Ali spadaju u "dazdbine" pri uvozu.valjuga wrote:Carina i PDV su dva svijeta različita.
Jesi li placao ijedno od to dvoje za robu do 50km?
Moderator: Benq
Ali spadaju u "dazdbine" pri uvozu.valjuga wrote:Carina i PDV su dva svijeta različita.
kimovil nije stranica za kupovinukonektovan wrote:Ima li neko iskustva sa online kupovinom na kimovilu??
Ima dobra ponuda LeEco mobitela, cool 1 i le 3, 90-96 eura cijene, specifikacije na papiru više nego dobre.
Evo bas sad gledam, nije mi bilo jasno u početku, od sinoć mi stslno iskace prozor da kimovila i ponudom ovih telefona.kloniran wrote:kimovil nije stranica za kupovinukonektovan wrote:Ima li neko iskustva sa online kupovinom na kimovilu??
Ima dobra ponuda LeEco mobitela, cool 1 i le 3, 90-96 eura cijene, specifikacije na papiru više nego dobre.
kimovil je stranica koja prikazuje cijene sa svih stranica koje ima u bazi podataka za određeni telefon
sa desne strane kad odaberes telefon imas hrpu cijena i pored svake cijene stranicu
kliknes na cijenu i ono te automatski prebaci na tu stranicu za kupovinu
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy ... pro-3-x722konektovan wrote:Evo bas sad gledam, nije mi bilo jasno u početku, od sinoć mi stslno iskace prozor da kimovila i ponudom ovih telefona.kloniran wrote:kimovil nije stranica za kupovinukonektovan wrote:Ima li neko iskustva sa online kupovinom na kimovilu??
kimovil je stranica koja prikazuje cijene sa svih stranica koje ima u bazi podataka za određeni telefon
sa desne strane kad odaberes telefon imas hrpu cijena i pored svake cijene stranicu
kliknes na cijenu i ono te automatski prebaci na tu stranicu za kupovinu
Pa znam da je odluceno, nego kad ce poceti sa odlukom.avaks wrote:Nisu počeli, dogovor je pao odnosno donesena je odluka.diablobih wrote: Tacno, nema vise pdva i carine na iznose do 300 KM. Znaci kao i dosad sa 50 KM, samo sto su podigli prag, vrlo jednostavno, nego je sad bitno jesu li poceli sa tim ili nisu?
Dok izađe u službenim novinama, 8 dana nakon toga stupa na snagu pa eto ko prati službene neka nam javi da navalimo...
U CG je ostala carina na 150€ al su PDV granicu spustili na 75€.nagibSA wrote:Treba sacekati to i vidjeti za 300KM u praksi. Nesto mi previse dobro zvuci da bi bilo realno. U okruzenju banana republika gledaju da to ukidaju, a kod nas nasli uvoditi.u CG je do skoro bilo 150€.
Jel stigao ovaj paket, sta kazu carinici?kloniran wrote:bilo kako bilo ionako smo na hlađenju do martaavaks wrote:Nisu počeli, dogovor je pao odnosno donesena je odluka.diablobih wrote: Tacno, nema vise pdva i carine na iznose do 300 KM. Znaci kao i dosad sa 50 KM, samo sto su podigli prag, vrlo jednostavno, nego je sad bitno jesu li poceli sa tim ili nisu?
Dok izađe u službenim novinama, 8 dana nakon toga stupa na snagu pa eto ko prati službene neka nam javi da navalimo...![]()
meni ce iduce sedmice stici jedan poprilicno skup paket pa cemo saznati sve direktli from carinika
Evo covjek im je poslao mail i jutros mu odgovorili. Sve je zavrseno, jos samo da se objavi u sluzbenom listu. Doslo je do nekih izmjena i vidjecemo o cemu se radi mada njihov odgovor ne uliva nadu da ce zaista biti kao sto je receno(do 300KM bez dadzbina na posiljke iz inostranstva).diablobih wrote:Ja sam ih zvao prije neki dan, kaze zena kao dok potpise vlada taj zakon bla bla, onda ce tek, dotad ce i dalje raditi kao i dosad tj. do 50 KM.
nije jos, cekaj dok se kinezi otrijezneCooK wrote: Jel stigao ovaj paket, sta kazu carinici?
Nisu oni to uveli zato sto im se svidja nego sto moraju da usklade sa EU.nagibSA wrote:Treba sacekati to i vidjeti za 300KM u praksi. Nesto mi previse dobro zvuci da bi bilo realno. U okruzenju banana republika gledaju da to ukidaju, a kod nas nasli uvoditi.u CG je do skoro bilo 150€.
Citajuci recenzije sa Gearbest-a valja, dobio ocjenu 4.93 od 5.
Valja li u odnosu na šta?tap3ah75 wrote:Valjal` ovo za naručiti?
Ma samo da nije kitotel i valja
Zar 96$ nije oko 160KM?avaks wrote:Ma samo da nije kitotel i valja![]()
Evo ti kod nas:
https://www.olx.ba/artikal/28674818/xia ... -ram-novo/
https://www.olx.ba/artikal/28254260/xia ... -dual-sim/
10KM skuplje, ne isplati se peglati s carinom i čekati
Ocekujemo.da bude bez dadzbina do 300 hahahaavaks wrote:99$ + 18$ dostava koliko sam upratio pa se po tome i orjentišem...
96 je onaj roze + dostava, a pretpostavljam da neće roze
Na Gearbest bolja ponuda ali kada uračunaš PDV i carinu na sve jbg