jel frka odgovoriti na prvobitno pitanje?shbc wrote:Opet neka mudrost bez smisla, ha?HardcoreMX wrote: a kad si odmogao to nikom nista jel?
Ateizam vs. Religija
- HardcoreMX
#6651 Re: Ateizam vs. Religija
- shbc
#6652 Re: Ateizam vs. Religija
Jeste kad je besmislenoHardcoreMX wrote:jel frka odgovoriti na prvobitno pitanje?shbc wrote:Opet neka mudrost bez smisla, ha?HardcoreMX wrote: a kad si odmogao to nikom nista jel?
- Bloo
- Globalna šefica
#6653 Re: Ateizam vs. Religija
Jel ovu?shmizlica wrote:pa u subotu....logičnoBloo wrote:Nego kad će orgije....ono subotom...
Da ponesem guacamole...
- shbc
#6654 Re: Ateizam vs. Religija
That's some freaky shitBloo wrote:Jel ovu?shmizlica wrote:pa u subotu....logičnoBloo wrote:Nego kad će orgije....ono subotom...
![]()
Da ponesem guacamole...
- shmizlica
#6655 Re: Ateizam vs. Religija
ta nećemo čekat sudnji danBloo wrote:Jel ovu?shmizlica wrote:pa u subotu....logičnoBloo wrote:Nego kad će orgije....ono subotom...
![]()
Da ponesem guacamole...
-
Usual_Suspect
#6656 Re: Ateizam vs. Religija
Među općom populacijom to je tačno, po meni analogija 'mnogo je više budala nego inteligentnih' mislim da postoji korelacija ovdje. A za teoretske fizičare lupaš, gdje je source?studiorum_tuzlaensis wrote:broj ateista u svijetu je beznačajan, kad odužmeš Kinu i Rusiju gdje imaš veliki broj ideoloških ateista, nema ih više od 200 miliona.
Čak i među teoretskim fizičarima i astrofizičarima ogromna je polarizacija između gnosticizma i ateizma. Velika većina su ili monoteisti ili neka vrsta gnostika.
Što se više baviš naukom, više postaješ svjestan činjenice da ima Nešto.
- beni-bu-man
#6657 Re: Ateizam vs. Religija
Stvarno ste neozbiljni 
- HardcoreMX
#6658 Re: Ateizam vs. Religija
mozda nekome kome si odmogao nije besmisleno..shbc wrote:Jeste kad je besmislenoHardcoreMX wrote:
jel frka odgovoriti na prvobitno pitanje?
Last edited by HardcoreMX on 29/08/2018 14:30, edited 1 time in total.
-
Usual_Suspect
#6659 Re: Ateizam vs. Religija
Ovo je što sam uspio naći za generlno naučnike, a vjerujem da je za fizičare procenat atesita znatno veći.
http://www.pewforum.org/2009/11/05/scie ... nd-belief/
Čak nemam ništa protiv deista, bitno je da ne slijede retardirane svete knjige.
- Idemedosumom
#6660 Re: Ateizam vs. Religija
Ma da nije i tebe babo motkom tjer'o da učiš hafizluk? 
-
Usual_Suspect
#6661 Re: Ateizam vs. Religija
Idemedosumom wrote:Ma da nije i tebe babo motkom tjer'o da učiš hafizluk?
- Bloo
- Globalna šefica
#6662 -mod comment-
Nema potrebe za vrijedanjem.Usual_Suspect wrote:Ovo je što sam uspio naći za generlno naučnike, a vjerujem da je za fizičare procenat atesita znatno veći.
Opomena ti je pred ban.
- MarlboroGold
#6663 Re: Ateizam vs. Religija
Kažeš ring intelektualne borbe, pa onda spominješ diskusiju, pa u domenu/kapacitetu koje ljudi mogu savladati. Ok.Smrcak15 wrote: diskutovati filozofska pitanja, abstraktne teme je intelektualno pa makar se ludjaci sastali i naglabali o tome...intelektualna je u domenu/kapacitetu koje oni mogu da savladaju, nebitno koji je nivo diskusije, ali je intelektualan.
Ono što ti radiš nema veze sa time i zato je smiješno. Kod diskusije se trebaju uvažavati i druga mišljenja. Ljudi ti ukazuju na očigledne propuste, ljudi koji su stručni kada je u pitanju ono o čemu ti govoriš ali džabe... meni da većina ukazuje na takve stvari dobro bih se zapitao. Ti druže ne pokazuješ ni trunku samokritičnosti. Kod tebe je jednosmjerna ulica bez znakova i samo srljaš dalje i dalje.
I onda se pitaš zašto nekad ljudi potežu za ad hominem u replikama tebi...
Ugledaj se malo na medu.
Last edited by MarlboroGold on 29/08/2018 14:49, edited 2 times in total.
-
Braco_18
#6664 Re: Ateizam vs. Religija
Eliminatorni ...aha...studiorum_tuzlaensis wrote:Širk (mnogboštvo) i kufr (nevjerništvo) su eliminatorni.Braco_18 wrote:
Onda je Nuhov narod bio stvarno zajebo stvar, kad se njima nije pomilovo ... već poslo im potop.... ono, nije dovoljno što će i onako peći se u dzehenemu, morao je i na dunjaluku mučiti i patiti narod, i djecu i djevice i starce
i piliće i mačiće... milostivo, nema šta...
950 godina Nuh/Noa je nagovarao svoj narod da prestane sa širkom.
Jesu li svi ljudi u to doba živjeli po 950 godina, ili je to bila neka ekskluziva za nuha ?
- Mišo_Kovač
#6665 Re: Ateizam vs. Religija
Čisto orijentacije radi - 950 godina unazad od danas je bila 1068. godina.
Super je što medju nama hodaju odrasli, klinički mentalno zdravi (?) ljudi koji vjeruju da je neko živio jebenih hiljadu godina
Super je što medju nama hodaju odrasli, klinički mentalno zdravi (?) ljudi koji vjeruju da je neko živio jebenih hiljadu godina
- shbc
#6666 Re: Ateizam vs. Religija
A kome sam ja to odmogao?HardcoreMX wrote:mozda nekome kome si odmogao nije besmisleno..shbc wrote:Jeste kad je besmislenoHardcoreMX wrote:
jel frka odgovoriti na prvobitno pitanje?
- zforumas
#6667 Re: Ateizam vs. Religija
Kad shvatis da je covjek posljedica a ne uzrok svega toga sve ce ti biti jasno. Pa cak i ovo sto ti kjafiri pisu i pokusavaju objasniti.Smrcak15 wrote:ali u dosta slucajeva ateista kazeBloo wrote:Ti ne vidis. Neko vidi.Smrcak15 wrote:zar vama nije cudno da smo se pojavili na ovom svijetu iz nista i da opet idemo u nista
jednostavno nevidim logiku kako mogu slucajni dogajaji da budu tako milostivi prema covjeku i olaksaju mu zivot na zemlji , samo se covjek pojavio niotkud iz nista , ili kako vi kazete evolvirao iz bakterija iz primodijalne supe, sve mu potaman ovdje proboravi nekoliko Godina i ode u nista.
Kao sto ti vidis smisao i logiku u svojoj ideologiji, a neko ne vidi.
Same shit.
mi neznamo, a posto neznamo nemoze vjerovati u takve bajke sto vi pricate, i onda se zazmire oci na sve i samo se zivi zivot kroz zadovoljavanje strasti nzaci bez ikakve svrhe da ima covjek ali eto da bi se izbjega bezsvrha kazu, svako svoju svrhu radi, ali produkt nikad nemoze sam sebi svrhu dati, nego mu je odredjuje onaj ko ga stvara.
ateisti ne razmisljaju kako to bas da se sudare dva nebeska tijela, jedno zakrivi drugo, stvori se naherena planeta od 23.5 stepena a mjesec se formira kao satelit, da nema mjeseca skoro pa pretesko bi bilo zivjeti na zemlji zbog ne regulisanja godisnjih doba, jer sad mjesec regulise i drzi zemlju na 23.5 stepena da imamo godisnja doba.
nivo kisika u atmosferi, smjene noci i dana, udaljenost od sunca itd itd konstante u prirodnim zakonima, sve nekako nastimano za lagan zivot na zemlji.
-
Braco_18
#6668 Re: Ateizam vs. Religija
Mišo_Kovač wrote:Čisto orijentacije radi - 950 godina unazad od danas je bila 1068. godina.
- zforumas
#6669 Re: Ateizam vs. Religija
Imam lud da sam papirBraco_18 wrote:Mišo_Kovač wrote:Čisto orijentacije radi - 950 godina unazad od danas je bila 1068. godina.
-
Usual_Suspect
#6670 Re: -mod comment-
Koga vrijeđam? knjigu?Bloo wrote:Nema potrebe za vrijedanjem.Usual_Suspect wrote:Ovo je što sam uspio naći za generlno naučnike, a vjerujem da je za fizičare procenat atesita znatno veći.
Opomena ti je pred ban.
- HardcoreMX
#6671 Re: Ateizam vs. Religija
cisto prejeduciranje, dakle bez stvarne osnove, ali pitanje ti nije besmisleno..shbc wrote: A kome sam ja to odmogao?
- shbc
#6672 Re: Ateizam vs. Religija
I ti znaci postao prorok? Da nisi Muhamed poslije Muhameda?HardcoreMX wrote:cisto prejeduciranje, dakle bez stvarne osnove, ali pitanje ti nije besmisleno..shbc wrote: A kome sam ja to odmogao?
- Bloo
- Globalna šefica
#6673 Ateizam vs. Religija
Vrijeđaš tanana osjećanja vjernika kojima je taj predmet sveta knjiga. Sveta.Usual_Suspect wrote:Koga vrijeđam? knjigu?Bloo wrote:Nema potrebe za vrijedanjem.Usual_Suspect wrote:Ovo je što sam uspio naći za generlno naučnike, a vjerujem da je za fizičare procenat atesita znatno veći.
Opomena ti je pred ban.
I kraj priče.
Kao i ostatak forumaša, upakuj to ljepše i sve ok.
- Mišo_Kovač
#6674 Re: Ateizam vs. Religija
Blatantno izvrtanje i negiranje naučnih činjenica vrijedja moja osjećanja
Takodjer me duboko vrijedja kad neko navija za Željezničar
Trebalo bi oboje sankcionirat, strogo i promptno

- Ramzess Veliki
#6675 Re: Ateizam vs. Religija
Da se mene pita ja bih pogasio ove teme. Nemoze postojati umjerena rasprava izmedju suprotno orijentiranih mislilaca, jos ako je uz to bar jedan tvrd u svojem misljenju, a da se neko ne nadje uvrijedjen.