Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#6651 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Rai sport2 prenosi
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- insaneinthebrain
-
Korisnica_
#6653 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Prelosi smo. Necemo proci kvalifikacije sa ovakvim timom. Jednostavno necemo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#6654 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
i to zestoko. posto je ekipa ostala bez par igraca od kojih je jedan jedini klascni centar za nase uslove, Ivanovic bar mislim da bi trebao pod hitno naci par zamjena inace je mrka kapa u kvalifikacijama. Za Gordica nema adekvatnu zamjenu, za Nurkica isto tako jer ni Kikanovic ni Stipanovic nisu klasicni centri. Ovo ni malo dobro ne izgleda jer jedno je zijaniti a drugo je biti razvaljen. Mislim ne treba tu kriviti ni Ivanovica ni igrace jer je pehova se desilo mali milon.insaneinthebrain wrote:karanje![]()
- insaneinthebrain
#6655 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Korisnica_ wrote:Prelosi smo. Necemo proci kvalifikacije sa ovakvim timom. Jednostavno necemo.
hocemi i to kao prvi
- hrasno38
#6656 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jusuf je sam kriv sto savez tako misli. Da je uradio sve po proceduri niko ne bi imao pravo tako da misli. Pa nije reprezentacija dobrotvorno drustvo pa da radi svako kako mu cejf.It_is_a_Leclerc wrote:Imate intervju u današnjem Avazu sa menadžerom Jusufa Nurkića. Čovjek priča o tome koliko je Jusufa povrijedilo to što savez misli da on ne želi igrati za BiH, i tako to.
- Butmiran
#6657 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Proći ćemo kvalifikacije i onda se nadati da ćemo kompletni biti na Eurobasketu.
- hrasno38
#6658 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
28 razlike je bas previse!
-
nema me tamo
#6659 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma procicemo kval 100 posto u to nema sumnje..
Možemo s citavom ekipom na okupu daleko mi to smo i dokazali..
Druga je stvar sto uigravamo ekipu i nisu se igraci vidjeli pola godine, il' više?
Uglavnom 1,65 kvota je bila toliko dobra da je to cudo..
I to prvi put igrao protiv nas!
Prvi..
Možemo s citavom ekipom na okupu daleko mi to smo i dokazali..
Druga je stvar sto uigravamo ekipu i nisu se igraci vidjeli pola godine, il' više?
Uglavnom 1,65 kvota je bila toliko dobra da je to cudo..
I to prvi put igrao protiv nas!
Prvi..
- Romanista 101%
#6660 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
and wrote:A i sudije malo silje
to je i odlucilo
- jasko_ba
#6661 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svaki put ista prica kad nam neka od reprezentacija gubi potpuno nebitne i nevazne utakmice. Nadrkavanja po forumima konstantno 
- Ludzak
#6662 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ista stvar kao i sa fudbalerima.
Možemo se dokazivat protiv slabijih tipa Bjelorusija, Švedska itd, a protiv malo jačih smo većinom zguženi. Gledao sam ih u dvije utakmice, i realno mogu vam reči da me nisu oduševili. Skok igra im je katastrofa, slobodna isto tako, a zna se da bez toga nema pobjede. Jedino ko me je oduševio sa borbenošću i sa svim je Stipanović. Jadan čovjek, satra se fatajući lopte dok drugima i ne pada na pamet skakati za loptom. Poštujem Duška kao trenera, ali jednostavno me nije oduševio.
I nemojte mi davat govor tipa "Ovo je samo prijateljska utakmica", jer se te izjave prosto grozim.
Možemo se dokazivat protiv slabijih tipa Bjelorusija, Švedska itd, a protiv malo jačih smo većinom zguženi. Gledao sam ih u dvije utakmice, i realno mogu vam reči da me nisu oduševili. Skok igra im je katastrofa, slobodna isto tako, a zna se da bez toga nema pobjede. Jedino ko me je oduševio sa borbenošću i sa svim je Stipanović. Jadan čovjek, satra se fatajući lopte dok drugima i ne pada na pamet skakati za loptom. Poštujem Duška kao trenera, ali jednostavno me nije oduševio.
I nemojte mi davat govor tipa "Ovo je samo prijateljska utakmica", jer se te izjave prosto grozim.
-
zlajapravaraja
#6663 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@LuDzace, ovo je samo prijateljska utakmica, sto si poludio ba?Ludzak wrote:Ista stvar kao i sa fudbalerima.
- hrasno38
#6664 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nema kuhara koji moze napraviti dobru pitu bez icega (malo sam modifikovao). Ovaj trenutacni roster je blago receno pretanak i ajde da kazemo ako imamo solidu petorku onda su zamjene duplo losije. Nemamo niti jedno klasicnog pravog centra jer to Kikanovic i Stipanovic nisu bez obzira na njihovo igranje pod kosem. Za Gordica isto tako odlaskom Zacka i ovog drugog naturalizovanog igraca nema prave zamjene. Sto se tice klasicnih sutera tu je osim naravno Teletovica samo Nemanja Mitrovic ali ako ga krene. O krilnim igracima da i ne pricam. Dusko tu tesko moze ista da uradi ili bilo koji drugi trener. Prije svega fali nam Djedovic koji igra odlicnu odbranu ali isto tako kao nekada Neno ulazi pod kos i poentira ali i odlicno sutira sa svih pozicija. U principu mi imamo strasan roster ali silom prilika nikako da ga okupimo zbog raznoraznih razloga. 7 igraca nema sa zadnjeg EP i to nije malo. Duska bi mogli kriviti kada bi imao izbor te ga nebi makimalno iskoristio a ovako tesko da mu se ista moze prigovoriti.Ludzak wrote:Ista stvar kao i sa fudbalerima.
- It_is_a_Leclerc
#6665 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Neka je savez zaprijetio "dugoročnim sankcijama" jedinom čovjeku koji se može nositi pod košem, a za činjenicu da nas svaka iole ozbiljna repka rastavlja na proste faktore ćemo lahko.Mustang1 wrote:Sta nam rade u reketu mene stid .. Ja bih sa 190 cm bolje odigrao odbranu ispod kosa
-
Mustang1
#6666 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sta ce nam igrac koji zeli srcem da igra za repku imamo onih koji ce igrati necim drugim
Ja kad vidim kako se danas igra kosarka i ko je sve igra bude mi strasno zao sto sam prestao trenirati i sto ranije nisam znao sto sada znam .. Mogao bih zaradjivati finu lovu i vucarati se po raznim balkanskim prosjecnim timovima ..
Ja kad vidim kako se danas igra kosarka i ko je sve igra bude mi strasno zao sto sam prestao trenirati i sto ranije nisam znao sto sada znam .. Mogao bih zaradjivati finu lovu i vucarati se po raznim balkanskim prosjecnim timovima ..
- Ludzak
#6667 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da bogdo izgubimo samo nevažne utakmice, pa ajd, al' stvar je što gubimo i u važnijim. Zapravo ne izgubimo, nego jednostavno kiksamo.jasko_ba wrote:Svaki put ista prica kad nam neka od reprezentacija gubi potpuno nebitne i nevazne utakmice. Nadrkavanja po forumima konstantno
@ zlajapravaraja ,
Nemoj mi tih izgovora, majke ti. To najviše mrzim. Ko god trenira neki sport zna da je u svakoj utakmici treba dati svoj maksimum, pa makar izgubio. Zalaganje se cijeni.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6668 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam gledao, pa nemam sta ni komentarisati. Ne znam ni ko je igrao, ni kako je igrao, oni su nas i ovdje tukli sa dva igraca, Datome i Aradori. Sad kad je propuh pod kosem, ne treba puno ni ocekivati.
Jeste prijateljska, steta nikakva. Vidjecemo, mozda je sve ovo neko tempiranje. A i fali igraca.
Jeste prijateljska, steta nikakva. Vidjecemo, mozda je sve ovo neko tempiranje. A i fali igraca.
- agent_zero
#6669 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sva ova dešavanja zasad najgora od svih prethodnih. Očekivao sam neki pomak i veću ozbiljnost otkako je duško došao, ali totalno neozbiljno i amaterski vodi pripreme. Prvo zajebe sa naturalozivanim igračem, pa onda sve ovo s jukom, dvije zaredom deračine u trstu...
Najviše mi je žao đedovića, to nam je nenadoknadiv gubitak, lik koji igra u oba pravca kvalitetno (i napad i odbranu). Nemamo niti jednog kvalitetnog defanzivca.
Najviše mi je žao đedovića, to nam je nenadoknadiv gubitak, lik koji igra u oba pravca kvalitetno (i napad i odbranu). Nemamo niti jednog kvalitetnog defanzivca.
- OldMayor
#6670 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da je barem Kanadu dobiti...ne bi valjalo kvalifikacije poceti sa tri uzastopna poraza. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6671 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Za playa se slazem. To mu je haos propust.agent_zero wrote:Sva ova dešavanja zasad najgora od svih prethodnih. Očekivao sam neki pomak i veću ozbiljnost otkako je duško došao, ali totalno neozbiljno i amaterski vodi pripreme. Prvo zajebe sa naturalozivanim igračem, pa onda sve ovo s jukom, dvije zaredom deračine u trstu...
Za Djedovica, to nije mogao uticati. Visa sila, povreda, a eto trebao bi se ubrzo vratiti. Nece biti u kvalifikacijama, ali valjda bude spreman dogodine.
Ovo s Jukom, ne znam koliko i sta on ima sa ovim brljotinama sto su se desile.
Uglavnom, rano je za davanje bilo kakvih ocjena. Ima dosta losih stvari, ali znamo da je Ivanovic veliki trener, mislim da ce naci nacina za probleme koje trenutno ima.
- shake69
#6672 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I meni se cini da bez Nihada i Jusufa te upraznjenog mjesta naturalizovanog igraca nemamo ekipu koja je neki izraziti favorit protiv Engleza, posebno ne na gostovanju. Tu ni sjajni Dusko tesko sta moze postici. Racunam da cemo na domacem parketu uz punu dvoranu ipak dobiti obje tekme i bar na kos-razliku nekako otici na EP.agent_zero wrote:Sva ova dešavanja zasad najgora od svih prethodnih. Očekivao sam neki pomak i veću ozbiljnost otkako je duško došao, ali totalno neozbiljno i amaterski vodi pripreme. Prvo zajebe sa naturalozivanim igračem, pa onda sve ovo s jukom, dvije zaredom deračine u trstu...
- dječak sa šibicama
#6673 Re: Odg: Kosarkaska reprezentacija BiH
Turska je I zasluzila zlato, Srbiju su u finalu pregazili, sa Hrvatskom se jesu pomucili ali bili su bolji.bingov buraz wrote:Uzela Turska ovo U18 prvenstvo![]()
Mislio sam da ce se Hrvati prosetati.
Najvaznije je sazeto na sljedecem linku
http://www.nbadraft.net/fiba-u18-champi ... -prospects
Sent from my GT-P5210 using Tapatalk
-
vryzas
#6674 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
1. Sto je njegov haos propust za playa? Frajer bio "normalan" pri inicijalnom kontaktu. "Poludio" nakon sto je dosao na okupljanje...kakve veze ima trener sa tim?Tomahawk11 wrote:Za playa se slazem. To mu je haos propust.agent_zero wrote:Sva ova dešavanja zasad najgora od svih prethodnih. Očekivao sam neki pomak i veću ozbiljnost otkako je duško došao, ali totalno neozbiljno i amaterski vodi pripreme. Prvo zajebe sa naturalozivanim igračem, pa onda sve ovo s jukom, dvije zaredom deračine u trstu...
Za Djedovica, to nije mogao uticati. Visa sila, povreda, a eto trebao bi se ubrzo vratiti. Nece biti u kvalifikacijama, ali valjda bude spreman dogodine.
Ovo s Jukom, ne znam koliko i sta on ima sa ovim brljotinama sto su se desile.
Uglavnom, rano je za davanje bilo kakvih ocjena. Ima dosta losih stvari, ali znamo da je Ivanovic veliki trener, mislim da ce naci nacina za probleme koje trenutno ima.
2. Djedovic visa sila.
3. Sa "odlaskom" Nurkica nema nikakve veze...momak je zvanicno povrijedjen.
4. Dvije deracine u Trstu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6675 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@vryzas, kako nema veze, pa play je bio njegov izbor i ispostavilo se da je tip neozbiljan. Valjda bi trebalo da zna nesto o igracu kojeg poziva, na kojeg racuna. Ako ga je i iznenadio, opet je njegova greska. Moze se to i Ivanovicu desiti, sto da ne? Bolje sad nego na EP. Playa moramo roditi. Jos jednog.
Uz zdravog Djedovica, Nurkica, ima da pravimo svima probleme. Ovako kako je trenutno, kanta za nabijanje. Jbg, puno toga fali.
Uz zdravog Djedovica, Nurkica, ima da pravimo svima probleme. Ovako kako je trenutno, kanta za nabijanje. Jbg, puno toga fali.