IRAN

Post Reply
Tkd

#6651 Re: IRAN

Post by Tkd »

Jašta licemjerno je pokazivati kako ti narod stradava. Licemjerno nema šta. :)
SaPnA

#6652 Re: IRAN

Post by SaPnA »

Arturo B wrote:
Tkd wrote:
Arturo B wrote:
Naravno da me bode u oci. Kao da su samo muslimani stradali i kao da je muslimanski zivot vrijedniji od kjafirskog ili krscanskog zivota.

Neka snimi i kjafir ili krščanin film o stradanju krščana ili kjafira . :)
Ne znam, ja ne bih imao obraza snimiti film samo o "svojim" zrtvama. Licemjerno i totalno suprotno onome sto islam propagira. Ili nije?
jesi li pogledao film?
Arturo B

#6653 Re: IRAN

Post by Arturo B »

kliksovac wrote:
Arturo B wrote:
Ne znam, ja ne bih imao obraza snimiti film samo o "svojim" zrtvama. Licemjerno i totalno suprotno onome sto islam propagira. Ili nije?
u pravu si, kad je u pitnaju stradanje drugih, Iranci su serbest mogli snimiti film kako su vas sedam muslimanska i mudzahidi poderali na Vozucoj ! :dance:
Koga nas?
Arturo B

#6654 Re: IRAN

Post by Arturo B »

anthraxQ wrote:Arturo,

Neka je prvo sto si uradio , tj nasao kad si vidio vijest jedna mana. Svaka cast... Samo se pitam koliko se brinu oni iz republike smrdske ko je osim njih stradao. Drugi neka placu za svojim, bosnjak sam i musliman i tugujem za svojima... Drugi me ne zanimaju, jer znam da moji genocidni nisu i znam da napadali nisu prvi.
Ne zanima me sta rade oni iz RS-a, ja volim da se brinem o sebi. Ne mogu ja druge tjerati da budu dobri ljudi, ali svakako mogu raditi na tome da ja budem bolji. Ako te ne zanima neki civil pravoslavne ili katolicke vjere, onda i nisi neki covjek.
kliksovac

#6655 Re: IRAN

Post by kliksovac »

Arturo B wrote:
Koga nas?

guslare i sajkacare... 8-)
Arturo B

#6656 Re: IRAN

Post by Arturo B »

Tkd wrote:Jašta licemjerno je pokazivati kako ti narod stradava. Licemjerno nema šta. :)
Licemjerno je pokazivati kako samo muslimani ginu. Ginuli su tu jos mnogi drugi koji nisu muslimani a borili su se na "nasoj" strani. Ima medju njima i ateista, pravoslavaca, katolika. Ne znam zasto bi jedan musliman bio vrijedniji od ovih gore nabrojanih.
Arturo B

#6657 Re: IRAN

Post by Arturo B »

kliksovac wrote:
Arturo B wrote:
Koga nas?

guslare i sajkacare... 8-)
Ne spadam niti u jednu od navedenih grupa.
Arturo B

#6658 Re: IRAN

Post by Arturo B »

SaPnA wrote:
Arturo B wrote: Ne znam, ja ne bih imao obraza snimiti film samo o "svojim" zrtvama. Licemjerno i totalno suprotno onome sto islam propagira. Ili nije?
jesi li pogledao film?
Komentirao sam tekst koji je kolega postavio, nikako film.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#6659 Re: IRAN

Post by anthraxQ »

Arturo B wrote:

Neka je prvo sto si uradio , tj nasao kad si vidio vijest jedna mana. Svaka cast... Samo se pitam koliko se brinu oni iz republike smrdske ko je osim njih stradao. Drugi neka placu za svojim, bosnjak sam i musliman i tugujem za svojima... Drugi me ne zanimaju, jer znam da moji genocidni nisu i znam da napadali nisu prvi.
Ne zanima me sta rade oni iz RS-a, ja volim da se brinem o sebi. Ne mogu ja druge tjerati da budu dobri ljudi, ali svakako mogu raditi na tome da ja budem bolji. Ako te ne zanima neki civil pravoslavne ili katolicke vjere, onda i nisi neki covjek.

Zanima me civil ili vojnik nemusliman koji je zivio ideju Republike BiH. Ali imam vijest za tebe, takvih je vrlo malo a najveci udar zlocina su upravo pretrpili muslimani u bosni. U istu ravan se ne moze staviti to da ga hebes. A s druge strane iranci su napravili film o temi koja njih interesuje, ostali takidjer mogu praviti filmove. I takodjer ne znam ni jedan bh film o ratu u kojem na neki nacin nije pomenuto i stradanje drugih...
SaPnA

#6660 Re: IRAN

Post by SaPnA »

Arturo B wrote:
SaPnA wrote:
Arturo B wrote: Ne znam, ja ne bih imao obraza snimiti film samo o "svojim" zrtvama. Licemjerno i totalno suprotno onome sto islam propagira. Ili nije?
jesi li pogledao film?
Komentirao sam tekst koji je kolega postavio, nikako film.
kako znas onda da se u filmu ne pominju zrtve druge vjere ili ateisti, u textu nije navedeno ali ne cinjenica da su ubijani uglavnom muslimani i da cine vecinu zrtava
Arturo B

#6661 Re: IRAN

Post by Arturo B »

anthraxQ wrote:
Arturo B wrote:

Zanima me civil ili vojnik nemusliman koji je zivio ideju Republike BiH. Ali imam vijest za tebe, takvih je vrlo malo a najveci udar zlocina su upravo pretrpili muslimani u bosni. U istu ravan se ne moze staviti to da ga hebes. A s druge strane iranci su napravili film o temi koja njih interesuje, ostali takidjer mogu praviti filmove. I takodjer ne znam ni jedan bh film o ratu u kojem na neki nacin nije pomenuto i stradanje drugih...
Znaci dijete sprske nacionalnosti koje je stradalo ili zena iste te nacionalnosti koja nije bila za ideju BIH te ne interesira? :D
Arturo B

#6662 Re: IRAN

Post by Arturo B »

SaPnA wrote:
Arturo B wrote: Komentirao sam tekst koji je kolega postavio, nikako film.
kako znas onda da se u filmu ne pominju zrtve druge vjere ili ateisti, u textu nije navedeno ali ne cinjenica da su ubijani uglavnom muslimani i da cine vecinu zrtava
Nije istina, vecinu zrtava cine Bosnjaci. Tebi je mozda normalno da je Bosnjak=musliman, ali meni nije. Uostalom takvi filmovi bi morali biti objektivni.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#6663 Re: IRAN

Post by anthraxQ »

Mi, bosnjaci, smo ljudi raja. Niti nas je stid pokazati da su i drugi stradali i borili se. Niti bi me iko mogao nagovoriti na ideju etnicki ciste drzave... E sad idi pitaj tamo one. A kazes da su oni nebitni, pa jaro bitni su, jer dok ti furas covjecnost oni furaju necovjecnost... I vjeruj mi daleko su nas prestigli, tome svjedoce grobnice.
SaPnA

#6664 Re: IRAN

Post by SaPnA »

Arturo B wrote:
SaPnA wrote:
Arturo B wrote: Komentirao sam tekst koji je kolega postavio, nikako film.
Nije istina, vecinu zrtava cine Bosnjaci. Tebi je mozda normalno da je Bosnjak=musliman, ali meni nije. Uostalom takvi filmovi bi morali biti objektivni.
ko je rekao da je isto? sam si spomenuo zasto nisu spomenuli krscane i ateiste, dakle pricamo o vjeri ne o naciji
odosmo u off
Tkd

#6665 Re: IRAN

Post by Tkd »

Arturo B wrote:
Tkd wrote:Jašta licemjerno je pokazivati kako ti narod stradava. Licemjerno nema šta. :)
Licemjerno je pokazivati kako samo muslimani ginu. Ginuli su tu jos mnogi drugi koji nisu muslimani a borili su se na "nasoj" strani. Ima medju njima i ateista, pravoslavaca, katolika. Ne znam zasto bi jedan musliman bio vrijedniji od ovih gore nabrojanih.

Ja i ?

Napisano je o stradanju i ratu u BiH, a poseban akcenat na muslimane jer je musliman muslimanu brat, kao i odnos muslimana na svijetu bez obzira iz koje države dolazi. Druga stvar je što imaš svakakvih ljudi koji su marionete zapada itd.

Joj, jesi se baš ti našao uvrijeđen, nema šta. Pošalji mejl kreatoru filma i objasni mu da si ostao uvrijeđen zbog toga i da sljedeći put promjeni malo ideje u glavi. Neka zovne Emira ili kako se ono sada zove Kusturicu :)

Umjesto da se neki raduju što i drugi misle na BiH, oni nađu opet ono što im smeta. Čovjeku dođe da razbijek i comp i tastaturu i sve okolo. No dobro, opušten sam ja kao i uvijek. Na neki način mi je ovo sve smiješno o čemu se ovdje raspravlja.
Arturo B

#6666 Re: IRAN

Post by Arturo B »

anthraxQ wrote:Mi, bosnjaci, smo ljudi raja. Niti nas je stid pokazati da su i drugi stradali i borili se. Niti bi me iko mogao nagovoriti na ideju etnicki ciste drzave... E sad idi pitaj tamo one. A kazes da su oni nebitni, pa jaro bitni su, jer dok ti furas covjecnost oni furaju necovjecnost... I vjeruj mi daleko su nas prestigli, tome svjedoce grobnice.
Imaju i oni svoje grobnice. Nije nas rat jedini rat u povijesti. Nisu ni Bosnjaci bubice, to bi morao znati. Mada smo bez sumnje najgore prosli u posljednjem ratu.
Klavikula

#6667 Re: IRAN

Post by Klavikula »

naravno da je licemjerno samo govoriti o muslimanskim zrtvama kad je bilo mnogih nemuslimana koji su se istinski borili za ideju RBiH, samo kako sam ja uspio skontati niko nije pogledo film i niko ne zna da li se govorilo i o nemuslimanima.

i ono "gluhobilo ateistima" je jednako glupo kao i ovo gore.
Arturo B

#6668 Re: IRAN

Post by Arturo B »

Tkd wrote:
Arturo B wrote:

Ja i ?

Napisano je o stradanju i ratu u BiH, a poseban akcenat na muslimane jer je musliman muslimanu brat, kao i odnos muslimana na svijetu bez obzira iz koje države dolazi. Druga stvar je što imaš svakakvih ljudi koji su marionete zapada itd.

Joj, jesi se baš ti našao uvrijeđen, nema šta. Pošalji mejl kreatoru filma i objasni mu da si ostao uvrijeđen zbog toga i da sljedeći put promjeni malo ideje u glavi. Neka zovne Emira ili kako se ono sada zove Kusturicu :)

Umjesto da se neki raduju što i drugi misle na BiH, oni nađu opet ono što im smeta. Čovjeku dođe da razbijek i comp i tastaturu i sve okolo. No dobro, opušten sam ja kao i uvijek. Na neki način mi je ovo sve smiješno o čemu se ovdje raspravlja.
Zasto da se radujem tome sto oni misle o ratu, kad ocito misle o muslimanima. Kao sto rece musliman je muslimanu brat, mi smo ocito neki daleki rodjaci. Moralna bijeda.
Tkd

#6669 Re: IRAN

Post by Tkd »

Snimi i ti film, očekujemo ga kao i tvoju prvu knjigu ! :)
reunion

#6670 Re: IRAN

Post by reunion »

Rusija neće dozvoliti reprizu Libije u Iranu i blokiraće svaku rezoluciju koja se može krivo interpretirati.

http://en.rian.ru/russia/20121023/176857678.html
hrastov žižak

#6671 Re: IRAN

Post by hrastov žižak »

malo o fašističkom Iranu :D
Shahab

#6673 Re: IRAN

Post by Shahab »

Izrael je testirao svoju sposobnost da neprimjećen pređe distancu od 2000 km, bombarduje mete i uspješno se vrati na polaznu tačku...Međutim sa Iranom će biti daleko teže ako ne i nemoguće ispuniti misiju, jer iza Irana stoje vitalni interesi Rusije i pogotovo Kine..
Izrael je u srijedu izvršio zračni napad na vojni industrijski kompleks u glavnome gradu Sudana Kartumu. Izraelski bombarderi su na letu od 2000 kilometara zavarali sudansku i egipatsku protuzračnu obranu ......Izraelski bombarderi su na letu od 2000 kilometara zavarali sudansku i egipatsku protuzračnu obranu. To je bila velika pokazna vježba izraelskih zračnih snaga koje se pripremaju za napad na nuklearna postrojenja u Iranu, piše londonski Times.

Britanski list je objavio opsežnu analizu izraelskog zračnog napada na Kartum. U napadu je sudjelovalo osam aviona F-15I, četiri bombardera i četiri presretača.
Dva mrtva u napadu
Bombarderi su ispustili bombe u srijedu rano ujutro na vojni kompleks Jarmuk u jugozapadnom predgrađu Kartuma. Avionske bombe izazvale su seriju eksplozija, a najmanje dvoje ljudi je poginulo. Sudan je najavio prijavu Vijeću sigurnosti UN-a, dok Izrael još nije ni potvrdio ni opovrgnuo napad.

Gotovo četiri tisuće kilometara rute u oba smjera izraelski avioni su prošli za četiri sata, prelijetajući Crveno more uz granicu s Egiptom. Ako je to istina, značilo bi to da su izraelske snage letjele na najudaljeniju misiju bombardiranja u svojoj povijesti, rekao je za New York Times Ehud Yaari s Instituta za bliskoistočnu politiku. “A ako mogu neotkriveni doći do Kartuma, to bi trebalo signalizirati nešto Irancima”, istaknuo je.

Poruka Iranu
Od Izraela do Kartuma avioni su letjeli 1800 kilometara, a put do Irana je 200 kilometara kraći. Međutim, Iran ima neusporedivo jaču protuzračnu obranu. Pripreme za napad na Sudan počele su prije više od dvije godine, piše Times, nakon što su Mossadovi agenti u hotelu u Dubaiju ubili glavnog trgovca oružja za Hamas.

Kod ubijenog su pronašli dokumentae, među ostalim ugovor iz 2008. godine prema kojem će Sudan omogućiti Iranu proizvodnju oružja u Kartumu pod iranskom kontrolom.
Shahab

#6674 Re: IRAN

Post by Shahab »

Isporuči li Rusija Iranu protuzračni sistem S-300, svaki napad na Iran postao bi praktički neizvodiv...
Shahab

#6675 Re: IRAN

Post by Shahab »

Iran uspješno razvio bespilotnu letjelicu Ababil-T...sposobnu da ometa elektronsku komunikaciju i vrši napade na Izrael...Iste je stacionirao u Liban. Radi se o usavršenom modelu Ababil koji su 2006 poslali da bombarduje Tel Aviv ali ga je oborila izraelska protuzračna odbrana..
According to our military sources, in mid-September, Tehran secretly shipped to Lebanon a batch of dismantled Ababil-T UAVs although the Iranians could not be sure that Israel would not discover their location and its air force bomb them before they were launched. The Syrian war is also making it hard to maintain permanent Iranian launching teams in Lebanon.
However, Iran is making great strides in producing drones with more capabilities and longer ranges. During the 2006 Lebanon War, Hizballah launched an earlier model of the Ababil to bomb Tel Aviv. It was shot down by the Israeli Air Force. Since then, the Iranians have produced the more advanced Ababil-T for short and medium range attack and Ababils-B and –S.
Our military sources identify Ababil-T as Iran’s most advanced drone in operational service. It has electronic warfare, military intelligence-gathering and online transmission capabilities suited to conditions of front-line battle. It is designed to disable enemy electronic systems in combat, especially those of the United States and Israel.
Ababil means “swallow,” after the story in the Koran of an enemy sending a herd of elephants to attack the Qaaba in Mecca and the swallows released by Allah for defeating them.

Its prototype had a maximum flying range of 150 kilometers, an altitude 4.2 kilometers and it could stay aloft for 10 hours at a stretch. Iranian engineers have rapidly improved its velocity and range. But until recently, they were not known to have figured out how to produce a drone able to cover the distance to Israel in direct flight without a staging-post in Lebanon. They dared not let their prize Ababil-T cut through Iraq or Turkey because it risked interception by the American or NATO forces stationed in those countries.

This obstacle appears to have been overcome by the last upgraded Ababil, according to Gen. Vahidi.
Indeed, a week before he spoke, on Oct. 17, Manouchehr Manteqi, head of Iran’s aerospace industry, announced that Tehran now had drones capable of flying a distance of 2,000 kilometers – and therefore reaching Israel.
Iran plans to store a supply of those advanced models to Lebanon for the use of Hizballah – and not only against Israel but to extend its range against a whole array of Tehran’s enemies – before flying them back to home base in Iran.
Iranian sources claim that the latest drone was tested in combat conditions In November 2011. A UAV was sent secretly over US Fifth Fleet vessels in the Persian Gulf, collected data and gained valuable experience for its further development.
They have now advanced to the planning stages of a spy drone with stealth qualities and a large UAV bomber, cannibalizing technology pirated from the American RQ-170 Sentinel drone they downed on Dec. 4, 2011, buying it from Russia and China and stealing it from the West.
Most of their UAV development program budget is being spent on upgrading their drones’ navigation, transmission and cyber warfare systems.
The great progress Iran has made in the past five years in all these fields has been helped along by Iranian students returning home from studies at MIT and other universities in the United States, Britain and Germany. They are offered attractive salaries to work hard on the goals set before them.
Post Reply