ove epizode pauza da traje 300 dana, unutar kojih ce martin objavit novu knjigu. Jednostavno mora... produzio je deadline vec tri puta
So What!

#6665 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Još jedna stvar iz rubrike Zanimljivosti iz svijeta 'Pjesme leda i vatre'...

Image

Velik Zid na Sjeveru se ubraja među 9 svjetskih čuda izgrađenih od Ljudi, a preostala su Titan Braavosa, Veliki most Volantisa, trostruki zidovi Qartha, tri zvona Norvosa, Varlirijske ceste, Palača od hiljadu soba u Sarnathu (sada Vaes Khewo), ruševine Velike piramide u Ghisu. Moguća ostala su Velika tvrđava Harrenhal, Veliki toranj/svjetionik u Staromgradu (Oldtown) i Petotvrđa u Zlatnom carstvu Yi-Ti.

Zid je izgradio Brandon Stark poznatiji kao Bran Graditelj nakon Velike noći kada su kraljevstva Ljudi odbranjena od divljaka i Ostalih. Navodno je Brandon koristio začarao Divove nekom čarolijom pomoću koje je uspostavio kontrolu nad njima i pomoću njih izgradio Zid. Ova teorija je realna s obzirom na veličinu zida. S druge strane, postoji teorija koja kaže da je prvobitno bio mnogo manji, ali su ga graditelji Noćne straže nadogradili, vadeći ledene blokove iz zaleđenih jezera Uklete šume i transportujući ih na Zid. Materijal korišten u izgradnji je pretežno led, tačnije masivni ledeni blokovi, ali i kameni blokovi koji su korišteni u izgradnji 19 utvrda cijelom dužinom zida od kojih je glavni Crni dvorac (Castle Black). Zid posjeduje liftove i razne mehanizme za upravljanje. S druge strane dvorci imaju razne namjene od osmatračkih utvrda, utvrda prolaza i lučkih utvrda na priobalnim dijelovima, ali ih je većina napuštena zbog nedostatka ljudi u Noćnoj straži.

Dužina Zida je upitna u poređenju s knjigama, jer u knjigama Zid je dug oko 500 kilometara, a visok je preko 200 metara. Dok u seriji se tvrdi da je zid dug 800 kilometara, ali nakon izračunavanaja nekih udaljenosti, Westeros je mnogo veća teritorija u seriji nego u knjigama. Zid se proteže od planinskog masiva Frostfangs na zapadu gdje je prva utvrda Westwatch-by-the-Sea, sve do Zaljeva foka (Bay of Seals) i utvrde Eastwatch-by-the-Sea.
Last edited by So What! on 11/06/2015 16:26, edited 2 times in total.
sizifinho

#6666 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

valjda Pjesma Leda i Vatre?
ice and fire?
Jon i Daenerys
Others i Rhlor
ćiribiribela

#6667 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Image

:mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6668 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ćiribiribela wrote:Image

:mrgreen:
:thumbup: :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6669 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

sizifinho wrote:valjda Pjesma Leda i Vatre?
ice and fire?
Jon i Daenerys
Others i Rhlor
ma jok, pjesma vatre i meda :D
Tito_i_Partija

#6670 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote:ma jok, pjesma vatre i meda :D
Pa gdje si ti Chmoljke, nema te nikako da protabirimo ovu seriju, a prije si bio stalno na temi. Sta bi? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6671 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

počeli ste ostavljati spojlere za knjige, čača vas ne ubio :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6672 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ma neka nas .BA svakako ništa ne kontam da mi nacrtaju Shae vaskrsnutu i gologuzu ja bih to provario ko djete na tuti :mrgreen:
harisoni

#6673 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harisoni »

http://www.laguna.rs/n2738_knjiga_svet_ ... aguna.html

Laguna prodaje po cijeni od 33 KM, juče na sajmu ispred BBI gledam kad papci prodaju za 35. :twisted:
wickerman

#6674 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

sizifinho wrote:
wickerman wrote: Ako si procitao knjige (a koliko me sjecanje sluzi jesi) onda znas sta Doran planira, i kakva sranja mali sprema Jonu.
inace, serija vjerno prati knjigu jelde?
Doran u knjizi ima jedne planove, Doran u seriji nema sredstva za te planove. Gdje je Kventin? Ne sjecam se da se spominjao u seriji.
Gdje je Nymeria? Ona je u knjizi poslata na mjesto Oberyna.
Poslat kcerku je jedno, poslati sina je skroz drugo.
Tako da mi je to nelogican potez jednog jako strateski pronicljivog lika. Posto, osim imena, nista vise ne podajeca na knjigu sto se Dornea tice, ne, ne znam sta ce se desiti :D

ne razumijem sta hoces da kazes,
Olly uopste nema ulogu u knjizi, tako da ni tu ne razumiem sta govoris.
Ako mu je cilj kao u knjizi onda mu ne trebaju ni Kventin ni Nimerija za njegovo ostvarivanje. Sredstva mu mogu biti Hotah ili bilo koji visoki lord.
Isto tako za Ollya vazi, ako znas sta ce se desiti onda nema potrebe da se pravis ko francuska sobarica pa da se pitas kao sta ce mu ovaj eventualno spremiti jer se rezultat zna,a ne znaju se samo sitnice.
Serija se u odnosu na knjigu razdvajala svih pet sezona, ali se na kraju uvijek vracala u isti kolosijek, tako da sumnjam da ce sada postojati neki alternativni krajevi u odnosu na knjigu.
Juliuscezar

#6675 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ako vam se raspravlja o knjigama imate temu, nas ostavite u blazenom neznanju :D.
Post Reply