Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kokuz_sa

#6651 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Magarece_godine wrote:Uz sve simpatije prema nekim nasim igracima, volio bih sve ove igrace Olimpika vidjeti u bordo dresu. Bolja su ekipa od nas. Mi smo nazalost prosjecna ekipa sa dva-tri dobra pojedinca i losim trenerom.
ma ima sarajevo finu akipu i igrace al "neko" ih ne zna poslozit na terenu..
i brazilca nema ni na klupi :x
Normalan.ba

#6652 Re: FK Sarajevo

Post by Normalan.ba »

Magarece_godine wrote:Uz sve simpatije prema nekim nasim igracima, volio bih sve ove igrace Olimpika vidjeti u bordo dresu. Bolja su ekipa od nas. Mi smo nazalost prosjecna ekipa sa dva-tri dobra pojedinca i losim trenerom.
Nije baš tako,evo okrenuše
Magarece_godine

#6653 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Normalan.ba wrote:
Nije baš tako,evo okrenuše
Ma okrenuse, ali ja i nisam zasluzen nasom igrom. Kako nam zadnja linija ispada, nimalo kreativna sredina... Helem moramo bolje igrati ....
Gusztav

#6654 Re: FK Sarajevo

Post by Gusztav »

Kad vidim Torlaka i Gutića kako igraju u tandemu, poželim Zuku i Krupinca, gluho i daleko bilo.
Igraju ko dvije "tetke". Njih treba zamijeniti drugim igračima, bržim i pametnijim, naravno, a ne tražiti
"Mirzinu glavu", kao da i Mirza ne bi volio da ima bolje stopere od njih dvojice.
c0d14c

#6655 Re: FK Sarajevo

Post by c0d14c »

Sarajevu ne treba ovakvo suđenje!

Hz :thumbup:
Baltazar_khan

#6656 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

c0d14c wrote:Sarajevu ne treba ovakvo suđenje!

Kakvo?
Voovoozela

#6657 Re: FK Sarajevo

Post by Voovoozela »

Čiji si ti? I kakvo "ovakvo" suđenje?
OlimpiC bolji u prvom, mi u drugom... Golčina :shock: :thumbup: :dance:
c0d14c

#6658 Re: FK Sarajevo

Post by c0d14c »

Voovoozela wrote:

Naš :wink:
Samo Adis me prijatno iznenađuje.

Treba biti iskren pa priznati da je bilo dosta navlačenja, nisam mogao vidjeti sa sjevera, ali čitam da je bilo par sumnjivih offside-a i nedosuđen penal OlimpiCu. Ako se mali klubovi služe ovim, SARAJEVO nema potrebe za tim. Meni je veće poniženje kad vidim navlakušu za nas, nego da nas ljudi ako su bolji mlatnu.
Voovoozela

#6659 Re: FK Sarajevo

Post by Voovoozela »

c0d14c wrote:
Voovoozela wrote:

Naš :wink:
Samo Adis me prijatno iznenađuje.

Treba biti iskren pa priznati da je bilo dosta navlačenja, nisam mogao vidjeti sa sjevera, ali čitam da je bilo par sumnjivih offside-a i nedosuđen penal OlimpiCu. Ako se mali klubovi služe ovim, SARAJEVO nema potrebe za tim. Meni je veće poniženje kad vidim navlakušu za nas, nego da nas ljudi ako su bolji mlatnu.
Ne vjeruj pričama :D
Penal čist k'o suza... ostalo manje-više regularno... ni blizu nekog domaćinskog
Baltazar_khan

#6660 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Kad je sportski pregled na bht1 ?

edit evo ga :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6661 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Baltazar_khan wrote:Kad je sportski pregled na bht1 ?
E'o sad :D
Olimpić :dance:
north

#6662 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Šta reći, ja gore Sarajevo u prvom poluvremenu nisam gledao, trebalo je hladno dva-tri razlike biti za Olimpik. Drugo poluvrijeme druga priča, ali ako ćemo realno ,da nije bilo penala, pitanje je kako bi završilo......

Ne znam, nezadovoljan sam, nažalost nakon ovog kola trener i dalje ostaje, a ako nam se onakva igra kao protiv Borca i večeras iz prvog poluvremena i dalje bude dešavala, nećemo daleko dobaciti :roll:

Olimpik stvarno ima dobru ekipu, šteta što brem dva- tri igrača koje su oni doveli mi nismo pokupili......

Biti će intersantno u nastavku.....
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6663 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

U prvom losa igra u drugom puno bolja, treba sacuvati ovaj zaostatak za borcem do kraja prvog dijela, u drugom trenera pod hitno mijenjati dovesti napadaca i lagano u drugom dijelu po titulu
Baltazar_khan

#6664 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

north wrote: Olimpik stvarno ima dobru ekipu
Onaj što nam je zabio gol, Kreser, beton igrač.Ne bi imao ništa protiv da obuce bordo dres :mrgreen:
emigrazione

#6665 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Losi smo brate skroz naskroz. Mislim, mozda i nismo za nase prilike ali ja od FKS ocekujem neuporedivo vise. Pojacanja nisu losa ali nisu ni bogzna kako dobri da se ne lazemo...onaj i onakav brazilac je cista fula, kod mene u ulici ima bar 5-torica boljih. Sudjenje lose pravo, navlacio nam je onaj sudija da me stid bilo ( ono penala vidjelo nije). Mislim da Mirza pokusava nesto sto je nemoguce sa onim igracima, oni jednostavno ne mogu zadrzati loptu duze od 30 sec. a izvlacenje zadnje linije skoro na centar je rizik samo takav. Jebote imas dvojicu presporih nazad koji se jos nisu ni uigrali kako treba, mogli su nas unistiti na tu foru veceras. Malo iskusnija ekipa bi ovu utakmicu protiv nas rijesila u prvih 30min.
Robben

#6666 Re: FK Sarajevo

Post by Robben »

Šta fali penalu?

Naša sreća što smo zabili drugi na vrijeme inače bi se nervoza uvukla među igrače i ostalo bi 1:1.
Ne bi oni ni bod izvukli bez naše podrške, još jednom smo pokazali da na koševu samo mi vrijedimo, čast izuzecima što se tiče igrača.

Mirza nećeš mi zamazati oči ovim preokretom, vidjećemo te u Gradačcu. Frajeru!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6667 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

3x bravo za Jahovića: za gol iz penala, za golčinu i za pokazivanje većini sa istoka onoga šta misli o njima.
Alkos

#6668 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

1946 wrote: i za pokazivanje većini sa istoka onoga šta misli o njima.
:thumbup:
Inace, kako sam skontao ono gestikulacija je upucena pojedincima na istoku, jer su mu cas prije toga zvizdali sto je izvodio svaki slobodni i nije dao Piksiju.
Last edited by Alkos on 26/09/2010 22:51, edited 1 time in total.
Voovoozela

#6669 Re: FK Sarajevo

Post by Voovoozela »

...
north

#6670 Re: FK Sarajevo

Post by north »

don_emir wrote:U prvom losa igra u drugom puno bolja, treba sacuvati ovaj zaostatak za borcem do kraja prvog dijela, u drugom trenera pod hitno mijenjati dovesti napadaca i lagano u drugom dijelu po titulu
Lijepo, ali prejednostavno rečeno....s ostvariti.....druge strane vrlo vrlo teško ostvariti......

Zašto?
Ovakvih igara će do kraja polusezone sa ovakvim trenerom još dosta biti i bojim s da ćemo zbog toga zaostati malo više zaostati za vodećim....Naredno kolo u slučaju ne daj bože poraza mi idemo na -6.....

Večeras je malo falilo da doživimo pravu, odavno neviđenu blamažu na sred Koševa (vjerovatno ste svi vidjeli njihove šanse kod 0-1 :-) )

Djelomično rješenje po meni je dovođenje novog trenera i to ODMAH, koji će unijeti novine u ekipi, razdrmati je i donijeti jedan sasvim novi pristup u igri...... Nažalost to se ubrzo neće desiti, jer će prvi Blekić @ co. reći kako smijeniti nekoga nakon pobjede od 3-1......

Na polusezoni se mora dovesti NAJMANJE ČETIRI IGRAČA (dva napadača, jer trenutno mi nemamo nijednog, jednog klasičnog veznjaka i jednog pouzdanog štopera.....Večeras je odbrana u par navrata bila presmiješna.....

Neko će reći lako je reći, ali koga dovesti, kako???,.... e nakon večerašnje utakmice samo mogu reći ugledajmo se malo na Olimpik, par njihovih igrača su po meni poprilično kvalitetni....(Vedran Ješe i onaj argentinac npr.)

Joše ćemo mi dosta stresa doživljavati do kraja polusezone.......
Baltazar_khan

#6671 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Bravo north, Ješe bi nam samo tako legao. Zna li ko jel mu ističe ugovor sa Olimpikom na zimu?
Dammme

#6672 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Hm, utisak ne baš dobar, ali jebi ga 3 boda su 3 boda.
U prvom nas je Olimpic razvalio k'o beba zvečku. Nismo znali gdje smo.
Drugo poluvrijeme totalno obrnuta situacija.
Mi iskoristili svoje šanse, oni nisu i to je to.
Jedno pitanje za @semu.
Od 6 golova koje smo primili čini mi se da smo 4 primili u prvih 15 minuta. Protiv Olimpica, Budućnosti, Borca i prvi protiv Slavije. Koliko se sjećam to nam se dešavalo i na kraju prošle sezone kad je Mirza preuzeo ekipu.
Pitanje za tebe @sema, jesam li ja ovo dobro upratio ili me je nešto prebacilo.
samo_ovaj_put

#6673 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

kad je tekma u gradaccu,trebalo bi se kao odgoditi zbog izbora,kad je novi termin?
Obuca9

#6674 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Dammme wrote:Hm, utisak ne baš dobar, ali jebi ga 3 boda su 3 boda.
U prvom nas je Olimpic razvalio k'o beba zvečku. Nismo znali gdje smo.
Drugo poluvrijeme totalno obrnuta situacija.
Mi iskoristili svoje šanse, oni nisu i to je to.
Jedno pitanje za @semu.
Od 6 golova koje smo primili čini mi se da smo 4 primili u prvih 15 minuta. Protiv Olimpica, Budućnosti, Borca i prvi protiv Slavije. Koliko se sjećam to nam se dešavalo i na kraju prošle sezone kad je Mirza preuzeo ekipu.
Pitanje za tebe @sema, jesam li ja ovo dobro upratio ili me je nešto prebacilo.
Protiv Olimpića, Budućnosti i Borca smo golove primili u prvih 7 minuta, a ne 15 ;)

Protiv Slavije smo primili gol u 39. minuti.

A za prošlu godinu si nešto pobrko. Golove smo lani primili od:
- lištice u drugom poluvremenu
- Zvijezde jedan u 23', a drugi u 80'
- Rudara jedan u 21', a drugi u 73'

U ostalim utakmicama pod Mirzom (Leotar, Čelik, Zrinjski, Slavija, Željezničar, Borac) nismo ni primili gol.
north

#6675 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Baltazar_khan wrote:Bravo north, Ješe bi nam samo tako legao. Zna li ko jel mu ističe ugovor sa Olimpikom na zimu?
Ma problem je buraz, i to je moje mišljenje, da je vrlo teško dovesti ove malo bolje iz Olimpika. Osnovni razlog je što je sviju njih Gracić doveo na namanje dvije-tri godine i obeštećenje za njih prije isteka ugovora je sigurno ogromno. Drugo, Gracić se fura na Mamića (samo nije mu ni do članaka) i ide politikom da dovodi neke argentince i brazilce koje će držati namanje dvije godine, pokušati nešto uraditi sa ekipom, a glavni mu je cilj "tušnuti" ih poslije negdje u Evropu (mislim naravno na neke manje ekipe) i staviti sebi veliku lovu u džep.....
To je njegova politika.....

Jedini način je da odmah po isteku ugovora, krenemo u lov na tog igrača, ali poznajući kako Gracić razmišlja, nema šanse da igrače koje je on doveo prepusti olako Sarajevu ili Želji.....
Locked