Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#6651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Kakva ironija.
Ermin Hajder, nacelnik Bosanskog Petrovca, koji je nedavno napustio Nasu stranku da bi se prikljucio SDP-u, odlukom OO SDP-a nije primljen u SDP.(10 protiv-9 za).
O njegovom slucaju ce sada navodno odluciti premijer Niksic.

p.k.

Ponosan na ponasanje nasih vjecnika u vijecu koji su i dalje nastavili da rade ono za sta zalazemo i nisu dozvolili
da ih Ermin "prevede".
Pedja Kojovic

#6652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Amok

Emir Suljagic, po nasem misljenju, radi vise i bolje, nego ijedan ministar u vladi KS.
Ja cak necu ni ici u to da li se mi slazemo ili ne sa svakim njegovim potezom, kao ni u stvari iz njegovog privatnog zivota.

p.k.
detroit-mercy

#6653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by detroit-mercy »

Pedja Kojovic wrote:Kakva ironija.
Ermin Hajder, nacelnik Bosanskog Petrovca, koji je nedavno napustio Nasu stranku da bi se prikljucio SDP-u, odlukom OO SDP-a nije primljen u SDP.(10 protiv-9 za).
O njegovom slucaju ce sada navodno odluciti premijer Niksic.

p.k.

Ponosan na ponasanje nasih vjecnika u vijecu koji su i dalje nastavili da rade ono za sta zalazemo i nisu dozvolili
da ih Ermin "prevede".
Pa sta bi sa Heidera :mrgreen: ti ga nahvali (ne znam koliko stranica prije) kako odradjuje dobar posao u Bos. Petrovcu :mrgreen:?
Umoris li se nekada od "politike"?
Pedja Kojovic

#6654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

detroit mercy

Stojim iza onoga sto sam rekao o Hajderu tada.

Ne znam sta da kazem na pitanje da li se umorim u politici.
Preuzeo odgovornost i trudim se da je ispunim koliko mogu.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pravda za Emira Hajdera!! Apel za celnike SDP-a da ga prime u svoje redove.
madner

#6656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

-LIBERO- wrote:Pravda za Emira Hajdera!! Apel za celnike SDP-a da ga prime u svoje redove.
Nemre, brko ga je previse ispreskakao i nece ljudi da imaju gubitnike u svojim redovima :lol: :D
madner

#6657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Pa da znas bar nekog od tih ljudi ne bi pricao takve nebuloze. Ljudi koji su davno dokazali ko su i sta su.

Mada ne znam da li mi je gore da neko moze povjerovat ovo za Suljagica ili ove nebuloze za NS. Obrazovanje je na kantonalnom nivou, entitetsko ministarstvo nema gotovo nikakve ingerencije. :roll:
adnan.mujcic

#6658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by adnan.mujcic »

Pedja Kojovic wrote: Ponosan na ponasanje nasih vjecnika u vijecu koji su i dalje nastavili da rade ono za sta zalazemo i nisu dozvolili
da ih Ermin "prevede".
Jesi li ponosan na vijecnika u opcinskom vijecu Stari Grad - Sarajevo, gdje je bio glas na prevagi dali ce biti investirano u Opcinu preko 4,5 miliona maraka za 6 mjeseci izgradnje pozemne garaze preko puta Vijecnice i uredjenja tiga iznad iste, a da ce sama Opcina Stari Grad od toga direktno u budzetu osjetiti dobit od prodaje "rupe" u vrijednosti od preko 2,1 milion, te da ce se uposliti nekih 15-20 radnika u toj garazi!!!

Frcas li Pedja od ponosa?!
Pedja Kojovic

#6659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

adnan mujcic

Na njega sam posebno ponosan jer je uprkos ogromnim pritiscima i medijskoj hajci odbio da ucestvuje u krsenju zakona i lazima prelagaca da ce novac od toga ici za minibuseve, itd.
(Pogledati za pocetak zakon o finansijama i "mogucnostima" koristenja sredstava sa jednog za troskove drugog podracuna).

I ta, i garaza kod Narodnog Pozorista, je projekat stranke SDA.
Ako hocete da pricamo o firmi koja je dobila koncesiju za garazu kod Narodnog i da li ce ta garaza biti izgradjena, bujrum.

p.k.
Ridjobrki

#6660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ridjobrki »

Ja samo malo 'nako navratio... :D :D :D
convict

#6661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Ridjobrki wrote:Ja samo malo 'nako navratio... :D :D :D
Gdje će ti duša brko? :D
ultima_palabra

#6662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Sjeba čo'jeka, niko ga više neće :D Na kraju će morati prodati dušu FahrU :lol:
Ridjobrki

#6663 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ridjobrki »

Ja, reko', samo 'nako malo navratio. O ovome možemo na temi o SDP-u. Ima li neka podtema o unutarstranačkoj demokratiji u toj stranci? :-?
Corto Maltese

#6664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Ridjobrki wrote:Ja, reko', samo 'nako malo navratio. O ovome možemo na temi o SDP-u. Ima li neka podtema o unutarstranačkoj demokratiji u toj stranci? :-?
Ima, odmah do "Talijanskih junačkih pjesama", "Prepreme mesnih jela u Etiopiji", i "Crnogorske radne etike"
Pedja Kojovic

#6665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Malo sam gledao temu SDP-a koja se trenutno bavi slucajem Suljagic.
Ne znam sta je gore, licne uvrede i argumenti kojima ga napadaju ili nacini na koje ga brane.

p.k.
Ridjobrki

#6666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ridjobrki »

Pedja Kojovic wrote:Malo sam gledao temu SDP-a koja se trenutno bavi slucajem Suljagic.
Ne znam sta je gore, licne uvrede i argumenti kojima ga napadaju ili nacini na koje ga brane.

p.k.

To su samo posljedice. Uzroci su, nažalost, u njemu samom.
Holms

#6667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Holms »

Pedja Kojovic wrote:Malo sam gledao temu SDP-a koja se trenutno bavi slucajem Suljagic.

p.k.
Ma ja sve je to isto.
Zato nikada i nećete biti relevantna snaga jer ne znate prepoznati zlo i reći to.
Pedja Kojovic

#6668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

holms

Prepoznati i reci koje zlo?

p.k.
StupskaBitanga

#6669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

hoćete li ga vi primiti u svoje jato?
Holms

#6670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Holms »

Pedja Kojovic wrote:holms

Prepoznati i reci koje zlo?

p.k.
Pošiljaoci metka u koverti napr?
Pedja Kojovic

#6671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

holms

Cudi me da nama, koji smo mozda jedini otvoreno branili ministra iz druge stranke, spocitavate nereagovanje, ako sam dobro shvatio.(Moj stav o njemu, kao ministru, mozete naci na vom forumu, u odgovoru na necije pitanje od prije nekoliko dana).

Vi mozda niste pratili nasa saopstenja u vezi sa ministrom Suljagicem u zadnjih godinu dana, s obzirom da ovo nije prvi put da mu se prijeti. Na kraju krajeva, vrlo brzo ce izaci nase saopstenje u vezi sa danasnjim ravojem dogadjaja.

Moj se komentar o desavanjima na SDP teme odnosio na sljedecu stvar: prijetnja ministru Suljagicu se mora osuditi principijelno, a ne relativizirati je licnim, pa cak ni argumentima njegove efikasnosti ili odobravanja njegovih poteza. .

p.k.
Holms

#6672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Holms »

Pedja Kojovic wrote:holms

Cudi me nama, koji smo mozda jedini otvoreno branili ministra iz druge stranke, spocitavate nereagovanje, ako sam dobro shvatio.
Ja se nadam da ste vi pratili nasa saopstenja u vezi sa ministrom Suljagicem u zadnjih godinu dana, s obzirom da ovo nije prvi put da mu se prijeti. Na kraju krajeva, vrlo brzo ce izaci nase saopstenje u vezi sa danasnjim ravojem dogadjaja.

Moj se komentar odnosio na sljedecu stvar: prijetnja ministru Suljagicu se mora osuditi principijelno, a ne relativizirati je licnim, pa cak ni argumentima njegove efikasnosti ili odobravanja njegovih poteza. .

p.k.
Svoj prethodni post si počeo u stilu "ne znam šta je gore".
Ovdje se itekako zna šta je gore.
Banksy

#6673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:hoćete li ga vi primiti u svoje jato?
Njegova iznenadna i neočekivana bliskost s F. Radončićem vuče vodu na drugi mlin ...
Sem toga, on uvijek ide pobjednicima, ne gubitnicima.
Pedja Kojovic

#6674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Ostavka ministra Suljagića dokaz je otpora
zbog sprovođenja modernih evropskih reformi

Naša stranka smatra kako je čin podnošenja ostavke ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo gospodina Emira Suljagića, dokaz na kakav otpor provođenje modernih evropskih reformi nailazi od strane onih kojima sadašnje društveno stanje koristi i dugoročno odgovara.

Naša stranka podsjeća kako je i u prvom slučaju podnošenja ostavke gospodina Suljagića, kada je sankcioniran ne samo od strane vjerskih zajednica, već i izostankom podrške vlastite partije, podržala rad ovog ministra. “Ministar Suljagić je za svog mandata uradio više nego možda ijedan drugi ministar u kantonalnoj Vladi i šteta je što on, a ne oni, odlaze. Činjenica da odlazi zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici je posebno poražavajuća jer se pokazuje da se prijetnjom i nasiljem može mijenjati izvršna vlast”, kaže Peđa Kojović, član Predsjedništva Naše stranke.

Prijetnje nedavno upućene ministru Suljagiću za svaku su osudu. Naša stranka smatra da je zakonska obaveza policije KS da utvrdi vjerodostojnost prijetnji i identitet onoga ko ih je uputio i o tome obavijesti javnost.
Corto Maltese

#6675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Pedja Kojovic wrote:Ostavka ministra Suljagića dokaz je otpora
zbog sprovođenja modernih evropskih reformi

Naša stranka smatra kako je čin podnošenja ostavke ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo gospodina Emira Suljagića, dokaz na kakav otpor provođenje modernih evropskih reformi nailazi od strane onih kojima sadašnje društveno stanje koristi i dugoročno odgovara.

Naša stranka podsjeća kako je i u prvom slučaju podnošenja ostavke gospodina Suljagića, kada je sankcioniran ne samo od strane vjerskih zajednica, već i izostankom podrške vlastite partije, podržala rad ovog ministra. “Ministar Suljagić je za svog mandata uradio više nego možda ijedan drugi ministar u kantonalnoj Vladi i šteta je što on, a ne oni, odlaze. Činjenica da odlazi zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici je posebno poražavajuća jer se pokazuje da se prijetnjom i nasiljem može mijenjati izvršna vlast”, kaže Peđa Kojović, član Predsjedništva Naše stranke.

Prijetnje nedavno upućene ministru Suljagiću za svaku su osudu. Naša stranka smatra da je zakonska obaveza policije KS da utvrdi vjerodostojnost prijetnji i identitet onoga ko ih je uputio i o tome obavijesti javnost.
Možeš li navesti te dobre stvari koje je bivši ministar uradio. Ne mogu vjerovati da sam toliko neobaviješten, i da su mi sve do jedne promakle.
Hvala.
Locked