PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

ratamahatta

#6651 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ratamahatta »

guber90 wrote:
hellue wrote:Plenum je izdat :D :D :D
Image
Jako je nekulturno na internetu koristiti Caps Lock, to se smatra deranjem, meni muka bude ovakve postove procitati.

Zatim ne kontam kako je plenum nelegitiman, a on je legitiman, kao da je bitno ko je vodja, valjda je bitan glas naroda, a ne ko ce taj glas iznijeti, ja ili neko deseti.

Fakat sta je vise ovo....pa djeca nam se smiju moj Reufe....... :roll: :lol:
stihija

#6652 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by stihija »

Image
:lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#6653 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/banjaluc ... /140211118

I onda pitaju što se u RS ne demonstruje?

Pa odakle im lova jarane?
mO k3

#6654 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mO k3 »

guber90 wrote:
Image
Jako je nekulturno na internetu koristiti Caps Lock, to se smatra deranjem, meni muka bude ovakve postove procitati.

Zatim ne kontam kako je plenum nelegitiman, a on je legitiman, kao da je bitno ko je vodja, valjda je bitan glas naroda, a ne ko ce taj glas iznijeti, ja ili neko deseti.
Jadna nam majka :(
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6655 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Imal ko da ovom Aldinu prenesu staru mudrost da revolucije jedu svoju djecu :skoljka:
enkoo83

#6656 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by enkoo83 »

Nema huligana nema ni smjena:-D

Sent from my ST21i using Tapatalk
starii

#6657 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

JoseMujica wrote:Imal ko da ovom Aldinu prenesu staru mudrost da revolucije jedu svoju djecu :skoljka:
mislim da njega dobro vozaju....
nego je sutra protesti pocinju ispred fahrinog tornja...nek malo i njega blokiraju, dosta su blokirali alipasinu i skenderiju :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6658 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by -LIBERO- »

Aldin se pogubio k'o abdest.
Reglan

#6659 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Je li moguce da protestuju ali na nekom trgu kao u ostalim gradovima bez da se blokira glavna saobracajnica?
Ne vidim svrhu.
O'zone
Globalni moderator

#6660 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Aldin Siranovic‎50 000 ljudi na ulice za bolje sutra! Pridruzite nam se!
A SVE VAS KOJI STE ZA TAJKUNSKI PLENUM ZAMOLIO BIH DA NAPUSTE OVU GRUPU I NEKA IDU NA TAJ PLENUM NEKA BIRAJU NOVOG MANDATARA I DAJU PRIJEDLOG I NEKA ONDA SVIM GRADJANIMA TK ODGOVARAJU KAD SE OPET SUTRA BUDE PALILO A MENI AKO DODJE POLITICAR NA VLAST U TK ILI EVENTUALNO TAJKUN I RUSIOC SISTEMA JA CU DA POVEDEM SVOJE SLJEDBENIKE U PONOVNU BORBU PROTIV VLASTI KOJA UBIJA OVAJ NAROD. TOLIKO OD MENE KOJI STE ZA PLENUM MOLIM VAN DA JA NE BANUJEM NE ZELIM DA OVAJ POKRET POVEZUJU SA PLENUMOM IZA KOJEG STOJE SIRBEGOVIC I KOMPANIJA POLITICARA,,,SVE ZNAM KO JE KOGA PLATIO DA BUDE TAMO I NA KOJI NACIN.HVALA
JoseMujica

#6661 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

odlična ideja da pređu pod Toranj...baš me zanima hoće li to podržati ovaj socijalno osvješteni Neonkov tajkun :D
strong69

#6662 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by strong69 »

Aldin Siranovic AKA Kralj Sunce. Covjek se zamjerio cijeloj Tuzli zbog nebuloznih izjava.
hellue

#6663 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

JoseMujica wrote:Imal ko da ovom Aldinu prenesu staru mudrost da revolucije jedu svoju djecu :skoljka:

Odose ovi pred toranj :D
https://www.facebook.com/pages/Tražimo- ... 3851254531
hellue

#6664 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

-LIBERO- wrote:Aldin se pogubio k'o abdest.
Jebes revoluciju koju ovaj vodi, kod nas amateri i revoluciju vode kao i drzavu, firme itd
Antifriz+

#6665 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Antifriz+ »

Image

Al se ovaj nafuro na revoluciju... On stvarno misli da je nekakav vodja, mozda jeste vodja svojoj gospodji u kuci za koju se jedino bori od pocetka tj. za zaposlenje te svoje socijalne radnice... A i ovaj Tuzlanski plenum mi nije jasan... Tuzlaci misle birati vlast u TK, mozda u svojoj Općini, ali u kantonu se trebaju pitati i mnogi drugi mimo Tuzle...
Lakat Jebić

#6666 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lakat Jebić »

cuj povesce svoje sljedbenike :-) :-) :-) da nije objavu primio jebote
guber90

#6667 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

O'zone wrote:
A SVE VAS KOJI STE ZA TAJKUNSKI PLENUM ZAMOLIO BIH DA NAPUSTE OVU GRUPU I NEKA IDU NA TAJ PLENUM NEKA BIRAJU NOVOG MANDATARA I DAJU PRIJEDLOG I NEKA ONDA SVIM GRADJANIMA TK ODGOVARAJU KAD SE OPET SUTRA BUDE PALILO A MENI AKO DODJE POLITICAR NA VLAST U TK ILI EVENTUALNO TAJKUN I RUSIOC SISTEMA JA CU DA POVEDEM SVOJE SLJEDBENIKE U PONOVNU BORBU PROTIV VLASTI KOJA UBIJA OVAJ NAROD. TOLIKO OD MENE KOJI STE ZA PLENUM MOLIM VAN DA JA NE BANUJEM NE ZELIM DA OVAJ POKRET POVEZUJU SA PLENUMOM IZA KOJEG STOJE SIRBEGOVIC I KOMPANIJA POLITICARA,,,SVE ZNAM KO JE KOGA PLATIO DA BUDE TAMO I NA KOJI NACIN.HVALA
Oj evo marka za zarez :D.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6668 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by -LIBERO- »

arshavin wrote:Je li moguce da protestuju ali na nekom trgu kao u ostalim gradovima bez da se blokira glavna saobracajnica?
Ne vidim svrhu.
A ti si kao vidio svrhu protesta, bilo kakvih, od samog pocetka.
JoseMujica

#6669 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

hellue wrote:

Odose ovi pred toranj :D
https://www.facebook.com/pages/Tražimo- ... 3851254531

koji je Neonko kloc :-) i on državu vodi :roll: a trebalo mu pet dana da nadođe sa koherentnom strategijom za lešenje sopstvenog klošara-isprdka...a smio bi se kladiti da je i ovo neko drugi skonto :lol:
kurty

#6670 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kurty »

Paranoid wrote:
Alfons opet FAIL... jbg.. Romsko naselje i izgradnja novih 25 stambenih jedinica, vodosnabdijevanje, dom kulture, sportska dvorana, asfaltirana područja, zaposlio dobar broj mladih..

Više vjerujem komentatorima iz njegovom mjesta, nego nekom novinarčiću portala kojeg nikad u životu nebi otvorio da nisi postavio link..

nekad ne treba vjerovati sveemu sto se procita...
Max022

#6671 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Max022 »

Sutra će u Avazu biti "SDA plaćenici protestuju ispred zgrade Avaza".
Antifriz+

#6672 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Antifriz+ »

O'zone wrote:
Veliki vodja i njegovi sljedbenici, samo ne znam koga ce vise i gdje povesti... Mislio sam da momak stvarno ima iskrene namjere ali se djecko ufurao da je on sad taj koji ce postavljati vlast, naredjivati ljudima sta i kako da rade... ccc
starii

#6673 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

JoseMujica wrote:odlična ideja da pređu pod Toranj...baš me zanima hoće li to podržati ovaj socijalno osvješteni Neonkov tajkun :D
pa ja, podrzavam proteste ali ovo je sad postalo prepucavanje, a drugo narod se voza ha od zgrade vlade do predsjednistva pa malo skoknuti do skenderije...jos ce ispasti setnjom do boljeg zdravlja a svakako se ne jede masna ishrana... neka ih sutra malo ispred tornja da se podsjete na fabriku alhos koju nam tornjak unisti...
hellue

#6675 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Max022 wrote:Sutra će u Avazu biti "SDA plaćenici protestuju ispred zgrade Avaza".
Bit ce ih vise nego ovih sto blokiraju saobracaj
Post Reply