BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

Sanjarko

#6651 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Nemojte vrijedzati fukare. Nismo mi fukare.
Nego ne znam koja rijec je za nas. Kad neko podmece nogu stalno i slicno. Ono zavist itd.
Cak ni firauni za nas nije adekvatna rijec. :sad:
beni-bu-man

#6652 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Nemojte vrijedzati fukare. Nismo mi fukare.
Nego ne znam koja rijec je za nas. Kad neko podmece nogu stalno i slicno. Ono zavist itd.
Cak ni firauni za nas nije adekvatna rijec. :sad:
ma meni dobro i bez 4G

Image

al ipak smo fukare sto se toga tice
Sanjarko

#6653 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

:lol:

Jb-ga kad malo razmislim i jesmo.
beni-bu-man

#6654 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote::lol:

Jb-ga kad malo razmislim i jesmo.
pa jesno, nedavno bio u srbiji, vojvodina 4G ma ludilo, muka mi bilo kad sam se vratio kuci :bih: :bih: :bih:
Sanjarko

#6655 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Malo trziste itd. Nego ja kontam imaju oni viska mozda sad kako se to kaze neznam je li bandvidta zbog 4G u Srbiji pa Mtel daje ovoliku ponudu.

Ali znam ja cesto pogresno kontat i ne bit upravu.
MTV

#6656 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Odkad ovo vazi na mtelu 30GB 3KM 3 dana?! Jos uvijek je 3GB.
Sanjarko

#6657 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Je li navlaka ili sta. Ili se mora platiti promjena tarife. Jer pise tamo 1 km promjena tarife. Sad sam i ja zbunjen. Jer mi predobro ovo zvuci da bi bilo istinito.
drndalo

#6658 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

Hebem vas, procitajte sta...
Potraži uslugu promjene tarife pozivom *100# ili preuzmi m:go aplikaciju za još lakšu promjenu tarife. Prva promjena tarife je besplatna, a svaka naredna se naplaćuje 1KM sa PDV-om.
Sanjarko

#6659 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Znaci u tome je kvaka. Pa i kontao sam da je to, to. :-D
Jb-ga. Ne citamo sve. Iako sam ja to procitao ali nisam obratio paznju na to.

Dankesen Drndalo.
drndalo

#6661 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

Ma nema na cemu... Sad kad znate racunajte dal vam se i koliko isplati... :mrgreen:

Ja ozbiljno razmisljam o ovoj promjeni pretplate sa BHT na Mtel... :evil:
MTV

#6662 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Hvala drndalo. :thumbup:

Promijenjena tarifna opcija i aktivirano 30 GB za 3 dana, 3KM .
Sanjarko

#6663 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

MTV wrote:Hvala drndalo. :thumbup:

Pic or it did happen. :-D
drndalo

#6664 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

MTV wrote:Hvala drndalo. :thumbup:

Nema na cemu, drago mi je da sam i ja nekad nekome pomogao... Obicno ja pitam... :lol:

A i imam nekih akcija Mtela, pa da se sta cvakne... :mrgreen:
seoBIH

#6665 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by seoBIH »

drndalo wrote:Ma nema na cemu... Sad kad znate racunajte dal vam se i koliko isplati... :mrgreen:

Ja ozbiljno razmisljam o ovoj promjeni pretplate sa BHT na Mtel... :evil:
Sto da ne? Ja idem naredne sedmice da potpisem ugovor s njima. Odlucio sam se na taj korak kada sam uporedio cjenovnike i vidim da nece imati vece troskove onaj ko me zove iz Bhtelecom mreze, a isto tako, moj poziv ka telekomu je po istoj cijeni kao da zovem telekom-telekom (BH).
strongmen

#6666 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

getriba wrote:
bumerangss wrote:
kazo wrote:
Ljudi nemaju nikakvih akcija, nikakvih informacija o njima, mobitela ili pretplate u ponudi. Jedino sto stavljaju neke gluposti po FB profilu. Kasnije ce se cuditi sto su propali.
Ne znam sta bi GOfree promovirao i izmišljao akcije kad za mene imaju najbolju ponudu na principu ultre a za korisnike kojima je internet prioritet u odnosu na pozive. Ja dopunim 15 KM i za cenera aktiviram 3 gige koje mi važe 30 dana a koje nemogu ni potrošiti pa sad imam oko 11 giga neta a na pozive potrošim 3 4 km i to vrlo povoljno po minuti i obracunska je 1 sekunda. Meni bolje netreba!
Ima i malo bolje :)
Na hej slagalici za 10KM dobiješ 3,5GB
nije bolje jer nema flat poslije potrošenih giga dok je kod GO! na 128 kbps
nije bolji jer nema opcije dopuna od 2 GB na sedam dana za 3 KM
pa tako možeš za 12 KM imati 8 GB !!! na mjesec
odnosno uz dopunu od 1 GB za 1KM a pošto se zbraja mo6eš nor.imat 16 GB za 20 KM
nije bolje jer je kod eroneta ograničeno prenošenje GB dok kod GO! nije, možeš akumulirat i 100 GB

elem nemaju potrebe unapređivat kad ih niko nije dostigo ni u sadašnjoj ponudi po kojoj su najbolji na tržištu prepaida
Hercegoviina

#6667 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Hercegoviina »

Gdje kupiti tu go free karticu? U zenici ne mogu da nadjem
bumerangss

#6668 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Hercegoviina wrote:Gdje kupiti tu go free karticu? U zenici ne mogu da nadjem
Ja sam prenio broj 061 xxx-xxx iz BHTelecoma sa pretplate tj Mojmini. Podnio zahtjev u BHT i za dva dana dok su fol obracunali dosao da izmirim troskove (to namjerno otegnu da se predomisliš :D ) i onda nakon 3 dana dosao po RAK-ovo rješenje da prenosim svoj broj i to rješenje odnio u radnji od GOfree ma dobrinji ulica Hamdije Kapidžića gdje se trola okreće i oni mi zakazali datum za 5 dana u toliko i toliko sati da cu prestati dobivati signal BHTelekoma i da tad stavim njihovu sim karticu koju sam dobio brzom poštom. I sve fercera odlicno. Ja prezadovoljan :thumbup:
Sanjarko

#6669 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Hercegoviina wrote:Gdje kupiti tu go free karticu? U zenici ne mogu da nadjem
Ja sam trazio i nisam nasao ali nisam sve ni obisao, ali na prometnim mjestima nije bilo.
edys

#6670 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by edys »

na koji nacin se moze provjeriti preostala kolicina interneta na mtelu
Sanjarko

#6671 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

edys wrote:na koji nacin se moze provjeriti preostala kolicina interneta na mtelu
Moras preko izbornika ili one njihove valjda aplikacije.
MTV

#6672 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Mozes putem *100# i pratiti kroz izbornik i onda ti dodje SMS poruka koliko ti je ostalo.

Edit:
Za provjeru stanja interneta na mtelu treba ici:
*100# :arrow: opcija pod "6. Usluge" :arrow: opcija pod "2. Provjera dodatnih racuna racuna" :arrow: opcija pod "2. Provjera MIN/SMS/INTERNET bonusa" :arrow: opcija pod "3. Bonus INTERNET".
I onda pise "Stanje Vase potrosnje ce biti dostavljeno SMS porukom."
Cupko_

#6673 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

Od 05.11. HT Eronet je uveo dodatne tarifne opcije na Super tarifama: Super minute i Super gigabajti!

Tarifna opcija Super minute se aktivira na tarifama Super 25/35/50/80 i donosi dodatni broj minuta koje je moguće potrošiti unutar mobilne ili fiksne mreže HT Eroneta. Mjesečna naknada sa PDV-om je 4,00 KM a po tarifama donosi sljedeći broj minuta;
Super 25 (2000 minuta), Super 35 (2500), Super 50 (3200) te Super 80 (4650 minuta).
Samim tim ostale minute koje uključuju same tarife mogu se koristiti prema svim ostalim mobilnim i fiksnim mrežama, dok se za pozive unutar HT Eronet mreže troše minute iz tarifne opcije koju aktivirate uz vašu tarifu.

Tarifna opcija Super gigabajti nudi 15GB dodatnog prometa po cijeni od 4,00 KM mjesečno sa uključenim PDV-om i moguće ju je aktivirati isključivo uz tarifni model Super 25 Net! Dakle, zajedno sa samim paketom, za cijenu od 33,25 KM se dobija 20GB interneta, a uz trenutnu akciju gdje se uz prijenos broja i zasnivanje ugovora dobije dupli internet promet na svim tarifama, tarifa Super 25 Net uz aktiviranu opciju Super gigabajti bi za isti iznos (33,25) nudila 25GB interneta.

Uz mogućnost uzimanja SimOnly ponude na tarifi Super 25 Net, uz prijenos broja se za 23,40 KM dobije 125 minuta prema svima unutar BiH, 1000 SMS-ova te 10GB interneta, dok bi za još 4,00 (ukupno 27,40) pored minuta i SMS-ova bilo 25GB interneta.
beni-bu-man

#6674 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Cupko_ wrote:Od 05.11. HT Eronet je uveo dodatne tarifne opcije na Super tarifama: Super minute i Super gigabajti!

Tarifna opcija Super minute se aktivira na tarifama Super 25/35/50/80 i donosi dodatni broj minuta koje je moguće potrošiti unutar mobilne ili fiksne mreže HT Eroneta. Mjesečna naknada sa PDV-om je 4,00 KM a po tarifama donosi sljedeći broj minuta;
Super 25 (2000 minuta), Super 35 (2500), Super 50 (3200) te Super 80 (4650 minuta).
Samim tim ostale minute koje uključuju same tarife mogu se koristiti prema svim ostalim mobilnim i fiksnim mrežama, dok se za pozive unutar HT Eronet mreže troše minute iz tarifne opcije koju aktivirate uz vašu tarifu.

Tarifna opcija Super gigabajti nudi 15GB dodatnog prometa po cijeni od 4,00 KM mjesečno sa uključenim PDV-om i moguće ju je aktivirati isključivo uz tarifni model Super 25 Net! Dakle, zajedno sa samim paketom, za cijenu od 33,25 KM se dobija 20GB interneta, a uz trenutnu akciju gdje se uz prijenos broja i zasnivanje ugovora dobije dupli internet promet na svim tarifama, tarifa Super 25 Net uz aktiviranu opciju Super gigabajti bi za isti iznos (33,25) nudila 25GB interneta.

Uz mogućnost uzimanja SimOnly ponude na tarifi Super 25 Net, uz prijenos broja se za 23,40 KM dobije 125 minuta prema svima unutar BiH, 1000 SMS-ova te 10GB interneta, dok bi za još 4,00 (ukupno 27,40) pored minuta i SMS-ova bilo 25GB interneta.
kako to da aktiviram
Cupko_

#6675 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

*555#
Odabereš br. 1 (Aktivacija)
Odabereš br. 1 (Mobilni internet)
Odabereš br. 4 (Super gigabajti)

Uživaj.

EDIT: Mjesečna naknada obračunat će se proporcionalno po broju dana (dakle za ovaj mjesec nećeš dobiti puni iznos od 4,00 KM a iznos interneta dobijaš cijeli bez obzira kada aktiviraš opciju.
Također, opcija ostaje trajno aktivirana sve dok je ponovo ne deaktiviraš putem USSD izbornika.
Post Reply