Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#6651 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ja kupio kucu.
A agencije izdaju svima. Ostavis polog i cao
Mozete se vi sad podjebavati ali je cinjenica da kamaru privatnika ne zele petljati sa strancima
JanuaryJones

#6652 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JanuaryJones »

sha_ba wrote:
muha_sa wrote:
Masala
Vratili su se jer nisu mogli svoja uvjerenja da usklade za zakonima država u kojima su živjeli: https://www.onajkojikuca.com/brza-misao-7/

Image
zforumas

#6653 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zforumas »

.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6654 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

sami u bih i mogu zivjeti ovaki delegati
insomnia78

#6655 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa ove stvari su i izmisljene vani
uglavnomja

#6656 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

9 godina 7 djece, kao na traci u fabrici
6 godina trudna, sa 1-5 male djece, doktorirala :-)

mislim da ne pise u tekstu, prilog je :run: dje je to uspjela? na nekom dopisnom fakultetu, dok je svako dijete imalo svoju tetku, a ova rasplodna doktorica birala majice super mama i sl.

i nije cudo da ih ne zabavlja, ko ce stici zabaviti 7 komada i bez studija i karijere

jadna djeca :|
osim sto ne dobijaju ni djelic paznje koja dobijaju djeca u porodicama sa 1-3 djece, nego sto im se i bolescine smijese

plus isprani mozgovi, nafake, sudbine, odredjenja, bogovi qrci palci

ni cokolade nemaju :(
muzicar_iz_parka

#6657 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muzicar_iz_parka »

Po srbijanskim novinama sam čitao da hapse ove nevakcinaše.
I treba.
Nisam baš up to date, ali mislim da je i kod nas zakonski obavezno vakcinisanje.

Mada kako narod kaže, nema ništa gore od školovane budale a u današnjem kontekstu ovih što pohvataju teorije zavjere pa se prave pametniji od svih.
sha_ba

#6658 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sha_ba »

Strašno je ovo :(
moonca

#6659 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Zaboravljate cinjenicu da dosta ljudi ne zeli uopste izdavati strancima
U privatnim kucama, da ali u stambenim kompleksima, ne ....mada.... ima i tu :-)
muzicar_iz_parka

#6660 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muzicar_iz_parka »

Dotična gđa vidim profesorka na ekonomskom faksu u Sarajevu. :run:
moonca

#6661 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

uglavnomja wrote:9 godina 7 djece, kao na traci u fabrici
6 godina trudna, sa 1-5 male djece, doktorirala :-)

mislim da ne pise u tekstu, prilog je :run: dje je to uspjela? na nekom dopisnom fakultetu, dok je svako dijete imalo svoju tetku, a ova rasplodna doktorica birala majice super mama i sl.

i nije cudo da ih ne zabavlja, ko ce stici zabaviti 7 komada i bez studija i karijere

jadna djeca :|
osim sto ne dobijaju ni djelic paznje koja dobijaju djeca u porodicama sa 1-3 djece, nego sto im se i bolescine smijese

plus isprani mozgovi, nafake, sudbine, odredjenja, bogovi qrci palci

ni cokolade nemaju :(
Nije pravilo da su jadna i da ne dobijaju paznju od majke.
Imas ti i jedinaca koji su ko 'repe' - roditelji nisu mazili /grlili..itd.

..
Sara03

#6662 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sara03 »

Jadna djeca.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6663 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Ovdje jedno ako se teže razboli ostali padaju ko muhe.
Sanjarko

#6664 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

Zavisi Dzimi. Ima i prirodna imunizacija da se tako izrazim. Ne znam kako je tacno zovu, medicinski.
pustopoljina

#6665 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Ja kupio kucu.
A agencije izdaju svima. Ostavis polog i cao
Mozete se vi sad podjebavati ali je cinjenica da kamaru privatnika ne zele petljati sa strancima
Ovo ti mogu sto posto potvrditi (za austriju), i znam njemacki i trebala bih se zakrviti, zapjeniti s nekim da naglasak probije, ni ne pitaju te kolika ti je plata, samo kazu zauzeto vec, nazove onda neko drugi tvoj, ali austrijanac, i daju odmah termin za vidjeti stan. Samo zato sto se predstavi domacim imenom.
To je ono kad vidis oglas i neko privatno izdaje.
Sa agencijom neces imati nikakvih problema.
Zivjela sam na x adresa i trazila x puta stan.
insomnia78

#6666 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa tako je manje vise i u fr.
pustopoljina

#6667 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

A hbg i mi smo isti...mislim...ljudi jedva izdaju nekom iz provincije, a kamoli npr. Kosovarima, sandzaklijama...
Fudo387

#6668 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Pa ove stvari su i izmisljene vani
Zbog ovih idiota ovdje imamo epidemiju jebenih ospica k’o da je 1419 a ne 2019.
denimb

#6669 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by denimb »

.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6670 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Nivelacija wrote:Image

Muha poslao bih ti ali ohladit ce se od Zenice do SA. :oops:
Ebo li te patak, đe si ovo iš'o na mesinu?
Nivelacija

#6671 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Beslonja :zzzz:
bumerangss

#6672 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bumerangss »

Melbourne_Australia wrote:Posljedni put pisem ovo..Samo fukara i kokuzi idu vani...Velika vecina ljudi koji su otisli to su uradili zbog kokuzluka....Ne znam zasto vise serete i piesete kad je tako..Znaci ne znam ni jednu osobu a ni porodicu , a znam milion ljudi koji dobro zive u Sa , da su otisli vani da zive...Moras biti na debelim drogama da odes a da imas stan ili stanove ili kucu i dobre poslove da zivis u usranoj Njemackoj ili Ceskoj...Dosta vise suplje...
Ja se ne bih složio sa tim da samo kokuzi i fukara ide vani. Ja znam dvije porodice, jedna je vec otišla u Njemacku. Muž u sarajevu bio privatni biznismen i solidno zaradjivao ali ga gušila država nametima i inspekcijama koja mu je tražila dlaku u jajetu da ga opali po ušima sa kaznom a ako ih je odveo na pecenje to je bilo samo upozorenje pred kaznu, dok GRAS duguje milione poreza i nikom ništa. Žena mu bila medicinska sestra u domu zdravlja i rintala za 900 km plate ali je prvo to radno mjesto morala platiti 10000 KM sto znaci da je godinu dana djabe radila dok je zaradila to radno mjesto a u Njemackoj je sad vuku za rukav da radi za 4 puta vecu platu tj oko 2200 eura. Imaju dvoje male djece i zbgog njih su najviše otišli jer ne žele da žive u ovom sistemu vrijednosti.
Druga porodica se pakuje za Njemacku. Muž diplomirani medicinski tehnicar radi u Hitnoj ali mu nisu priznali fax nego prima platu kao obicni medicinski tehnicar i gine na terenu od posla za skoro duplo manju platu od onog za kojeg ste nedavno culi što je dobio otkaz jer je potkradao pacijente i sud ga je vratio na posao u hitnu ali radi kao prtir tj samo cita knjige i popunjava križaljke a plata mu najveca jer on je imao prinat koeficijent diplomiranog rentgen tehčira. Je li to pravda?!
Žena mu radi kao nastavnica u osnovnoj školi i skoro svakodnevno doživljava uvrede, psovke, pljuvanja od roditelja cijoj djeci dadne keca jer ništa ne znaju, ne uce... ali moraju imati pozitivnu ocjenu... i oni odlaze zbog sistema iako oboje zaradjuju po 1200 1300 km tj ukupono oko 2500 KM ali to nisu velike pare za standard u Sarajevu gdje svaki dan sve skuplja neprimjetno...
espn

#6673 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Ko bi rekao, 150 hiljada fukara i kokuza je napustilo Bosnu i Hercegovinu u posljednje 4 godine. :oops:
konjislav

#6674 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

espn wrote:Ko bi rekao, 150 hiljada fukara i kokuza je napustilo Bosnu i Hercegovinu u posljednje 4 godine. :oops:
Mora zato da ostali (ovi koji ne idu) da su kraljevi i žive tako.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6675 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

bumerangss wrote: Žena mu bila medicinska sestra u domu zdravlja i rintala za 900 km plate ali je prvo to radno mjesto morala platiti 10000 KM sto znaci da je godinu dana djabe radila dok je zaradila to radno mjesto a u Njemackoj je sad vuku za rukav da radi za 4 puta vecu platu tj oko 2200 eura. Imaju dvoje male djece i zbgog njih su najviše otišli jer ne žele da žive u ovom sistemu vrijednosti.

Druga porodica se pakuje za Njemacku. Muž diplomirani medicinski tehnicar radi u Hitnoj ali mu nisu priznali fax nego prima platu kao obicni medicinski tehnicar i gine na terenu od posla za skoro duplo manju platu od onog za Je li to pravda?!
Žena mu radi kao nastavnica u osnovnoj školi i skoro svakodnevno doživljava uvrede, psovke, pljuvanja od roditelja cijoj djeci dadne keca jer ništa ne znaju, ne uce... ali moraju imati pozitivnu ocjenu... i oni odlaze zbog sistema iako oboje zaradjuju po 1200 1300 km tj ukupono oko 2500 KM ali to nisu velike pare za standard u Sarajevu gdje svaki dan sve skuplja neprimjetno...
Primjeri su ti malo cudni ali eto...

Rintam i ja a hvala bogu ne zalim se, a nemam nesto znacajno vise od te plate koju navodis za srednju skolu koja je toboze losa, jesam li lud :lol:
I strucni i rudarski i ex ispit u ruci :bih:

Jednostavno ako radis u BiH i iskljucivo za BiH trziste nagledat ces se svega i svacega i treba u tome svemu ostati priseban i normalan, i treba se navici na "kulturu" poslovanja gdje radis a vrlo vjerovatno neces biti placen za posao ili uslugu. I mozes biti najposteniji gazda na dunjaluku ako tebi ostanu duzni 50000 nema plate ni tvojim radnicima ;-)

A sistem garancija i tjeranja naplate ne funkcionise, a milioneri ti ostanu duzni za projekat 50KM, a i to su spustili sa realnih nekih 500, na 200 pa ti donese 150 i usuti se :lol:

Ps. Nije posao samo drzavna sluzba, a sad iz ove perspektive nema para za koje bih sjeo u kancelariju sa 3 drkaca kurca...
Post Reply