FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

Banksy

#6651 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Banksy »

Gandalf wrote:
plain vanilla wrote:oCeraj Zlaja HSP, a uzmi HDZ, oni su cistog obraza i neukaljanih ruku :oops:
Ponekad otvore neki logor, spale žive ljude zajedno sa selom, ali u suštini, pošten je to svijet iako sav izmajoriziran :cry:
Jah, moj ti, takav ti je HSP, šta da ti pričam ...
Ups, pa to su bili Srbi, pardon, ne pika se, oni nisu ljudi. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6652 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Gandalf wrote:
plain vanilla wrote:oCeraj Zlaja HSP, a uzmi HDZ, oni su cistog obraza i neukaljanih ruku :oops:
Ponekad otvore neki logor, spale žive ljude zajedno sa selom, ali u suštini, pošten je to svijet iako sav izmajoriziran :cry:
interesantno da se ne spominju djela ovih lidera HB, zlocini..na drugoj temi kazu da to nisu zlocinci, i da je sud u Haagu pristrasan
Ne prica se odakle su dosli HB, uz ciju podrsku

Ali ako je HSP izdao priopcenje, o tome se prica, velika slova, pa boldirano...da nije zalosno bilo bi smijesno

kako licemjerno :oops:
oldplague

#6653 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Mali_Vuk wrote:
oldplague wrote:
Šta si živjela? I ja sam to živio..od trenutka formiranja do skoro nasilnog raspuštanja prvog Dretelja. Transkripti su samo potvrda moje priče, ništa ni manje ni više od toga. E sada što se to ne uklapa u kontekst tvoje priče je drugi par opanaka.
A što da te se prolazim? Pa forum je javni, kako god ti misliš da imaš pravo da iznosiš neistine onda i ja imam isto takvo pravo da ih demantuijem. U čemu je problem?
Preživjela sam Herceg-Bosnu od 1991-e, a ne od 1993-e, kako misli prosječan Sarajlija. Doživljaji su subjektivni, činjenice neumoljive. Je li Dretelj osnovao HOS? Jeste. Jesu li tamo trpani Srbi? Jesu. Jesu li njih tu zamijenili Bošnjaci kad je puklo između HVO i ARBiH? Jesu. Generalno, nije pametno tvrditi da je na kraju Dretelj postao neaktivan na inicijativu Bošnjaka, jer bi se mogao naći kakav dušmanin pa upitati što im je trebalo tako dugo. Inače, kad Hrvati nešto odbace ko nuklearni otpad, ne podiži s poda i ne meći u usta. Garant nije dobro za zdravlje. Da ne bi bilo ko sa Bošnjacima Istre, koje je demokrata, građanin i liberal Kajin označio kao megakrivce za sve zločine počinjene u Hrvatskoj nad Srbima.
Pa ja, ti preževio "herceg-bosnu" pa bi sad malo "herceg-bosnu" furao u kontra smjeru i nekim drugim ljudima je gur'o u dvorište? Eno vidim i @gorštaka si tamo na onoj temi prozvao, ni manje ni više nego TROJANCEM :? Ljude, sarajevske Hrvate koji ne žele da živi u toru, a pogotovo ne talibanskom toru, što je normalno, vi poskokovci nazivate trojancima :( . Malo vam bosnaski gorštaci remete planove, a svi redom nekako smotani pa ne mogu i ne znaju da se odsele sa svojih ognjišta na neka malo hrvatskija i čišća i tako pojednostave stvari..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mali_Vuk

#6654 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mali_Vuk »

Više bi mi pasala neka priča o HSP-u od ovih smajlića, ali eto, đavlu malo bilo. :)
Alfa_Ze

#6655 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

oldplague wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
idi popi jednu ''smirilicu'', mnogo ovih ikonica upotrebljavas da bi bila ''ubjedljiva'' !!
oldplague

#6656 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

plain vanilla wrote:
Gandalf wrote:
interesantno da se ne spominju djela ovih lidera HB, zlocini..na drugoj temi kazu da to nisu zlocinci, i da je sud u Haagu pristrasan
Ne prica se odakle su dosli HB, uz ciju podrsku

Ali ako je HSP izdao priopcenje, o tome se prica, velika slova, pa boldirano...da nije zalosno bilo bi smijesno

kako licemjerno :oops:
Ko na drugoj temi kaže da nisu zločinci? Ko osim vaših koalicijskih partnera? Ovaj post prijavljujem. Otpisujem ti trabunjanje na oskudne mogućnosti, ali ovaj put neću.
oldplague

#6657 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Alfa_Ze wrote:
idi popi jednu ''smirilicu'', mnogo ovih ikonica upotrebljavas da bi bila ''ubjedljiva'' !!
[quote]Ovih dana je Haško tužiteljstvo zatražilo ukupno 220 godina zatvora za bivše dužnosnike HVO i Herceg-Bosne, što je sramotno i za svaku osudu.
Hrvatska stranka prava BiH osuđuje zahtjev Haškog tužiteljstva i smatra da je jedina pravedna odluka puštanje na slobodu spomenute šestorke Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Čorića i Berislava Pušića.

To kako su Hrvati gubitnici nakon rata je poznato ... Naravno, o ovom slučaju hrvatske stranke uopće ne govore i ne reagiraju, a trebale bi sve, i to zajednički, u obliku hrvatskog bloka

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hercegovac_pravi

#6658 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

oldplague wrote:
Šta si živjela? I ja sam to živio..od trenutka formiranja do skoro nasilnog raspuštanja prvog Dretelja. Transkripti su samo potvrda moje priče, ništa ni manje ni više od toga. E sada što se to ne uklapa u kontekst tvoje priče je drugi par opanaka.
A što da te se prolazim? Pa forum je javni, kako god ti misliš da imaš pravo da iznosiš neistine onda i ja imam isto takvo pravo da ih demantuijem. U čemu je problem?
Preživjela sam Herceg-Bosnu od 1991-e, a ne od 1993-e, kako misli prosječan Sarajlija. Doživljaji su subjektivni, činjenice neumoljive. Je li Dretelj osnovao HOS? Jeste. Jesu li tamo trpani Srbi? Jesu. Jesu li njih tu zamijenili Bošnjaci kad je puklo između HVO i ARBiH? Jesu. Generalno, nije pametno tvrditi da je na kraju Dretelj postao neaktivan na inicijativu Bošnjaka, jer bi se mogao naći kakav dušmanin pa upitati što im je trebalo tako dugo. Inače, kad Hrvati nešto odbace ko nuklearni otpad, ne podiži s poda i ne meći u usta. Garant nije dobro za zdravlje. Da ne bi bilo ko sa Bošnjacima Istre, koje je demokrata, građanin i liberal Kajin označio kao megakrivce za sve zločine počinjene u Hrvatskoj nad Srbima.
I ja sam, čak i ratovao protiv iste. Ne znam šta misli prosječni Sarajlija, to je njihovo mišljenje i nemam namjeru da im ja kreiram mišljenje niti stavljam riječu u njihova usta.
Dretelj je osnova HOS, to i ja kažem
Jesu li tamo trpani Srbi? Jesu to i ja kažem
Jesu li za njih zamjenjeni Bošnjaci kad je puklo između HVO-a i ARBiH? Netačno ali u potpunosti. Dretelj je bio rasformiran najmanje 7 mjeseci (odokativno, ne mogu se sjetiti tačnih datuma) prije već što je i jedan Bošnjak strpan u taj logor. Upravo zbog utvrđivanja ove činjenice sam se i pozvao na transkripte sa Repkovog suđenja.
Dretelj za Bošnjake (ili drugi Dretelj) je osnovan od strane HDZ-a i paratvorevine tzv. "hzhb" kao dio "udruženog Zločinačkog Poduhvata" za koji se sudi hrvatskom vojno-političkim vrhu iz tog vremena.
Dalje, Hrvati odbacuju HOS ne zato što njegovu ideologiju smatraju pogrešnom (Stračević) već iz posve drugih razloga od kojih je jedan bivša tzv. "hzhb".
Dalje, paralela između Istre i BiH ne postoji. Ovdje je činjenično stanje davno utvrđeno tako da "naklapanjima" nema mjesta. Upravo zbog toga se u ovakivim razmjenama mišljenja i pozivam na transkripte suđenja. Naklapanje je jedno a činjenice nešto sasvim drugo. U ovom slučaju one ne stoje na tvojoj strani.
Gandalf

#6659 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Nije u redu. Ja ti odgovaram, a ti se praviš lud, pa opet pitaš.
Pitajte koalicione partnere. Evo, oni jedini i danas plaču za njima. Sve u duhu Valterove platforme[/quote]

Tis se praviš lud jer mi ne odgovaraš na pitanje - ja na forumu ne vidim nikog iz HSP-a ali vidim brdo Fanova HDZ-a - pošto su ova šestorica čobana HDZ-ovci lijepo bi bilo da znate u stožeru šta će vam biti sa članstvom, a ne da vas Jurišić proziva što ne brinete o svojima u Hagu.[/quote]

Pitaj ove koalicione čobane.
I šta kaže Zlatko, hoće li biti kakvih peticija za oslobađanje, bar apel koji da pošaljete, red je pomoći koalicionom partneru u nevolji. Kakve demonstracije, skupovi podrške, bilo šta?
Recimo, evo, protestna šetnja, na čelu Komšić, a u naručju slika Blaža Kraljevića, superiška.[/quote]

Banksy to su tvoji članovi, tvoja raja, tvoji susjedi, nemam ja ništa s njima - ali sramota je kako se vi iz HDZ-a tako loše odnosite prema ljudima koji su za vas stvarali erceg-bosnu - mislim haj što ih je majorizirao zli Zlaya ali da te haške uznike majorizira i stožerna stranka :cry: pa stvarno nema smisla :( Očekivao sam od čovića da organizuje neki malonogometni turnir gdje bi ekipa "jadranko prlić" pobijedila i osvojila turnir "slobodan praljak" kad ono šipak - MAJORIZACIJA na svakom ćošku.

By the way - SDP nema svojih članova u Hagu :mrgreen:
Čini mi se da nema ni HSP :mrgreen:
Ali ko ih ima na bacanje - MAJORIZIRANI - H - D - Z :mrgreen:
Last edited by Gandalf on 16/02/2011 18:28, edited 2 times in total.
Mali_Vuk

#6660 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mali_Vuk »

Ovo mi je najjače, ovo njihovo "prijavljivanje postova". A nijedan jedini post nije napisao a da nije uvrijedio čovjeka kojem se obraća... od "ne prdi" "histerišeš" "pišeš gluposti" i sl. Pa jebote, hodaš na ivici bana a okolo prijetiš ljudima istim. Jel ti misliš da su moderatori neke vaše lutkice za zajebanciju :?
Gandalf

#6661 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Mali_Vuk wrote:Ovo mi je najjače, ovo njihovo "prijavljivanje postova". A nijedan jedini post nije napisao a da nije uvrijedio čovjeka kojem se obraća... od "ne prdi" "histerišeš" "pišeš gluposti" i sl. Pa jebote, hodaš na ivici bana a okolo prijetiš ljudima istim. Jel ti misliš da su moderatori neke vaše lutkice za zajebanciju :?
Ali oni su izmajorizirani, moraš ih shvatiti :mrgreen:
1gorstak

#6662 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by 1gorstak »

oldplague wrote:
Moze. U programskoj se deklaraciji ne spominje treci a spominje ogranicavanje zloupotreba entitetskog glasanja. Kolega @veejay ti je jednom vec objasnio da se kroz ovu programsku deklaraciju pokusava stvoriti jedinstven front koji bi se suprotstavio velikosrpskom faktoru u neizbjeznoj ustavnoj reformi. Bitno je da Jurisic udje u vlast i podrzi Sarajevo po pitanju ogranicavanja entitetskog glasanja a za treci .... ce se vidi.
S vragom se tikve ne sade. Uništit ćete ovu zemlju, razorit će te je do kraja. Igrate tačno po muzici koju su vam oni napisali.
Ti si ta koja trazi da se mirno gleda unistavanje drzave od strane kartela koji je sada na vlasti. Postavljas uslov SDP-u po kojem moze uci u vlast samo ako dobije dovoljno glasova da bez nacionalista formira vlast u FBiH, sto je naucna fantastika.
Neće se vidi. Bolje treća izborna jedinica na papiru, nego Jurišićev treći entitet na terenu. Nema nikakvog jedinstvenog fronta protiv velikosrpskog faktora sa takvim koalicijskim partnerima, to je ludost i pomisliti, a kamoli napisati. Krvi će vam se napiti HSP, krvi. Samo gledajte. A Dodik će izaći jači, bolji i zajebaniji, kao na kraju lošeg vica.

Ne, ne tražim ja, SDP pravi vlast sa kartelom koji je sada na vlasti, minus HDZ. To je sve što su uspjeli smisliti. U međuvremenu, zabranu fašističkih organizacija možemo zaboraviti (HSP), provjeru porijekla imovine također (ili SDA ili SBB), te reintegraciju države (svi skupa). Uostalom, vrijeme će pokazati. Sjedimo i čekajmo.
Velis treca izborna jedinica ? :) Sta ima "treca izborna jedinica" :) .....

Nego, opet se gubis, jel' tebi smeta ulazak SDP-a u vlast ili moguce izbacivanje HDZ-a iz kalkulacije ? Ako ti smeta koalicija sa kriminalcima i ustasoidima, ne vidim kako je HDZ bolji od HSP-a .... meni se ipak cini da tebi samo smeta moguci ulazak SDP-a u vlast :)
Mali_Vuk

#6663 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mali_Vuk »

Pa stvarno, jebote :D
hercegovac_pravi

#6664 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

Banksy wrote:
Gandalf wrote:
Jah, moj ti, takav ti je HSP, šta da ti pričam ...
Ups, pa to su bili Srbi, pardon, ne pika se, oni nisu ljudi. :D
To je politika vašeg koaliciong partnera iz "srbinja"...
plain vanilla

#6665 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

oldplague wrote: Ko na drugoj temi kaže da nisu zločinci? Ko osim vaših koalicijskih partnera? Ovaj post prijavljujem. Otpisujem ti trabunjanje na oskudne mogućnosti, ali ovaj put neću.
Po kojoj je presudi Tito zlocinac?

a HR HB, bit ce presuda uskoro, eno celnika u Haagu
ČikaJosip wrote: Po kojoj je to presudi HR HB zločinačka. Isto tako bi ja mogao reći za teritorii koji je kontrolirala A BiH, da je zločinački zbog Uzdola, Doljana, Bugojna, .....

Presuda će biti uskoro ali ti ne znaš kakve će biti. A i o objektivnosti suda se da razgovarati. To je dosta politički sud. Zar je sud objektivan kada za zločine u kojima je masa mrtvih donosi presude od 20-ak godina i još se na kraju ti isti zločinci puštaju ranije zbog dobrog vladanja. Zar je to pravedan sud. Zar je pravedan sud koji sudi gotovo isključivo Hrvatima i Srbima a nikako Bošnjacima? A znamo da je i A BiH činila zločine.
evo ko kaze, slobodno prijavi, to je tvoja sloboda da prijavis
Alfa_Ze

#6666 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

oldplague wrote:
Alfa_Ze wrote:
[quote]Ovih dana je Haško tužiteljstvo zatražilo ukupno 220 godina zatvora za bivše dužnosnike HVO i Herceg-Bosne, što je sramotno i za svaku osudu.
Hrvatska stranka prava BiH osuđuje zahtjev Haškog tužiteljstva i smatra da je jedina pravedna odluka puštanje na slobodu spomenute šestorke Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Brune Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Čorića i Berislava Pušića.

To kako su Hrvati gubitnici nakon rata je poznato ... Naravno, o ovom slučaju hrvatske stranke uopće ne govore i ne reagiraju, a trebale bi sve, i to zajednički, u obliku hrvatskog bloka

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
otis(o)la 100% :shock:
''smirilica'' pod hitno !! :wink:
oldplague

#6667 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Velis treca izborna jedinica ? Sta ima "treca izborna jedinica" .....

Nego, opet se gubis, jel' tebi smeta ulazak SDP-a u vlast ili moguce izbacivanje HDZ-a iz kalkulacije ? Ako ti smeta koalicija sa kriminalcima i ustasoidima, ne vidim kako je HDZ bolji od HSP-a .... meni se ipak cini da tebi samo smeta moguci ulazak SDP-a u vlast
junuzarije. :)
Gandalf

#6668 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Opet ona stara nacionalistička " Hag je politički sud" - pa nije Hag kriv što se krvoločne budaletine iz VRS-a i HVO-a nisu mogle suzdržati u klanju i ubijanju čitavih gradova i krajeva.

Hagu prigovaram što dijeli smiješne kazne tako da su se iz zatvora išetali psihopate tipa erdemovića i plavšićke.
Prigovaram mu i što dopušta luđacima tipa karadžića i šešelja da do unedogled razvlače postupak i ismijavaju žrtve.

Ali čuj politički sud :-) jao majko, ja nacionalističkih kompleksaša.
Last edited by Gandalf on 16/02/2011 18:39, edited 1 time in total.
Alfa_Ze

#6669 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

oldplague wrote:

Nego, opet se gubis, jel' tebi smeta ulazak SDP-a u vlast ili moguce izbacivanje HDZ-a iz kalkulacije ? Ako ti smeta koalicija sa kriminalcima i ustasoidima, ne vidim kako je HDZ bolji od HSP-a .... meni se ipak cini da tebi samo smeta moguci ulazak SDP-a u vlast
jel to ''zrakomlat'' ili tako sto ?? :cry:
plain vanilla

#6670 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Gandalf wrote:Opet ona stara nacionalistička " Hag je politički sud" - pa nije Hag kriv što se krvoločne budaletine iz VRS-a i HVO-a nisu mogle suzdržati u klanju i ubijanju čitavih gradova i krajeva.

Hagu prigovaram što dijeli smiješne kazne tako da su se iz zatvora išetali psihopate tipa erdemovića i plavšićke.
Prigovaram mu i što dopušta luđacima tipa karadžića i šešelja da do unedogled razvlače postupak i ismijavaju žrtve.

Ali čuj politički sud :-) jao majko ja nacionalističkih kompleksaša.
pa eto, prijavila mene da trabunjam... :-)
Banksy

#6671 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Banksy »

Gandalf wrote:
Banksy to su tvoji članovi, tvoja raja, tvoji susjedi, nemam ja ništa s njima - ali sramota je kako se vi iz HDZ-a tako loše odnosite prema ljudima koji su za vas stvarali erceg-bosnu - mislim haj što ih je majorizirao zli Zlaya ali da te haške uznike majorizira i stožerna stranka :cry: pa stvarno nema smisla :( Očekivao sam od čovića da organizuje neki malonogometni turnir gdje bi ekipa "jadranko prlić" pobijedila i osvojila turnir "slobodan praljak" kad ono šipak - MAJORIZACIJA na svakom ćošku.
Nisu to druže moja raja. Moja raja je pobijena od strane baš te raje s kojom se vi sad grlite i čije slike držite po kabinetima.
A zbog čega je moja raja odlučila da više neće biti vaša raja, nikad više, jer moja raja se borila i ginula, i prije 50 godina i nekidan, boreći se protiv te raje s kojom se vi sad ližete, i s kojom ste se na Hreši pokušali lizati, ne bi li Zlatku namakli fotelju da krčmi energetiku i telekomunikacije - jer o tome se samo radi, o foteljama, patriote moje drage.

Dakle, ne mogu ja po difoltu nikako biti ta raja o kojoj bulazniš, ali ne mogu više ni ta vaša. Ni ja ni niko moj, ne možemo, jbg, ne da želudac. Ne znam kako vi, al' ja vam se divim, zaista.
Gandalf

#6672 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

plain vanilla wrote:
Gandalf wrote:Opet ona stara nacionalistička " Hag je politički sud" - pa nije Hag kriv što se krvoločne budaletine iz VRS-a i HVO-a nisu mogle suzdržati u klanju i ubijanju čitavih gradova i krajeva.

a šta ćeš vanilla, nekima je živce pojela ova silna izmajoriziranost adezea :D , a uskoro možemo očekivati ponovnu poplavu postova o konstitutivnosti i zlim partizanima.
oldplague

#6673 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

plain vanilla wrote:

TRABUNJAŠ, JER SI SVOJE NEISTOMIŠLJENIKE ĐUTURE OPTUŽILA DA TVRDE KAKO ČELNIŠTVO HB NIJE ZLOČINAČKO. Ja sam zbog njih izgubila sve, baš sve, dok si ti čekala da se zastavice opet uvežu i da ti deblokiraju dupe u Tuzli. Za takvu bahatost i gnusnost zaslužuješ prijavu i još koješta.
Mali_Vuk

#6674 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Mali_Vuk »

oldplague wrote:
plain vanilla wrote:

TRABUNJAŠ, JER SI SVOJE NEISTOMIŠLJENIKE ĐUTURE OPTUŽILA DA TVRDE KAKO ČELNIŠTVO HB NIJE ZLOČINAČKO. Ja sam zbog njih izgubila sve, baš sve, dok si ti čekala da se zastavice opet uvežu i da ti deblokiraju dupe u Tuzli. Za takvu bahatost i gnusnost zaslužuješ prijavu i još koješta.
Ne prdi :zzzz:
oldplague

#6675 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by oldplague »

Alfa_Ze wrote:
oldplague wrote:

jel to ''zrakomlat'' ili tako sto ?? :cry:
Zna ovaj "sarajevski Hrvat" šta je to. :)
Locked