Konceptualno, vrlo je ovo slicno mom prijedlogu mada su imena malo drugacije razmjestena. Ti to vidis malo optimisticnije a meni je odbrana gola prvi cilj. Ali tu smo negdje.denimb wrote:Ja nekako optimalan sastav protiv Argentine vidim ovako:
................Begovic..................
Mujdza....Bicakcic....Spahic....Lulic
.......Medunjanin...Kolasinac.........
Hajrovic........Pjanic........Salihovic
..................Dzeko..................
Nije bunker, ali nije ni propuh.
Jeste da nemamo pravog lijevog beka u ovoj formaciji, ali Salihovic i Lulic dovoljno dugo igraju na toj strani pa mislim da se mogu pokrivati, i protiv Argentine.
Kolasinac na DM-a jer nam tu treba trkac, razbijac, klasicni defanzivac ono sto on i jeste...Medunjanin je mozda slab u duelu, ali ima onaj mekani dodir, zna iznijeti, predati loptu naprijed, moze vrlo lahko prijeci na centralnog veznog kada je lopta kod nas i ovdje treba da se nadopunjava sa Seom.
Hajrovic radi isto sto i Salihovic, u defanzivi pomaze beku, i ceka sansu za izlet naprijed...ima dribling, ima sut, tako da vrlo lahko moze doci u situaciju da opali po golu.
Pjanic je ovdje centralna figura, slobodan igrac onaj koji trci smeta protivniku ispred nase dvije linije kada je lopta kod njih, i onaj na kojeg lopta ide kada je oduzmemo, i također onaj koji je cuva dovoljno dugo da krila izađu naprijed, i da Medunjanin dođe na mjesto tog centralnog veznog.
Bekovi ne prelaze centar naravno, a Dzeko treba da bude Dzeko...i to je to, pa sta Bog da...
Ja bih razmislio o Medunjaninu na ovoj poziciji jer mi se Besic cini bolje rjesenje.
Isto tako kod Hajroviceve pozicije bih takodjer uzeo u razmatranje i Viscu (vec je igrao protiv Argentine i vidilo se da moze).
Inace OK sa dvojicom u vezi ispred zadnje linije ali obojica moraju biti lavovi.
I jos nesto, odbrana mora poceti od Dzeke, mora biti malo aktivniji u toj fazi. Bitnije nam je da ne dobijemo gol nego da ga zabijemo (osim ako se bas ne potrefi).